Třinec – Kladno 8:0 (kon.) | Litvínov – K. Vary 5:3 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 5:1 (kon.)
Plzeň – Liberec 3:4 (po pr.) | Olomouc – Motor ČB 3:1 (kon.) | Sparta – Pardubice 2:3 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
5:3 (1:1, 1:0, 3:2)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 06.11.2022, 15:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Dnes pokračuje devatenáctým kolem česká extraliga a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a HC Energie Karlovy Vary.
     
    HC VERVA Litvínov

    Litvínovští v letošní sezóně opět nepodávají takové výkony, aby to bylo na horní patra v tabulce, přitom před sezónou měli rozhodně vyšší cíle. Po sedmi prohrách v řadě za sebou se po dalším odehraném utkání, kdy Verva padla s Vítkovicemi 3:5, vedení odhodlalo k odvolání hlavního trenéra Vladimíra Růžičky a na jeho místo se posunul Karel Mlejnek. Jeho asistenty jsou nově Robert Reichel a David Kočí. A tahle výměna prospěla. Litvínovští totiž poté zapsali tři výhry v řadě za sebou. Naposledy pak měli znovu dobře rozehraný zápas, kdy vedli nad Kladnem 2:0, ovšem Rytíři dokázali ve třetí třetině vyrovnat a duel došel do prodloužení, které rozhodl Tomáš Plekanec a Kladno získalo bonusový bod navíc. Verva je tak díky tomu zpět na posledním místě s osmnácti body.

    Nejproduktivnější hráči

    Giorgio Estephan 4+11
    Patrik Zdráhal 7+6
    Šimon Stránský 5+8
     
    HC Energie Karlovy Vary

    Karlovarská Energie je na tom lépe. Nachází se totiž na osmé pozici a dosud získala čtyřiadvacet bodů. Po těsné výhře 2:1 nad královéhradeckým Mountfieldem se ale karlovarským hokejistům nedařilo. V Olomouci padli 0:2 a naposledy v západočeském derby měli zápas dobře rozjetý s Plzní, ale nakonec indiáni srovnali na 4:4 a zápas došel do nastavené hrací doby. A už to vypadalo, že se půjde do samostatných nájezdů, ty ale tři vteřiny před koncem nastavené hrací doby odmítl Tomáš Mertl, jenž zápas rozhodl a díky tomu Plzeň získala bonusový bod navíc. Karlovarští tak budou chtít tuto prohru odčinit na ledě Litvínova.

    Nejproduktivnější hráči

    Tomáš Rachůnek 5+8
    Petr Koblasa 9+3
    Ondřej Beránek 6+3
     
    Vzájemná utkání

    V letošním ročníku extraligy se oba celky už střetly. První vzájemný duel vyšel lépe Litvínovu, který v Karlových Varech vyhrál 4:1. Povede se mu i dnes obrat svého soupeře o body, nebo naopak Energie bude oplácet?
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Zeman, Zile, Jaks, Strejček, Wesley, Demel (A), Freibergs – Abdul, Sukeľ (C), Kudrna – Zdráhal (A), Estephan, Š. Stránský – Hlava, Gut, Straka – Havelka, Helt, Zygmunt.
    Trenér: Karel Mlejnek

    HC Energie Karlovy Vary: Lukeš (Habal) – Bartejs, Plutnar, Bernad, Dlapa (A), Havlín, Mikyska, Rulík – Rachůnek (C), Gríger, Kružík – Koblasa, Hladonik, O. Beránek (A) – Redlich, Jiskra, Kohout – Vachovec, Zadražil, Osmík.
    Trenér: David Bruk

    Rozhodčí: Hribik, Veselý – Komárek, Svoboda.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hosté vyhráli úvodní vhazování a Plutnar se hned hnal s pukem do útočného pásma. Ovšem domácí ho získali na svou stranu a otáčejí hru.
     
    00:50
    Giorgio Estephan napadal rozehrávku soupeře v jeho pásmu, nakonec ale touš nezískal a toho využili hosté, kteří znovu míří směr branka Litvínova.
     
