Třinec – Kladno 8:0 (kon.) | Litvínov – K. Vary 5:3 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 5:1 (kon.)
Plzeň – Liberec 3:4 (po pr.) | Olomouc – Motor ČB 3:1 (kon.) | Sparta – Pardubice 2:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
8:0 (2:0, 4:0, 2:0)
Rytíři Kladno
Neděle 06.11.2022, 15:00 • Werk arena, Třinec (kapacita: 5 400 diváků) • Tipsport extraliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek neděle. Na shledanou. (17:22:24)
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku: 34:13
    střely mimo: 7:11,
    zblokované střely: 14:22,
    hity: 2:4,
    vhazování: 30:34,
    vyloučení: 4:3,
    využití: 2:0,
    v oslabení: 1:0.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Libor Hudáček (3+0) – Adam Kubík (0+0)
     
    Utkání je u konce, z vysokého vítězství 8:0 se radují domácí Oceláři, kteří se tak do reprezentační přestávky naladili vítězně. Třinec rozložil své trefy do všech tří třetin, v prostřední dvacetiminutovce přitom nasázel hned čtyři branky. Hattrickem se v zápase blýskl Libor Hudáček, brankář Marek Mazanec si připsal první čisté konto v letošní sezóně. Třinecký brankář předvedl 13 zákroků.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    5 161 diváků sleduje útočné snažení čtvrté třinecké formace. Oceláři kontrolují kotouč, Brízgala musel ještě řešit dvě jednoduchá nahození od modré.
     
    58:50
    Buček z rohu kluziště našel Zahradníčka, ten z první ale trefil jen bránícího hráče. Kotouč se pak odrazil mimo hrací plochu, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    58:09
    Voženílek za hostující brankou zastavil rozehrávku Brízgaly, centr první lajny pak ale nepřesně hledal Růžičku.
     
    57:28
    Hrehorčák vstoupil na led, když Mazanec sebral do lapačky jednoduché nahození Kehara od modré.
     
    57:07
    Klepiš dlouho držel kotouč na levé straně útočného pásma, ani z této akce se ale hosté neprosadili.
     
    56:13
    Voženílek zavezl kotouč do hostujícího pásma a proti čtveřici protihráčů jej držel ve své moci. Kladnu se v přesilovce vůbec nedaří.
     
    55:38
    Čukste je na ledě, Třinec hraje ve čtyřech. Oceláři se dokázali osvobodit, Daňo s Nestrašilem ještě chvíli napadali hostující rozehrávku, čímž ušetřili spoustu času.
     
    55:18
    Kladno bude mít k dispozici čtyři vteřiny dvojnásobné přesilovky, Patrik Hrehorčák totiž ve středním pásmu zasáhl obličej jednoho z protihráčů a je vyloučen za hru vysokou holí.
     
    55:00
    Adámek bolestivě schytal další střelu od modré, Hrehorčák se pak vydal do protiakce, která končí u Brízgaly a vhazováním v pásmu Rytířů.
     
    54:34
    Pokračuje kladenská přesilovka. Dravecký zablokoval střelu Dotchina od modré, Třinec se pak osvobodil.
    53:42 Marko DAŇO - 8:0
     
    53:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři skórují také při vlastním oslabení! Andrej Nestrašil za hostující brankou sebral kotouč rozehrávajícímu Klepišovi, Nestrašil následně poslal puk do předbrankového prostoru, kam si najel MARKO DAŇO a po kličce na pravou stranu přidal osmou trefu domácích. Asistence: Andrej Nestrašil.
     
