Tampa – Dallas 5:4 (po pr.) | Montreal – New Jersey 1:5 (kon.) | Pittsburgh – Toronto 2:5 (kon.)
Buffalo – Vancouver 4:5 (kon.) | Florida – Washington 5:2 (kon.) | Columbus – Philadelphia 5:4 (po pr.)
Nashville – Minnesota 2:1 (kon.) | Anaheim – Detroit 3:2 (po pr.) | Vegas – San Jose 2:5 (kon.)
konec
Florida Panthers
5:2 (1:0, 1:1, 3:1)
Washington Capitals
Středa 16.11.2022, 01:00 • FLA Live Arena, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 43 – 43 | Přesilová hra: 1/1 – 0/5 | Trestné minuty: 12 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 41 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,3 %, odchytal 60:00
    Darcy Kuemper (WSH) – 38 zákroků, 4 OG, úspěšnost 90,5 %, odchytal 58:43

    Česká a slovenská stopa
    Radko Gudas (FLA) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 19:52
    Martin Fehérváry (WSH) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 18:39

    Tři hvězdy utkání
    1. Sergej Bobrovskij (FLA)
    2. Aleksander Barkov (FLA) – 1+2
    3. John Carlson (WSH) – 1+1 (04:01:54)
     
    Florida odčinila porážku s Oilers a na konci zápasu s Capitals vyprovázeli fanoušci její hráče potleskem vestoje. Parádní zápas odehráli dvougólový Carter Verhaeghe a Aleksander Barkov, který vstřelil gól a na dva přihrál. Neméně dobrý výkon podal Matthew Tkachuk, jenž si připsal jubilejní 400. bod v NHL a celkem tři za tři asistence, čímž svou bilanci vylepšil. Výsledek. Florida Panthers 5 Washington Capitals 2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
    58:36 Carter VERHAEGHE - 5:2
     
    58:36
    Florida právě vstřelila branku! Domácí CARTER VERHAEGHE využil přiťuknutí Matthewa Tkachuka a zleva skóroval do prázdné! Asistence: Matthew Tkachuk a Aleksander Barkov.
     
    57:25
    Darcy Kuemper naskočil na střídačku a Dylan Strome vystřelil na bodu levého kruhu zápěstím, Sergej Bobrovskij ale dobře zasáhl pravým ramenem.
    57:00 Carter VERHAEGHE - 4:2
     
    57:00
    Florida právě vstřelila branku! CARTER VERHAEGHE se po sérii odrazů puku nejrychleji zorientoval před bránou a bekhendem puk poslal po ledě do prázdné brány! Stav 4:2. Asistence: Aleksander Barkov a Brandon Montour.
     
    55:15
    Hokejisté Floridy se snažili rozhodnout a vypálili na vrcholu levého kruhu pro vhazování, Darcy Kuemper ale dobře zasáhl a puk vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    54:34
    Capitals odpověděli prudkou střelou z levého kruhu, kterou Sergej Bobrovskij na přední tyči zachytil. Po přerušení hry následuje krátká komerční přestávka.
     
    54:01
    Aleksander Barkov prokázal obrovskou rychlost a během oslabení se navíc řítil sám na bránu, jeho bekhendové zakončení ovšem skončilo mimo!
     
    53:28
    Dnešní utkání sleduje 13813 diváků.
     
    52:46
    Jevgenij Kuzněcov dobře vypálil na bodu pravého kruhu pro vhazování, Sergej Bobrovskij ale dobře zasáhl vyrážečkou a vytěsnil puk mimo bránu Panthers.
     
    52:18
    Radko Gudas byl vyloučen na dvě minuty za držení a Capitals mohou vyrovnat během přesilové hry.
    51:15 John CARLSON - 3:2
     
    51:15
    Washington právě vstřelil branku! Agilní Erik Gustafsson nahodil puk z vrcholu levého kruhu na vzdálenější pravou tyč, kde ho usměrnil do odkryté sítě JOHN CARLSON! Capitals opět žijí. Asistence: Erik Gustafsson a Anthony Mantha.
     
