Poruba 2011 – Kolín 6:4 (kon.) | Sokolov – Prostějov 3:1 (kon.) | Vsetín – Litoměřice 3:4 (kon.)
Šumperk – Slavia 2:1 (kon.) | Pardubice B – Frýdek-M. 2:4 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
3:4 (2:0, 1:1, 0:3)
HC Stadion Litoměřice
Sobota 19.11.2022, 17:00 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    VHK ROBE Vsetín:

    Vsetín má Litoměřicím co vracet. Letošní první vzájemné měření sil sice zastihlo Valachy v nedobré zdravotní situaci a v Ústeckém kraji soupeři podlehli vysoko 3:7, doma však budou chtít zelenožlutí soupeři porážku oplatit a na jeho úkor se posunout do elitní čtveřice.

    Vsetínský tým nezačal po reprezentační pauze zrovna dobře, když na ledě Sokolova ztratil dvoubrankový náskok a nakonec podlehl 2:3. Ve středu na Hané však Vsetín zabral a přivezl si tři cenné body z prostějovského ledu, kde zvítězil 3:1. Pod vítězství vsetínského týmu se podepsali Roman Přikryl s Riku Sihvonenem, právě pro tyhle dva hráče bude sobotní utkání speciální, oba totiž byli u toho když Litoměřice v loňské sezoně ovládly základní část.

    Souboj Vsetína s Litoměřicemi odstartuje v sobotu od 17:00, pro Vsetín se bude jednat o domácí utkání po dlouhých 14 dnech.
     
    HC Stadion Litoměřice:

    Litoměřice před reprezentační přestávkou zlomily sérii tří proher v řadě a v dobrých výkonech pokračují i po pauze, když si vyšláply na Jihlavu a v posledním kole i na Zlín, oba ambiciózní celky porazily 5:2. Díky tomu drží 4. místo, na vedoucí Porubu ztrácejí pouze tři body a stejný náskok mají i na sobotního soupeře ze Vsetína. Tým Litoměřic našel nového tahouna ve Filipu Kuťákovi, který s počtem 10 branek patří k nejlepším střelcům soutěže, k tomu navíc přidal ještě 11 asistencí. O dva body víc dokázal nasbírat ještě Lukáš Válek (9+13), který je dokonce třetím nejproduktivnějším mužem soutěže. Mrzet může v Litoměřicích odchod Tomáše Gumana, který vyslyšel nabídku slovenské Nitry a odešel za lepším. Třetím nejproduktivnějším mužem je tak v litoměřickém útoku Ondřej Procházka (7+10).

    Vsetín si bude muset dát pozor na disciplínu, v opačném případě bude čelit nejlepší přesilové hře v Chance lize, Litoměřice využily 28.72 % přesilových her, což je nejvyšší hodnota v soutěži, daří se jim také v oslabení, ubránili 85.53 % přesilovek soupeřů.

    Obranné řady se spoléhají na Jana Holého (4+11) a zkušenosti rozdává v Litoměřicích extraligou protřelý Jan Výtisk (2+4). Starty v nejvyšší soutěži pak v letošní sezoně sbírá i urostlý Patrik Marcel, je tak otázkou, zda zasáhne do sobotního utkání na Lapači.

    V brankovišti mají Litoměřice dvojici Králů. Zkušenější Tomáš Král nastoupil do 17 utkání, za svá záda propustil průměrně 2.86 branek a vychytal si úspěšnost zákroků na úrovni 90.56 %. Denis Král nastoupil do čtyř utkání a jeho čísla jsou slušná, když pustil 1.98 branky na zápas a úspěšnost zákroků má na hodnotě 94.77 %.
     