    01:33
    Nicolas Hlava pálil na Štěpána Lukeše, s jeho střelou si ale hostující brankář poradil a podržel svůj tým.
     
    02:00
    Přesně po dvou minutách je hra přerušena, protože si zákrok připsal Denis Godla. A před dotírajícími hosty hru raději zastavil. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    02:23
    Denis Zeman střílel skrze obranu hostů, následně pak ještě Filip Helt tečoval odražený puk, ale jen do obrany Karlových Varů. Nicméně domácí stále drží útočnou třetinu.
     
    02:59
    Zdráhalovo postavení mimo hru bylo posouzeno jako úmyslné, takže se hra stěhuje před Denise Godlu. Buly tentokráte po jeho pravé ruce.
     
    03:28
    Jan Strejček nahodil kotouč před branku Energie, ale tam vše raději kryje sklapnutím svých betonů Štěpán Lukeš a hra je opět přerušena.
     
    03:39
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Ondřej Dlapa – 2 min., držení.
     
    03:59
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru domácí hokejisté, Dlapa už sedí na trestné lavici za držení a bude si přát, aby tam vydržel do vypršení trestu.
     
    04:25
    Nicolas Hlava dostal přihrávku k pravé tyči, ale nestihl pořádně zakončit. Následně pak po něm to zkusil Patrik Zdráhal, ale i on se netrefil. Následně pak se hosté osvobozují.
     
    04:58
    Verva rychle zavezla puk znovu do útočného pásma, ale vystavila se ofsajdové pasti a vše se zase stěhuje zpět do neutrální zóny.
     
    05:19
    Zile nasměroval přihrávku nad pravý kruh pro Andreje Kudrnu, kterému ale kotouč nesedl a ideálně ho netrefil. Poté se hostující tým dostal na puk a už to vypadá, že se ubrání.
     
    05:39
    Hosté v plném počtu.
     
    06:06
    Jindřich Abdul dostal pas na pravou stranu a zakončoval pohotově na Lukeše, ten ale kotouč za sebe nepustil, když se mu zastavil o jeho levé rameno.
     
    06:56
    Jan Hladonik se zjevil před Denisem Godlou, ale nevyslal na něho střelu, která by byla z kategorie těch přesných.
     
    07:50
    Michal Plutnar zachytil střelu soupeře a dostal puk do bezpečí. Domácí mají stále tlak před hostující klecí a vynutili si další vyloučení soupeře.
     
    07:50
    Po komerční přestávce, která nyní následuje, si další přesilovku zahraje Litvínov. Martin Kohout totiž sekl Jana Strejčka a putoval na trestnou lavici.
     
    07:50
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Martin Kohout – 2 min., sekání.
     
    08:04
    Přesilovka domácích rychle končí. Patrik Zdráhal zastavil soupeře nedovoleně a i on si půjde odpočinout na lavici hanby. Uvidíme tedy hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    08:04
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Patrik Zdráhal – 2 min., podrážení.
     
    08:29
    Po nahození puku před hostující branku se k němu dostal kapitán Litvínova Matúš Sukeľ, ale nedokázal ze střední vzdálenosti ohrozit branku Štěpána Lukeše.
     
    08:59
    Na druhé straně mohl v dobré pozici pálit Dávid Gríger, ale nesedlo mu to a Denis Godla nemusel vůbec do zákroku.
     
    09:30
    Pokažená rozehrávka domácích hráčů a hned na druhou stranu zamířil Tomáš Redlich, jenže v pásmu Karlových Varů pak na svou stranu získali puk znovu Litvínovští.
     
    09:50
    Hosté jsou už v plném počtu a začíná jejich velmi zkrácená přesilová hra.
     
    10:04
    Ta ale končí, protože i Patrik Zdráhal už naskočil na hrací plochu a hraje se zase v klasickém počtu hráčů na obou stranách.
     
    10:33
    Michal Vachovec se dostal do zakončení nad levým kruhem, jeho pokus nejprve srazila obrana Vervy do bezpečí a následně kotouč vyvezla ven z obranné třetiny.
     