    50:42
    Lars Eller dostal nádhernou přihrávku na vzdálenější pravou tyč a vypálil dobře bez přípravy, jeho pokus ale bohužel pro hosty minul bránu domácích hokejistů.
     
    50:06
    Sergej Bobrovskij si snadno poradil se střelou Capitals z levého kruhu pro vhazování a ukryl puk v náručí. Po přerušení hry dostává prostor reklamní přestávka.
     
    48:45
    John Carlson vypálil na levém křídle od modré čáry a puk nebezpečně mířil ke vzdálenější pravé tyči, nakonec byl ale tečován mimo a skóre se popáté nepohnulo.
     
    48:15
    Sergej Bobrovskij zmrazil puk u své pravé tyče pod lapačkou a po přerušení hry následuje komerční brejk.
    47:02 Nick COUSINS - 3:1
     
    47:02
    Florida právě vstřelila branku! Gustav Forsling zvedl hlavu na levém křídle a od modré čáry nahodil puk na vzdálenější pravou tyč, kde si ho zpracoval NICK COUSINS a poté ho u levé tyče zasunul do prázdné brány! Opět je to o dva. Asistence: Gustav Forsling a Matthew Tkachuk.
     
    45:19
    Sam Reinhart se dobře postavil do cesty střely Capitals, která přišla z vrcholu levého kruhu pro vhazování, a kotouč skončil v ochranné síti. Další přerušení hry.
     
    44:43
    Tlak hostujících hokejistů nabírá na síle a tentokrát to zkoušel střelou z pravé strany John Carlson, ruský brankář byl ale opět na místě a přerušil hru. Stav 2:1.
     
    44:11
    Joseph Snively vypálil ihned po vhazování a přenesení hry na bodu levého kruhu pro vhazování, Sergej Bobrovskij byl ale připraven a puk na přední tyči vyrazil.
     
    43:12
    Washington do toho ve třetí třetině pořádně šlape a nyní na pravém křídle vypálil od modré čáry, Nick Cousins byl ale dobře postaven a přizvedl puk do sítě.
     
    41:38
    Capitals si vytvořili obrovský tlak a v blízkosti pravé tyče zakončoval Marcus Johansson, Sergej Bobrovskij vytáhl skvělý zákrok a podržel tým!
     
    40:41
    Carter Verhaeghe se ocitl na bodu levého kruhu v šanci a napřáhl ke střele zápěstím, kterou Darcy Kuemper dokázal vyrazit, a poté mu pomohli jeho spoluhráči.
     
    40:21
    Vstupujeme do závěrečné části dnešního utkání, na jejímž začátku se Capitals ocitli v postavení mimo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 34-21; Zablokované střely: 8-11; Vhazování: 43%-57%; Hity: 19-20; Přesilové hry: 1/1-0/4; Trestné minuty: 10-4.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:00.
     
    Po přestávce tedy padly dva góly, po jednom na obou stranách. Sam Reinhart sklepl puk ze vzduchu do sítě a v přesilové hře poslal Panthers do dvoubrankového vedení, necelých pět minut před koncem druhé části ale vrátil Capitals zpět do zápasu Dylan Strome. Skóre po druhé třetině. Florida Panthers 2 Washington Capitals 1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    37:53
    Vyloučený Carter Verhaeghe je zpět na ledové ploše a hokejisté Floridy úspěšně přečkali oslabení. Stav 2:1.
     
    36:53
    Aleksander Barkov na pravém křídle objel Alexe Ovečkina a z úhlu vystřelil bekhendem, na přední tyči byl ale připraven Sergej Bobrovskij a puk podržel.
     
    35:53
    Carter Verhaeghe byl vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl a Capitals mají slibnou šanci vyrovnat.
    35:04 Dylan STROME - 2:1
     
    35:04
    Washington právě vstřelil branku! DYLAN STROME vystřelil na vrcholu levého kruhu pro vhazování zápěstím a jeho drobně tečována střela zamířila do bližšího horního rohu brány – 2:1! Asistence: Joseph Snively a John Carlson.
     
