Tampa – Carolina 3:4 (1:2 po s.n.) | Ottawa – Vegas 4:5 (kon.) | Detroit – Washington 3:1 (kon.)
NY Rangers – Boston 2:5 (kon.) | Winnipeg – Montreal 3:2 (po pr.) | St. Louis – NY Islanders 2:5 (kon.)
Minnesota – Seattle 0:4 (kon.) | Chicago – Los Angeles 2:1 (po pr.) | Calgary – Nashville 1:4 (kon.)
Edmonton – New Jersey 3:4 (kon.) | Vancouver – Anaheim 8:5 (kon.) | Arizona – Dallas 2:7 (kon.)
San Jose – Florida 3:4 (0:1 po s.n.) | Colorado – Columbus 6:3 (kon.)
konec
Minnesota Wild
0:4 (0:0, 0:3, 0:1)
Seattle Kraken
Pátek 04.11.2022, 01:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:50
    Gaudreau z levé strany přes osu poslal puk na Masona Shawa, který ale příliš dlouho váhal se zakončením a Jones se tak proti tutové šanci stihl přesunout!
    50:35 Alexander WENNBERG - 0:4
     
    50:35
    Seattle právě vstřelil branku! Tady je s největší pravděpodobností hotovo, Seattle vede už o čtyři branky. Burakovski z rohu poslal puk na modrou, odkud pálil Borgen. Jeho ránu těsně před gólmanem tečoval ALEXANDER WENNGER a puk jen zazvonil o pravou tyč a zapadl do branky. Asistence: Will Borgen a André Burakovsky.
     
    39:48
    Boldy z pravého křídla narýsoval křižný pas na Kaprizova, ale ruskému útočníkovi se puk před poloodkrytou brankou odrazil od čepele úplně jinam, než původně zamýšlel!
     
    39:14
    Matthew Boldy se zpoza branky pokusil zasunout puk tyči, což se mu nepovedlo. Hrací předmět ale vyplaval na hranu brankoviště, kde měl spoustu místa Mason Shaw, který si však v tutovce vylámal zuby na Jonesovi!
     
    36:19
    Joel Eriksson Ek nahodil na Jonese nenápadný oblouček, který však gólman hostí betonem vyrazil zpět na rozjetého Erikssona Eka. Ten úplně sám před brankou ale napral puk zase zpět do Jonese!
    34:47 Alexander WENNBERG - 0:3
     
    34:47
    Seattle právě vstřelil branku! Po střele Spronga z levého mantinelu se puk zamotal před brankou a ALEXANDER WENNBERG se jej hlavičkou pokusil usměrnit mezi tři tyče. Nakonec ale kotouč trefil zády a překonal Fleuryho. Rozhodčí ještě situaci přezkoumávali na videu, neboť případná hlavička by samozřejmě neplatila. Asistence: Daniel Sprong, Oliver Bjorkstrand.
     
    34:00
    Špatné rozehrávky se ve vlastním oslabení zmocnil Mason Shaw, který ale takřka osamocen před brankou nedotáhl svůj bekhendový blafák.
     
    32:58
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild:
    Kirill Kaprizov – 2 min., hákování.
    31:34 Jamie OLEKSIAK - 0:2
     
    31:34
    Seattle právě vstřelil branku! Hráči Seattlu skvěle vyřešili přečíslení čtyř proti dvěma. Yanni Gourde s pukem na sebe na ose hřiště natáhl obránce a shodil hrací předmět k pravé tyči, kde už jen do prázdné branky zametal JAMIE OLEKSIAK. Asistence: Yanni Gourde, Justin Schultz.
     
    28:05
    Matthew Boldy narýsoval perfektní pas k pravé tyči, kde takřka do prázdné branky zakončoval Kaprizov, nicméně tomu střela nesedla a Jones ji tak stihl schovat do lapačky.
     
    26:31
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken:
    André Burakovsky – 2 min., podrážení.
    25:02 Morgan GEEKIE - 0:1
     
    25:02
    Seattle právě vstřelil branku! Jako blesk z čistého nebe padá první gól dnešního utkání! Zdánlivě neškodné nahození Spronga z pravého mantinelu na bližší tyč tečoval MORGAN GEEKIE a Fleury už na náhlou změnu směru nedokázal reagovat. Asistence: Daniel Sprong, Ryan Donato.
     
    17:13
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken:
    Adam Larsson – 2 min., podrážení.
     
    17:00
    Velké potíže musel řešit Fleury ve svém brankovišti. Nahození od modré se odrazilo od zadního mantinelu před branku a domácí gólman měl co dělat, aby skákavý touš zkrotil dříve než Oliver Bjorkstrand.
     
    15:34
    Kotouč zpoza branky vyplaval mezi kruhy, kde se do něj opřel rozjetý a nikým nehlídaný Frédérick Gaudreau. Ten ale napálil Jonese přímo do břicha.
     
    03:46
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild:
    Jonas Brodin – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 26. Geekie (Sprong, Donato), 32. Oleksiak (Gourde, Schultz), 35. Wennberg (Sprong, Bjorkstrand), 51. Wennberg (Borgen, Burakovsky)


    Minnesota Wild: M. Fleury (Gustavsson) – Spurgeon (C), Middleton, Addison, Brodin, Dumba (A), Merrill, Goligoski – Zuccarello, F. Gaudreau, Kaprizov – Boldy, Eriksson Ek (A), Shaw – Jost, Rossi, Fogarty – Dewar, Steel.
    Trenér: Dean Evason

    Seattle Kraken: Mar. Jones (Daccord) – Larsson, Dunn, Schultz, Oleksiak, Borgen, Soucy – Bjorkstrand, Wennberg, Burakovsky – Eberle, Beniers, Schwartz (A) – B. Tanev, Gourde (A), McCann – Sprong, Geekie, Donato – Wright.
    Trenér: David Hakstol

    Rozhodčí: Pollock, Skilliter – Tobias, Fournier

    Diváci: 17 221
    bahis siteleri