Tampa – Carolina 3:4 (1:2 po s.n.) | Ottawa – Vegas 4:5 (kon.) | Detroit – Washington 3:1 (kon.)
NY Rangers – Boston 2:5 (kon.) | Winnipeg – Montreal 3:2 (po pr.) | St. Louis – NY Islanders 2:5 (kon.)
Minnesota – Seattle 0:4 (kon.) | Chicago – Los Angeles 2:1 (po pr.) | Calgary – Nashville 1:4 (kon.)
Edmonton – New Jersey 3:4 (kon.) | Vancouver – Anaheim 8:5 (kon.) | Arizona – Dallas 2:7 (kon.)
San Jose – Florida 3:4 (0:1 po s.n.) | Colorado – Columbus 6:3 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
6:3 (2:0, 1:2, 3:1)
Columbus Blue Jackets
Pátek 04.11.2022, 19:15 • Nokia Arena, Tampere - Finsko • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:56 Mikko RANTANEN - 6:3
     
    58:56
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Dámy a pánové, čepice na led, jelikož MIKKO RANTANEN ve své zemi zaznamenal hattrick v zápase NHL! Neskutečně to udělal Nathan MacKinnon, který počkal na najetí spoluhráče, kterého riskantní přihrávkou vybídl ke třetí trefě v duelu – 6:3. Asistence: Nathan MacKinnon a Devon Toews.
     
    56:47
    Elvis Merzlikins míří na střídačku, jelikož hráči Columbusu Blue Jackets se nacházejí v útočném pásmu.
     
    51:47
    Za obranou Colorada číhal Patrik Laine, kterého vyslal do samostatného úniku Johnny Gaudreau. Finský útočník si přehodil puk na forhend, avšak zamířil jen do brankáře Colorada.
    50:49 Cale MAKAR - 5:3
     
    50:49
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Vedení domácího celku je znovu dvoubrankové! Na levé straně se uvolnil Nathan MacKinnon, který bekhendem přihrával před branku, kde promáchl Evan Rodrigues. Ovšem za ním se nacházel CALE MAKAR, který pokusem k levé tyči dává svou první branku v sezoně. Asistence: Nathan MacKinnon a Mikko Rantanen.
     
    49:47
    Na levé straně vyplaval Alex Newhook, který se v pohodě dostal za obránce. Jenomže následně mířil až moc přesně, když trefil brankovou konstrukci.
    48:54 Mikko RANTANEN - 4:3
     
    48:54
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Laviny využívají další početní výhodu a vracejí se zpátky do vedení! Nathan MacKinnon přihrál na modrou čáru, odkud Cale Makar posunul puk do pravého kruhu pro vhazování. Zakončením z jedné se prezentoval MIKKO RANTANEN, jenž nedal brankáři šanci zasáhnout – 4:3. Asistence: Cale Makar a Nathan MacKinnon.
     
    47:44
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Patrik Laine – 2 min., sekání.
     
    47:30
    Znovu se mezi kruhy nacházel nikým nehlídaný Johnny Gaudreau, který se rychle otočil a zamířil do levé tyče!
     
    43:54
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche:
    Dryden Hunt – 2+2, vysoká hůl.
    42:32 Sean KURALY - 3:3
     
    42:32
    Columbus právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno a začínáme znovu od „začátku“! Od zadního mantinelu přihrával mezi kruhy Eric Robinson a následně přesně vystřelil SEAN KURALY, který srovnal na 3:3. Asistence: Eric Robinson.
     
    40:32
    Před brankou se nacházel osamocený Johnny Gaudreau, kterého dobrým zákrokem vychytal Alexandar Georgijev. Columbusu stále tak chybí krůček v vyrovnání stavu zápasu.
     
    36:38
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Johnny Gaudreau – 2 min., vysoká hůl.
     
    33:13
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche:
    Nathan MacKinnon – 2+2, krosček.
     
    31:39
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Johnny Gaudreau – 2 min., držení.
     
    30:54
    Colorado ujíždělo ve dvou na jediného obránce! Evan Rodrigues přihrál na zadní tyč, odkud Andrew Cogliano orazítkoval brankovou konstrukci!
     
    29:43
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká J. T. Compher.
     
    29:06
    Krásnou přihrávku nasměřoval mezi kruhy Patrik Laine, který viděl osamoceného spoluhráče. Vyloženou příležitost zahodil Johnny Gaudreau, který mířil jen do brankáře Colorada.
    27:16 Patrik LAINE - 3:2
     
    27:16
    Columbus právě vstřelil branku!
    V signalizované výhodě se Columbus prosadil a rázem je výsledek znovu otevřený. Johnny Gaudreau přihrála na levý kruh, kde měl hodně prostoru PATRIK LAINE, jenž zamířil mezi brankářovy betony – 3:2. Asistence: Johnny Gaudreau a Boone Jenner.
     
    25:47
    Krásnou akci předvedl Cale Makar, který si počkal až se před ním otevře prostor pro přihrávku. Zakončením z jedné se prezentoval Nathan MacKinnon a Elvis Merzlikins se stihl přesunout.
     
