Třinec – Kladno 8:0 (kon.) | Litvínov – K. Vary 5:3 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 5:1 (kon.)
Plzeň – Liberec 3:4 (po pr.) | Olomouc – Motor ČB 3:1 (kon.) | Sparta – Pardubice 2:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
8:0 (2:0, 4:0, 2:0)
Rytíři Kladno
Neděle 06.11.2022, 15:00 • Werk arena, Třinec (kapacita: 5 400 diváků) • Tipsport extraliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:18
    Kladno bude mít k dispozici čtyři vteřiny dvojnásobné přesilovky, Patrik Hrehorčák totiž ve středním pásmu zasáhl obličej jednoho z protihráčů a je vyloučen za hru vysokou holí.
    53:42 Marko DAŇO - 8:0
     
    53:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři skórují také při vlastním oslabení! Andrej Nestrašil za hostující brankou sebral kotouč rozehrávajícímu Klepišovi, Nestrašil následně poslal puk do předbrankového prostoru, kam si najel MARKO DAŇO a po kličce na pravou stranu přidal osmou trefu domácích. Asistence: Andrej Nestrašil.
     
    53:22
    Zatímco ve WERK ARENĚ zní skandování Deset, deset, tak Karlis Čukste z vlastního pásma posílá kotouč mezi diváky, čímž Rytířům nabízí přesilovou hru.
    52:53 Aron CHMIELEWSKI - 7:0
     
    52:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Vyhrané buly, tři přihrávky a Oceláři dávají sedmou branku. Martin Marinčin odstoupil s kotoučem na modrou čáru, odkud poslal puk na volného Erika Hrňu. Ten na nic nečekal a z jedničky namazal mezi kruhy stojícímu ARONU CHMIELEWSKÉMU, který poslal puk přesně mezi Brízgalovy betony. Třinci stačilo devět vteřin k využití přesilovky. Asistence: Erik Hrňa, Martin Maričin.
     
    52:44
    Snažení hostujícího celku ale první kotouč v Mazancově síti nepřineslo. Po komerční přestávce se navíc budou muset hosté bránit, když Matěj Beran ve středním pásmu nedovoleným způsobem poslal k ledu Voženílka. Dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    38:52
    Hosté mají příležitost ke korekci nepříznivého skóre, na trestnou lavici totiž usedá Samuel Buček, který se provinil podrážením.
    38:05 Karlis ČUKSTE - 6:0
     
    38:05
    Třinec právě vstřelil branku!
    Brízgala udržel neprůstřelnost pouhých 38 vteřin, hned první pokus domácích končí za jeho zády. Aron Chmielewski z levé strany poslal kotouč do mezikruží, odkud z první pálil KARLIS ČUKSTE. Lotyšský bek trefil mezírku mezi Brízgalovými betony a připisuje si první trefu v barvách Ocelářů! Asistence: Aron Chmielewski, Martin Růžička.
     
    37:33
    Pátá branka byla tím posledním, co v dnešním utkání absolvoval Landon Bow. Pro zbytek utkání jej v brance nahradí Adam Brízgala.
    37:33 Libor HUDÁČEK - 5:0
     
    37:33
    Třinec právě vstřelil branku!
    Druhá lajna Třince dnes hraje ve velké pohodě, LIBOR HUDÁČEK přidává pátou branku a zároveň kompletuje hattrick! Po rychlém výpadu nejprve nepřesně pálil Daňo, Oceláři se ale dostali zpět ke kotouči a LIBOR HUDÁČEK po další střílené přihrávce přidává svou třetí branku. U první mu tečí pomohl Sotnieks, tentokráte si kotouč do vlastní branky srazil Indrák. Bez asistence.
     
    35:18
    Samuel Buček předvedl své rychlé ruce. Slovenský útočník se od mantinelu prokličkoval až před Bowa, kladenského brankáře pak Buček chtěl překonat po kličce do bekhendu. Bow ale další kotouč za svá záda nepustil.
    33:45 Libor HUDÁČEK - 4:0
     
    33:45
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další útok domácích již přináší gól, Třinec jde do čtyřbrankového trháku! Andrej Nestrašil se po pravé straně natlačil do předbrankového prostoru, jeho zakončení ještě Bow vyrazil před sebe. K volnému kotouči se ale nejrychleji dostal LIBOR HUDÁČEK, který z bezprostřední blízkosti bekhendem zvedl kotouč pod horní tyč kladenské branky! Asistence: Andrej Nestrašil, Jakub Jeřábek.
     
