Třinec – Pardubice 5:6 (0:2 po s.n.) | Jihlava – Kometa Brno 3:1 (kon.) | HC Litvínov – Mladá Boleslav 2:3 (kon.)
Plzeň – Olomouc 3:4 (po pr.) | Vítkovice – Mountfield HK 3:2 (po pr.) | K. Vary – Liberec 5:3 (kon.)
Sparta – Zlín 5:3 (kon.)
po prodl.
HC Vítkovice Ridera
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Mountfield HK
Čtvrtek 17.11.2022, 17:00 • Ostravar aréna • DHL Extraliga juniorů • 22. kolo
Partner:
     
    63:22
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Domácí ukončují dnešní zápas, Kotásek vyslal přihrávku na Puchalu, ten dostal puk do pásma a Kasal v hostující brance kapituloval po střele MATĚJE PŘIBYLA – 3:2. Asistence: Denis Puchala, Alex Kotásek.
     
    54:53
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Je vyrovnáno!! Domácí využívají přesilovku, nejprve poslal Bystroň puk na Smolku, jeho rána šla ale mimo, v dalším pokusu, kde puk putoval po ose Bystroň – Slusarczyk a RENÉ SMOLKA se už vítkovickému bekovi podařilo z kruhu poslat puk přesně za Kasalova záda – 2:2. Asistence: Jakub Slusarczyk, Michal Bystroň.
     
    53:17
    Za hákování je potrestán hostující Táborský.
     
    50:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hostům se nakonec podařilo využít dlouhou přesilovku, po nahrávce Táborského překonal Irgla v kleci MATĚJ LEDEN – 1:2. Asistence: Šimon Táborský, Tomáš Hora.
     
    47:17
    U pravé tyče dostal přesný puk Hora, ale šanci nevyužil.
     
    45:47
    Na ledě zůstal ležet jeden z hostujících hráčů, Mountfield si zahraje přesilovku a a trestnou lavici usedá Chlán, který odpyká pětiminutový trest Pavelce, který je vyloučen na 5 + do konce utkání za naražení zezadu.
     
    37:21
    Za hru vysokou holí je potrestán domácí Kubík.
     
    36:38
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat, po nahrávce Smolky rychle srovnává MATĚJ ŠTIAK – 1:1: Asistence: René Smolka, Jakub Slusarczyk.
     
    36:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté se vymanili od své klece, v rohu u domácí branky vybojovali puk, Leden jej poslal před branku na MICHALA BENEŠE, který zblízka prostřelil Irgla – 0:1. Asistence: Matěj Leden, Šimon Táborský.
     
    32:54
    Matěj Beneš se dostal přes tři hráče až k Irglovi, ten mu zmenšil úhel, čímž se dostal ze své branky, Matěj Beneš si rychle objel vítkovickou klec, ale Najíždějící Michal Beneš nedokázal kotouč zpracovat, takže měl Irgl dost času vrátit se zpět na svou pozici.
     
    27:45
    První přesilovka pro domácí, Hora se provinil hákováním.
     
    27:10
    Vítkovičtí vyrazili do pásma, ale Kasal měl dobře postavené tyče!!
     
    25:26
    Za napadení odchází mezi trestoměřiče domácí Maciaś.
     
    11:53
    První přesilovku zápasu sehrají hosté, Puchala si vypomohl hákováním.
     
    10:35
    Oba týmy střídají, vítkovičtí v mezičase dostali puk do pásma, sám před brankou Kasala se ocitl Chlán, ale nedokázal ho překonat.
     
    09:12
    Hosté teď mohli vyšachovat Irgla v domácí klec, což se jim podařilo, ale hráč, který měl před sebou odkrytou klec, nezachytil kotouč.

    Monika Baloghová

    Branky a nahrávky: 37. Štiak (Smolka, Slusarczyk), 55. Smolka (Slusarczyk, Bystroň), 64. Přibyl (Puchala, Kotásek) – 37. Beneš Michal (Leden, Táborský), 51. Leden (Táborský, Hora)


    HC Vítkovice Ridera: Irgl (Bartošák) – Bialy, Puchala, Bystroň (A), Kalandra, Prčík (A), Činčala, Smolka – Chlán, Krčmarský, Přibyl, Kubík, Pavelec, K. Maciaś, Milata, Slusarczyk, Štiak, Kotásek (C), Vehovský
    Trenér: Pavel Trnka

    Mountfield HK: Kasal (Mrázek) – Žaba, Pavič, Táborský, Havlíček (C), Hušek, Boukal – Idžan, Novotný, Vencl, Matěj Beneš (A), Hora, Leden, Prášek, Michal Beneš (A)
    Trenér: Jiří Janoušek

    Rozhodčí: Koziol, Čech – Hladík, Veselý

    Diváci: 194
    thejrc.org