    34:53
    Carter Verhaeghe naskočil poprvé po závěru první třetiny a tvrdém hitu na ledovou plochu. Dobrá zpráva.
     
    33:49
    Matthew Tkachuk a Garnet Hathaway se do sebe pustili a oba kohouti byli vyloučeni souběžně za sekání.
     
    32:11
    Capitals parádně rozpohybovali puk a na vrcholu pravého kruhu pálil Jevgenij Kuzněcov, Sergej Bobrovskij byl ale na přední tyči připraven a puk vyrazil.
     
    30:58
    Alex Ovečkin vypálil na levém křídle z ostrého úhlu a Sergej Bobrovskij dalšího ze svých krajanů vychytal, když jeho ránu zřejmě vytěsnil ramenem nad bránu.
     
    30:46
    Josh Mahura dostal dvě minuty za hákování a podruhé během pár okamžiků posílá svůj tým do čtyř hráčů.
     
    28:56
    Vyloučený Josh Mahura je zpět na ledě a delší dobu se hraje bez přerušení. Domácí vedou stále o dva góly.
     
    27:58
    Dylan Strome vypálil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a po zákroku ruského brankáře mohl na vzdálenější levé tyči brány skórovat bekhendem do odkryté brány John Carlson, jenže Sergej Bobrovskij vytáhl spektakulární zákrok pravým betonem! Hodně důležitý okamžik.
     
    27:16
    Jevgenij Kuzněcov se pokusil překonat svého krajana ostrou ránou s příklepem, která přišla z vrcholu pravého kruhu, Sergej Bobrovskij ale puk lapil. Přerušení hry.
     
    26:56
    Josh Mahura se postavil do cesty jednomu z útočníků Capitals a dostal dvě minuty za podrážení – 4 na 5.
     
    26:19
    Nahození Capitals skončilo v ochranné síti a po přerušení hry následuje krátká komerční přestávka.
     
    26:02
    Ryan Lomberg napřáhl na pravém křídle v rychlosti ke střele, která zamířila zřejmě po drobné teči vedle vzdálenější levé tyče. Darcy Kuemper nezasahoval.
    23:46 Sam REINHART - 2:0
     
    23:46
    Florida právě vstřelila branku! Darcy Kuemper vyrazil ránu Aarona Ekblada z vrcholu pravého kruhu před sebe a SAM REINHART sklepl puk ze vzduchu do sítě! Panthers využili přesilovou hru. Asistence: Aaron Ekblad a Matthew Tkachuk.
     
    23:22
    Sam Bennett teď vypálil z mezikruží a Darcy Kuemper dvakrát fantasticky zasáhl, Carter Verhaeghe ho poté nepřekonal u pravé tyče!
    22:39 Lars Eller nepříjemně udeřil loktem Cartera Verhaeghea
     
    22:39
    Lars Eller zvedl levé rameno u hrazení příliš vysoko a Carter Verhaeghe byl zasažen do oblasti hlavy. Dvě minuty pro hostujícího hráče. Přesilovka Panthers.
     
    22:19
    Lars Eller vypálil na bodu levého kruhu, jeho první střela ale skončila na výstroji Sergeje Bobrovského, zatímco dorážka poté vedle přední levé tyče brány.
     
    21:37
    Alex Ovečkin číhal na vzdálenější levé tyči, Sergej Bobrovskij ale přihrávku přes brankoviště odpálil těsně před ním holí a pak vychytal Conora Shearyho.
     
    20:27
    Capitals dohrávají v úvodu druhé třetiny přesilovou hru a zatím se po přestávce nedostali ke střele. Florida úspěšně vyhodila puk podél trestných lavic.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 21-7; Zablokované střely: 3-7; Vhazování: 29%-71%; Hity: 9-15; Přesilové hry: 0/0-0/1; Trestné minuty: 2-0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:01.
     
