Třinec – Sparta 2:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
HC Sparta Praha
Středa 16.11.2022, 17:00 • WERK Aréna, Třinec • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z předehrávky 37. kola Tipsport Extraligy je to vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek večera, třeba ve společnosti dalších online přenosů na našem webu. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (20:07:07)
     
    Oceláři si vítězstvím polepšili a čtvrté Kometě se přiblížili na rozdíl dvou bodů. Sparta zůstává předposlední s jednadvaceti body.
     
    Nejlepší hráči: Marek Mazanec – Miroslav Forman.
     
    Vítězem dnešního utkání jsou domácí Oceláři, kteří si ve třetí třetině pohlídali náskok a soupeře pustili pouze k jednomu gólu. O ten se postaral krásnou střelou o tyč Miloslav Forman. Při závěrečné power-play měli Pražané problém usadit se do útočného pásma a po zásluze opustí WERK Arénu jako poražený celek.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Pražané se ještě dostali ke střele, ale Kempný od modré čáry minul branku.
     
    59:58
    Růžička do útočného pásma poslal pomalejší puk, přesto je z toho ještě jedno zakázané uvolnění.
     
    59:49
    Marcinko vyhrál buly, třinečtí hráči měli dlouho puk pod kontrolou, jenže pak se Voženílek rozhodl vystřelit od obranné modré čáry a minul branku. Zakázané uvolnění.
     
    59:36
    Forman vjel do útočného pásma rychleji než Sobotka s pukem, což znamená porušení pravidla o ofsajdu. Hra je vykázána do středního pásma. Brankář Kovář zůstává na střídačce.
     
    59:21
    Oceláři vyhráli buly a vyhodili puk do útočného pásma.
     
    59:15
    Trenérská lavička Sparty si vyžádala oddechový čas.
     
    59:15
    Trenéři Sparty odvolali brankáře, ale jejich útočnou snahu zastavil odpískaný ofsajd.
     
    58:24
    Hudáček z levého rohu přihrál před branku, kde se Daňo snažil píchnout do puku, ale kotouč usměrnil jen vedle branky.
     
    58:16
    Ocelářům se podařilo vymanit z obranného pásma a zamířili do útoku, kde si z levé strany najel ke střele Voženílek a vypálil puk k připravenému Kovářovi.
     
    57:28
    Blíží se závěr zápasu, Pražané se snaží dostat přes modrou čáru kombinační hrou, ale nyní jejich snahu zastavila nedovolená přihrávka rukou.
     
    56:04
    Voženílek byl sražen Sobotkou, ale ještě před tím třinecké vyhození odrazili Pražané zpátky do útočného pásma – ofsajd.
     
    55:48
    Oba celky jsou na ledě s pěti hráči do pole.
     
    54:21
    Velká šance Sparty, kterou zneškodnil gólman Mazanec! Tomášek dostal přihrávku zpoza branky a bleskově vystřelil, třinecký gólman však dobře vystavil tělo a puk vyrazil!
     
    53:40
    Trochu se to rve u třinecké branky. Do klinče se dostali Kurovský s Formanem, kteří se do sebe trochu pustili. Oba od rozhodčích vyfasovali dvě minuty za hrubost. Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
    53:23 Miroslav FORMAN - 2:1
     
    53:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    A bude to ještě drama! MIROSLAV FORMAN dostal přihrávku od Janduse na levou stranu, napřáhl ke střele a přesnou ranou o tyč snížil na 2:1! Asistence: Martin Jandus, Dominik Simon.
     
    52:25
    Dnešní zápas navštívilo 4305 divák, včetně tří fanoušků Sparty.
     
    52:10
    Voženílek získal puk u levého mantinelu, přihrál jej před branku, kam si najížděl Růžička, ale třinecký ostrostřelec nedokázal jedním dotekem holí usměrnit puk nad Kovářův beton.
     
