Litoměřice – Zlín 5:2 (kon.) | Třebíč – Poruba 2011 2:0 (kon.) | Sokolov – Jihlava 1:2 (kon.)
Prostějov – Vsetín 1:3 (kon.) | Slavia – Frýdek-M. 1:2 (0:1 po s.n.) | Kolín – Pardubice B 2:1 (kon.)
Přerov – Šumperk 4:3 (po pr.)
po s.n. (0:1)
HC Slavia Praha
1:2 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
HC Frýdek-Místek
Středa 16.11.2022, 18:00 • Zimní stadion Eden, Praha • Chance liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já vám děkuji za pozornost a budu se těšit zase někdy u hokeje na počtenou! (20:44:20)
     
    Hokejisté Frýdku-Místku nakonec v Edenu vítězí 2:1, když v nájezdech rozhodl útočník Vladimír Svačina. Sešívaní byli sice v utkání aktivnější, druhý gól ale po vyrovnání Robina Všetečky nevstřelili a z utkání si tak odnášejí bod. Hosté stejně jako v září doma sešívané znovu porážejí.
     
    Konec zápasu.
    Vladimír SVAČINA - 1:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Frýdek-Místek.
    Autorem vítězné branky je VLADIMÍR SVAČINA.
    Vladimír ROTH
     
    5. série
    0:1
    Vladimír ROTH chtěl Mokryho překonat bekhendovým blafákem, frýdecko-místecký gólman ale betonem jeho střelu zastavil.
    Vlastimil DOSTÁLEK
     
    4. série
    0:1
    Vlastimil DOSTÁLEK si najel z pravé strany, Málek zasahuje vyrážečkou.
    Robin VŠETEČKA
     
    4. série
    0:1
    Robinu VŠETEČKOVI při kličce před brankou sjel puk z hole.
    Vladimír SVAČINA
     
    3. série
    0:1
    Vladimír SVAČINA také zvolil střelu a Málka překonal střelou na vzdálenější tyč.
    Tomáš KNOTEK
     
    3. série
    0:0
    Tomáš KNOTEK zvolil střelecké zakončení a trefil tyčku.
    Lukáš BEDNÁŘ
     
    2. série
    0:0
    Lukáš BEDNÁŘ Málka nerozhýbal dostatečně, skóre je stále neměnné.
    Vladimír RŮŽIČKA
     
    2. série
    0:0
    Vladimír RŮŽIČKA mířil mezi betony, neúspěšně.
    Oskar HAAS
     
    1. série
    0:0
    Oskar HAAS zkusil v podstatě stejnou forhendovou kličku, ani on ale na brankáře nevyzrál.
    Jaroslav BROŽ
     
    1. série
    0:0
    Jaroslav BROŽ zkusil rozhodit Mokryho, ten ale vytasil beton a puk zastavil.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Prodloužení rozhodující branku ani přes šance na obou stranách nakonec nenabídlo a o vítězi duelu tak rozhodnou samostatné nájezdy.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:52
    Mokry má další důležitý zákrok! Slavia dobře přečetla rozehrávku po straně a Knotek znovu puk napálil na branku. Morky byl ale připraven a puk kryje.
     
    64:40
    Ani průnik Tomáše Knotka se neujal. Bekhendová střela skončila v náručí Mokryho.
     
    63:15
    Daniel Kowalczyk se ocitl ve velké příležitosti! S pukem se dostal až metr a půl před Málka a snažil se ho rozpohybovat a zakončit bekhendem. Slávistický brankář ale jeho záměr přečetl a zachránil situaci.
     
    62:30
    Šimon Szathmáry vybojoval za brankou hostů ztracený puk. Spoluhráči mu ale odešli střídat, a tak z jeho velkého úsilí nakonec není žádný velký efekt.
     
    60:50
    Konečně i sešívaní získávají kotouč a pouští se do útoku.
     
    60:10
    Hosté se v prodloužení ujali iniciativy. Svačina vyhrál dva důležité souboje za sebou a díky němu to je Frýdek, kdo hraje s pukem na holích.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60 minut hry nestačilo k tomu, abychom v tomto utkání určili vítěze. Sešívaní jsou dnes v útoku opravdu mimořádně aktivní. Co je to ale naplat, když se jim podařilo proměnit pouze jednu příležitost jako soupeři. Frýdek-Místek dnes exceluje spíše v defenzivě, kde se navíc můžou opřít o skvělé zákroky golmana Mokryho.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:10
    Oba týmy už třetinu dohrávají. Další útočné snažení domácích brzdí ofsajd.
     
