Tampa – Calgary 4:1 (kon.) | Carolina – Colorado 2:3 (po pr.) | Florida – Dallas 4:6 (kon.)
Columbus – Montreal 6:4 (kon.) | Toronto – New Jersey 2:3 (po pr.) | Boston – Philadelphia 4:1 (kon.)
Winnipeg – Anaheim 3:2 (kon.) | Nashville – NY Islanders 5:4 (kon.) | Minnesota – Pittsburgh 4:6 (kon.)
St. Louis – Washington 5:4 (2:1 po s.n.) | Vegas – Arizona 4:1 (kon.) | Seattle – NY Rangers 3:2 (po pr.)
San Jose – Detroit 4:7 (kon.)
konec
Minnesota Wild
4:6 (0:2, 2:1, 2:3)
Pittsburgh Penguins
Pátek 18.11.2022, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:52 Matt DUMBA - 4:6
     
    59:52
    Minnesota právě vstřelila branku! MATT DUMBA si počkal v mezikruží na přihrávku z pravého křídla a ránou bez přípravy zamířil k odkryté levé tyči! Asistence: Kirill Kaprizov a Mats Zuccarello.
    56:31 Jake GUENTZEL - 3:6
     
    56:31
    Pittsburgh právě vstřelil branku! JAKE GUENTZEL dolej na levém křídle puk po vyhození Sidneyho Crosbyho podél hrazení a od modré čáry po ledě zamířil do prázdné brány! Penguins vedou 6:3. Asistence: Sidney Crosby a Marcus Pettersson.
    54:33 Brock MCGINN - 3:5
     
    54:33
    Pittsburgh právě vstřelil branku! BROCK MCGINN teď využil na pravém křídle clony před sebou a táhlou střelou téměř od modré čáry zamířil nad lapačkou Filipa Gustavssona k přední pravé tyči brány! Asistence: Danton Heinen a Jeff Carter.
    51:23 Joel Eriksson Ek - 3:4
     
    51:23
    Minnesota právě vstřelila branku! Domácí JOEL ERIKSSON EK dostal na pravém křídle přihrávku do jízdy a během oslabení zamířil pod levým betonem Tristana Jarryho k přední tyči – 3:4! Asistence: Frédérick Gaudreau a Jonas Brodin.
    45:50 Sidney CROSBY - 2:4
     
    45:50
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Kapitán SIDNEY CROSBY si najel na vzdálenější pravé tyči na parádní přihrávku od Jakea Guentzela z ostrého úhlu a mezi betony překonal Filipa Gustavssona! Asistence: Jake Guentzel a Tristan Jarry. (PPG)
    38:20 Kris LETANG - 2:3
     
    38:20
    Pittsburgh právě vstřelil branku! KRIS LETANG dostal na vrchol mezikruží krásnou zpětnou přihrávku od Sidneyho Crosbyho z pravé strany a parádní bombou bez přípravy zamířil k levé tyči! Asistence: Sidney Crosby a Jevgenij Malkin.
    24:43 Joel Eriksson Ek - 2:2
     
    24:43
    Minnesota právě vstřelila branku! Domácí JOEL ERIKSSON EK se snažil prosadit v blízkosti pravé tyče a vypadalo to, že velkou šanci nevyužije, jenže Tristan Jarry si srazil puk ze vzduchu pravým ramenem nešťastně do vlastní brány! Dva góly v dvanácti sekundách. Bez asistence.
    24:31 Brandon DUHAIME - 1:2
     
    24:31
    Minnesota právě vstřelila branku! Wild vystihli rozehrávku Tristana Jarryho zpoza brány a poté BRANDON DUHAIME zamíchal s pukem v pravém kruhu, aby následně nádhernou střelou zápěstím vymetl přední pravý horní roh brány! Domácí se vrátili do zápasu. Asistence: Marcus Foligno.
    17:03 Ryan POEHLING - 0:2
     
    17:03
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Aktivní RYAN POEHLING zakončil na bodu levého kruhu nádhernou kombinační akci Penguins a střelou bez přípravy zamířil k přední levé tyči! Filip Gustavsson se nestačil přesunout a inkasoval podruhé. Nádherné přenesení hry a gól na 2:0. Asistence: Teddy Blueger a Josh Archibald.
    08:15 Sidney CROSBY - 0:1
     
    08:15
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Jake Guentzel vpádu parádně vystihl rozehrávku Wild a vyslal dopředu SIDNEYHO CROSBYHO, který vypálil na vrcholu levého kruhu a fantastickou střelou zápěstím vymetl vzdálenější pravý horní roh brány! Asistence: Jake Guentzel a Rickard Rakell.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 25. Duhaime (M. Foligno), 25. Eriksson Ek, 52. Eriksson Ek (F. Gaudreau, Brodin), 60. Dumba (Kaprizov, Zuccarello) – 9. Crosby (Guentzel, Rakell), 18. Poehling (Blueger, Archibald), 39. Letang (Crosby, Malkin), 46. Crosby (Guentzel, Jarry), 55. McGinn (Heinen, Carter), 57. Guentzel (Crosby, M. Pettersson)


    Minnesota Wild: Gustavsson (McIntyre) – Spurgeon (C), Middleton, Dumba (A), Brodin, Addison, Merrill – Zuccarello, F. Gaudreau, Kaprizov – M. Foligno (A), Eriksson Ek, Duhaime – Boldy, Dewar, Shaw – Jost, Rossi, Steel.
    Trenér: Dean Evason

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), M. Pettersson, Petry, Dumoulin, Rutta, P. Joseph – Rakell, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Heinen, Carter, McGinn – Archibald, Blueger, Poehling.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Michael Markovic, Chris Lee. Čároví: Derek Nansen, Devin Berg

    Diváci: 18224
    thejrc.org