    53:22
    Zatímco ve WERK ARENĚ zní skandování Deset, deset, tak Karlis Čukste z vlastního pásma posílá kotouč mezi diváky, čímž Rytířům nabízí přesilovou hru.
    52:53 Aron CHMIELEWSKI - 7:0
     
    52:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Vyhrané buly, tři přihrávky a Oceláři dávají sedmou branku. Martin Marinčin odstoupil s kotoučem na modrou čáru, odkud poslal puk na volného Erika Hrňu. Ten na nic nečekal a z jedničky namazal mezi kruhy stojícímu ARONU CHMIELEWSKÉMU, který poslal puk přesně mezi Brízgalovy betony. Třinci stačilo devět vteřin k využití přesilovky. Asistence: Erik Hrňa, Martin Maričin.
     
    52:44
    Snažení hostujícího celku ale první kotouč v Mazancově síti nepřineslo. Po komerční přestávce se navíc budou muset hosté bránit, když Matěj Beran ve středním pásmu nedovoleným způsobem poslal k ledu Voženílka. Dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    51:30
    Buček si ze středního pásma nahodil kotouč za Brízgalovu branku, slovenský útočník se pak ale k volnému puku nedostal a hrát mohou hosté.
     
    50:46
    Marinčin udržel kotouč před dotírajícím Klepišem, třinecký bek pak uklidnil hru, když podržel kotouč za vlastní brankou.
     
    50:05
    Adam Kubík se v útočném pásmu dostal k vysoko letícímu kotouči, Kubík pak po pár rychlých tempech zamířil přímo na Mazance, svou střelu ale poslal jen do připraveného brankáře domácích.
     
    49:46
    Nestrašilovi se v útočném pásmu nepovedlo posunout kotouč na Hudáčka, na druhé straně hrací plochy pak Jeřábek v tísní odehrál o plexi kotouč mezi diváky.
     
    49:25
    Kotouč se ze středního pásma dostal mimo hrací plochu, vhazovat se bude u kladenské modré čáry.
     
    48:54
    Elitní formace domácích se drží v útočném pásmu. Voženílek nejprve hledal zcela volného Chmielewského, ten ale nedokázal zpracovat kotouč. Od modré pak nahazoval Adámek a Brízgala se marně natahoval po teči Chmielewského, puk ale zamířil vedle branky.
     
    48:01
    Klepiš ze středového kruhu poslal kotouč obloučkem na Mazance, ten jej raději podržel v lapačce a přinutil sudímu přerušit hru. Komerční přestávka.
     
    47:30
    Tempo hry se docela uklidnilo. Oceláři hlídají svůj vysoký náskok a Kladno se nemůže dostat do větší šance.
     
    46:33
    Roman zachytil ve středním pásmu hostující rozehrávku a okamžitě posílal pas na rozjetého Hrehorčáka. Ten se ale nedokázal prosadit proti čtveřici bránících hráčů, Hrehorčák tak nastřelením alespoň zlomil hůl Beranovi.
     
    45:40
    Hostující Cibulskis z rohu vlastního pásma odpálil kotouč před Daněm až na druhou stranu ledové plochy, po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před Brízgalou.
     
    45:13
    Rytíři se rychle dostali do útočné třetiny, Klepiš pak posílal křížný pas na Zikmunda, který mohl střílet do odkryté části branky. Hostující útočník ale branku netrefil.
     
    44:37
    Růžička po vyhraném vhazování posunul puk na Jeřábka, jeho střelecký pokus z pravé strany ale hosté přizvedli do ochranné sítě.
     
    44:31
    Čtvrtá formace domácích držela delší dobu kotouč v útočném pásmu, Draveckému se pak ale puk zamotal mezi nohami a Plekanec jej odpálil přes všechny čáry.
     
    43:29
    O kotouč se dlouho bojovalo ve středním pásmu, do soupeřovy třetiny se nakonec dostali Rytíři, Mazanec vyrazil jednoduché nahození Dotchina.
     
    42:43
    Bláha ze středního pásma odevzdal kotouč do soupeřovy třetiny a šel střídat. Čukste pak z hloubi obranného pásma rozehrál útočnou akci, na jejímž konci Hrehorčák nenachytal Brízgalu.
     
