Třinec – Kladno 8:0 (kon.) | Litvínov – K. Vary 5:3 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 5:1 (kon.)
Plzeň – Liberec 3:4 (po pr.) | Olomouc – Motor ČB 3:1 (kon.) | Sparta – Pardubice 2:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:1 (1:0, 1:0, 3:1)
HC Kometa Brno
Neděle 06.11.2022, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné odpoledne z východočeské metropole! Těsně předtím, než započne reprezentační pauza, zbývá odehrát ještě jedno kolo z extraligového rozpisu. V Hradci Králové budeme svědky velmi zajímavého duelu, přičemž favoritem bude hostující celek.

    Brněnská Kometa totiž prohrála naposledy 9. října v Mladé Boleslavi a od té doby proplouvá extraligou do nejvyšších pater. Sedm výher v řadě jí vystřelilo na třetí místo tabulky a Jihomoravané se tak dostali do první čtyřky, která je vůči ostatním týmům odskočená.

    Mountfield HK se naopak zatím hledá a nedokáže zapsat delší sérii výher. Divočinu s Kladnem vystřídala prohra na Motoru a v napěchovaném středu tabulky se domácí nacházejí na konci první desítky. Porazí atraktivního soupeře a vyšvihnou se nahoru?

    Duel v ČPP Aréně začíná od 16:00, příjemnou zábavu!
     
    Jak již bylo zmíněno, oba celky se nacházejí v odlišném rozpoložení. Kometě to pod vedením trenéra Pešouta šlape a aktuálně pokračuje ve sbírání výher, čímž se stále drží na dostřel druhým Vítkovicím a vedoucímu Dynamu. Pod Bílou věž přijedou Brňané v pozici celku s nejlepší přesilovkou v extralize, zároveň má Kometa i nejmenší počet trestných minut. Nejproduktivnějším hráčem hostů je s bilancí 4+15 Petr Holík, jenž je na čtvrtém místě kanadského bodování, navíc je nejlepším nahrávačem soutěže. Nejlepším střelcem týmu je Luboš Horký s 10 góly.

    Hradec naopak spíše tápe. Přestože postoupil v Lize mistrů z prvního místa, v extralize tápe, avšak průběžné 10. místo není tak zlé, jak na první pohled vypadá. Na pátý Třinec totiž Lvi ztrácí jenom jeden bod a v případě dnešní výhry mohou jít – a půjdou – tabulkou vzhůru. Z posledních duelů nejvíce samozřejmě utkvěl v paměti střet s Kladnem, který nabídl téměř všechno, Hradec srovnal na 7:7 v poslední sekundě a zapsal dva body v prodloužení. Na Motoru v následném zápase však nebodoval.
     
    -33
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Kalina, McCormack, Piegl, Blain, Huttula, F. Pavlík (A), Jank – Okuliar, Lev (A), Zachar – Smoleňák (C), Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Cingel, Kel. Klíma – Pilař, Štohanzl, Moravec.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Kometa Brno: Furch (Jekel) – Ščotka, Ďaloga, Kučeřík, Holland, Hrbas, Kundrátek (A), Gulaši (A) – Flek, Holík, Koblížek – Zaťovič (C), Strömberg, Vincour – Kollár, Sallinen, Šalé – Dufek, Zbořil, Kratochvíl.
    Trenér: Martin Pešout

    Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Ondráček, Hynek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Proces buly sice byl trochu komplikovanější, nicméně se povedlo vhodit a puk vydoloval zpod Lva Okuliar. Puk ale šel sraženým nahozením na hostující střídačku a je hned přerušeno.
     
    00:14
    Během 14 sekund se už přerušovalo podruhé. Tentokrát vyhráli vhazování domácí a hráli to hned dopředu, jenže ofsajd zhatil jejich snahu.
     
    00:33
    Jen co se usadili Lvi v pásmu, už přišlo první vyloučení na straně Komety. Petr Holík (KOM) zespodu klepnul hokejkou do Zacharova obličeje a míří na trestnou lavici. A protože to bylo s krvavým zraněním, tak to jsou rovnou 2+2 minuty, tedy velká příležitost pro domácí hned na úvod!
     