    51:33
    Hrehorčák s Romanem byli v situace dva na jednoho, ale prvně jmenovaný nedokázal trefit skákavý puk letící kolem bránícího soupeře.
     
    50:28
    Daňo se v pravém kruhu uvolnil kolem Poláška, ale jeho střelecký pokus postrádal více přesnosti. Puk projel kolem pravé tyče Kovářovy branky.
     
    49:59
    Nestrašil přihrál od pravého mantinelu na modrou čáru, kde ke střele napřáhl Jaroměřský a trefil střed brány. Tam byl číhající gólman Kovář.
     
    49:03
    Pražané se drží v útočném pásmu, od modré čáry střílel Řepík, brankář Mazanec chtěl puk vyrazit hlavou, ale minul. Kotouč rovněž minul domácí branku.
     
    47:51
    Simon se snažil udržet puk na modré čáře, ale pomohl si rukou, což rozhodčí dobře viděl a odpískal nedovolenou přihrávku.
     
    47:34
    Jeřábkovo vysoké nahození za branku soupeře vylétlo ještě z obranné poloviny Třince. Zakázané uvolnění.
     
    46:50
    Tečovaná střela Tomáška přibrzdila puk dostatečně na to, aby brankář Mazanec mohl vykopnout puk vedle branky.
     
    46:04
    To byly šance! Sobotka přihrál na pravou stranu Němečkovi, který nedokázal vystřelit na branku, do střely mu padl Jaroměřský. Brankář Mazanec následně skákal v brankovišti ze strany na stranu, ale Pražané nedokázali dostat puk za záda třineckého brankáře.
     
    44:18
    Voženílkova střela po buly minula branku, Třinečtí na chvíli tlačili, jenže pak Růžička přihrávkou našel pouze hůl sparťanského hráče.
     
    43:57
    Daňo zkoušel vysokou žabkou vybídnout k zakončení Hudáčka, ale slovenský útočník baseballovým úderem neusměrnil puk mezi tři tyče.
     
    43:13
    Řepík po buly přihrál na modrou čáru Kempnému, který rychle vystřelil na třineckou branku, ale tam byl přichystaný Mazanec a schoval puk do lapačky.
     
    42:55
    U Mazancovy branky zůstal ležet na ledě obránce Marinčin, který s pomocí kustoda Výtiska opouští hrací plochu.
     
    42:25
    Růžička podél modré čáry uvolnil přihrávkou Jaroměřského, třinecký obránce napřáhl zpoza levého kruhu a prudkou střelou donutil k zákroku gólmana Kováře.
     
    41:45
    Zakázané uvolnění v podání Sparty. Hra se stěhuje před Kováře.
     
    41:25
    Už při hře v plném počtu si najel středem do útočného pásma Hrehorčák a nahodil puk na Kováře. Ten raději nechal rozhodčí přerušit hru.
     
    41:02
    Podobně si vedl Kempný, který střílel od modré čáry. I jeho pokus minul třineckou branku.
     
    40:42
    Řepík vystřelil zpoza levého kruhu, ale puk napálil jen do zadního mantinelu za třineckou brankou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči už jsou na ledě, za pár desítek sekund odstartuje třetí část, ve které si ještě 65 sekund posedí na trestné lavici třinecký útočník Nestrašil.
     
    Ve druhé části jsme gól neviděli, ta převážně patřila domácím hokejistům, kteří několikrát zle zatopili před brankou Jakuba Kováře. Ani Mazanec se nenudil, především v závěru prostřední části, kdy musel předvést několik povedených zákroků.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:43
    Ocelářům se povedlo dvakrát vyhodit puk do soupeřovy třetiny.
     
    39:05
    Sparta si zahraje v závěru druhé třetiny přesilovku. Na dvě minuty byl vyloučen třinecký Andrej Nestrašil, který ve středním pásmu zahákoval soupeře.
     