    41:53
    Růžička neudržel kotouč na útočné modré, což Kladnu dalo k dispozici rychlou protiakci. Tu střelou z mezikruží zakončil obránce Ticháček, Mazanec si připsal šestý zákrok v utkání.
     
    41:22
    Buček se po návratu z trestné lavice nejprve připojil k bránění kladenského tlaku, slovenský forvard se pak sám vydal do útočné akce, která skončila střelou do připraveného Brízgaly.
     
    40:50
    Hosté začali třetí třetinu v přesilovce. Rytíři ale během Bučkova trestu vyslali na Mazance jen jedinou střelu, Dotchin od modré navíc netrefil branku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na branku: 24:5,
    střely mimo: 5:7,
    zblokované střely: 10:13,
    hity: 2:3,
    vhazování: 13:25,
    vyloučení: 2:2,
    využití: 1:0.
     
    Čtyřicet minut je za námi, utkání směřuje k jednoznačnému výsledku. Třinec v prostřední dvacetiminutovce přidal čtyři branky a do kabiny jde s velmi pohodlným náskokem šesti gólů. V třicáté minutě se nejprve v přesilovce prosadil Martin Růžička, dvěma trefami po sobě pak Libor Hudáček zkompletoval svůj první hattrick v třineckém dresu. Necelé dvě minuty před druhou sirénou pak svou premiérovou trefu za Oceláře zaznamenal Karlis Čukste. Hosté začnou třetí třetinu v přesilové hře, do konce Bučkova trestu zbývá ještě 51 vteřin.

    Třetí třetina začne přibližně v 16:42.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:33
    Hra je přerušena, třinecký Čukste totiž schytal střelu od modré do obličeje. Vypadá to ale, že lotyšský bek bude v pořádku.
     
    39:24
    Oceláři zastavili kombinaci hostí a odpálili kotouč za Brízgalovu branku.
     
    38:52
    Hosté mají příležitost ke korekci nepříznivého skóre, na trestnou lavici totiž usedá Samuel Buček, který se provinil podrážením.
    38:05 Karlis ČUKSTE - 6:0
     
    38:05
    Třinec právě vstřelil branku!
    Brízgala udržel neprůstřelnost pouhých 38 vteřin, hned první pokus domácích končí za jeho zády. Aron Chmielewski z levé strany poslal kotouč do mezikruží, odkud z první pálil KARLIS ČUKSTE. Lotyšský bek trefil mezírku mezi Brízgalovými betony a připisuje si první trefu v barvách Ocelářů! Asistence: Aron Chmielewski, Martin Růžička.
     
    37:33
    Pátá branka byla tím posledním, co v dnešním utkání absolvoval Landon Bow. Pro zbytek utkání jej v brance nahradí Adam Brízgala.
    37:33 Libor HUDÁČEK - 5:0
     
    37:33
    Třinec právě vstřelil branku!
    Druhá lajna Třince dnes hraje ve velké pohodě, LIBOR HUDÁČEK přidává pátou branku a zároveň kompletuje hattrick! Po rychlém výpadu nejprve nepřesně pálil Daňo, Oceláři se ale dostali zpět ke kotouči a LIBOR HUDÁČEK po další střílené přihrávce přidává svou třetí branku. U první mu tečí pomohl Sotnieks, tentokráte si kotouč do vlastní branky srazil Indrák. Bez asistence.
     
    36:57
    Třinec je stále při chuti. Po dalším rychlém výpadu do útočné třetiny nahazoval z pravé strany Adámek, před Bowem kotouč lehce tečoval projíždějící Hrňa, naštěstí pro hosty však mimo branku.
     
    36:14
    Čtvrtá formace Ocelářů dlouho ždímala unavenou kladenskou pětici, snažení domácích ale končí pouze nahozením Čuksteho od modré a jednoduchým zákrokem Bowa.
     
