Wolfsburg – Luleå 2:3 (kon.) | Jukurit – Fribourg 1:1 (kon.) | Frölunda – Straubing 4:0 (kon.)
Färjestad – Mountfield HK cz 4:3 (kon.) | Mnichov – Zug 1:5 (kon.) | Davos – Tappara 0:1 (kon.)
Salzburg – Rögle BK 3:1 (kon.)
konec
Färjestad Karlstad
4:3 (1:1, 2:2, 1:0)
Mountfield HK
Úterý 15.11.2022, 18:05 • Löfbergs Arena, Karlstad • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:31
    V šesti teď hrál pro změnu Hradec a nastává tak pro něj komplikace – dvě minuty v oslabení místo dobývání soupeřovy svatyně.
     
    53:27
    Po komerční pauze bude Hradec hrát přesilovku, jelikož Färjestad se provinil hrou v šesti.
     
    45:02
    Tohle byla ohromná šance na srovnání a Filip Pavlík jenom nevěřícně zvedá ruce ke stropu haly! Kevin Klíma mu v přečíslení předložil žabku na hůl, Pavlík ale sklepl kotouč jenom do tyčky.
    44:18 NYSTRÖM - 4:3
     
    44:18
    Färjestad právě vstřelil branku!
    Přesilovka se blížila pomalu ke konci, Färjestad ji ovšem dokázal ještě využít. Kotouč obdržel na modré čáře, využil ale prostoru před sebou a vybruslil si až na pravý kruh. Po naznačení poté vypálil přesně a domácí jdou podruhé v duelu do vedení, tentokrát 4:3. Asistence: Michael Lindqvist.
     
    42:35
    Radek Smoleňák jde na trestnou lavici za vysokou hůl, Färjestad tak bude hrát početní výhodu.
     
    39:19
    Vyloučení v týmu Färjestads BK:
    Max Lindroth – 2 min., podrážení.
     
    38:55
    A další horké chvilky pro Mountfield! Marcus Nilsson nejprve hledal k tyči si najíždějícího Victora Ejdsella, chvíli nato pálil z pravého kruhu úplně osamocený. Jan Růžička svůj tým podržel.
     
    36:37
    A přečíslení i na druhé straně, Zděňku Doležalovi však přistála nahrávka na bruslích, a tak nemohl kvalitněji vystřelit.
     
    35:56
    Švédové jeli dopředu v přečíslení, Růžička dokázal střelu Joakima Nygårda vyrazit!
    33:11 Remi ELIE - 3:3
     
    33:11
    Färjestad právě vstřelil branku!
    A velmi brzy se domácím daří záměr proměnit ve skutečnost, na tabuli už svítí vyrovnaný stav 3:3! Mattias Göransson vyslal z levé části modré lajny střílenou nahrávku, kterou krásnou tečí sklepl do otevřené části klece REMI ELIE. Asistence: Mattias Göransson.
    30:36 NILSSON - 2:3
     
    30:36
    Färjestad právě vstřelil branku!
    Tak tohle je zase bleskurychlá odpověď Färjestadu a rozdíl ve skóre je opět jen nejtěsnější možný. Victor Ejdsell na sebe vpravo natáhl bránícího hráče a potom poslal puk doleva na hůl najíždějícího MARCUSE NILSSONA, jenž z rychlého blafáku mířil přesně – 2:3. Asistence: Victor Ejdsell, Michael Lindqvist.
    30:13 DOLEŽAL - 1:3
     
    30:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    V první třetině se zapsal ZDENĚK DOLEŽAL do prvního duelu v hradeckém dresu trestem, teď ale přidává branku a výrazně si tak zlepšuje náladu! Radek Smoleňák vytvořil v rohu tlak a vybojoval puk, který putoval přesně na Doležalovu hůl. Na levém kruhu byl úplně osamocen a se svou pozicí si poradil střelou křížem – 1:3. Asistence: Radek Smoleňák.
     