    00:33
    Situace se však bude zkoumat na videu. Zachar navíc dostal druhý zásah do obličeje během jednoho týdne, v úterý jej totiž podobným způsobem zasáhnul kladenský Beran. Otázkou tak je, zda bude pro Holíka trest dvouminutový, nebo čtyřminutový.
     
    00:39
    Dlouhou přesilovku ale Hradec nejlépe nezahájil. Kometa se poměrně snadno dostala na puk a podél prken vyhodila až za Kiviaha.
     
    01:25
    Hradec právě vstřelil branku!
    První část přesilovky domácí využili a stadionem zní Sweet Caroline! Východočeši to vykombinovali poblíž útočné modré, Blain pustil puk na modrou pro Lalancettea, který přetáhl hru křížem na levou stranu pro JAKUBA LVA. Ten si udělal prostor na zakončení a tvrdý pokus napasoval pod víko, Furch byl bez šance – 1:0! Asistence: Christophe Lalancette, Jeremie Blain.
    01:25 Jakub LEV - 1:0
     
    02:13
    Ve zbývajících dvou minutách přesilovky zatím domácí až tak nebezpeční nejsou. Lev to zkusil z levé strany podruhé, tažená střela po ledě ale končí jenom na Furchových betonech.
     
    02:48
    Kometa se dostala z tlaku díky brejku 2 na 2, který táhnul Flek, jenže nahrávka na spoluhráče již přesná nebyla. Hradec tak otáčí ihned hru.
     
    03:26
    Přesilovka pryč a současně s jejím koncem pálil od modré Filip Pavlík, svižný pokus ale lapil Furch a přerušil. Holík se mezitím z trestné přesunul na střídačku.
     
    03:56
    Po vyhraném buly drží Kometa kotouč a střídá, proto se teprve chystá na rozehrávku zpoza vlastní branky.
     
    04:31
    Kvůli zmatkům při rozehrávce ve středním pásmu musela obrana Brna čelit situaci 2 na 1, kterou táhnul Lalancette, jeho přihrávka na Zachara ale nebyla natolik přesná, situaci navíc částečně zachránil vracející se bek Jihomoravanů.
     
    05:20
    McCormack měl na modré prostor a okamžitě nahodil puk na branku. Furch reagoval v poslední chvíli a betonem si puk zvedl na hokejku, načež kotouč odpálil.
     
    06:06
    Hradec je aktivnějším týmem a poslední střídání před komerční přestávkou mohl z levého kruhu orámovat střelou Radovan Pavlík, sražený pokus ale končí v ochranné síti.
     
    06:22
    Nebezpečné nahození na kasu Komety a mohlo to být klidně 2:0! Nenápadný pokus tečovaný mezi kruhy propadl Furchovi pod betony a putoval za brankovou čáru, hostující brankář ale včas reagoval a udržel jej pod sebou. Přestože se Kelly Klíma pokoušel ještě důrazně dostrčit puk do branky, Furch odolal.
     
    06:59
    Kometa sevřela soupeře před vlastní brankou a Kučeřík pálil z modré. Přestože byla střela zpomalena, Kiviaho musel reagovat betony.
     
    07:46
    Domácí si hokej poměrně zjednodušují. V momentě, kdy se dostanou do útočného pásma, 90 % všech akcí končí střelou. Teď to zkusil Petr Moravec, z pravého kruhu ale trefil jenom Furchovo rameno.
     
    08:06
    Adam Zbořil nabral na pravé straně rychlost a natlačil se před obránce. Na zakončení už měl ale vůči Kiviahovi velmi málo času, proto vletěl do branky a vzal domácího brankáře s sebou. Hradecká klec odlétla až k mantinelu a je potřeba znovu navrtat.
     
    08:41
    Kollár vyhrál souboj ve středním pásmu a píchnul puk na levé křídlo, kde byl rozjetý Ďaloga. Nedokázal ale zakončit, a to i díky tomu, že jej důsledně dojížděl Blain.
     
    09:17
    Přesto hosté vyvinuli v útočném pásmu solidní tlak a Radek Koblížek z otočky mezi kruhy prověřil Kiviaha, ale ten jenom vytasil lapačku.
     
    09:43
    Svižný přechod do útoku od Komety a Kim Strömberg z pravého kruhu střílel na vzdálenější tyč, situaci si však Kiviaho pohlídal a hra se otáčela.
     