    23:05
    Na levém kruhu se nacházel zcela osamocený Liam Foudy, který se rychle otočil a po ledě vystřelil. Až na podruhé Alexandar Georgijev schoval černou gumu pod lapačku.
    21:35 Jakub VORÁČEK - 3:1
     
    21:35
    Columbus právě vstřelil branku!
    Až sedadvacátou početní výhodu Blue Jackets přetavili v branku! Po pěti vteřinách tečoval pokus Patrika Lainea JAKUB VORÁČEK. Český útočník puk z předbrankového prostoru srazil k ledu, na což Alexandar Georgijev nemohl reagovat. Asistence: Patrik Laine a Zach Werenski.
     
    21:29
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche:
    Samuel Girard – 2 min., podrážení.
     
    21:17
    Před hostující brankou bylo znovu pořádné horko, jelikož Elvis Merzlikins silu vůle udržel puk před brankovou čárou.
    20:35 Mikko RANTANEN - 3:0
     
    20:35
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Finské publikum se dočkalo gólu, který vsítil finský hráč! Nathan MacKinnon napadal Johnnyho Gaudreaua a puku se zmocnil Evan Rodrigues. Následně si MIKKO RANTANEN vytáhl z branky Elvise Merzlikinse a následně zamířil do odkryté branky – 3:0. Asistence: Evan Rodrigues a Nathan MacKinnon.
     
    19:46
    Kent Johnson přihrál skvělou přihrávku na zadní tyč, kde zazmatkoval Cole Sillinger. Jemu totiž sjel puk z čepele hole a puk zůstal ležet v brankovišti, protože se Alexandar Georgijev rychle otočil a hokejkou jej zastavil.
     
    18:47
    Nahození od modré čáry tečoval na hranici brankoviště Jakub Voráček, avšak Alexandar Georgijev zasáhl betonem. Následně se Coloradu povedlo vyhodit přes všechny čáry.
     
    18:21
    Jack Roslovic nedovoleně atakoval Alexandara Georgijeva, proto černá guma zamířila za brankovou čáru. Rozhodčí tak gól Columbusu nemůže být uznán.
     
    18:21
    Kotouč zůstal ležet před brankou, kam se natahovali Johnny Gaudreau a Jack Roslovic. Ovšem druhý jmenovaný domácího brankáře atakoval, a tak černá guma mířila do branky. Rozhodčí rozpažil a následně se strhla mela.
     
    17:32
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche:
    Mikko Rantanen – 2 min., sekání.
     
    15:20
    Samuel Girard přihrával před branku, kde si rychle kotouč stáhl na forhend J. T. Compher. Jeho zakončení si pohlídal Elvis Merzlikins.
     
    13:41
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Gustav Nyquist – 2 min., sekání.
    12:27 J. T. Compher - 2:0
     
    12:27
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Druha přesilovková formace Avalanche navyšuje vedení! Od modré čáry se napřáhl Devon Toews, jehož pokus mezi kruhy přesně tečoval J. T. COMPHER. Elvis Merzlikins nestihl reagovat a znovu tahá kotouč z branky – 2:0. Asistence: Devon Toews a Samuel Girard.
     
    10:33
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Vladislav Gavrikov – 2 min., nedovolené bránění.
     
    08:26
    Odraženého puku se mezi kruhy chopil Jack Roslovic, který v klíčovém momentu trochu zazmatkoval a puk posunul jen pod lapačku Alexandara Georgijeva.
     
    03:30
    Nathan MacKinnon přihrával před branku, odkud Evan Rodrigues mířil zpátky na zadní tyčku. Jenomže Elvis Merzlikins puk vyrazil k zadnímu mantinelu.
    01:36 Logan O'CONNOR - 1:0
     
    01:36
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Domácí celek velmi dobře vstupuje do zápasu, když po levé straně projel do útočné třetiny Alex Newhook, jenž přihrával na osu. Odtud se napřáhl LOGAN O'CONNOR, jehož pokus byl tečovaný a černá guma zamířila těsně pod břevno. . Asistence: Alex Newhook a Erik Johnson.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 2. L. O'Connor (Newhook, E. Johnson), 13. Compher (D. Toews, Girard), 21. Rantanen (Rodrigues, MacKinnon), 49. Rantanen (Makar, MacKinnon), 51. Makar (MacKinnon, Rantanen), 59. Rantanen (MacKinnon, D. Toews) – 22. Voráček (Laine, Voráček), 28. Laine (J. Gaudreau, Jenner), 43. Kuraly (E. Robinson)


    Colorado Avalanche: Georgijev (Francouz) – Makar, D. Toews, Manson, Byram, E. Johnson, Girard – Rantanen, MacKinnon, Rodrigues – Kaut, Compher, Lehkonen – L. O'Connor, Newhook, Cogliano – Malcev, Hunt, MacDonald.
    Trenér: Jared Bednar

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Tarasov) – Blankenburg, Werenski, Peeke, Gavrikov, Gudbranson, Bean – Laine, Jenner, J. Gaudreau – Voráček, Roslovic, Nyquist – K. Johnson, Sillinger, Činachov – Foudy, Kuraly, E. Robinson.
    Trenér: Brad Larsen

    Rozhodčí: Chris Rooney, TJ Luxmore – Mark Shewchyk, Bryan Pancich

    Diváci: 12 882
    thejrc.org