    38:47
    Sparta doslova zamkla Oceláře v obranném pásmu, brankář Mazanec pochytal několik střel, Marcinko dokonce přišel o hůl. Celá akce vyvrcholila gólovou šancí Sobotky, který z bezprostřední blízkosti přestřelil třineckou branku a poslal puk do ochranné sítě!
     
    37:43
    A znovu Krejčík, tentokrát střílel z levého kruhu, ale i v tomto případě byl úspěšnější gólman Mazanec.
     
    37:14
    Krejčík vypustil od levého mantinelu polovysokou střelu, kterou gólman Mazanec s přehledem vyrazil.
     
    35:50
    Chmielewski získal odražený kotouč na útočné polovině, najel si mezi kruhy, odkud zápěstím vystřelil puk přímo do brankáře Kováře.
     
    35:19
    Buchtele si po levé straně najel do útočného pásma a nahodil puk na brankáře Mazance. Třinecký gólman střelu kryl a nepustil dojíždějícího soupeře k dorážce.
     
    34:20
    Tak teď domácím fanouškům zatrnulo. Mazanec zpoza branky našel u mantinelu Formanovu hokejku a útočník Sparty bleskově vystřelil na branku. Třinecký gólman stihl doklouzat před brankoviště a betonem nepříjemnou střelu zkrotit.
     
    34:01
    Pražané se zkoušejí usadit po nahozených kotoučích za třineckou branku, ale tam dobře pracují domácí.
     
    32:40
    Jandusovo nahození od modré čáry minulo pravou tyč Mazancovy branky, domácí jdou do útoku.
     
    32:12
    Marinčinovi na modré čáře přeskočil puk hokejku, do úniku se vydal Erik Thorell, který si najel před Mazance a střelou těsně nad ledem orazítkoval beton třineckého gólmana!
     
    31:53
    Nahození Marinčina od modré čáry bylo sraženo do ochranné sítě. Vhazování před Kovářem.
     
    30:10
    Na druhé straně se proháčkoval před Mazance Konečný, zkoušel zakončit od pravé tyče bekhendem, ale na Mazance nevyzrál. Třinecký gólman utěsnil prostor u tyče.
     
    29:18
    Hrňa dostal do Bučka přihrávku do jízdy, třinecký útočník si najel levou stranou do kruhu, ale následnou střelu srazil clonící obránce Sparty.
     
    27:32
    Jeřábek si nabruslil ze strany mezi kruhy, odkud zkoušel překonat střelou po ledě brankáře Kováře, ale gólman Sparty mu nenechal místo na to, aby dostal puk do branky.
     
    26:46
    Po komerční přestávce přišlo zakázané uvolnění Třince. Fanoušci toho využili a s nápisem Komedie roku: Sparta hledá trenéra skandovali "Kde máte Varaďu?"
     
    26:13
    Chmielewski dostal na levé straně zpětnou přihrávku od Hrehorčáka a prudce vypálil těsně nad horní tyč Kovářovy branky!
     
    25:37
    Romanovi přejel předčasně do útočného pásma Chmielewski a rozjetý Třinec musel zastavit. Ofsajd.
     
    24:20
    Velká šance Marcinka, který dostal přihrávku mezi kruhy, ale střelou z první minul branku!
     
    23:33
    Čtvrtý třinecký útok dostal soupeře pod tlak, ale vážnější šanci si nevypracoval. Navíc soupeř mohl jet do situace dva na jednoho, když o puk přišel Růžička. Domácí defenzivní práce zafungovala na výbornou a soupeře nepustili ani ke střele.
     
    22:36
    Bučkovo nahození od modré čáry se od jednoho z hráčů před brankou Sparty odrazilo k mantinelu, odkud puk na branku vrátil Marinčin, ale s tímto pokusem si Kovář poradil a puk chytil.
     
    22:25
    Nahození Doudery u střídačky, konkrétně od modré čáry, dolétlo přímo do Kovářovy lapačky.
     
    21:32
    Po Hudáčkově přihrávce zpoza branky si z levého kruhu najel do střelecké pozice Daňo, ale střelou pod horní tyčku na Kováře nevyzrál.
     