    10:00
    Rychlý výpad Hradce do útočného pásma ale skončil ofsajdem, Radek Smoleňák si poté ještě neodpustil lehký krosček do Kundrátka a byla z toho rozmíška, ale nešlo o nic velkého.
     
    10:49
    Ďaloga vyvezl z vlastního pásma až mezi kruhy před Kiviaha, následně pouštěl pod sebe na spoluhráče. Ke střele se ale hosté nedostali a svižný hokej pokračuje.
     
    11:36
    Tvrdý souboj u trestných lavic, Zbořil si totiž vyšlápnul na Okuliara a plynule to přešlo do hromadné potyčky, na jejímž konci budou rozdány určitě nějaké tresty.
     
    11:36
    Situace ale byla vyřešena poměrně jednoduše. Nejaktivnější v nastalé situaci, tedy Jakub Lev (MHK) a Rhett Holland (KOM) slízli jednu dvojku, a to za napadení. Hraje se dále 4 na 4.
     
    12:36
    Při redukovaném počtu hráč se hraje spíše v útočném pásmu Komety, stále je to však bez zakončení a Hradci se daří poměrně snadno bránit.
     
    13:33
    Při hře 4 na 4 zřejmě gól nepadne. Marek Zachar v útočném pásmu hrál vysokou holí a hra je vykázána do středního pásma. Do nástupu vyloučených hráčů na led zbývají dvě sekundy a následuje komerční brejk.
     
    13:37
    Hned po buly měl ale Hradec velkou šanci! Zachar rovnou z buly přistrčil před sebe k Okuliarovi, který rázem šel sám na branku. Na Furcha zkoušel zakončení nad beton, hostující brankář se ale rozhodit nenechal!
     
    14:39
    Kometa se dostala dopřed jenom ztěžka a opět se musela bránit. Jank doplňoval na pravém křídle v brejku Kellyho Klímu, jehož střílené nahození zkusil i tečovat. Furch si prostor mezi betony uhlídal.
     
    15:20
    Smoleňák naskočil na led a hned rozjel situaci 3 na 2, kterou mohl i sám zakončovat. Zpětná přihrávka na pravý kruh ale pro něj byla moc dlouhá a Kometa se posléze zvládla zformovat.
     
    16:03
    Lev se probojoval do středního pásma a nahodil puk k mantinelu na levý kruh, nikdo z jeho spoluhráčů jej však nedojel. Hosté přesto nedokázali vyhodit a musí se stále bránit.
     
    16:54
    Brněnští sice zkusili brejk kolmicí na Sallinena, ale bylo z toho jenom zakázané uvolnění.
     
    17:22
    Vyhrané buly, dvě přihrávky a Marek Ďaloga mohl klidně srovnat! Právě on si narazil o spoluhráče na pravém křídle a rázem zůstal sám před brankou, zblízka však nedokázal proti Kiviahovi nic vymyslet!
     
    18:00
    Svižná kombinace v útočném pásmu Hradce skončila za brankou Komety, kde po souboji upadl Lalancette s Kučeříkem. Puk se povedlo následně hostům získat, ale nedokázali z toho nic vytěžit.
     
    18:54
    Na druhé straně se ukázal Šalé, který přebruslil obránce na pravém křídle a bekhendem pálil na zadní tyč, Kiviaho vyrážečkou puk dostal mimo nebezpečnou zónu.
     
    19:42
    V poslední minutě zkusil Jakub Lev posunout puk na levou stranu pro Okuliara, ten byl ale zdvojen a Kometa to ubrání.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině byli domácí směrem dopředu jednoznačně živější. Hodně jim napomohlo čtyřminutové vyloučení Petra Holíka, přičemž už ve druhé minutě šli Hradečtí do vedení zásluhou tvrdé střely Jakuba Lva. Východočeši hráli v útočném pásmu jednoduše a střelecky byli aktivnější, Kometa spoléhala na brejkové situace, které však úspěch nepřinesly. Výborný výkon zatím předvádí i Dominik Furch, který se vytáhl například proti úniku Okuliara.

    Střely na branku: 11 – 5
     
    Další třetina začne přibližně za 16 minut.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Ďaloga rozehrával křížem přes střední pásmo, puk ale zachytil Okuliar a hned pustil doprava na Lva, který zůstal sám před Furchem. Zkoušel ho překonat odjetím mimo střelecký úhel a následnou nahrávkou do brankoviště na spoluhráče, ale neuspěl.
     
