Třinec – Sparta 2:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
HC Sparta Praha
Středa 16.11.2022, 17:00 • WERK Aréna, Třinec • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:21
    Velká šance Sparty, kterou zneškodnil gólman Mazanec! Tomášek dostal přihrávku zpoza branky a bleskově vystřelil, třinecký gólman však dobře vystavil tělo a puk vyrazil!
     
    53:40
    Trochu se to rve u třinecké branky. Do klinče se dostali Kurovský s Formanem, kteří se do sebe trochu pustili. Oba od rozhodčích vyfasovali dvě minuty za hrubost. Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
    53:23 Miroslav FORMAN - 2:1
     
    53:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    A bude to ještě drama! MIROSLAV FORMAN dostal přihrávku od Janduse na levou stranu, napřáhl ke střele a přesnou ranou o tyč snížil na 2:1! Asistence: Martin Jandus, Dominik Simon.
     
    52:10
    Voženílek získal puk u levého mantinelu, přihrál jej před branku, kam si najížděl Růžička, ale třinecký ostrostřelec nedokázal jedním dotekem holí usměrnit puk nad Kovářův beton.
     
    46:04
    To byly šance! Sobotka přihrál na pravou stranu Němečkovi, který nedokázal vystřelit na branku, do střely mu padl Jaroměřský. Brankář Mazanec následně skákal v brankovišti ze strany na stranu, ale Pražané nedokázali dostat puk za záda třineckého brankáře.
     
    39:05
    Sparta si zahraje v závěru druhé třetiny přesilovku. Na dvě minuty byl vyloučen třinecký Andrej Nestrašil, který ve středním pásmu zahákoval soupeře.
     
    38:47
    Sparta doslova zamkla Oceláře v obranném pásmu, brankář Mazanec pochytal několik střel, Marcinko dokonce přišel o hůl. Celá akce vyvrcholila gólovou šancí Sobotky, který z bezprostřední blízkosti přestřelil třineckou branku a poslal puk do ochranné sítě!
     
    34:20
    Tak teď domácím fanouškům zatrnulo. Mazanec zpoza branky našel u mantinelu Formanovu hokejku a útočník Sparty bleskově vystřelil na branku. Třinecký gólman stihl doklouzat před brankoviště a betonem nepříjemnou střelu zkrotit.
     
    32:12
    Marinčinovi na modré čáře přeskočil puk hokejku, do úniku se vydal Erik Thorell, který si najel před Mazance a střelou těsně nad ledem orazítkoval beton třineckého gólmana!
     
    26:13
    Chmielewski dostal na levé straně zpětnou přihrávku od Hrehorčáka a prudce vypálil těsně nad horní tyč Kovářovy branky!
     
    24:20
    Velká šance Marcinka, který dostal přihrávku mezi kruhy, ale střelou z první minul branku!
    17:04 Martin RŮŽIČKA - 2:0
     
    17:04
    Třinec právě vstřelil branku!
    Marcinko vybruslil s pukem zpoza branky u pravé tyče, přihrál na druhou stranu Daňovi, který pálil z první, ale trefil Kováře do masky. Hra pokračovala, Daňo z pravé strany našel MARTINA RŮŽIČKU, který rychlou střelou nedal šanci Kovářovi na přesun k druhé tyči! Asistence: Marko Daňo, Andrej Nestrašil – 2:0!
     
    16:28
    Hrehorčák se chystal ujet po pravém mantinelu, poté co Janduse připravil o puk, ale útočník Sparty jej zahákoval. Třinec si zahraje dvouminutovou přesilovku.
    14:25 Samuel BUČEK - 1:0
     
    14:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak to bylo rychlé! Dravecký vyhrál buly na pravé straně, SAMUEL BUČEK se chopil kotouče, nachystal na střelu a vymetl pravý horní růžek Kovářovy branky! Asistence: Vladimír Dravecký – 1:0!
     
    14:22
    Hrehorčák dostal do jízdy přihrávku od Chmielewskiho, najel si před Kováře, ale střelou mezi betony reprezentačního gólmana nepřekonal. Kovář sklapl betony včas.
     
    12:57
    Velká šance Třince, ale Voženílek nedokázal dorazit do odkryté branky přihrávku od levého mantinelu.
     
    08:02
    A další šance Sparty. Nahození z pravého kruhu tečoval mezi kruhy zřejmě Vitouch. Brankář Mazanec natáhl beton a puk vyrazil.
     
    05:53
    Další šance Sparty, ale Pražané nedokážou zvednout puk nad Mazancův beton. Nyní zkoušel prorazit beton třineckého gólmana Forman, ale u pravé tyče neuspěl.
     
    04:27
    Parádní práce brankáře Mazance, který udržel beton před brankovou čárou a tím zneškodnil Poláškův nájezd i následné dorážky právě od Poláška a Horáka.
     
    03:39
    Jandus si při hře ve čtyřech vybruslil od levého mantinelu až před Mazance a střelou na bližší stranu orazítkoval tyč třinecké branky!
     
    03:08
    Během třineckého tlaku fauloval Voženílek a počet hráčů na ledě se vyrovná. Třinecký útočník je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    00:24
    Polášek se dostal z pravé strany před Mazance, ale Sparťané faulovali. Na trestnou lavici usedl Vladimír Sobotka, který v zápalu boje zasáhl holí do obličeje Marinčina a čeká ho čtyřminutový trest.
    Marken.cz

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 15. Buček (Dravecký), 18. M. Růžička (Daňo, Nestrašil) – 54. Forman (Jandus, D. Simon)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, Čukste, J. Jeřábek, Jaroměřský, Mar. Adámek – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Buček, Dravecký (A), Kurovský – Hrňa.
    Trenér: Moták.

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Kempný, Polášek (A), Krejčík, Mikliš, Němeček, Jandus, Krutil – Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – E. Thorell, Horák, Tomášek – Buchtele, D. Vitouch, D. Simon – Konečný, G. Thorell, Safin.
    Trenér: Ptáček.

    Rozhodčí: Šír, Hejduk – Lhotský, Ondráček.

    Diváci: 4305
    thejrc.org