    35:18
    Samuel Buček předvedl své rychlé ruce. Slovenský útočník se od mantinelu prokličkoval až před Bowa, kladenského brankáře pak Buček chtěl překonat po kličce do bekhendu. Bow ale další kotouč za svá záda nepustil.
     
    35:05
    Ještě jeden střelecký pokus pro první formaci domácích při tomto střídání, Aron Chmielewski z pravého kruhu pro vhazování poslal puk do Bowovy lapačky.
     
    34:45
    Oceláři kontrolují průběh zápasu a aktuálně i hru. Oceláři drží puk ve své moci, v útočném pásmu to nejprve nepřesně zkoušel Voženílek, o chvíli později i Růžička.
    33:45 Libor HUDÁČEK - 4:0
     
    33:45
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další útok domácích již přináší gól, Třinec jde do čtyřbrankového trháku! Andrej Nestrašil se po pravé straně natlačil do předbrankového prostoru, jeho zakončení ještě Bow vyrazil před sebe. K volnému kotouči se ale nejrychleji dostal LIBOR HUDÁČEK, který z bezprostřední blízkosti bekhendem zvedl kotouč pod horní tyč kladenské branky! Asistence: Andrej Nestrašil, Jakub Jeřábek.
     
    33:19
    Roman dostal ve středním pásmu kotouč do jízdy, třinecký útočník se v tandemu s Hrňou natlačil do útočné třetiny, svou skrytou střelu ale poslal jen do Bowova betonu.
     
    32:34
    Tomáš Plekanec se dral k volnému kotouči a následně vstříc třinecké brance, hostujícího kapitána ale zastavil ofsajd. Komerční přestávka.
     
    32:07
    Dravecký s Kurovským získali kotouč v rohu hostujícího pásma, přihrávka prvního jmenovaného na najíždějícího Bučka ale byla sražena a hosté poslali kotouč do středního pásma.
     
    31:37
    Hosté předvedli rychlou kombinaci od modré čáry, kdy Ticháček sklepával kotouč na Melku, který poté rychle hledal Indráka. Mazanec ale dokázal do přihrávky zasáhnout.
     
    30:53
    Po icingu Třince se bude vhazovat před Mazancem.
     
    30:42
    Voženílek na útočné modré zastavil hostující rozehrávku, Čukste pak ale na práci centra první formace nedokázal navázat a přišel o puk.
     
    29:54
    Martin Procházka se po přihrávce z vlastního pásma dostal za třineckou obranu a řítil se sám na Mazance. Procházka zkusil střelu mezi betony, Mazanec je ale včas sklapl a udržel kotouč před brankovou čárou.
     
    29:46
    Oceláři jsou při chuti, jejich další útočnou akci ale zastavuje ofsajd.
    29:12 Martin RŮŽIČKA - 3:0
     
    29:12
    Třinec právě vstřelil branku!
    Patnáct vteřin stačilo domácím k tomu, aby potrestali Indrákův faul a přidali třetí branku. Po kombinaci na pravé straně útočného pásma poslal Daniel Voženílek krásný křížný pas na zcela nehlídaného MARTINA RŮŽIČKU, třinecký snajpr se ze své oblíbené pozice nemýlil! Asistence: Daniel Voženílek, Andrej Nestrašil.
     
    28:57
    Oceláři budou po komerční přestávce hrát svou druhou přesilkovou hru. Na trestnou lavici totiž usedá kladenský Miroslav Indrák, odpyká si dvě minuty za držení hole.
     
    28:38
    Snazu Michnáče o přesnou přihrávku do předbrankového prostoru dobře přečetl Buček, který zastavil puk a následně jej poslal do středního pásma.
     
    27:56
    Marinčin nakonec v souboji u hrazení přišel o kotouč, udržet puk v útočném pásmu se pak nepovedlo ani Růžičkovi a Kladno posílá hru k Mazancovi.
     