    21:19
    Smoleňák zavíral mezi kruhy přechod do útočného pásma a napálil prvního blokujícího beka, pod nímž ale kotouč zůstal. Následné zakončení již nebylo tak razantní, jak by bylo potřeba.
     
    22:03
    Ani Kometa ale nezahálela a po nenápadné přihrávce Vincoura do brankoviště zakončoval z bekhendu Kollár, Kiviaho proti jeho pokusu ale včas reagoval.
     
    22:48
    Hradci se povedlo opět ujet do nebezpečné situace, ze které mohl těžit Pilař, střílenou nahrávkou ale promáchl. Následnou kombinaci zakončoval zprava Blain, ale Furch kryje.
     
    23:29
    Jank se dostal do zakončení na levém kruhu, to ale bylo zablokováno. Hosté pak sice vyhodili do středního pásma, ale zanedlouho se museli znovu bránit. Jank to vzal na sebe z modré, ale bez úspěchu.
     
    24:19
    Smoleňák odpravil puk mimo nebezpečí a nastartoval tím domácí v situaci 3 na 2. Tu zakončoval z vrcholku pravého kruhu Filip Pavlík, trefil ale jenom hrazení za Furchem.
     
    25:03
    Další přechod směrem dopředu Hradci hatí ofsajdové postavení. Po delší době tu tak máme přerušenou hru.
     
    25:35
    A znovu ujeli domácí do situace 3 na 2! Kelly Klíma jej vyřešil nahrávkou napravo pro Cingela, který z nápřahu nekompromisně vystřelil, ale opět jenom do Furcha.
     
    26:12
    Trochu riskantní rozehrávka Okuliara přinesla domácím ovoce a sehrávali to na Smoleňáka, který byl rozjetý na ose kluziště. Prudkou přihrávku si ale domácí kapitán nezpracoval.
     
    27:06
    I přes drobné zmatky v obraně se povedlo Hradci znovu zaútočit a stále více je v posledních minutách vidět Radek Smoleňák. Tentokrát zkusil střelu z ostrého úhlu, která ale Furcha nepřekvapila.
     
    27:29
    Až moc velká ofenzivní snaha přinesla propad hradecké obrany a Kometa jela 2 na 1! Šalé svoji úlohu zvládl, pustil puk na pravý kruh pro Kollára, před nímž byla odkrytá branka. Z tutové pozice ale pustil puk jenom do boční sítě!
     
    28:25
    Po komerční přestávce se musel mít na pozoru i Kiviaho, na nějž šla dvě ostrá nahození, přičemž jedno po zásahu hokejkou likvidoval nadvakrát. V případě druhého raději přerušil hru.
     
    28:58
    Flekova střela cestu do branky nenašla, Kiviaho rychle rozehrál a domácí mohli jít vpřed. Situaci táhnul Okuliar, který i z levého kruhu zakončil, ale Furch byl velmi jistý.
     
    29:41
    Bitvu o střední pásmo zvládli domácí a Aleš Jergl byl sice tělem dohrán, přesto se mu povedlo z mezikruží vystřelit a puk proskákal vedle tyče.
     
    30:25
    Další nahození dopředu a Kollár byl za vlastní brankou zdvojen. Pilař posléze posunul puk na modrou a Hradec si může vytvořit tlak.
     
    31:13
    Cingel udržel puk na kruhu a zavezl jej k mantinelu. Kometa nemůže prostřídat a domácí stupňují svůj tlak.
     
    31:40
    Dvě velké šance Lvů v krátkém sledu! Nejprve rychlá kombinace na dvě přihrávky a před brankou usměrňoval puk na Furcha Cingel, hostující gólman si poradil vyrážečkou. O pár chvil později se dostal do zakončení na levém kruhu osamocený Radovan Pavlík, ani on ale skvěle chytajícího brankáře Komety nepropálil!
     
    31:50
    Přesto tlak vynesl Hradci alespoň přesilovku. Po nepřehledném souboji Radek Kučeřík (KOM) strhl k ledu jednoho z domácích a dostává za to dvě minuty.
     
