Washington – Arizona 2:3 (kon.) | Toronto – Boston 2:1 (kon.) | Tampa – Buffalo 5:3 (kon.)
Ottawa – Philadelphia 1:2 (kon.) | Pittsburgh – Seattle 2:3 (kon.) | Montreal – Vegas 4:6 (kon.)
Vancouver – Nashville 3:4 (0:1 po s.n.) | Calgary – New Jersey 3:4 (po pr.) | San Jose – Anaheim 4:5 (2:3 po s.n.)
Los Angeles – Florida 5:4 (kon.) | NY Rangers – Detroit 2:3 (po pr.) | Carolina – Toronto 1:3 (kon.)
po prodl.
Calgary Flames
3:4 (1:3, 1:0, 1:0 - 0:1)
New Jersey Devils
Neděle 06.11.2022, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:38 Fabian ZETTERLUND - 3:4
     
    62:38
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Nakonec ale hosté využívají přesilovou hru a prodlužují svou vítěznou sérii! Hamilton parádně přenesl hru křižným pasem do levého kruhu, odkud z voleje pálil FABIAN ZETTERLUND! Přesouvající se Markström nedokázal střelu mířící pod horní tyč zachytit. Asistence: Dougie Hamilton, Jack Hughes.
     
    62:28
    Tyč nyní zachránila Calgary ve hře! Byl to Hischier, kdo střílel z pravého kruhu.
     
    61:14
    Vyloučení v týmu Calgary Flames:
    Elias Lindholm – 2 min., nedovolené bránění.
     
    50:20
    Těžko říct, jak mohl Boqvist svou šanci z pravého kruhu neproměnit, stejně jako je těžké říct, jak dokázal Markström letící střelu, která mířila pod horní tyč, zastavit! Tato akce voněla gólem a tak trochu zázračným zákrokem.
     
    47:10
    Ještě se ale k puku dostal u modré čáry Hughes, jenž se nikým nebráněn vydal směrem k brankovišti, ale ani on nedokázal Markströma překonat! Stejně tak se nepovedlo pokořit domácího gólmana dorážejícím hráčům Devils. Poté, co mělo Calgary velký tlak, mělo New Jersey dvě obrovské šance, ale v koncovce selhalo.
    43:12 Nikita ZADOROV - 3:3
     
    43:12
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Výborně sehraný protiútok domácích. Coleman zavezl puk do útočného pásma a poslal střílenou přihrávku před brankoviště, kde prudký kotouč protečoval NIKITA ZADOROV, který překonal v tu chvíli bezmocného Vaněčka! Je vyrovnáno. Asistence: Blake Coleman, Rasmus Andersson.
     
    39:49
    Je tu ale přesilová hra New Jersey. Zatímco Weegar s Tatarem dostávají dvouminutové tresty za hrubost, je potrestán také Lucic, který těsně před jejich "šarvátkou" fauloval Tatara vysokou holí.
     
    33:30
    Vyloučení v týmu Calgary Flames:
    Brett Ritchie – 2 min., vysoká hůl.

    Vyloučení v týmu New Jersey Devils:
    Miles Wood – 2 min., vysoká hůl.
     
    32:30
    Jesper Boqvist měl na holi čtvrtý gól svého týmu! Domácí brankář se dostal mimo brankoviště a Boqvistova střela naopak mířila do prostoru klece. Jenže kotouč trefil tyč domácí branky, která je následně vracejícím se Markströmem vyražena ze svého postavení.
     
    28:28
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils:
    Erik Haula – 2 min., krosček.
     
    27:23
    Domácí doslova vymíchali čtveřici New Jersey a Kadri přesným pasem našel mezi kruhy volného Lindholma, jehož dělovka z voleje se zastavila o Vaněčka, kterému po zákroku spadla maska a hra tak musí být přerušena. Další obrovská šance Calgary.
     