    29:54
    Martin Procházka se po přihrávce z vlastního pásma dostal za třineckou obranu a řítil se sám na Mazance. Procházka zkusil střelu mezi betony, Mazanec je ale včas sklapl a udržel kotouč před brankovou čárou.
    29:12 Martin RŮŽIČKA - 3:0
     
    29:12
    Třinec právě vstřelil branku!
    Patnáct vteřin stačilo domácím k tomu, aby potrestali Indrákův faul a přidali třetí branku. Po kombinaci na pravé straně útočného pásma poslal Daniel Voženílek krásný křížný pas na zcela nehlídaného MARTINA RŮŽIČKU, třinecký snajpr se ze své oblíbené pozice nemýlil! Asistence: Daniel Voženílek, Andrej Nestrašil.
     
    28:57
    Oceláři budou po komerční přestávce hrát svou druhou přesilkovou hru. Na trestnou lavici totiž usedá kladenský Miroslav Indrák, odpyká si dvě minuty za držení hole.
     
    23:03
    Hrehorčák aktivním napadáním hostující rozehrávky získal kotouč pro Hrňu, ten se ale k zakončení nejprve nedostal. O puk se pak bojovalo ve skrumáži před Bowovou brankou, kotouč nakonec vyplaval k Marinčinovi, který poslal střílený pas na tečujícího Hrňu. Bow se stihl včas přesunout.
    17:53 Libor HUDÁČEK - 2:0
     
    17:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Zprvu nenápadná akce Třince přináší druhou branku utkání. LIBOR HUDÁČEK posílal od pravého mantinelu střílenou přihrávku do předbrankového prostoru na najíždějícího Nestrašila, bránící Kristaps Sotnieks ale nešťastně ztečoval puk přímo do horního růžku Bowovy branky! Asistence: Andrej Nestrašil.
     
    07:50
    Druhou polovinu oslabení zvládají domácí na výbornou. Voženílek s Daněm drželi puk v hostujícím pásmu, první jmenovaný se pak dostal k zakončení, Bow musel likvidovat střelu z velmi blízké vzdálenosti.
     
    06:15
    Hosté budou mít příležitost rychle srovnat krok. Vladimír Dravecký to v útočném pásmu přehnal s důrazem při souboji u hrazení, sudí posílá třineckého útočníka na dvě minuty na trestnou lavici za vražení na hrazení. Komerční přestávka.
    05:29 Daniel KUROVSKÝ - 1:0
     
    05:29
    Třinec právě vstřelil branku!
    V přesilovce to sice nevyšlo, při hře v pěti na obou stranách už se ale domácí prosazují a otevírají skóre dnešního utkání! Libor Hudáček vybojoval kotouč proti bránícímu Sotnieksovi, puk se následně přes Arona Chmielewského dostal k DANIELI KUROVSKÉMU, který bekhendovým blafákem poslal kotouč mezi Bowovy betony! Asistence: Aron Chmielewski.
     
    04:12
    Oceláři jsou stále v útočném pásmu. Nestrašil měl na pravé straně dostatek času a prostoru, třinecký útočník ale místo střely zavezl kotouč za branku, odkud namazal Růžičkovi. Snajpr Ocelářů mohl pálit do odkryté části branky, Bow ale skvěle zasáhl.
     
    02:52
    Do další slibné šance se dral Růžička, třinecký útočník ale nedokázal zpracovat poskakující kotouč a po zásahu hostujícího hráče je hra přerušena. Na trestnou lavici usedá Matyáš Filip, který hákoval Kurovského.
     
    02:34
    Daniel Kurovský dostal přihrávku za hostující obrannou linii, při zakončení ale byl faulován. Třinec hraje ve výhodě.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 6. Kurovský (Chmielewski), 18. Hudáček (Nestrašil), 30. M. Růžička (Voženílek, Nestrašil), 34. Hudáček (Nestrašil, J. Jeřábek), 38. Hudáček, 39. Čukste (Chmielewski, M. Růžička), 53. Chmielewski (Hrňa, Marinčin), 54. Daňo (Nestrašil)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera, Čukste, J. Jeřábek, Jaroměřský, Mar. Adámek, Zahradníček – Chmielewski, Voženílek, M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Hrehorčák, Roman, Hrňa – Buček, Dravecký (A), Kurovský.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rytíři Kladno: Bow (38. Brízgala) – Dotchin (A), Slováček, Ticháček, Sotnieks, Babka, Cibulskis, Kehar – Kubík, Plekanec (C), M. Procházka – Michnáč, Klepiš, Zikmund (A) – Melka, Indrák, Bláha – Beran, Filip, Brodecki.
    Trenér: Jiří Burger

    Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Hlavatý, Lederer

    Diváci: 5 161
    thejrc.org