    11:06
    A nyní už Michal Vachovec ohrozil Godlovu klec, jeho pokus musel zastavit právě domácí brankář a raději hned nechává hru přerušit.
     
    11:18
    Dávid Gríger neuspěl na vhazování proti Andreji Kudrnovi a do akce na druhou stranu se už zase řítí domácí celek.
     
    11:49
    Jindřich Abdul to zkusil střelou z první skrze Plutnara a pohotový zákrok zapsal Štěpán Lukeš.
     
    12:18
    Petr Koblasa ujel po levém křídle a z kruhu poté švihl do kotouče, který se otřel o beton Denise Godly.
     
    12:35
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    13:03
    Do zakončení se nyní dostal Patrik Zdráhal, ale Martin Kohout si jako útočník připsal kvalitní obranný zákrok a vytáhl touš do neutrální zóny.
     
    13:39
    Dělovku od modré čáry vyslal Tomáš Havlín a jeho rána končí v lapačce Denise Godly! Ten zapisuje další důležitý zákrok a drží svůj tým. Následně pak je hra zastavena.
     
    13:51
    Domácí vyhráli vhazování v pásmu Karlových Varů a hned spěchali do akce na druhé straně. Jenže se vystavili postavení mimo hru a ta je zpět ve střední třetině.
     
    14:23
    Filip Helt podklouzl a nemohl přenést hru do útočného pásma. Po chvilce se pak pak hosté dopustili zakázaného uvolnění a hra je před Štěpánem Lukešem.
     
    14:57
    Zakázané uvolnění tentokráte na litvínovské straně a buly bude vhozeno po levé ruce litvínovského brankáře Denise Godly.
     
    15:02
    Denis Godla hned lapil pokus Dalimila Mikysky, jenž střílel od modré čáry, byla to pro něho ale lahůdka.
     
    15:26
    Jindřich Abdul vybojoval puk v obranném pásmu Energie a po pravém křídle ho zavezl do útočné třetiny. Před hostující klecí pak zkoušel štěstí Matúš Sukeľ, ale neuspěl.
     
    15:58
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Tomáš Bartejs – 2 min., držení.
     
    16:02
    Hned v úvodu další přesilové hry domácích pálil Šimon Stránský, ale proti byl pohotový zákrok Štěpána Lukeše. Ten hned hru zastavuje.
     
    16:11
    Tomáš Redlich získal puk ve svém pásmu a okamžitě ho poslal až před branku Denise Godly, takže pro svůj tým šetří cenné vteřiny.
     
    16:59
    Janis Jaks to zkusil skrze obranu soupeře, ale Plutnar zakročil a puk srazil mimo ohrožení branky Štěpána Lukeše.
     
    17:18
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Přesilovka Litvínova je využita a Verva otevírá účet dnešního zápasu. Od modré čáry si do lepší střelecké pozice sjel JANIS JAKS a jeho svižná střela pak prošla i kolem bránících hráčů a zapadla za záda Štěpána Lukeše – 1:0. Asistence: Šimon Stránský a Nicolas Hlava.
    17:18 Janis JAKS - 1:0
     
    18:30
    Andrej Kudrna si najel do prostoru mezi kruhy a jeho rychlé zakončení zachytil Štěpán Lukeš, který hned na to hru přerušil. Buly po jeho pravé ruce.
     
    18:42
    Litvínovští sebrali nahození soupeře a nasměrovali hru opět před klec Lukeše, ale tentokráte hostujícího brankáře neohrozili.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:23
    Ještě mají možnost hosté pokusit se vyrovnat, hra po zakázaném uvolnění Litvínova se stěhuje před Denise Godlu, kde se bude vhazovat v levém kruhu.
     