    27:08
    Oceláři jsou v útočném pásmu. Chmielewski po objetí hostující branky našel Růžičku, toho ale při střele zablokoval Plekanec. Domácí pokračují v tlaku.
     
    26:02
    Třinec ustál další snahu hostí o vstřelení kontaktní branky, zakončujícího Brodeckého při střele obtěžoval Adámek, kladenský útočník tak netrefil branku.
     
    25:14
    Jeřábek kombinoval u modré s Daněm, ten pak nahazoval kotouč na branku, Bow bez obtíží zasáhl.
     
    24:25
    Kurovský s Bučkem mohli jít do přečíslení dvou proti jednomu, první jmenovaný ale v útočném pásmu poslal přihrávku na opačnou stranu, než kam Buček čekal.
     
    23:50
    Plekancova formace se pokusila rozebrat třineckou defenzívu, adresáta finální přihrávku Procházku ale od puku odstavil Marinčin a Třinec dostal hru do středního pásma.
     
    23:03
    Hrehorčák aktivním napadáním hostující rozehrávky získal kotouč pro Hrňu, ten se ale k zakončení nejprve nedostal. O puk se pak bojovalo ve skrumáži před Bowovou brankou, kotouč nakonec vyplaval k Marinčinovi, který poslal střílený pas na tečujícího Hrňu. Bow se stihl včas přesunout.
     
    22:20
    Indrák se po levé straně proháčkoval do útočného pásma, v mezikruží pak hostující útočník předal puk střílejícímu Babkovi, jeho pokus ale domácí srazili do rohu.
     
    21:39
    Nestrašil vysunul do akce Hudáčka, ten za kladenskou klecí prodloužil puk na Daňa. Slovenský útočník pálil z negativního úhlu, Bow vyrazil puk před sebe, tam se kotouče zmocnili hosté.
     
    20:53
    Úvodní minuta druhé periody se nesla v duchu útočné aktivity hostujícího celku. První formace Rytířů držela kotouč v blízkosti Mazancovy branky, druhý střelecký pokus v utkání ale na třineckého gólmana nevyslala.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na branku: 11:1,
    střely mimo: 2:3,
    zblokované střely: 5:7,
    hity: 1:1,
    vhazování: 7:10,
    vyloučení: 1:1,
    využití: 0:0,
    v oslabení: 0:0.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce, s dvoubrankovým vedením do kabin jdou domácí Oceláři. Třinec se poprvé prosadil v šesté minutě, kdy Daniel Kurovský předvedl efektivní bekhendový blafák, po kterém poslal kotouč mezi Bowovy betony. Druhou branku pak v osmnácté minutě přidal Libor Hudáček, jehož nahození si do vlastní branky nešťastně srazil Sotnieks.

    Druhá třetina začne přibližně v 15:49.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:38
    Vyhození Kladna z vlastního pásma končí až za Mazancovou brankou a tedy zakázaným uvolněním.
     
    19:16
    Adámek se z pozice beka vydal do útočného pásma, v předbrankovém prostoru se pak snažil najít Kurovského s Bučkem, Bow ale ukryl neposedný puk pod lapačku.
     
    18:38
    Icing domácích, vhazovat se bude před Mazancem.
    17:53 Libor HUDÁČEK - 2:0
     
    17:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Zprvu nenápadná akce Třince přináší druhou branku utkání. LIBOR HUDÁČEK posílal od pravého mantinelu střílenou přihrávku do předbrankového prostoru na najíždějícího Nestrašila, bránící Kristaps Sotnieks ale nešťastně ztečoval puk přímo do horního růžku Bowovy branky! Asistence: Andrej Nestrašil.
     
    17:33
    Voženílek se dvakrát marně pokoušel dostat do útočného pásma, na druhé straně pak na útočné modré ztroskotal Beran.
     
    16:39
    Po úmyslném ofsajdu hostí se vhazovalo před Bowem. Voženílek čistě vyhrál buly na Jaroměřského, který pak pálil od modré. V souboji před brankou ale byl Chmielewski natlačen na Bowa a sudí proto musel přerušit hru.
     