    57:53
    Mrňa obětavým skokem prokázal, že kromě útočení a důrazné hry umí i výborně číst hru směrem dozadu. Tygřím skokem přerušil dráhu puku tak, že najíždějícího protihráče vystavil ofsajdovému postavení.
     
    56:09
    Všetečka dostal perfektní přihrávku , která přenesla těžiště hry na druhou stranu kluziště a celá obrana se tak musela přesunout. Všetečkova rána z voleje ale nakonec zamířila do zabrankového prostoru.
     
    54:27
    Hosté šikovně vypíchli kotouč a připravili Slavii o útočné pásmo. Jeden z domácích hráčů navíc zpracoval puk vysokou holí a hra je tak opět přerušena.
     
    53:08
    Speciální formace domácích si rychle vyměňovala puky z hokejky na hokejku, najednou ale byla hostující branka vychýlena z předpisového postavení.
     
    52:35
    Po rychlém protiútoku domácích přichází vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek:
    Michal Ramik – 2 min., hákování.
     
    50:40
    Brož ve spolupráci s Knotkem překvapil defenzivu hostů. Místo střely ale přišla další přihrávka, kterou hosté bez velkých obtíží zachytili.
     
    48:52
    Před Maximem Havrdou se na středu kluziště otevřelo hodně prostoru. Mladý slávista měl navíc dostatek času na to, aby zamířil do odkryté části branky. Jeho střela mířila těsně nad beton hostujícího golmana, puk ale neletěl dostatečně rychle na to, aby rozsekl vyrovnaný stav utkání.
     
    46:05
    Bárakova krosová přihrávka v obranném pásmu nenašla žádného příjemce. Hra se tak znova stěhuje před Málka.
     
    44:40
    Na rychlý průnik domácího týmu po levé straně navázala přesná křížná přihrávka na Žejdla. Vojtěch Mokry ale chytá skvělé utkání a i nyní svůj tým podržel.
     
    43:37
    Hosté se dostali na dostřel branky domácích, podařilo se jim sice vypálit, Málek by l ale připravený. Ihned poté slávisté získávají útočné pásmo, protože Mokry si po zákroku netroufl rozehrát.
     
    42:30
    Frýdek-Místek přečkal přesilovou hru, i tak se ale stále musí bránit ve svém pásmu. Slavia celý zápas dominuje a má mnoho příležitostí. Stav zápasu je ale stále vyrovnaný.
     
    41:00
    Hosté v plném počtu.
     
    40:11
    Slavia do poslední třetiny vstoupila ještě s jednou minutou početní výhody. Po pohledné akci na jeden dotek se do slbné příležitosti dostal Michal Poletín. Zkušený útočník si ještě zlepšil střelecký úhel, ale ani tak se mu nepodařilo poslat Slavii do vdeení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je minulostí. Slávisté v ní dál pokračovali v aktivní hře a už po 80 vteřinách se dočkali vyrovnání. Kapitán Tomáš Knotek našel mezi kruhy volného Robina Všetečku, který přesnou střelou srovnal skóre utkání. Zbytek prostřední periody se už nesl ve vlažnějším tempu, byť oba brankáři museli být čas od času ve střehu. Skóre je tak stále 1:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:15
    Slavia se snaží těsně před druhou sirénou otočit zápas na svoji stranu. Hosté jsou ale pozorní a Slavii do zakončení nepouštějí.
     
    Oddechový čas pro tým HC Slavia Praha.
     
    39:00
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek:
    2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Nico Geidl.
     
    36:46
    Hostující hráči nezvládli kombinaci kolem své útočné modré čáry a sešívaní toho hned využívají. Výsledkem je sice rozvlněná síť za Mokrym, ale nepostaral se o to puk, ale jeden z odtlačených slávistů.
     