    21:01
    Daňo se protáhl po pravém křídle, bekhendem zkusil nahrát k druhé tyči najíždějícímu Nestrašilovi, ale puk přejel příliš daleko od jeho hokejky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina nabídla zajímavý průběh. Úvod více patřil Pražanům a brankář Mazanec se pořádně zapotil, když několikrát betonem zastavil dorážky soupeře. Postupem času se domácí osmělovali a ze standardní situace vytěžili úvodní gól. Po Draveckého vyhraném buly bleskově vystřelil Buček. Na aktuálních 2:0 upravil v přesilové hře Martin Růžička.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Ještě jedno přerušení před koncem první třetiny, Pražané porušili pravidlo o ofsajdu.
     
    18:45
    Nestrašilovo nahození od modré čáry prolétlo kolem hráčů i pravé tyče branky Sparty.
    17:04 Martin RŮŽIČKA - 2:0
     
    17:04
    Třinec právě vstřelil branku!
    Marcinko vybruslil s pukem zpoza branky u pravé tyče, přihrál na druhou stranu Daňovi, který pálil z první, ale trefil Kováře do masky. Hra pokračovala, Daňo z pravé strany našel MARTINA RŮŽIČKU, který rychlou střelou nedal šanci Kovářovi na přesun k druhé tyči! Asistence: Marko Daňo, Andrej Nestrašil – 2:0!
     
    16:37
    Po přihrávce Jeřábka od modré čáry střílel z levého kruhu Růžička, Kovář vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    16:28
    Hrehorčák se chystal ujet po pravém mantinelu, poté co Janduse připravil o puk, ale útočník Sparty jej zahákoval. Třinec si zahraje dvouminutovou přesilovku.
     
    16:12
    Zasahovat musel na druhé straně Mazanec, když zkrotil nepříjemnou střelu Němečka od modré čáry.
     
    15:59
    Oceláři vyhráli buly, Voženílek z pravé strany přihrál mezi kruhy Růžičkovi, který dokázal vystřelit z první, přestože byl tísněný. Prudká střela třineckého snajpera zamířila jen vedle branky.
     
    15:51
    Nepřesná přihrávka po mantinelu končí zakázaným uvolněním Sparty. Vhazovat se bude po Kovářově levici.
     
    15:02
    Daňo kouzlil s pukem na levé straně, ale následnou přihrávkou z otočky nedostal puk na Hudáčka, ani na obránce Jeřábka.
    14:25 Samuel BUČEK - 1:0
     
    14:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak to bylo rychlé! Dravecký vyhrál buly na pravé straně, SAMUEL BUČEK se chopil kotouče, nachystal na střelu a vymetl pravý horní růžek Kovářovy branky! Asistence: Vladimír Dravecký – 1:0!
     
    14:22
    Hrehorčák dostal do jízdy přihrávku od Chmielewskiho, najel si před Kováře, ale střelou mezi betony reprezentačního gólmana nepřekonal. Kovář sklapl betony včas.
     
    14:03
    Simon přihrál na modrou čáru Němečkovi, který se opřel do puku a vystřelil jej do horní poloviny branky, kde byla připravena Mazancova lapačka.
     
    12:57
    Velká šance Třince, ale Voženílek nedokázal dorazit do odkryté branky přihrávku od levého mantinelu.
     
    12:26
    Něco podobného jako Polášek zkoušel na druhé straně Jeřábek, třinecký bek vsadil na střelu po ledě, ale i ona minula branku.
     
    11:31
    Polášek se prezentoval nahozením od modré čáry, ochozy to jen zahučelo, puk přelétl kolem pravé tyče Mazancovy branky.
     
    10:12
    Třinecký kotel se představil povedeným choreem tříčlenné rodiny před WERK Arénou s nápisem "Tady je náš červenobílý svět"
     
    10:11
    Čuksteho nahození vedle branky chytil do lapačky brankář Kovář. Následuje komerční přestávka.
     
