Třinec – Kladno 8:0 (kon.) | Litvínov – K. Vary 5:3 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 5:1 (kon.)
Plzeň – Liberec 3:4 (po pr.) | Olomouc – Motor ČB 3:1 (kon.) | Sparta – Pardubice 2:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:1 (1:0, 1:0, 3:1)
HC Kometa Brno
Neděle 06.11.2022, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:46 Aleš JERGL - 5:1
     
    58:46
    Hradec právě vstřelil branku!
    V Hradci to bude veselý hokejový večer, konto Furcha totiž domácí zatížili ještě jedním gólem! Nejednalo se o vůbec složitou akci. Blain podržel kotouč na pravém kruhu, počkal si, až mu sjede ALEŠ JERGL mezi kruhy a nabil mu na střelu z voleje. Jergl trefil přesně bližší vingl a skóruje v tomhle duelu podruhé – 5:1! Asistence: Jeremie Blain.
    48:59 Christophe LALANCETTE - 4:1
     
    48:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Veškeré myšlenky na drama utnul Hradec hned záhy a bere si zpět tříbrankové vedení! Radek Smoleňák na pravém křídle získal puk a vyjel si s ním až na kruh, kde měl mnoho prostoru na pokračování. Na protější straně našel volného CHRISTOPHEA LALANCETTEA, který z první vymetl vingl nad Furchovým ramenem – 4:1! Asistence: Radek Smoleňák.
    46:04 Jakub FLEK - 3:1
     
    46:04
    Kometa právě vstřelila branku!
    Čisté konto to dnes pro Kiviaha nebude a hosté nic nebalí! Ďaloga ze souboje poslal puk podél prken za branku na Holíka, který se otočil a počkal si na najíždějícího JAKUBA FLEKA do volného prostoru. Flek sice dostal puk ne v přímé pozici vůči brance, otočil se ale zády a zadovkou z bekhendu překonal Kiviaha – 3:1! Asistence: Petr Holík, Marek Ďaloga.
    42:08 Oliver OKULIAR - 3:0
     
    42:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    Kometa dostává ve hře 4 na 4 třetí direkt a pravděpodobně je rozhodnuto! Všichni hráči Brňanů totiž byli nejdále tři metry od Kiviahovy kasy, Filip Pavlík zastavil na kruzích přihrávku a vyslal dopřed OLIVERA OKULIARA, který jel sám vstříc Furchovi. Toho překonal zakončením z bekhendové kličky mezi betony – 3:0! Asistence: Filip Pavlík.
    35:52 Aleš JERGL - 2:0
     
    35:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec odskakuje do zaslouženého vedení o dvě branky! Výbornou práci při tomto gólu odvedl především Lalancette, který si obhodil Ďalogu, jenž už na jeho pohyb nestihl reagovat. Domácí útočník posléze z kruhu posunul na ALEŠE JERGLA, který snadno překonal Furcha – 2:0! Asistence: Christophe Lalancette.
    01:25 Jakub LEV - 1:0
     
    01:25
    Hradec právě vstřelil branku!
    První část přesilovky domácí využili a stadionem zní Sweet Caroline! Východočeši to vykombinovali poblíž útočné modré, Blain pustil puk na modrou pro Lalancettea, který přetáhl hru křížem na levou stranu pro JAKUBA LVA. Ten si udělal prostor na zakončení a tvrdý pokus napasoval pod víko, Furch byl bez šance – 1:0! Asistence: Christophe Lalancette, Jeremie Blain.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 2. Lev (Lalancette, Blain), 36. Jergl (Lalancette), 43. Okuliar (F. Pavlík), 49. Lalancette (Smoleňák), 59. Jergl (Blain) – 47. Flek (Holík, Ďaloga)


    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Kalina, McCormack, Piegl, Blain, Huttula, F. Pavlík (A), Jank – Okuliar, Lev (A), Zachar – Smoleňák (C), Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Cingel, Kel. Klíma – Pilař, Štohanzl, Moravec.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Kometa Brno: Furch (Jekel) – Ščotka, Ďaloga, Kučeřík, Holland, Hrbas, Kundrátek (A), Gulaši (A) – Flek, Holík, Koblížek – Zaťovič (C), Strömberg, Vincour – Kollár, Sallinen, Šalé – Dufek, Zbořil, Kratochvíl.
    Trenér: Martin Pešout

    Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Ondráček, Hynek

    Diváci: 4 524
    thejrc.org