    Anthony Mantha orazítkoval po pár sekundách tyč a krátce na to na opačné straně ledové plochy udeřil Aleksander Barkov, který vstřelil svůj čtvrtý gól v letošní sezóně NHL. Capitals prohrávají, na začátku druhé třetiny ale budou dohrávat přesilovou hru. Po první části. Florida Panthers 1 Washington Capitals 0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Sam Bennett fauloval ve středním pásmu a hra byla přerušena. První přesilová hra na vrub hráčů Caps.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    18:18
    Ryan Lomberg vypálil na bodu levého kruhu a mířil k přední tyči, Darcy Kuemper byl u ní ale připraven a přerušil hru. Vhazování po jeho pravé ruce.
     
    17:37
    Eetu Luostarinen se dostal do zakončení v blízkosti pravé tyče, jeho pokus ale skončil za bránou.
     
    16:57
    Hra byla přerušena a v úvodní části nás čeká poslední reklamní přestávka. Florida nadále drží těsný náskok.
     
    16:29
    Nic Dowd se krásně uvolnil v levém kruhu a jeho střela zápěstím zamířila z úhlu mimo, zatímco ránu Matta Irwina z vrcholu levého kruhu vyrážel ruský brankář.
     
    13:36
    Jednomu z hráčů Capitals sjel puk při rozehrávce od své brány z hole a Patric Hörnqvist se málem dostal zadarmo ke gólu, střelou z mezikruží ale mezi betony Darcyho Kuempera nepřekonal!
     
    12:20
    Kotouč byl sražen mezi střídačky a po přerušení hry následuje další krátká komerční přestávka. Stav 1:0.
     
    11:30
    Colin White šlápl na levém křídle do pedálů a na bodu levého kruhu se rozhodl pro bekhendovou střelu, která minula vzdálenější pravý horní roh brány Capitals.
     
    10:54
    Colin White si najel před bránu na nahození z pravého křídla a snažil se puk usměrnit na bránu, jenže Darcy Kuemper zůstal nepřekonán a kotouč skončil na hrazení.
     
    10:41
    Capitals vypálili na levé straně útočného pásma a Sergej Bobrovskij se rychle přesunul k přední tyči, aby vkleče kotouč zmrazil a následně přerušil hru.
     
    09:57
    Hodně dlouho se hrálo bez přerušení, poslední akci Capitals ale zastavilo postavení mimo hru a následuje krátká komerční přestávka. Florida vede nad Caps 1:0.
     
    09:12
    Nick Jensen si najel na zpětnou přihrávku z pravého křídla a bez přípravy chtěl zamířit k pravé tyči, jeho prudká střela s příklepem ale skončila vedle brány.
     
    08:08
    Ryan Lomberg vypálil na levém křídle a dobře mířil na lapačku hostujícího brankáře, jeho prudká střela ale nakonec minula vzdálenější pravý horní roh brány.
     
    06:55
    Anthony Mantha vystřelil na bodu pravého kruhu pro vhazování a z úhlu mířil ke vzdálenější levé tyči, Sergej Bobrovskij ale dobře zasáhl pravým betonem.
    05:45 Aleksander BARKOV - 1:0
     
    05:45
    Florida právě vstřelila branku! ALEKSANDER BARKOV dostal absolutně volný prostor na vrcholu mezikruží a Capitals za to zaplatili, protože jeho následná střela zápěstím prošla kolem pravého betonu Darcyho Kuempera k levé tyči! Florida vede nad hosty 1:0. Bez asistence.
     
    04:35
    Eetu Luostarinen si najel před bránu na krásnou zpětnou přihrávku z levého rohu útočného pásma, Darcy Kuemper ho ale dokázal vychytat!
     