    19:50
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Deset vteřiny před koncem prvního dějství se hostům povedlo vyrovnat. Janis Jaks od zadního mantinelu chtěl puk vyhodit ven z pásma, ovšem zachytil ho PETR KOBLASA, který hned na levé straně vyslal tvrdou ránu, kterou nedal Godlovi vůbec žádnou šanci – 1:1. Začíná se tedy znovu od začátku. Bez asistence.
    19:50 Petr KOBLASA - 1:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Aktivnější byli domácí hráči, ale hra se postupem času srovnala. Nakonec se skóre měnilo až v osmnácté minutě, kdy Janis Jaks od modré čáry propálil Lukeše a využil přesilovou hru. Vypadalo to, že si vedení Verva udrží do první přestávky, ale opak byl pravdou. Po chybném vyhození puku Janisem Jaksem se k němu dostal Petr Koblasa, jenž dělovkou prostřelil Denise Godlu deset vteřin před první sirénou. Začínalo se tak znovu od začátku. Uvidíme, co nám nabídne druhé dějství, které začne přibližně v 16:25.
     
    Střely na branku: 12 – 11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:42
    Hosté se dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před branku Štěpána Lukeše. Domácí tak získali zadarmo útočnou třetinu.
     
    21:02
    Litvínovští si nerozuměli v útočném pásmu a z toho těžil Ondřej Dlapa, jenž puk zachytil a hned se hosté urvali a pádí do útočné akce na druhé straně.
     
    21:28
    Po buly před Denisem Godlou získali kotouč znovu domácí hokejisté, kteří se hned dostali před Lukeše, ale před jeho klecí nevyslali žádnou nebezpečnou střelu.
     
    22:17
    Teď to zase zkoušeli před domácí bránou hosté, Petr Koblasa ale svou přízemní střelu poslal jen do betonu Denise Godly.
     
    23:00
    Menší tlak před Godlou vyřešili obránci Litvínova, kteří zachytili kotouč a hned ho poslali do neutrální zóny šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    24:03
    Hosté se nyní museli mít na pozoru, protože domácí opět nebezpečně atakovali klec Štěpána Lukeše.
     
    24:25
    Dávid Gríger se dostal z ničeho nic před litvínovskou branku, hned pohotově zakončoval a jeho pokus Denis Godla vyrazil před sebe. Následně pak se o kotouč postarala obrana Vervy.
     
    25:14
    Obrovská šance Litvínova! Na pravé straně převzal puk Giorgio Estephan a z kruhu pak vyslal tvrdou ránu ke vzdálenější tyči, kterou ale fantasticky efektním semaforem chytá do lapačky Štěpán Lukeš!
     
    25:29
    Janis Jaks střílel z těžkého úhlu, přesto puk prolétl okolo brankoviště Energie. Ale nebyl tam nikdo, kdo by ho dokázal tečovat a dostat za záda Štěpána Lukeše.
     
    26:23
    Hosté se na chvíli usadili v pásmu Litvínova a zkoušeli to před Denisem Godlou, ten ale zakročil a má další důležitý zákrok na svém statistickém účtu.
     
    27:22
    Zakázané uvolnění Karlových Varů a hra se tak stěhuje před branku Štěpána Lukeše. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    27:50
    Nebezpečné obléhání branky Litvínova hosty domácí zvládli a dostali puk do středního pásma. Hosté se tam ale vrátili zpět a vyzkoušeli pozornost Godly, který uspěl.
     
    28:42
    Domácí mají ponechanou výhodu a dvakrát vystřelili na branku hostů, ale puk skončil mimo.
     
    28:52
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Teď už to ale vyšlo a domácí podruhé skórují. Signalizovaný trest se tedy ukládat nebude. ANDREJ KUDRNA z prostoru mezi kruhy v blízkosti hostující klece zakončil v pokleku a jeho tvrdé zakončení prošlo Štěpánu Lukešovi mezi jeho betony – 2:1. Asistence: Patrik Zdráhal a Kristaps Zile.
    28:52 Andrej KUDRNA - 2:1
     
    29:07
    Další komerční přestávka.
     
    29:29
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Pawel Zygmunt – 2 min., vysoká hůl.
     
    30:18
    Polovina základní hrací doby je minulostí, hosté se nastěhovali před Denise Godlu a Rachůnkova střela jen těsně minula protější tyč. Domácí se poté osvobozují.
     
