Ottawa – NY Islanders 2:4 (kon.) | Calgary – Los Angeles 6:5 (kon.) | Chicago – Carolina 0:3 (kon.)
Colorado – St. Louis 2:3 (kon.)
konec
Calgary Flames
6:5 (4:2, 2:1, 0:2)
Los Angeles Kings
Úterý 15.11.2022, 02:30 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:26:56)
    Calgary ovládlo divokou přestřelku nad Los Angeles
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 29 – 29 | Přesilová hra: 1/2 – 1/2 | Trestné minuty: 8 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jacob Markström (CGY) – 24 zákroků, 5 OG, úspěšnost 82,8%, odchytal 59:55
    Jonathan Quick (LAK) – 23 zákroků, 6 OG, úspěšnost 79,3%, odchytal 58:24

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Adam Ružička (CGY) – 1+1, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 15:05

    Tři hvězdy utkání

    1. Elias Lindholm (CGY) – 1+2
    2. Tyler Toffoli (CGY) – 1+2
    3. Adam Ružička (CGY) – 1+1
     
    Utkání přihlíželo 17 308 diváků.
     
    Gólově bohaté utkání mezi Calgary a Los Angeles skončilo těsným vítězstvím domácího celku 6:5.

    Hokejisté Flames vstupovali do závěrečné dvacetiminutovky s tříbrankovým vedením v zádech, ovšem Králové nesložili zbraně předčasně a zásluhou útočníků z první formace Kopitara s Kempem se dostali na dostřel. Anže Kopitar měl v posledních vteřinách klání na hokejce vyrovnávací trefu, ovšem Markström se proti jeho pokusu skvěle přemístil k pravé tyči a zakročil rukou.

    Svěřenci kouče Suttera navzdory vítězství zůstávají v tabulce Pacifické divize na pátém místě, nicméně ztrátu na Edmonton stáhli na dva body. Los Angeles je nadále druhé s mankem pěti bodů na Vegas.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Anže Kopitar ještě udržel puk v útočném pásmu a nahrál do levého kruhu Kempemu, jenže tomu v důležitý okamžik sjel puk z čepele hole. Je to jasné, Calgary zvítězí!
    59:39 Skvělý zákrok Markströma proti Kopitarovi
     
    59:39
    Fantastický Jacob Markström! Vyrovnávací trefu měl na hokejce kapitán Kings Anže Kopitar, avšak švédský brankář se fantasticky natáhl k pravé tyči a rukou dost možná zabránil prodloužení.
    58:41 Adrian KEMPE - 6:5
     
    58:41
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Ještě to bude drama! Při probíhající powerplay Drew Doughty nabil do pravého kruhu ADRIANOVI KEMPEMU, forhendová dělovka z první zamířila do bližší šibenice, Markström se přesunul pozdě. Asistence: Drew Doughty a Kevin Fiala.
     
    58:16
    Vyloučení na obou stranách. Jonathan Huberdeau zcela jasně podrazil Moorea, těsně před tím Phillip Danault zahákoval právě Huberdeaua.
     
    57:48
    Bez přípravy střílel z mezikruží Mikael Backlund. Bránící Sean Druzi hokejkou zblokoval kus černé gumy do ochranné sítě.
     
    57:22
    Přechod domácích hokejistů přes útočné pásmo nebyl v pořádku, Milan Lucic si ještě s Blakem Colemanem celou situaci vyříkává.
     
    56:51
    Za Los Angeles zahrozil Adrian Kempe. Měl před sebou krajana Rasmuse Anderssona, jehož při snaze o zakončení trefil do pravé nohy.
     
    56:27
    V útočné pásmu pošetřil čas MacKenzie Weegar. Nakonec proti trojici protihráčů přeci jen o hrací předmět přišel.
     
    55:55
    Na doplnění si počkal Trevor Moore, načež přenesl hru do levého kruhu na Phillipa Danaulta, jehož střela měla k úspěchu hodně daleko.
     
    55:20
    Adam Ružička posunul puk za bránu na Eliase Lindholma. Pas Švéda doputoval k Hanifinovi, jehož rána neprošla až ke Quickovi.
     
    54:52
    Po levém mantinelu se rozjel Nazem Kadri. Jeho cesta skončila v útočném pásmu, křižné zakončení ze zápěstí na zadní tyč Quick vyrazil ramenem.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Huberdeau (Andersson, Hanifin), 11. Mangiapane (Lucic, Kadri), 12. B. Ritchie (Coleman), 17. Toffoli (E. Lindholm, Ružička), 22. E. Lindholm (Toffoli, Kadri), 37. Ružička (E. Lindholm, Toffoli) – 5. Kaliyev (Arvidsson, Moore), 7. Kaliyev (Lizotte, M. Roy), 35. Fiala (Edler, Kupari), 49. Kopitar (Doughty, S. Walker), 59. Kempe (Doughty, Fiala)


    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Andersson, Hanifin, C. Tanev (A), Weegar, DeSimone, Zadorov – Toffoli, E. Lindholm, Ružička – Mangiapane, Kadri, Lucic – Lewis, Backlund (A), Huberdeau – B. Ritchie, Dubé, Coleman.
    Trenér: Darryl Sutter

    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Durzi, S. Walker, Edler – Vilardi, Kopitar (C), Kempe – Arvidsson, Danault (A), Moore – Grundström, Kupari, Fiala – Kaliyev, Lizotte, Anderson-Dolan.
    Trenér: Todd McLellan

    Rozhodčí: McIsaac, Furlatt – Alphonso, Flemington

    Diváci: 17 308
    thejrc.org