    32:26
    Domácí drželi hru v útočném pásmu celých 40 sekund, Lev poté z modré nahodil před branku na Smoleňáka, který klasicky tlačil puk všemi možnými způsoby, Furch ale odolal.
     
    33:06
    Kometa pak sice vyhodila v krátkém časovém sledu rovnou dvakrát, Hradec je však zpět před Furchovou brankou.
     
    33:37
    McCormack využil zadovky od Kellyho Klímy a pustil střelu po ledě, kterou ale Furch relativně dobře viděl a dokázal na ni reagovat.
     
    34:06
    Již se hraje v plném počtu. Přesilovku zakončil Radovan Pavlík z levého kruhu, Furch opět vytáhl beton a zasáhl.
     
    35:03
    Po sérii nedůrazů z obou stran vypadl mezi kruhy před Kiviahem puk pro Radka Koblížka. Ten byl navíc zcela sám před domácím gólmanem, tvrdý pokus však neletěl ani mezi tři tyče.
     
    35:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec odskakuje do zaslouženého vedení o dvě branky! Výbornou práci při tomto gólu odvedl především Lalancette, který si obhodil Ďalogu, jenž už na jeho pohyb nestihl reagovat. Domácí útočník posléze z kruhu posunul na ALEŠE JERGLA, který snadno překonal Furcha – 2:0! Asistence: Christophe Lalancette.
    35:52 Aleš JERGL - 2:0
     
    36:45
    Krátce poté ale došlo k faulu a Kometa hraje dlouho v signalizované výhodě.
     
    37:09
    Po komerční přestávce rozehraje Kometa přesilovou hru, kterou má nejlepší v extralize vůbec. Oliver Okuliar (MHK) totiž dostává dvě minuty za hákování ve středním pásmu.
     
    37:24
    Zbořil se do toho opřel na levém kruhu, jenže zlomil z nápřahu hokejku a bylo po nadějném pokusu. Hradec pak vyhodil do středního pásma a zatím drží brněnskou přesilovku velmi zkrátka.
     
    38:06
    Zachar tečoval nahrávku hostí přes dva hráče, navíc krátce poté obrana Komety propadla a Martin Štohanzl jel sám na branku! Student hradecké univerzity zkusil na Furcha kličku na bekhend, kotouč ale nezvedl nad lapačku tolik, jak by si přál, hostující gólman podržel svůj tým!
     
    39:20
    Nejenže domácí oslabení ubránili, krátce poté mohli odskočit už na tři branky! Pilař dostal od Okuliara nalito před prakticky prázdnou klec, jenže domácí útočník promáchl!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani ve druhé třetině se obraz hry příliš neměnil. Kometu držel ve hře především skvělý Dominik Furch, který se vyznamenal proti několika příležitostem, těsně před koncem třetiny navíc vychytal i samostatný únik Martina Štohanzla. Tak či tak, aktivní hra vynesla Lvům druhý gól v 36. minutě, kdy se prosadil po skvělé práci Lalancettea Aleš Jergl. Východočeši to mají po 40 minutách rozehráno parádně, dovedou duel ke třem bodům?

    Střely na branku: 28 – 11 (17 – 6)
     
    Další třetina začne přibližně za 14 minut.
     
    Start třetí třetiny se o něco opozdí. Na ledě totiž zůstaly stopy zřejmě po rolbě a je potřeba to ve středním pásmu opravit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Třetí třetinu odstartoval Hradec vyhozením na zakázané uvolnění. Proto se tak hned stěhuje hra před jeho branku.
     
    40:29
    Lev si navedl puk na střelu a z hranice pravého kruhu nastřelil Furcha do masky. Poté byla hned přerušena hra a výstroj potřebuje závažnější opravu, proto se chvíli hrát nebude.
     
    40:38
    Pokračování po úpravě Furchovy výstroje ale nebylo dlouhé. Radek Kučeřík (KOM) totiž podrazil v rohu Smoleňáka, a tak míří podruhé v zápase na trestnou. Tentokrát kvůli podrážení.
     
    40:49
    Dvě střely Blaina a Cingela úspěch domácím nepřinesly, naopak se bude hrát 4 na 4. Rychlý výpad Jakuba Fleka totiž vyřešil Jeremie Blain (MHK) podražením.
     