    31:18
    A další vyhození puku domácími až před Lukeše a tohle oslabení Litvínov už zvládne.
     
    31:29
    Litvínov je v plném počtu.
     
    31:51
    Vít Jiskra se přesunul ze středního pásma do toho útočného, ale tam se o něj postarali obránci Litvínova.
     
    32:27
    Šimon Stránský se znovu dostal do zakončení na pravé straně, ale jeho pokus končí na pravém betonu Štěpána Lukeše. Ten poté kryje puk pod lapačku a hra je zastavena. Následuje také další komerční přestávka.
     
    32:54
    Matěj Zadražil přišel o kotouč u mantinelu v útočném pásmu a po chvilce je také hra znovu zastavena.
     
    33:03
    Petr Straka se dostával do útočného pásma, byl tam ale dříve než puk a je z toho postavení mimo hru. Ta se stěhuje zpět do neutrální zóny.
     
    33:42
    Domácí už zvedali ruce nad hlavu, po střele Nicolase Hlavy ale skončilo jen na horní tyči soupeřovy brány! Další velká šance Litvínova končí neúspěchem.
     
    34:31
    A další šance. Matúš Sukeľ z pravé strany mířil na odkrytou klec, kotouč ale znovu razítkuje břevno!
     
    34:40
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Petr Koblasa – 2 min., vražení na hrazení.
     
    34:52
    Estephan pálil z kruhu a trefil Dlapu. Jeho další zakončení pak srazila obrana hostů a poslala puk až před Denise Godlu.
     
    35:33
    Janis Jaks vystřelil a jeho pokus končí na Štěpánu Lukešovi a hra je opět zastavena. Buly po jeho pravé ruce.
     
    35:49
    Od svého brankáře šli do akce znovu domácí hráči, před Lukešem zkoušel štěstí Jindřich Abdul, ale puk poslal jen vedle jeho brány.
     
    36:26
    Hosté se dostali ve vlastním oslabení do velké šance, Ondřej Beránek ale skrze ležícího Denise Godly nedostal puk za jeho záda!
     
    36:40
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    37:36
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Filip Helt – 2 min., hákování.
     
    37:47
    Martin Kohout střílel z pravého kruhu a u své levé tyče byl pozorný Denis Godla, který jeho pokus kryje. Hned na to nechává hru přerušit a buly bude po jeho levé ruce.
     
    37:57
    Domácí vyhazují puk ven z pásma a šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    38:24
    Hosté drží útočnou třetinu, Bartejs poslal puk před brankoviště Litvínova, kde ho obrana srazila mimo ohrožení branky Denise Godly.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:23
    Po zakončení hostů, které skončilo mimo, vyhodili domácí hráči puk až před Štěpána Lukeše a tohle oslabení už patrně zvládnou.
     
    39:36
    Verva je v plném počtu.
     
    39:55
    Ještě se pokusili o zakončení domácí hráči, ale Lukeš zakročil. V této části hry se tak už nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je minulostí a to patřilo domácím, kteří strhli opět vedení na svou stranu. V devětadvacáté minutě se z prostoru mezi kruhy prosadil Andrej Kudrna, když puk prošel Štěpánu Lukešovi mezi jeho betony. Zatím tak mají blíže vítězství domácí hráči, ale samozřejmě nic není rozhodnuté. Hosté ztrácejí jednu branku a ve třetí třetině si půjdou pro vyrovnání. Ještě nás tak čeká zajímavý zbytek tohoto duelu.
     
    Střely na branku: 27 -22
     
    Další třetina začne přibližně v 17:27.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Zakázané uvolnění Litvínova a hned na začátku třetí třetiny se tak hra stěhuje před Denise Godlu.
     
    40:34
    Jindřich Abdul napřáhl ke střele a trefil lapačku Štěpána Lukeše, který zapsal další dobrý zákrok a drží svůj tým.
     
    41:06
    Na pravé straně střílel Šimon Stránský a jeho pokus proletěl těsně vedle protější tyče. Následně pak hosté otáčejí hru před klec Denise Godly.
     
