Lipt. Mikuláš – Poprad 4:3 (po pr.) | Košice – Trenčín 4:2 (kon.) | Nové Zámky – Spišská N. Ves 3:2 (po pr.)
Zvolen – Banská Bystrica 6:3 (kon.)
po prodl.
HC MIKRON Nové Zámky
3:2 (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)
HK Spišská Nová Ves
sk Středa 16.11.2022, 18:00 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 17. kola Tipos extraligy medzi Novými Zámkami a Spišskou Novou Vsou.

    HC MIKRON Nové Zámky


    Slabšia forma postihla novozámockých hokejistov pred plánovanou reprezentačnou prestávkou. Doma dvojnásobne nezvládli naplniť úlohu favorita a podľahli Trenčínu 0:3, resp. Liptovskému Mikulášu 1:2 po nájazdoch. Tieto nezdary však neovplyvnili tabuľkové postavenie a Zámky neprišli o čelo. Nevýrazné výkony prenikli aj do Slovana Bratislava, ktorý nenašiel víťazný recept na Michalovce ani Spišskú Novú Ves.

    HK GROTTO Spišská Nová Ves

    Východniari zaznamenali presný opak. Uspeli so Slovanom a aj Nitrou, s ktorou to však bol ťažký boj do posledných minút. Novovešťania v prvom zápase so stredajším súperom doma prehrali 2:3, keď mu dovolili otočiť skóre za osem minút.
     
    Úvodné zostavy:

    HC MIKRON Nové Zámky: Kantor – Kozák, Hatala, Lee, B. Ligas, Michal Roman, M. Chovan – Farley, Johnson, Jackson – Klempa, T. Mikúš, Mišiak – Šišovský, J. Mikúš, Števuliak – Faith, Ondrušek, Barto – D. Hájnik.
    Tréner: Gergely Majoross.

    HK GROTTO Spišská Nová Ves: Melicherčík – Malina, Ulander, Romaňák, Beaudry, Česánek, Ordzovenský, Groch – Verbeek, Kerbashian, Vandas – Majdan, Nellis, Rapáč – Salituro, Bortňák, Giľák – Hamráček, Vartovník, Tkáč – Šuty.
    Tréner: Vlastimil Wojnar.

    Rozhodca: Snášel, Moller – Durmis, Tvrdoň.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:17
    Nové Zámky neponechávajú nič na náhodu. Ich úlohou je odčiniť posledné prehry pred reprezentačnou prestávkou. Melicherčík už hneď zasahoval.
     
    01:13
    Domáci to myslia vážne. Prvá minúta bola jednoznačne v ich réžii. Spišskonovoveský brankár vykopával strelecký pokus, a tak Verbeek neúmyselne dostal puk na svoju striedačku.
     
    02:43
    Branislav Rapáč pritlačil Romana, a to bol jednoduchý zisk puku pre Nellisa. Ten to ešte myslel na Majdana, ale od modrej čiary vypálil Romaňák a Kantor má puk pod kontrolou.
     
    03:06
    Faith musel rýchlo odhodiť od seba puk, pretože už na neho mieril Rapáč. Následne Ondrušek krkolomne zdolával útočnú modrú čiaru.
     
    04:16
    Hosťom bolo odpískané postavenie mimo hry. Michael Vandas mal nejaké pripomienky a komunikoval s hlavným rozhodcom Mollerom.
     
    05:32
    Vynikajúce striedanie Spišskej Novej Vsi. Tréneri poslali na ľad štvrtú formáciu. Pobyt v pásme bol dosť dlhý a aj ukončený jednou strelou, ktorú prečítal Kantor.
     
    05:52
    Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
    B. Ligas – 2 min., podrazenie.
     
    06:27
    Nebezpečná dvojica Novozámčanov Jackson a Farley mali šancu uniknúť Spišiakom. Tí však mali v strednom pásme jedného svojho hráča, ktorý im vypichol puk.
     
    07:08
    Giľák vypálil bez prípravy. Rapáč nečakal, že po nevydarenej strele príde k nemu puk a kým sa zorientoval, domáci vyhodili do bezpečia.
     
    07:41
    Spišská Nová Ves dala gól! Domáci obranca Barto sa dopustil chyby pred vlastným brankárom. Giľákova prihrávka sa ujala, pretože z hranice bránkoviska to presne trafil JURAJ MAJDAN. Asistencia: Matej Giľák.
     
    08:25
    Mišiak si vydobyl streleckú pozíciu po individuálnej robote. Vyrážačka Melicherčíka musela vystreliť.
     
    09:00
    Spišská Nová Ves sa vyrútila do útoku s tromi hráčmi. Vandas zakončoval k žŕdke, ale Kantor drží puk v lapačke.
     