    35:58
    Kern s Klikorkou po nepřesné kombinaci připravují domácí o útočné pásmo. Klikorka navíc musel zůstat ve střehu, protože hráči Frýdky-Místku rychle otáčejí hru. Sešívaný bek ale složitou situaci zvládl a vysunutého Havránka poslal od svojí branky.
     
    34:10
    Opět následuje vlažnější část zápasu. Brožova rána z pravého mantinelu jen těsně minula hostující bránu, puk se ale odrazil až zpátky k Málkově brance.
     
    32:41
    Hosté v plném počtu. Sešívaní zakončili tuto přesilovou hru tvrdým zakončením Všetečky. Puk ale i přes dobrý timing sešívaného útočníka skončil jen v lapačce brankáře Mokryho.
     
    31:50
    Sešívaní si několikrát za krátký časový interval neporozuměli a přišli o výhodné postavení.
     
    30:41
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek:
    Vlastimil Dostálek – 2 min., krosček.
     
    30:25
    Vladimír Svačina se ocitl v mezikruží v bezprostřední blízkosti před Málkem. Jeho dobrého postavení si ale všimli hned tři sešívaní hráči, kteři ho obrali o puk a ihned založili protiútok.
     
    29:14
    Hosté si v přechodové fázi pomohli dlouhou přihrávkou. Ta ale odklouzala po mantinelu až za bránu Slavie, kde na puk už čekal Roman Málek.
     
    27:50
    Kern vysoko napadal hostující rozehru a získal puk. Nikdo z jeho spoluhráčů ale nebyl na blízku, a tak o něj po několika dalších manévrech zase přišel.
     
    26:13
    Po šikovné teči jednoho z domácích hráčů přelétl puk hostující branku. Hosté na nic nečekali, vzali odražený puk a pokusili se o stejnou situaci. Před Málkem se pohybovali hned dva hostující hráči, sešívaný golman ale i tak viděl a s přehledem zasáhl pravým betonem.
     
    25:10
    Hra se nyní odehrává převážně ve středním pásmu. Oba týmy se po hlavě vrhají do útočného pásma, ale v přechodové fázi je brzdí nepřesnosti.
     
    23:20
    Šimon Szathmáry dostal zajímavý kotouč na pravý kruh, půlobloukem si připravil prostor na středu a vypálil přes dojíždějícího obránce. I schovanou střelu ale Mokry vyrážečkou poslal mimo tři tyče.
     
    22:29
    Tomáš Pšenička najel po pravé straně a před brankou hostů strhl svůj směr do bekhendu. Jeho blafák ale nevyšel a puk končí jen za brankou.
    21:20 Robin VŠETEČKA - 1:1
     
    21:20
    Slavia právě vstřelila branku!
    ROBIN VŠETEČKA vypálil ze stejného místa jako v první třetině hostující Matěj. I výsledek je stejný – Slavia konečně využívá příležitost a vyrovnává utkání. Asistence: Tomáš Knotek a Jaroslav Brož.
     
    21:00
    Hosté se osvobozují vyhozením puku až na zakázané uvolnění. Hned po vhazování se ale stěhují do své útočné třetiny.
     
    20:24
    Žejdlova střela z otočky byla hodně nepřesná a končí v pravém rohu od branky hostů. Pro kotouč si ale sjel nejrychleji Karel Klikorka a sešívaní tak pokračují v ofenzivním snažení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Po první třetině do šatny odcházejí spokojenější hosté. Sešívaní si vypracovali mnoho příležitostí, ale ani jedna z nich nakonec gólem neskončila. Naopak hosté ukázali vysokou efektivitu, která je zatím v probíhajícím ročníku zdobí. Pavel Matěj si najel do mezikruží a jeho střelu zastavila až síť v Málkově brance. Druhá herní část začne přibližně v 18:47.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:35
    K Šimonovi Szathmárymu vyplaval z rohu kotouč, sešívaný obránce naznačil úkrok stranou, aby se zbavil dotírajícího protihráče. Místo toho ale přišel o moment překvapení a obrana hostů se za těchto pár vteřin dokázala zformovat a ustát tlak domácích.
    17:32 Pavel MATĚJ - 0:1
     
    17:32
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Autorem první branky utkání je PAVEL MATĚJ, který si najel do mezikruží a bez problémů zamířil do odkrytého prostoru Málkovy branky. Asistence: Michal Ramik.
     