    28:42
    Kevin Klíma prokázal své rychlostní kvality, když přebruslil dvojici obránců a stanul tváří v tvář Tomkinsovi. Trefil však jen zadní mantinel.
    24:44 ŠTOHANZL - 1:2
     
    24:44
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak tohle byl hodně kuriózní gól, počítá se ale úplně stejně a Mountfield poprvé v zápase vede! MARTIN ŠTOHANZL nahodil obloukem puk prakticky z poloviny hřiště a myslím, že ani on sám nečekal, že by se v tu chvíli mohl zapsat na listinu střelců. Domácí gólman neviděl letící kotouč dobře, překulil se shora přes něj a svou výstrojí si jej tak srazil do sítě – 1:2. Asistence: Bohumil Jank.
     
    20:28
    Vyloučení v týmu Färjestads BK:
    Per Åslund – 2 min., podrážení.
     
    18:50
    Remi Elie vyslal dělovku z levého kruhu a Jan Růžička jen tak tak zasáhl okrajem výstroje, možná lízl kotouč i brankovou konstrukci!
     
    17:00
    To už ale neplatí, Mattias Göransson si totiž počíhal na nahrávku zpoza brány a z první napálil kotouč do Růžičky, jenž na poslední chvíli povyjel!
     
    12:33
    Zdeněk Doležal se do svého prvního zápasu za Hradec zapsal vysokou holí a jde na trestnou lavici, Färjestad má dvě minuty v přesilovce.
     
    09:46
    Kotouč se dostal až k Janu Růžičkovi, když se Joakim Nygård už podruhé probruslil za obranu a byl blízko brance, hostující gólman však tentokrát vytasil lapačku!
     
    09:28
    Marcus Nilsson zasáhl při buly Marka Zachara holí do hlavy, uvidíme tak hradeckou přesilovku.
    03:43 MCCORMACK - 1:1
     
    03:43
    Hradec právě vstřelil branku!
    To je odpověď, jak se patří! Färjestadu vedení nevydrželo dlouho a máme opět vyrovnaný stav. Do rozhozené obrany domácích se vřítil GRAEME McCORMACK, který vystihl rozehrávku soupeře a pálil z pravého kruhu k bližší tyči. Na dorážku byl připraven Lukáš Cingel, jeho doťuknutí ale nakonec potřeba nebylo. – 1:1. Bez asistence.
    02:29 NYGÅRD - 1:0
     
    02:29
    Färjestad právě vstřelil branku!
    Teď už se ale branková síť za hradeckým gólmanem vlní a domácí Švédové se brzy po startu ujímají vedení. JOAKIM NYGÅRD nabral rychlost ve středním pásmu, čehož si všiml jeho spoluhráč a narýsoval krásnou průnikovku. Nygård měl před obráncem náskok a ten využil k přesné střele kolem lapačky – 1:0. Asistence: Per Åslund.

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 3. Nygård (Åslund), 31. Nilsson (Ejdsell, Lindqvist), 34. Elie (Göransson), 45. Nyström (Lindqvist) – 4. McCormack, 25. Štohanzl (Jank), 31. Doležal (Smoleňák)


    Färjestad Karlstad: Tomkins (Hildeby) – Pokka, Lindroth, Nyström, Göransson, Tornberg, Bergqvist, Berglund – Åslund, Elie, Nygård (A) – Lindqvist, Ejdsell (A), Nilsson – Viksten, Johansson (C), Lawner – Lundh, Westfält, Jakobsson.
    Trenér: Tomas Mitell

    Mountfield HK: Růžička (Kiviaho) – McCormack, Jank, Blain, Pilař, F. Pavlík (A), Rosandič, Piegl – Zachar, Lev (A), Okuliar – Jergl, Lalancette, Kevin Klíma – Kelly Klíma, Cingel, R. Pavlík – Doležal, Štohanzl, Smoleňák (C).
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: Stricker (SUI), Christensen (DEN) – Almerstedt, Jonsson (oba SWE)
    Úterý 22.11.2022
    Mountfield HK - Färjestad 4:2

    Branky a nahrávky: 5. Kevin Klíma (Piegl), 8. Cingel (Lev, Okuliar), 29. Pilař (Kevin Klíma, Jank), 68. Cingel (Jegl, Blain) – 37. Lawner (Lindqvist), 54. Lindqvist (Nilsson)

    thejrc.org