    09:25
    Na druhé straně dostal křížnou přihrávku z pravé strany Růžička, ale jeho dělovku téměř od modré čáry brankář Kovář vyrazil.
     
    08:58
    Formanovo nahození zpoza levého kruhu jen prosvištělo kolem levé tyčky Mazancovy branky.
     
    08:02
    A další šance Sparty. Nahození z pravého kruhu tečoval mezi kruhy zřejmě Vitouch. Brankář Mazanec natáhl beton a puk vyrazil.
     
    05:53
    Další šance Sparty, ale Pražané nedokážou zvednout puk nad Mazancův beton. Nyní zkoušel prorazit beton třineckého gólmana Forman, ale u pravé tyče neuspěl.
     
    05:10
    Krátká přesilovka Sparty zůstala nevyužita, oba týmy už jsou kompletní.
     
    04:27
    Parádní práce brankáře Mazance, který udržel beton před brankovou čárou a tím zneškodnil Poláškův nájezd i následné dorážky právě od Poláška a Horáka.
     
    03:39
    Jandus si při hře ve čtyřech vybruslil od levého mantinelu až před Mazance a střelou na bližší stranu orazítkoval tyč třinecké branky!
     
    03:08
    Během třineckého tlaku fauloval Voženílek a počet hráčů na ledě se vyrovná. Třinecký útočník je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    02:41
    Tečovaná střela Hudáčka z levé strany, brankář Kovář zvládl zareagovat na Voženílkovu teč.
     
    02:19
    Tomášek si najel z levé strany mezi kruhy, odkud zápěstím vystřelil na třineckou branku. Slabou střelu zkrotil brankář Mazanec hrudí a lapačkou.
     
    01:50
    Nestrašilovu přihrávku na Jeřábka zachytil jeden z hráčů Sparty a puk se dostal do středního pásma. Sparta vystřídala.
     
    01:12
    Dobrá kombinace po ose Nestrašil, Marcinko a zakončující Daňo, který z pravého kruhu trefil beton brankáře Kováře.
     
    00:37
    Pražané vyhráli buly a vyhodili puk k třinecké brance.
     
    00:24
    Polášek se dostal z pravé strany před Mazance, ale Sparťané faulovali. Na trestnou lavici usedl Vladimír Sobotka, který v zápalu boje zasáhl holí do obličeje Marinčina a čeká ho čtyřminutový trest.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hezký hokejový večer, ať už nás sledujete z Třince, Prahy, Kosic, Rosic, Litvínova, Havířova, Ostravy nebo jiného malebného místa na této planetě. Za pár minut odstartuje šlágr tohoto týdne mezi Třincem a Spartou. Na lavičce Sparty nakonec nebude trojnásobný mistr v roli trenéra Václav Varaďa, přesto se dá očekávat velice dobrá návštěva. Hráči už pomalu vyjíždějí na led. Pořádně se usaďte, začínáme!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, Čukste, J. Jeřábek, Jaroměřský, Mar. Adámek – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Buček, Dravecký (A), Kurovský – Hrňa.
    Trenér: Moták.

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Kempný, Polášek (A), Krejčík, Mikliš, Němeček, Jandus, Krutil – Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – E. Thorell, Horák, Tomášek – Buchtele, D. Vitouch, D. Simon – Konečný, G. Thorell, Safin.
    Trenér: Ptáček.

    Rozhodčí: Šír, Hejduk – Lhotský, Ondráček.
    Prosadí se dnes proti Spartě?
     
    HC Oceláři Třinec
    5. místo, 27 bodů, bilance 7-1-4-4, skóre 49:37

    Nové trenérské duo se v české nejvyšší soutěži chvíli rozkoukávalo, ale po sérii čtyřech porážek našlo formu a ve zbylých dvanácti zápasech osmkrát vyhrálo a pouze jednou odešlo bodově s nulou. Střelecky se začalo dařit hráčům z dalších formací.