    Reklamná prestávka.
     
    09:13
    Juraj Mikúš prešiel do prečíslenia najprv dvoch proti jednému, no na poslednú chvíľu tam prikorčuľoval z defenzívy Lee! Američan ani nevystrelil!
     
    10:06
    Roman Faith sa vynoril z opačnej žŕdky. Melicherčík to vycítil a nechal betón pri pravej konštrukcii, kam dostal zakončenie po ľade.
     
    Reklamná prestávka.
     
    10:26
    Tkáč pripravil palebnú pozíciu pod pravým kruhom Hamráčkovi. Rozbehnutý útočník sa poriadne oprel do strely. Kantor vysunul vyrážačku, ale nedotkol sa puku.
     
    11:37
    Jackson pohrozil východniarom. Jeho strela ale mala nepresné parametre. Melicherčíkovi bol pripravený kryť chrbát Romaňák.
     
    12:19
    Spišiaci urobili veľký tlak do bránky. Branislav Rapáč schmatol za prilbu Michala Romana, ktorý si robil svoju prácu a v strkanici sa ocitol aj Majdan. Každopádne presilovka pre Nové Zámky.
     
    12:19
    Vylúčenie v tíme HK GROTTO Spišská Nová Ves:
    Rapáč – 2 min., údery.
     
    13:06
    Novozámčania výborne rozohrali presilovú hru! Jackson sa dostal do pozície v pravom kruhu, kedy mu to parádne sadlo z prvej! Pokus minul hornú žŕdku!
     
    13:25
    Kantor podkúril svojmu klubu! Nellis poskytol nahrávku Hamráčkovi, ktorý sa však veľmi hral so zakončením, ktoré mu český brankár zneškodnil betónmi!
     
    14:14
    Melicherčíkovi prepadla razantná strela Juraja Mikúša! Jeho brat Tomáš sa už k dorážke nedostal!
     
    14:19
    Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
     
    14:53
    Melicherčík pokryl koncovku Leeho a následne uchmatol gól Jacksonovi!
     
    Reklamná prestávka.
     
    17:03
    Martin Chovan videl v predných radoch Števuliaka a adresoval mu prihrávku. Ten ju nezachytil. Zakázané uvoľnenie domácich.
     
    17:50
    Slušnú prácu za hostí odvádzal vždy aktívny Nellis. Jeho útočný partner Rapáč sa mu ukázal vpravo a získal prihrávku. Strelou ale výsledok nezmenil.
     
    18:23
    Kerbashian si krúžil v útočnej tretine, ako keby domáci nemali na ľade hráčov. Doprial si dve kolá s finálnou prihrávkou pred bránku, no Vandas nezakončil.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Bola to výborná prvá tretina v Nových Zámkoch. Každú chvíľu sa to hemžilo šancami, ktoré stáli za pozornosť. Juraj Majdan doteraz ako jediný pokoril brankára Kantora a hostia sú spokojnejší.
     
    Druhá tretina sa začne o 18:54.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:50
    Vylúčenie v tíme HK GROTTO Spišská Nová Ves:
    Beaudry – 2 min., krosček.
     
    21:51
    Tomáš Klempa strieľal po akcii na jeden dotyk. Išlo to nad Melicherčíka.
     
    22:30
    Marcel Melicherčík sa stratil pod hráčmi! Ukoristil puk do náručia, a potom tam bol Klempa aj Šišovský, ktorých hostia upratali!
     
    22:50
    Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
     
    23:34
    Verbeek hrá ako keby mal na hokejke magnet! Bol vytlačený z dobrého miesta na skórovanie, skončil v mantineli, ale stále bol pri puku! Trom hráčom Nových Zámkov nebolo všetko jedno!
     
    24:21
    Hosťujúceho brankára zamestnal tvrdou strelou domáci obranca Chovan.
     
    24:50
    Klempa vytiahol hru spoza Melicherčíka až na útočnú modrú čiaru. Lukáš Kozák razantnou strelou nerozvlnil sieť.
     
    25:34
    Česánek sa zahnal rukavicou po vysokom puku, ale keďže nedopadol k žiadnemu jeho spoluhráčovi, hra pokračuje.
     
    26:26
    Hamráček tentoraz vyskočil do vzduchu, stiahol si puk a položil na čepeľ. Kantorovi robil clonu Tkáč, no strelecký pokus prvého menovaného nič nevyriešil.
     
    27:44
    Majdan po dnešnom strelenom góle chcel podobnú radosť dopriať Rapáčovi. Hosťujúci kapitán nastavil hokejku pred Kantorom, no išlo to vedľa.
     