    42:03
    Dalimil Mikyska nahodil puk před domácí klec, kde nebyl nikdo na dorážku. Hned na to se po pravém křídle utrhl Nicolas Hlava, který na pravé straně nebezpečně vystřelil a proti němu stál další zákrok Lukeše!
     
    43:09
    Karlovarskou rozehrávku vystihl Jan Strejček a pomohl tak Godlovi, který nemusel zasahovat.
     
    43:53
    Hosté se nyní ve svém pásmu bránili soupeři, který ale nakonec na Lukeše nevyslal žádnou střelu, která by ho ohrozila.
     
    44:52
    Giorgio Estephan sebral odražený kotouč po neúspěšné rozehrávce soupeře a do akce mohli jít domácí. Ale zastavila je v rozletu obrana Karlových Varů.
     
    45:40
    U bližší tyče zakončoval Ondřej Beránek, ale tohle místo si Godla pohlídal a má touš v lapačce. Hra je pozastavena.
     
    45:53
    Domácí vybojovali puk a ze svého pásma se s ním hnali dopředu, ale ve střední třetině zase o něj přišli a vrací se rychle zpět.
     
    46:59
    Další pokus Andreje Kudrny končí na Lukešovi a hra je zastavena. Následuje také další komerční přestávka.
     
    47:02
    Patrik Demel si všiml odraženého kotouče a hned ho poslal na branku soupeře, kde byl s dalším zákrokem připraven Štěpán Lukeš.
     
    47:32
    Na druhé straně hledal Gríger najíždějícího Tomáše Rachůnka, ale nakonec na kotouč druhý jmenovaný nedosáhl a rázem skončila slibná hostující akce.
     
    48:17
    Giorgio Estephan se dostal do volného prostoru a měl ideální pozici zakončit. Tak se také stalo a do jeho rány vložil hůl Štěpán Lukeš.
     
    49:02
    Martin Kohout tváří v tvář nepřekonal Denise Godlu. Velká šance hostů tak nekončí vyrovnáním!
     
    50:18
    Domácí stále drží těsný náskok a hosté na to, aby s utkáním něco udělali, mají necelých deset minut. Nyní pálil Jindřich Abdul, ovšem pouze vedle Lukešovy klece.
     
    51:38
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nejprve se neprosadil tváří v tvář Lukešovi Patrik Zdráhal, ten ale hned na to nasměroval puk od zadního hrazení na osu hřiště a tam si najel DENIS ZEMAN. Ten poté sjel na pravý kruh a skrze obranu hostů propálil Lukeše – 3:1. Asistence: Patrik Zdráhal a Šimon Stránský.
    51:38 Denis ZEMAN - 3:1
     
    52:09
    Další komerční přestávka.
     
    52:09
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Jan Strejček – 2 min., podrážení.
     
    52:36
    Domácí se ubránili akci hostů a vyhodili puk až před klec Štěpána Lukeše.
     
    52:50
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a snižují opět na rozdíl jediného gólu. Z pravého kruhu poslal kotouč do sítě MICHAL PLUTNAR a dává tak ještě svému týmu naději na úspěch v tomto duelu – 3:2. Asistence: Jan Hladonik a Tomáš Rachůnek.
    52:50 Michal PLUTNAR - 3:2
     
    53:44
    Do blízkosti hostující branky si sjížděl Patrik Zdráhal, ale obrana hostů ho zastavila a pomohla výrazně Štěpánu Lukešovi.
     
    54:17
    Petr Straka za brankou soupeře ztratil puk a s ním se pak na druhou stranu dostal soupeř. Ale před Denisem Godlou nezakončil.
     
    55:08
    Denis Zeman pálil od modré čáry a jeho tvrdou ránu kryje Lukeš. Hra je zastavena a bude se vhazovat před jeho brankou.
     
    55:46
    Vít Jiskra pálil z levé strany takřka od mantinelu a jeho pokus kryje Denis Godla.
     