    16:56
    Domácí v plném počtu.
     
    16:50
    Kern sebral odražený kotouč a namířil si to středem pole přes tři protihráče. Všechny přebruslil, ale bekhendový blafák mu z úniku nevyšel.
     
    15:57
    Vrdlovec posílá z pravého kruhu jednu přihrávku za druhou, sešívaný blok ale zatím také odolává.
     
    14:56
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Dominik Němeček.
     
    14:29
    Hosté v plném počtu.
     
    13:28
    Minuta početní výhody domácího týmu je pryč a sešívaní se stále neuhnízdili v útočném pásmu tak, aby to hráčům klubu z Moravskoslezského kraje nadělalo problémy.
     
    12:29
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek:
    Adam Zeman – 2 min., hákování.
     
    10:33
    Podél levého mantinelu přebruslil celou hostující obranu Jaroslav Brož! Vznikla z toho situace dav na jednoho, Ročák ale dobře zalehl prostor a rychlonohý sešívaný útočník tak musel vystřelit. Jeho pokus ale výbornému golmanovi hostů nenadělal větší problémy.
     
    09:48
    Hned několik dalších velkých šancí Slavie! Barák našel na straně volného Stranda, který si ještě najel do výhodnější gólové pozice a poté vypálil. Mokry znovu puk vyrazil, ale jen na hole domácích. Puk tak ukořistil Poletín, který vyslal razantní střelu. Ta navíc změnila po doteku jednoho z beků směr a vznikla z toho pořádná skrumáž u hostující klece. Ani z tohoto velkého závaru ale sešívaný nevstřelili první gól utkání.
     
    08:00
    Klikorkovo nahození z modré bylo před brankou tečováno Lukášem Žejdlem. Puk nabral zajímavý směr, ale nakonec jen přeskočil branku hostů.
     
    06:45
    Třetí formace Slavie teď prověřila pozornost celé frýdecko-místecké defenzivy! Schovanou střelu jednoho ze sešívaných beků vyrazil Mokry do rohu, kde ale na puk číhal neobsazený Havrda. Hostující strážce branky ale nakonec zvládl i druhou těžkou situaci a dál drží nerozhodné skóre.
     
    06:00
    Další střelecký pokus sešívaných, Slavia získává útočné pásmo.
     
    04:20
    Robin Všetečka se pohyboval na pravém kruhu, po jednom z odrazů puku k němu kotouč přiskočil a slávistický forward toho využil. Najel si z pravého kruhu a poprvé vážněji prověřil hostujícího golmana. Mladý útočník ale v rozhodujícím momentu podklouzl a střela tak nakonec neměla gólové parametry.
     
    03:40
    První střelu sešívaných si připsal Pavel Mrňa. Šlo ale spíše o nahození na branku hostů. Frýdek-Místek ale zatím nestíhá tempo hry a zápas se odehrává převážně u jeho branky.
     
    01:40
    Havrda zachytil puk ve středním pásmu a namířil si to hned k brance Mokryho. Hostující brankář ale ani zasahovat nemusel, protože sešívaní se rozhodli pro další kombinaci, která tentokrát nevyšla.
     
    01:00
    Jaroslav Brož zachytil puk v útočném pásmu Slavie, jeden z hostujících útočníků ho ale vytlačil přes modrou čáru a sešívaní tak ustupují zpátky.
     
    00:10
    Slavia se ihned po vyhraném vhazování pustila do útoku. Křížná přihrávka Klikorky ale neprošla.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Málek (Volevecký) – Klikorka, Matyáš, Barák, Roth, Žovinec, Szathmáry, D. Němeček – Mrňa, Simon, Žejdl – J. Brož, Knotek, Všetečka – Havrda, Růžička, Kern – Pšenička, Poletín, Strnad.
    Trenér: Daniel Tvrzník

    HC Frýdek-Místek: Mokry (Šimonů) – Kowalczyk, Zeleňák, Ročák, Š. Havránek, Žůrek, J. Adámek, Homola – Svačina, Vrdlovec, Dostálek – A. Zeman, Haas, Hotěk – Bednář, Matěj, Ramik – Geidl, Jobánek, Macháček.
    Trenér: Martin Janeček

    Rozhodčí: Svoboda, Valenta – Beneš, Kotlík.
     