    28:19
    Beaudry si v tomto momente nebojácne nakorčuľoval medzi kruhy a Pavel Kantor mal prácu.
     
    28:32
    Spišská Nová Ves dala gól! Spišiakom zaberá druhý útok aj v tejto chvíli. Pri avizovanom vylúčení udržali Rysy puk. Majdan vyšiel spoza Kantora a bekhendové prenesenie hry na ANTHONYHO NELLISA znamená strelu pod hornú tyčku a vedenie 2:0. Asistencia: Juraj Majdan.
     
    Reklamná prestávka.
     
    30:00
    Skvelý hokej sa prehupol do druhej časti riadnej hracej doby. Spišská Nová Ves skórovala dvakrát, zatiaľ čo domáci ešte ani raz.
     
    30:08
    HC Nové Zámky dali gól! Býky skórujú. Malina ostal pri pravej žŕdke Melicherčíka a prihrávka prepadla za neho, kde bol TOMÁŠ MIKÚŠ a previedol úspešnú dorážku. Vandas prišiel dozadu neskoro. Asistencie: Tomáš Klempa a Martin Mišiak.
     
    30:49
    Pavel Kantor zmenšil strelecký uhol Nellisovi a slávi úspech!
     
    31:27
    Hostia už si nie sú istí v obrane! Ligasov pokus však likviduje Melicherčík!
     
    31:36
    HC Nové Zámky dali gól! Nové Zámky sú opäť v hre. Od zníženia na 1:2 enormne zvýšili obrátky a hrýzli Rysy. AUSTIN FARLEY nalepený na Melicherčíkovi doklepol pokus zápästím od Leeho. Asistencia: Mike Lee.
     
    31:57
    Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
    Ondrušek – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    32:55
    Beaudry už zbytočne neprihrával a priamo z modrej čiary prišiel pokus. Kantor sa schúlil na betónoch a pevne drží puk.
     
    33:38
    Vandas zabral za bránkou Nových Zámkov. Majdan inkasoval nahrávku a keďže bol v zlej pozícii, posúval to Ulanderovi. Tomu preskakuje puk hokejku a je to strata tretiny.
     
    33:57
    Nové Zámky hrajú s piatimi hráčmi.
     
    Reklamná prestávka.
     
    35:29
    Jeden z domácich útočníkov skončil ležiac pri mantineli, ale ešte dokázal dostaviť puk Kozákovi. Skúsil to švihom hore. Nepresne.
     
    36:07
    Farley ukázal rozhodcom, že je poškodený zadný mantinel na strane súpera! Hra je prerušená!
     
    36:49
    Dobrá pasáž Spišiakov. Najmä kapitán Rapáč bol ústrednou postavou posledných sekúnd. Držal puk, umožnil strieľať Nellisovi a zopakoval si to. Romaňák, ale ani Ulander nezaznamenali úspešné pokusy.
     
    37:58
    Kantor čelil štvrtej formácii protivníka. Tkáč si prebral nahrávku od Vartovníka a českého gólmana mal presne oproti sebe. Puk zahučal na plexiskle.
     
    38:33
    Kerbashian spravil tlak na bránu a chcel poslať Spišskú Novú Ves do vedenia! Kantor veľa nevidel, ale nevyťahoval puk zo siete!
     
    38:42
    Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
    M. Chovan – 2 min., hákovanie.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:41
    Johnson vo vlastnom oslabení mieril za vedúcim gólom! Našťastie pre hostí sa nepresadil!
     
    39:59
    Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
    Kantor – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Parádne hokejové predstavenie nabralo ešte viac na obrátkach. Predovšetkým kvôli tomu, že Nové Zámky zmazali manko o dva góly. Brankári sa vôbec nenudia, diváci robia výbornú kulisu a do tretej tretiny pôjdu hostia do dvojnásobnej presilovky. Tešíme sa na ďalšie dejstvo.
     
    Tretia tretina sa začne o 19:49.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:24
    Jérémy Beaudry mal dosť času zamieriť presne a spravil to. Kantor podržal svojich aj pri svojom vylúčení.
     
    40:42
    Nové Zámky hrajú so štyrmi hráčmi.
     
    41:34
    Beaudry vyprodukoval zaváhanie v strednom pásme! Tomáš Klempa zobral puk a individuálne si dokázal vytvoriť priestor na strelu! Melicherčík pozorný!
     
    42:01
    Nové Zámky hrajú s piatimi hráčmi.
     
    43:18
    Groch dostal Spišskú Novú Ves do ťažkostí, ktoré vzápätí vyriešil Ulander, avšak nie k úplnej spokojnosti. Ben Johnson zamestnal Melicherčíka.
     