    16:29
    Ladislav Zikmund bojoval v útočném pásmu o poskakující kotouč, hostující forvard chtěl střílet z mezikruží, trojice domácích ale byla proti a Oceláři vyndali puk do střední třetiny.
     
    15:45
    Hrehorčák získal kotouč v rohu kladenské třetiny, slovenský útočník pak nabil na modré stojícímu Jeřábkovi, ten ale z první pouze vyprášil Bowův beton.
     
    15:09
    Draveckého formace se prokousala do útočné třetiny, Zahradníček pak ale neudržel puk na modré a sudí píská ofsajd. Komerční přestávka.
     
    14:45
    Oceláři, zdá se, jsou z nejhoršího venku. Domácím se povedlo odehrát puk do střední třetiny a vystřídat.
     
    14:20
    Brodecki z rohu pásma vybízel ke střele Sotniekse, ten ale branku netrefil. Hosté jsou stále v třinecké třetině.
     
    13:31
    Rytíři se usadili v útočném pásmu, Třinec se nemůže dostat ke kotouči. Dotchin dlouho míchal s pukem poblíž modré čáry, pak jej poslal do hloubi třineckého pásma, načež se o kotouč dlouho bojovalo u mantinelu. Kladno pokračuje v tlaku.
     
    12:59
    Jeřábkovo vyhození z vlastního pásma poslalo do rychlostního souboje obě sedmadvacítky. Cibulskis měl ale k puku o poznání blíže, Růžičku proto do akce nepustil.
     
    11:58
    Oceláři se ale velmi rychle vrátili před Bowa. Snažení domácích ale žádný střelecký pokus nepřineslo, když Hrňa ani Roman nenasměrovali své přihrávky přesně.
     
    11:14
    Dravecký nahazoval kotouč za kladenskou branku pro najíždějícího Bučka, ten se ale neporadil v souboji s Cibulskisem. Rytíři poslali hru do středního pásma.
     
    10:20
    V útočném pásmu byli hodně aktivní Voženílek a Hudáček, ani jeden se ale nedokázal dostat přes bránícího Babku.
     
    09:36
    Další akci Třince zastavuje ofsajd.
     
    09:13
    Růžička se po levé straně dostal do útočné třetiny, v blízkosti hostující branky ale místo střely zvolil zpětnou přihrávku na Chmielewského, což hosté přečetli a sebrali domácím kotouč.
     
    08:19
    Dravecký je na ledě, Oceláři hrají v plném počtu. V samotném závěru oslabení ještě Doudera zastavil pokus Melky, Hrehorčák pak vypíchl kotouč do středního pásma.
     
    07:50
    Druhou polovinu oslabení zvládají domácí na výbornou. Voženílek s Daněm drželi puk v hostujícím pásmu, první jmenovaný se pak dostal k zakončení, Bow musel likvidovat střelu z velmi blízké vzdálenosti.
     
    06:53
    Plekanec posílal puk na Procházku, domácí ale přihrávku srazili. Ke kotouči se nicméně nejrychleji dostal Dotchin, který zkusil střelu bez přípravy. Tu ale zablokoval Nestrašil a Voženílek pak odpálil kotouč k Bowovi.
     
    06:39
    Dotchin se dostal do souboje o kotouč s Voženílkem, třineckému útočníkovi se povedlo srazit přihrávku na Plekance mimo hrací plochu.
     