    56:26
    Letící střela z hole Adama Rulíka končí na Godlovi, kterou basebalově z voleje kryje domácí brankář a má puk v lapačce.
     
    56:43
    Závar před Godlou vyřešil Denis Zeman a posílá touš do neutrální zóny tak, aby z toho zbytečně nebylo zakázané uvolnění.
     
    57:30
    Havlín zachytil puk, zbavil se Patrika Zdráhala a hosté se pak dostali zpět do útoku. Jan Hladonik ale nenašel recept na to, jak Godlu překonat.
     
    57:41
    Oddechový čas pro tým HC Energie Karlovy Vary.
     
    57:41
    Hostující branka je prázdná a hosté to zkusí se šesti bruslaři v poli. Vhazovat se bude před Denisem Godlou.
     
    57:52
    Tomáš Bartejs střílel z levé strany přímo do lapačky Denise Godly. Ten raději přerušuje hru, buly po jeho pravé ruce.
     
    58:00
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí dostali puk do středního pásma, kde ho Estephan poslal na ANDREJE KUDRNU, který s ním prošel do útočného pásma a poté skrze obránce hostů posílá touš do zcela prázdné karlovarské klece – 4:2. Je tak dnes dvougólovým střelcem. Asistence: Giorgio Estephan a Matúš Sukeľ.
    58:00 Andrej KUDRNA - 4:2
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:10
    Branka hostů je nadále prázdná, ještě tak Energie nemá co ztratit a tlačí se před Godlu.
     
    59:10
    Hosté nadále operují před domácí brankou, hráči Vervy se nemohou dostat k vyhození puku do středního pásma.
     
    59:41
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté ještě vykřesali jiskru naděje. Z prostoru mezi kruhy se trefil ONDŘEJ BERÁNEK, jenž tak zužitkoval pas od Tomáše Havlína – 4:3. Asistence: Tomáš Havlín a Tomáš Rachůnek.
    59:41 Ondřej BERÁNEK - 4:3
     
    59:48
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hned po vhazování se k odraženému puku dostal PETR STRAKA, najel si do útočného pásma a ač byl tísněn, dokázal z bekhendu trefit prázdnou branku soupeře a nyní už je definitivně hotovo – 5:3. Asistence: Giorgio Estephan.
    59:48 Petr STRAKA - 5:3
     
    59:48
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    HL – nesportovní chování, odpyká Michal Gut.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté ještě dvakrát ve třetí třetině zápas zdramatizovali, ale definitivní tečku udělal Petr Straka, který trefil prázdnou branku a bylo jasné, že tohle hosté už nemohou stihnout. Verva tak zapisuje popáté v řadě body, dnes všechny tři a odlepila se tak znovu od extraligového dna, kam dnes padlo po debaklu od Třince Kladno.
     
    Střely na branku: 39 – 45
     
    Dnešní utkání sledovalo 4023 diváků.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (18:07:14)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 18. Jaks (Š. Stránský, Hlava), 29. Kudrna (Zdráhal, Zile), 52. Zeman (Zdráhal, Š. Stránský), 58. Kudrna (Estephan, Sukeľ), 60. Straka (Estephan) – 20. Koblasa, 53. Plutnar (Hladonik, Rachůnek), 60. O. Beránek (Havlín, Rachůnek)


    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Zeman, Zile, Jaks, Strejček, Wesley, Demel (A), Freibergs – Abdul, Sukeľ (C), Kudrna – Zdráhal (A), Estephan, Š. Stránský – Hlava, Gut, Straka – Havelka, Helt, Zygmunt.
    Trenér: Karel Mlejnek

    HC Energie Karlovy Vary: Lukeš (Habal) – Bartejs, Plutnar, Bernad, Dlapa (A), Havlín, Mikyska, Rulík – Rachůnek (C), Gríger, Kružík – Koblasa, Hladonik, O. Beránek (A) – Redlich, Jiskra, Kohout – Vachovec, Zadražil, Osmík.
    Trenér: David Bruk

    Rozhodčí: Hribik, Veselý – Komárek, Svoboda

    Diváci: 4023
    ocianews.com