    44:12
    Tomáš Mikúš dostal hokejkou do zubov od vlastného spoluhráča Mišiaka, ktorý sa otáčal v súboji s Bortňákom! Novozámocký strelec schádza z ľadu!
     
    44:20
    Vylúčenie v tíme HK GROTTO Spišská Nová Ves:
    Česánek – 2 min., hákovanie.
     
    44:39
    Branislav Rapáč unikol dopredu a po prehodení si puku z forhendu na bekhend neuspel.
     
    46:20
    Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
     
    47:15
    Verbeek servíroval prihrávku Kerbashianovi pred poloprázdnu svätyňu Kantora! Chýbali mu centimetre, aby to trafil okolo jeho pravého betónu!
     
    49:07
    Farley našiel Ligasa, ale už bol z dobrého uhla na koncovku. Vyriešil to zadovkou, keďže mal v tesnom závese Lee. Melicherčík zasiahol betónom.
     
    Reklamná prestávka.
     
    50:00
    Domáci útočník Tomáš Mikúš si nechal ošetriť zranené pravé líce a pokračuje v šlágri. Za stavu 2:2 začína posledných desať minút základnej hracej doby.
     
    51:46
    Juraj Majdan privodil súperovi zle, keď rozkrútil kolotoč okolo Pavla Kantora a bol v poriadne dlhom držaní puku. Pri poslednej kľučke ho stratil.
     
    52:21
    Vylúčenie v tíme HK GROTTO Spišská Nová Ves:
    hráčska lavica Spišská Nová Ves – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.
     
    52:48
    Rotácia Leeho puku bola skutočne nevyspytateľná. Melicherčík odolal.
     
    53:29
    Súboj Johnsona s Melicherčíkom. Šťastie stálo pri spišskonovoveskom brankárovi. Domáci legionár mu chcel uštedriť klasický teplomer.
     
    54:21
    Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
     
    54:27
    Kerbashian naskočil z trestnej lavice a vytvorilo sa prečíslenie s Vartovníkom! Ten sa rozhodol strieľať, ale absolútne vedľa!
     
    55:27
    Verbeek sa dohrával s Ligasom za bránkou Kantora. Obaja sa premiestnili na bránkovisko a útočník Spišiakov išiel za dorážkou po streleckom pokuse Vandasa.
     
    55:51
    Martin Chovan nechcel zasiahnuť vlastnú striedačku. Z ľadu sa ospravedlnil.
     
    56:04
    Vylúčenie v tíme HK GROTTO Spišská Nová Ves:
    Beaudry – 2 min., sekanie.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    58:04
    Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Zaslúžená remíza. V tretej tretine to mohlo dopadnúť akokoľvek, ale úradovali brankári. Jednoducho fantastický súboj 17. kola extraligy v Nových Zámkoch. Pripravujeme sa na päťminútový nadčas.
     
    Predĺženie sa začne o 20:25.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:36
    Kantor nastavil lapačku s tým, že v nej očakával prudkú strelu Kerbashiana. Nakoniec mu to len presvišťalo okolo nej.
     
    61:08
    HC Nové Zámky dali gól! Rozdieloví hráči vybojovali Novým Zámkom dva body. Farley prekonal v súboji Branislava Rapáča, ktorý stratil hokejku. Pred bránu prihral ROBERTOVI JACKSONOVI a nekompromisne zavesil. Asistencia: Austin Farley.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skvelý hokejový predsviatočný večer mali diváci na južnom Slovensku. Hokej bavil od prvej do poslednej minúty a okrem toho odchádzajú domov spokojní. Nové Zámky prehrávali 0:2, ale išiel stále za svojím cieľom. Odmenou im je víťazstvo 3:2 po predĺžení, dva body a upevnenia čela pred Slovanom Bratislava. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (20:29:21)

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 31. T. Mikúš (Klempa, Mišiak), 32. Farley (Lee), 62. Jackson (Farley) – 8. Majdan (Giľák), 29. Nellis (Majdan)


    HC MIKRON Nové Zámky: Kantor – Kozák, Hatala, Lee, B. Ligas, Michal Roman, M. Chovan – Farley, Johnson, Jackson – Klempa, T. Mikúš, Mišiak – Šišovský, J. Mikúš, Števuliak – Faith, Ondrušek, Barto – D. Hájnik.
    Trenér: Gergely Majoross.

    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík – Malina, Ulander, Romaňák, Beaudry, Česánek, Ordzovenský, Groch – Verbeek, Kerbashian, Vandas – Majdan, Nellis, Rapáč – Salituro, Bortňák, Giľák – Hamráček, Vartovník, Tkáč – Šuty.
    Trenér: Vlastimil Wojnar.

    Rozhodčí: Snášel, Moller – Durmis, Tvrdoň.
    thejrc.org