    Na zápase s Frýdkem proběhne sbírka potřebných věcí pro děti z Klokánku, zapojit se můžete i do aukce, v níž se budou dražit hokejové předměty napříč Chance ligou.
     
    HC FRÝDEK-MÍSTEK

    Frýdek-Místek je sice na 8. místě, momentálně ale prožívá skvělou formu. V celé soutěži není tým, který by z posledních pěti utkání získal více bodů než právě Frýdek-Místek. Pouze Vsetín byl nad jejich síly (prohra 1:4) jinak se ale rysi radovali z výher nad Třebíčí (6:2), Sokolovem (3:1), Přerovem (1:0) a naposledy také nad Kolínem (2:1). Mimo to jsou hráči klubu z Frýdku-Místku velmi efektivní v bránění při vlastním oslabení. V této statistice má klub čtvrté nejvyšší procento ubráněných oslabení v soutěži (84,21 %).
    Nejproduktivnějším hráčem hostujícího týmu je Vlastimil Dohnálek, který za 19 zápasů získal 16 bodů za 8 gólů a stejný počet asistencí.

     
    HC SLAVIA PRAHA

    Sešívaní jsou v tabulce aktuálně na 12.místě. Z posledních pěti utkání červenobílí dvakrát bodovali naplno (výhra 3:0 nad Litoměřicemi a 2:1 nad Kolínem), dvakrát naopak ze zápasů nevytěžili ani bod (prohra 0:3 s Přerovem a 0:7 v Porubě) a jednou brali bod za prohru 1:2 po samostatných nájezdech s Pardubicemi B. Zatímco Slavia minulé ročníky patřila mezi nejvylučovanější týmy soutěže, v probíhající sezóně tým z Vršovic patří mezi ty nejslušnější týmy a má čtvrtý nejmenší počet trestných minut (169 min). Slavia po neuspokojivých výsledcích odvolala trenéra Vebera a jeho místo na střídačce zaujal Daniel Tvrzník. Tato rošáda přinesla sice určitě zlepšení, ale v posledním utkání Slavia prohrála v Porubě vysoko 0:7. Dnes tak hráči budou chtít v domácím prostředí odčinit nepovedený výjezd.
    Nejproduktivnějším hráčem domácího týmu je Tomáš Knotek, který za 19 utkání posbíral 17 bodů za 7 gólů a 10 asistencí.

     
    Vítejte u zápasu 21. kola Chance ligy! Dnes bude v pražském Edenu k vidění duel pražské Slavie s Frýdkem-Místkem. Z posledních pěti vzájemných utkání se třikrát radovali dnešní hosté, dvakrát pak hráči Slavie.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Michael Schuster

    Branky a nahrávky: 22. Všetečka (Knotek, J. Brož) – 18. Matěj (Ramik), rozh. náj. Svačina

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jaroslav Brož (SLA)
    0:0   Oskar Haas (FRM)
    2. série:
    0:0   Vladimír Růžička (SLA)
    0:0   Lukáš Bednář (FRM)
    3. série:
    0:0   Tomáš Knotek (SLA)
    0:1   Vladimír Svačina (FRM)
    4. série:
    0:1   Robin Všetečka (SLA)
    0:1   Vlastimil Dostálek (FRM)
    5. série:
    0:1   Vladimír Roth (SLA)


    HC Slavia Praha: Málek (Volevecký) – Klikorka, Matyáš, Barák, Roth, Žovinec, Szathmáry, D. Němeček – Mrňa, Simon, Žejdl – J. Brož, Knotek, Všetečka – Havrda, Růžička, Kern – Pšenička, Poletín, Strnad.
    Trenér: Daniel Tvrzník

    HC Frýdek-Místek: Mokry (Šimonů) – Kowalczyk, Zeleňák, Ročák, Š. Havránek, Žůrek, J. Adámek, Homola – Svačina, Vrdlovec, Dostálek – A. Zeman, Haas, Hotěk – Bednář, Matěj, Ramik – Geidl, Jobánek, Macháček.
    Trenér: Martin Janeček

    Rozhodčí: Svoboda, Valenta – Beneš, Kotlík
    thejrc.org