    Třinecká síla se ukázala před reprezentační přestávkou. Oceláři doma deklasovali Kladno 8:0. Už v závěru druhé třetiny završil hattrick Slovák Libor Hudáček. K němu se přidali také Kurovský, Chmielewski a první gól v třineckém dresu vstřelil i obránce Čukste.

    Výsledkem dračího útoku je 5. pozice v tabulce, avšak oproti vedoucí dvojici má tým trenérského dua Moták – Országh o tři odehrané zápasy méně.

    Poslední utkání:

    Třinec – Kladno 8:0 (2:0, 4:0, 2:0)
    Branky: 18., 34. a 38. Hudáček, 6- Kurovský, 30. Růžička, 39. Čukste, 53. Chmielewski, 54. Daňo. Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5161.

    Třinec: Mazanec – Marinčin, Doudera, Jeřábek, Čukste, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček – Růžička, Voženílek, Chmielewski – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrňa, Roman, Hrehorčák – Kurovský, Dravecký, Buček.

    Nejproduktivnější hráči:
    19 Martin Růžička (9+10)
    17 Andrej Nestrašil (1+16)
    14 Marko Daňo (9+5)
    11 Libor Hudáček (8+3)
    11 Jakub Jeřábek (2+9)
     
    HC Sparta Praha
    13. místo, 21 bodů, bilance 4-4-1-10, skóre 46:57

    Pražané prožívají tragický vstup do sezóny. Třinácté místo s pouhým dvoubodovým náskokem na poslední Kladno donutilo vedení Sparty sáhnout ke změně trenéra. Pavla Pateru nahradilo trio Ton, Hlinka, Ptáček, které povede Spartu i v dnešním utkání ve WERK Aréně. Po tomto duelu převezme tým staronový trenér Miloslav Hořava.

    Sparťané půjdou do zápasu po sérii pěti zápasů bez získaného bodu. Navíc poslední tříbodové vítězství hráčů s "S" na hrudi se datuje do 14. října, kdy zvítězili na ledě Kladna 5:2.

    Poslední zápas:

    Sparta – Pardubice 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
    Branky: 15. Sobotka, 31. Horák – 13. Paulovič, 40. Říčka, 49. Košťálek. Rozhodčí: Pražák, Šindel – Špůr, Zíka. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Diváci: 13176.

    Sparta: Kovář – Krejčík, Moravčík, Kempný, Mikliš, Němeček, Jandus, Polášek – Konečný, Sobotka, Řepík – E. Thorell, Horák, Tomášek – Buchtele, D. Vitouch, Safin – M. Vitouch, G. Thorell, Hauser.

    Nejproduktivnější hráči:
    15 Michal Řepík (7+8)
    13 Roman Horák (5+8)
    12 Vladimír Sobotka (6+6)
    12 David Tomášek (3+9)
    6 Daniel Přibyl (2+4)
     
    Předehrávka 37. kola mezi Třincem a Spartou se měla odehrát v pátek 13. ledna příštího roku, ale slovenský Winter Classic donutil kluby posunout zápas na dřívější termín. Šlágr tohoto týdne se proto hraje nyní.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 15. Buček (Dravecký), 18. M. Růžička (Daňo, Nestrašil) – 54. Forman (Jandus, D. Simon)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, Čukste, J. Jeřábek, Jaroměřský, Mar. Adámek – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Buček, Dravecký (A), Kurovský – Hrňa.
    Trenér: Moták.

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Kempný, Polášek (A), Krejčík, Mikliš, Němeček, Jandus, Krutil – Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – E. Thorell, Horák, Tomášek – Buchtele, D. Vitouch, D. Simon – Konečný, G. Thorell, Safin.
    Trenér: Ptáček.

    Rozhodčí: Šír, Hejduk – Lhotský, Ondráček.

    Diváci: 4305
    thejrc.org