    06:15
    Hosté budou mít příležitost rychle srovnat krok. Vladimír Dravecký to v útočném pásmu přehnal s důrazem při souboji u hrazení, sudí posílá třineckého útočníka na dvě minuty na trestnou lavici za vražení na hrazení. Komerční přestávka.
    05:29 Daniel KUROVSKÝ - 1:0
     
    05:29
    Třinec právě vstřelil branku!
    V přesilovce to sice nevyšlo, při hře v pěti na obou stranách už se ale domácí prosazují a otevírají skóre dnešního utkání! Libor Hudáček vybojoval kotouč proti bránícímu Sotnieksovi, puk se následně přes Arona Chmielewského dostal k DANIELI KUROVSKÉMU, který bekhendovým blafákem poslal kotouč mezi Bowovy betony! Asistence: Aron Chmielewski.
     
    04:57
    Rytíři hrají v plném počtu. Zbývající vteřiny oslabení Kladno zvládlo skvěle, když dostalo kotouč do blízkosti Mazancovy branky.
     
    04:12
    Oceláři jsou stále v útočném pásmu. Nestrašil měl na pravé straně dostatek času a prostoru, třinecký útočník ale místo střely zavezl kotouč za branku, odkud namazal Růžičkovi. Snajpr Ocelářů mohl pálit do odkryté části branky, Bow ale skvěle zasáhl.
     
    03:28
    Po rychlých přihrávkách pálil z voleje Růžička, Bow se štěstím dokázal udržet kotouč pod svými betony.
     
    03:21
    Třinec se drží v útočném pásmu. Bow musel dávat pozor při střele Nestrašila, který chtěl využít clony Voženílka a z pravé strany poslat kotouč do sítě. Bow puk vyrazil, domácí pokračují v tlaku.
     
    02:52
    Do další slibné šance se dral Růžička, třinecký útočník ale nedokázal zpracovat poskakující kotouč a po zásahu hostujícího hráče je hra přerušena. Na trestnou lavici usedá Matyáš Filip, který hákoval Kurovského.
     
    02:34
    Daniel Kurovský dostal přihrávku za hostující obrannou linii, při zakončení ale byl faulován. Třinec hraje ve výhodě.
     
    02:06
    Hrňa se pokoušel posunout kotouč na rozjetého Kurovského, do třinecké rozehrávky ale dobře vstoupil Babka, který odvrátil hrozící nebezpečí.
     
    01:24
    Hudáček od vlastní modré poslal kotouč na rozjetého Daňa. Slovenský útočník se po přechodu do útočné třetiny pokusil o skryté nahození na branku Bowa, hosté ale kotouč přizvedli do ochranné sítě.
     
    00:51
    Třinečtí se pokusili přejít přes modrou čáru, Hudáčka ale zastavil ofsajd.
     
    00:36
    Od úvodního vhazování, které vyhrál třinecký Voženílek, se hra odehrává především ve středním pásmu. Zatím se nikdo nedostal do blízkosti soupeřovy branky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou na ledové ploše, utkání začne za pár okamžiků.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera, Čukste, J. Jeřábek, Jaroměřský, Mar. Adámek, Zahradníček – Chmielewski, Voženílek, M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Hrehorčák, Roman, Hrňa – Buček, Dravecký (A), Kurovský.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Dotchin (A), Slováček, Ticháček, Sotnieks, Babka, Cibulskis, Kehar – Kubík, Plekanec (C), M. Procházka – Michnáč, Klepiš, Zikmund (A) – Melka, Indrák, Bláha – Beran, Filip, Brodecki.
    Trenér: Jiří Burger

    Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Hlavatý, Lederer.
     
    Rytíři Kladno

    V prvních pěti zápasech deset bodů, pak se ale Rytíři zasekli a v dalších třinácti utkáních přidali jen devět bodů. Není proto divu, že se Kladno nachází na předposlední příčce tabulky, pouhý bod před zvedajícím se Litvínovem.

    Největším kamenem úrazu hry Středočechů je jejich produktivita. Po Mladé Boleslavi to jsou právě Rytíři, kdo zatím vsítil nejméně branek. Nic na tom nezměnil ani divoký duel na ledě Hradce Králové, kdy se svěřenci trenérů Burgra, Vejvody a Macha prosadili hned sedmkrát, i tak ale museli skousnout prohru v prodloužení.