    41:29
    Při hře 4 na 4 měl doposud největší příležitost Radovan Pavlík, který do toho dupnul na pravém křídle. Střela ale nebyla již tolik přesná a Furch v poklidu držel puk.
     
    42:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    Kometa dostává ve hře 4 na 4 třetí direkt a pravděpodobně je rozhodnuto! Všichni hráči Brňanů totiž byli nejdále tři metry od Kiviahovy kasy, Filip Pavlík zastavil na kruzích přihrávku a vyslal dopřed OLIVERA OKULIARA, který jel sám vstříc Furchovi. Toho překonal zakončením z bekhendové kličky mezi betony – 3:0! Asistence: Filip Pavlík.
    42:08 Oliver OKULIAR - 3:0
     
    42:42
    Hosté jsou již v plném počtu, ale z přesilovky jim zbývá opravdu málo. Tohle Hradec v klidu přečká.
     
    43:24
    Hosté jdou navíc krátce po vypršení trestu pro Blaina opět do čtyř. Emoce neudržel Tomáš Kundrátek (KOM) a po souboji u mantinelu úmyslně seknul odjíždějícího Okuliara zezadu přes nohy.
     
    44:23
    V početní výhodě se ale domácím až tolik nedaří. Furch nemusel během přesilovky zasahovat.
     
    44:53
    Navíc hosté vyhodili puk až ke Kiviahovi, proto musí Hradec pokoušet své štěstí znovu.
     
    45:24
    Kalina z první napálil jenom Sallinena před sebou a Kundrátek naskočil na led, Kometa se zvládla ubránit. Na případné drama už má však stále méně a méně času.
     
    46:04
    Kometa právě vstřelila branku!
    Čisté konto to dnes pro Kiviaha nebude a hosté nic nebalí! Ďaloga ze souboje poslal puk podél prken za branku na Holíka, který se otočil a počkal si na najíždějícího JAKUBA FLEKA do volného prostoru. Flek sice dostal puk ne v přímé pozici vůči brance, otočil se ale zády a zadovkou z bekhendu překonal Kiviaha – 3:1! Asistence: Petr Holík, Marek Ďaloga.
    46:04 Jakub FLEK - 3:1
     
    47:32
    Hradec ale mohl zase odskočit na tříbrankový rozdíl! Odražený puk vyplaval na pravém kruhu pro Piegla, který mohl pálit do odkryté branky, jenže trefil jenom boční síť!
     
    48:19
    Hosté výrazně zrychlili hru a Jakub Flek byl opět vidět, svým průnikem po pravém křídle ale trefil jenom Kiviaha.
     
    48:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Veškeré myšlenky na drama utnul Hradec hned záhy a bere si zpět tříbrankové vedení! Radek Smoleňák na pravém křídle získal puk a vyjel si s ním až na kruh, kde měl mnoho prostoru na pokračování. Na protější straně našel volného CHRISTOPHEA LALANCETTEA, který z první vymetl vingl nad Furchovým ramenem – 4:1! Asistence: Radek Smoleňák.
    48:59 Christophe LALANCETTE - 4:1
     
    50:14
    Po komerční přestávce jdeme do posledních deseti minut hry. A ty začaly velmi zostra, Kundrátek ostře dohrál Okuliara, který za ním celý zbytek střídání jezdil a chtěl další konfrontaci. Čároví je ale k sobě nepustili.
     
    51:11
    Ukázal se v tomto ohledu i Smoleňák, který po přechodu modré čáry hned střílel a Furch lapačkou zasáhl. Poté se pokoušel něco domlouvat s Hollandem, rozhodčí je ale k sobě na blíže než metr nepustili.
     
    51:33
    Šalé udržel puk na hokejce a předal jej na Kollára, který bleskově objel branku a střílel na mírně dezorientovaného Kiviaha. Tomu ale pomohl beton na ledě.
     
    52:30
    Hradec vývoj duelu zcela kontroluje. Kometu nepouští do žádných větších útočných manévrů a sám dokáže zahrozit, jako to nyní předvedl Kelly Klíma. Svižná střela propadla Furchovi lapačkou, ale mimo brankoviště.
     
    53:27
    Další zákrok Furcha proti střele z pravého kruhu, následuje poslední komerční přestávka utkání.
     