    04:07
    Washington měl obrovskou šanci, jenže se v blízkosti levé tyče prosadit nedokázal! Byl to Nick Dowd, který málem (ne)skóroval svou bruslí.
    03:29 Carter Verhaeghe zakončoval po krásném uvolnění mimo
     
    03:29
    Carter Verhaeghe se nádherně protáhl mezi kruhy před bránu, jeho bekhendové zakončení ale těsně minulo pravou tyč! Málem stav 1:0.
     
    02:46
    Radko Gudas zkusil štěstí prudkou střelou od modré čáry, která přišla z pravé strany a mířila k levé tyči, hostující brankář ale zasáhl dobře pravým betonem.
     
    01:55
    Panthers odpověděli střelou z pravého kruhu pro buly, která mířila ke vzdálenější levé tyči, Darcy Kuemper se ale stačil přesunout a puk vyrazil pravým betonem.
     
    00:17
    Anthony Mantha mohl poslat Washington do bleskového vedení, jeho střela z pravého kruhu ale skončila po 17 sekundách na vzdálenější tyči!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Bobrovskij (Knight) – Montour, Forsling, Ekblad (A), M. Staal, Gudas, Mahura – M. Tkachuk, Barkov (C), Verhaeghe – Reinhart, Lundell, Lomberg – White, Bennett, Luostarinen – Hörnqvist (A), E. Staal, Cousins.
    Trenér: Paul Maurice

    Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – Carlson (A), E. Gustafsson, Jensen, Fehérváry, T. van Riemsdyk, Irwin – Milano, Kuzněcov (A), Ovečkin (C) – Sheary, D. Strome, Johansson – Mantha, Eller, Snively – Hathaway, Dowd, Protas.
    Trenér: Peter Laviolette

    Rozhodčí: Chris Schlenker, Justin StPierre. Čároví: Ryan Jackson, Jesse Marquis.
     
    Washington Capitals

    Capitals se v letošní sezóně zatím příliš nedaří, pokud byli v zápase outsiderem, z jedenácti zápasů vyhráli pouze čtyři. Washington má negativní skóre a také negativní bilanci výher a proher. Caps vyhráli sedm zápasů a z deseti odešli v letošní sezóně poražení.
     
    Florida Panthers

    Florida získala z posledních deseti zápasů 75% možných bodů a ve Východní konferenci se nachází na osmém místě. Panthers jsou ofenzivně laděným týmem, ale během avizované série vstřelili 28 gólů, což je průměr 2,8 gólu na zápas. Přesto jsou v Atlantické divizi třetí.
     
    Florida se bude snažit ve středu v noci vrátit zpět na vítěznou dráhu, když v domácí FLA Live Areně přivítá Washington. Panthers naposledy podlehli na domácím ledě Edmontonu, zatímco Capitals prohráli v Tampě a pravidelně střídají výhru s prohrou. Začátek v 1:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 6. Barkov, 24. Reinhart (Ekblad, M. Tkachuk), 48. Cousins (Forsling, M. Tkachuk), 57. Verhaeghe (Barkov, Montour), 59. Verhaeghe (M. Tkachuk, Barkov) – 36. D. Strome (Snively), 52. Carlson (E. Gustafsson, Mantha)


    Florida Panthers: Bobrovskij (Knight) – Montour, Forsling, Ekblad (A), M. Staal, Gudas, Mahura – M. Tkachuk, Barkov (C), Verhaeghe – Reinhart, Lundell, Lomberg – White, Bennett, Luostarinen – Hörnqvist (A), E. Staal, Cousins.
    Trenér: Paul Maurice

    Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – Carlson (A), E. Gustafsson, Jensen, Fehérváry, T. van Riemsdyk, Irwin – Milano, Kuzněcov (A), Ovečkin (C) – Sheary, D. Strome, Johansson – Mantha, Eller, Snively – Hathaway, Dowd, Protas.
    Trenér: Peter Laviolette

    Rozhodčí: Chris Schlenker, Justin StPierre. Čároví: Ryan Jackson, Jesse Marquis

    Diváci: 13813
    thejrc.org