    V posledním kole Kladenští v prodloužení zdolali Litvínov, čímž se v tabulce dostali před západočeský celek. „Asi při nás dneska stálo štěstí a vrátilo se nám to za Hradec. Dneska jsme šťastnější a máme dva body,“ řekl trenér Miroslav Mach po posledním zápase.

    Poslední utkání Kladna

    4. 11. 2022: Rytíři Kladno – HC Verva Litvínov 3:2 pp. (0:1, 0:1, 2:0 – 1:0)
    Branky a nahrávky:
    58. Kubík (Slováček, Klepiš), 60. Zikmund (Beran, Procházka), 61. Plekanec (Cibulskis, Kubík) – 11. Havelka (Helt, Demel), 40. Kudrna (Sukel).

    Sestava Kladna v posledním utkání:
    Bow – Dotchin, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Cibulskis, Babka, Kehar – Zikmund, Klepiš, Michnáč – Procházka, Plekanec, Kubík – Bláha, Indrák, Melka – Brodecki, Filip, Beran.
     
    HC Oceláři Třinec

    Oceláři chtěli v druhém derby utkání na domácím ledě navázat na vysoké vítězství v Karlových Varech a přidat další tři body. Svěřencům trenéra Zdeňka Motáka ale scházela přesnost při zakončení, krajskému rivalovi nakonec Třinec podlehl v nájezdech.

    Od nevydařeného vstupu do sezony se ale hráči s drakem na prsou herně i výsledkově zvedli, začali pravidelně sbírat body a v tabulce se posunuli již na pátou příčku. Na první Dynamo Třinec aktuálně ztrácí sedmnáct bodů, odehrál ale o tři zápasy méně.

    Slezané do posledního utkání před Karjala Cupem stále nemohou počítat s dlouhodobě zraněným kapitánem Petrem Vránou, v derby navíc nehrál ani Tomáš Marcinko.

    Poslední utkání Ocelářů

    2. 11. 2022: HC Oceláři Třinec – HC Vítkovice Ridera 1:2 sn. (1:0, 0:1, 0:0 0:0)
    Branky a nahrávky:
    5. Hudáček (J. Jeřábek) – 36. Kalus (Lindberg), rozhodující sn. Krieger.

    Sestava Ocelářů v posledním utkání: Mazanec – Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Čukste, Mar. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček – M. Růžička (C), Roman, Voženílek – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrňa, Hrehorčák, Chmielewski – Kurovský, Dravecký (A), Buček.
     
    Hezký den z Třince. Tipsport extraliga má v neděli na programu poslední kolo před reprezentační přestávkou, úřadující mistr z Třince na svém ledě přivítá předposlední Kladno. Utkání startuje v 15 hodin, k jeho sledováni jste srdečně zváni.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 6. Kurovský (Chmielewski), 18. Hudáček (Nestrašil), 30. M. Růžička (Voženílek, Nestrašil), 34. Hudáček (Nestrašil, J. Jeřábek), 38. Hudáček, 39. Čukste (Chmielewski, M. Růžička), 53. Chmielewski (Hrňa, Marinčin), 54. Daňo (Nestrašil)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera, Čukste, J. Jeřábek, Jaroměřský, Mar. Adámek, Zahradníček – Chmielewski, Voženílek, M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Hrehorčák, Roman, Hrňa – Buček, Dravecký (A), Kurovský.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rytíři Kladno: Bow (38. Brízgala) – Dotchin (A), Slováček, Ticháček, Sotnieks, Babka, Cibulskis, Kehar – Kubík, Plekanec (C), M. Procházka – Michnáč, Klepiš, Zikmund (A) – Melka, Indrák, Bláha – Beran, Filip, Brodecki.
    Trenér: Jiří Burger

    Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Hlavatý, Lederer

    Diváci: 5 161
    thejrc.org