    26:54
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils:
    Jonas Siegenthaler – 2 min., nedovolené bránění.
    24:48 Elias LINDHOLM - 2:3
     
    24:48
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Hanifin se vrátil z trestné lavice a vyrazil spolu Toffolim do úniku dvou proti nikomu, pouze Vaněčkovi. Českému brankáři se povedlo parádním zákrokem zastavit zakončení Hanifina, který ho s parťákem nevymáchal, ale z druhé vlny si ještě trestuhodně k brankovišti přijel ELIAS LINDHOLM, který už Vaněčka překonal. Obrana Devils se tentokrát dopustila obrovské hrubky, když nedokázala odstavit alespoň Lindholma a nechala prakticky tři hráče ohrozit vlastního brankáře. Asistence: Noah Hanifin, Tyler Toffoli.
     
    22:38
    Vyloučení v týmu Calgary Flames:
    Noah Hanifin – 2 min., krosček.
    16:38 Miles WOOD - 1:3
     
    16:38
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Úder doslova z čistého nebe! Bastian poslal pas na útočnou modrou, kde se puku zhostil McLeod, jenž jej zavezl do útočného pásma po pravém křídle. Rychle poslal přihrávku před brankoviště, kde tento centr zužitkoval k pohotové střele MILES WOOD, jenž posílá svůj tým do dvoubrankového vedení! Asistence: Michael McLeod, Nathan Bastian.
     
    13:28
    Vyloučení v týmu Calgary Flames:
    Connor Mackey – 2 min., nedovolené bránění.
     
    13:28
    Wood napálil z mezikruží tyč Markströmovy klece! Gól z toho není, bude se ale vylučovat na straně Calgary.
     
    09:13
    Vyloučení v týmu Calgary Flames:
    Milan Lucic – 2 min., podrážení.
     
    08:20
    Obrovská šance Dillona Dubeho, který se v mezikruží dostal k prudkému zakončení, ale minul Vaněčkovu branku! Moc nescházelo k tomu, aby bylo opět srovnáno.
    07:50 Fabian ZETTERLUND - 1:2
     
    07:50
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Hosté otáčí skóre první třetiny! Hischier zpoza branky poslal přihrávku před brankoviště, kde se puk šťastně odrazil od brusle Tatara na pravou stranu, kde pohotově poslal střelu z bezprostřední blízkosti nad beton bezmocného Markströma FABIAN ZETTERLUND. Asistence: Tomáš Tatar, Nico Hischier.
    04:27 Nathan BASTIAN - 1:1
     
    04:27
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Tentokrát zcela zaspala defenziva domácích, když Jack Hughes od zadního mantinelu zadovkou poslal puk do prostoru před brankovištěm, kam si sjel nikým nebráněný a zcela osamocený NATHAN BASTIAN, pro něhož bylo už jednoduché, aby prostřelil na holičkách ponechaného Markströma. Asistence: Jack Hughes, Miles Wood.
    01:29 Nazem KADRI - 1:0
     
    01:29
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames se bleskově dostávají do vedení a překonávají Víta Vaněčka! Po střele Trevora Lewise se před brankovištěm dostal krátce poté k dorážce bekhendem NAZEM KADRI, který otevírá skóre utkání. Obrana New Jersey při této akci trochu zaspala. Asistence: Trevor Lewis.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 2. Kadri (Lewis), 25. E. Lindholm (Hanifin, Toffoli), 44. Zadorov (Coleman, R. Andersson) – 5. Bastian (J. Hughes, Wood), 8. Zetterlund (Tatar, Hischier), 17. Wood (M. McLeod, Bastian), 63. Zetterlund (Hamilton, J. Hughes)


    Calgary Flames: Markström (Vladař) – R. Andersson, Hanifin, Zadorov, Weegar, Mi. Stone, Mackey – E. Lindholm (A), Huberdeau (A), Toffoli – Mangiapane, Dubé, Kadri – Backlund, Coleman, Lewis – Lucic, B. Ritchie, Rooney.
    New Jersey Devils: Vaněček (Schmid) – Siegenthaler, Hamilton, Graves, Marino, Severson, Br. Smith – J. Hughes (A), Bratt, Haula – Zetterlund, Hischier (C), Tatar – Mercer, J. Boqvist, Šarangovič – Wood, M. McLeod, Bastian.

    Rozhodčí: Dwyer, Rank – O'Quinn, Murchison

    Diváci: 17386
    thejrc.org