    54:03
    Okuliar s Kundrátkem si mají stále co říci. Zřejmě je to stále reakce na Kundrátkovo vyloučení za seknutí do slovenského útočníka zezadu. Zatím je to ale jenom ve slovní rovině.
     
    54:36
    Jergl podél prken našel Smoleňáka, který hned vracel puk před branku. Nikdo tam ale připraven na teč nebyl a Kometa vyváží puk.
     
    55:12
    Zatímco v hostujícím sektoru hoří nějaká ta pyrotechnika, zápas pokračuje v neměnném tempu. Kometa je v útočném pásmu a Zaťovič to po přihrávce od Kundrátka zkusil na bližší tyč, ale bezúspěšně.
     
    56:33
    Marek Zachar ujel obráncům a šel sám na branku. Jan Ščotka (KOM) tohle musel hasit až v úplně finální fázi a rozhodčí nařizuje trestné střílení!
     
    56:33
    Zachar zkusil překvapit Furcha střelou mezi betony, neměl však příliš rychlost a pokus nešel z takové blízkosti, aby to přes hostujícího gólmana prošlo. Nadále tak platí stav 4:1!
     
    57:36
    Kometa drží kotouč na hokejkách a už to možná i vypadalo na pokus hrát bez brankáře, ale místo toho jenom vyhodila na zakázané uvolnění.
     
    58:15
    Hostující fanoušci zásobují schody svého sektoru dalším a dalším pyrem, na ledě mohl snížit Jakub Flek. Dostal se totiž ke střele z pravého kruhu, Kiviaho předvedl další skvělý zákrok!
     
    58:46
    Hradec právě vstřelil branku!
    V Hradci to bude veselý hokejový večer, konto Furcha totiž domácí zatížili ještě jedním gólem! Nejednalo se o vůbec složitou akci. Blain podržel kotouč na pravém kruhu, počkal si, až mu sjede ALEŠ JERGL mezi kruhy a nabil mu na střelu z voleje. Jergl trefil přesně bližší vingl a skóruje v tomhle duelu podruhé – 5:1! Asistence: Jeremie Blain.
    58:46 Aleš JERGL - 5:1
     
    59:44
    Přestože se už jenom dohrává, tohle bylo poměrně zbytečné. Radek Kučeřík (KOM) dojížděl nahození, které měl Kiviaho pod kontrolou a zbytečně jej osprchoval. Proto dostává dvě minuty za nesportovní chování, René Piegl (MHK) pak nasadil Kučeříkovi ihned kravatu a dostává dvojku za hrubost.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 524 diváků.
     
    Hotovo, dobojováno! Hradec vedení 2:0 ve třetí třetině ještě navýšil a po výhře 5:1 jde rázem na šesté místo stále ještě nekompletní tabulky. Kometě toho mnoho nedovolil ani ve třetí třetině, přesto za stavu 0:3 z hostujícího pohledu ještě zadělal na drama Jakub Flek. Christophe Lalancette však prakticky záhy odmítl jakékoliv debaty a výhru 5:1 pak pojistil v čase 58:46 Aleš Jergl. Brněnští dnes vyslali na branku Kiviaha jenom 17 střel, s čímž se na výhru dá pomýšlet o něco hůře, o to více, když v brance Hradce byl dnes skvělý Henri Kiviaho.

    Střely na branku: 39 – 17 (11 – 6) (18:42:59)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 2. Lev (Lalancette, Blain), 36. Jergl (Lalancette), 43. Okuliar (F. Pavlík), 49. Lalancette (Smoleňák), 59. Jergl (Blain) – 47. Flek (Holík, Ďaloga)


    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Kalina, McCormack, Piegl, Blain, Huttula, F. Pavlík (A), Jank – Okuliar, Lev (A), Zachar – Smoleňák (C), Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Cingel, Kel. Klíma – Pilař, Štohanzl, Moravec.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Kometa Brno: Furch (Jekel) – Ščotka, Ďaloga, Kučeřík, Holland, Hrbas, Kundrátek (A), Gulaši (A) – Flek, Holík, Koblížek – Zaťovič (C), Strömberg, Vincour – Kollár, Sallinen, Šalé – Dufek, Zbořil, Kratochvíl.
    Trenér: Martin Pešout

    Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Ondráček, Hynek

    Diváci: 4 524
    bahis siteleri