    VSETÍN vs. LITOMĚŘICE

    Valaši se po reprezentační přestávce a dvou utkáních na ledech soupeřů vracejí do domácího prostředí, kde v sobotu vyzvou celek Litoměřic. Stadion prožívá povedené období a díky tomu se nachází v elitní čtveřici týmu. Vsetín se bude moct v případě sobotního úspěchu na svého konkurenta dotáhnout, Litoměřicím má rozhodně co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Sachr (Pavlíček) – Voženílek, Ondračka, Hryciow, O. Němec, Štach, Smetana (A) – Jonák (C), Berzinš, Rob – Sihvonen, Přikryl, Berger – Půček, Lichanec, Š. Bláha – Hořanský, Štefka, Vítek (A) – Klímek.
    Trenér: Weintritt

    HC Stadion Litoměřice: Da. Král (Sklíba) – Aubrecht, Jebavý (A), Veber, Výtisk (C), Holý (A), J. Šedivý, Hampl – Chlubna, Jícha, Válek – Slavíček, Kuťák, Procházka – P. Svoboda, Kracík, Ton – Cikhart, Pártl, Jiruš.
    Trenér: Přerost

    Rozhodčí: Bejček, Šudoma – Kleprlík, Blažek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Vsetínští se snažili vybojovat puk v útočném pásmu, obrana Litoměřic zatím stíhá s domácími hráči.
     
    01:02
    Vsetínští teď dokázali udržet puk v pásmu a do slibné palebné pozice se dostal Riku Sihvonen, Daniel Král však dokázal úspěšně zasáhnout a připsal si první zákrok v dnešním utkání.
     
    01:32
    Kuťák mířil do útočného pásma a snažil se přihrávkou uvolnit Slavíčka, finální nahrávku však zablokoval vsetínský Lichanec, následně se Kuťák dostal k zakončení, ale úspěšný zákrok si připsal i domácí brankář Sachr.
     
    02:15
    Litoměřicím se teď nepodařilo přejít střední pásmo, jejich snahu zablokoval Hořanský, a hosté tak musejí pro puk až k vlastní brance.
     
    02:58
    Luboš Rob postupoval po pravém křídle a odhodlával se ke střele, tu však dokázal zablokovat obránce Jebavý.
     
    03:26
    Na druhé straně to od modré zkusil Výtisk, litoměřický kapitán branku minul, ale hosté jsou nadále na kotouči ve vsetínské třetině.
     
    04:11
    Vsetín právě vstřelil branku! Valaši otevírají skóre zápasu! Dobrou práci předvedl domácí obránce Voženílek, jenž zavezl puk do útočného pásma a připravil střeleckou pozici JANU BERGEROVI, jenž zamířil přesně pod horní tyč litoměřické branky. Asistence: Marek Voženílek, Riku Sihvonen.
    04:11 Jan BERGER - 1:0
     
    04:48
    Vsetínští se snaží být nadále aktivní, ale zpětná přihrávka Půčka zamířila mimo útočné pásmo, Valaši tak musejí založit nový útok od vlastní branky.
     
    05:29
    Dobře teď zapracoval vsetínský obránce Štach, jenž dnes z hokejového důchodu přišel vypomoct marodkou zasaženým obranným řadám.
     
    06:06
    Pohotový zákrok lapačkou teď musel vytáhnout Daniel Král, když krotil střelu Luboše Roba od modré čáry, vhazovat se bude po levici litoměřického brankáře.
     
    06:24
    Obrovská příležitost Vsetína! Sihvonen v rohu kluziště dokázal vybojovat puk a předložil jej na hranici brankoviště Bergerovi, ten však tentokrát nedokázal prostřelit Krále, který si připisuje další důležitý zákrok v dnešním utkání!
     
    06:36
    Na druhé straně otestoval pozornost Sachra Slavíček, vsetínský brankář si však s jeho střelou poradil a hru přerušil.
     
    07:12
    Obrana Litoměřic teď dokázal odrazit vsetínskou třetí formaci, hosté se ale příliš nedostávají k ohrožení vsetínské branky.
     
    07:42
    Nyní to zkusil od modré čáry obránce Aubrecht, ale jeho střela postrádala přesnost.
     
    07:59
    Vyrovnání na hokejce měl po zpětné přihrávce Petra Tona Kracík, ale branku Vsetína ze slibné pozice přestřelil!
     
    08:24
    Valaši hluboko napadali rozehrávku Litoměřic a mohou z toho těžit, protože se zmocnili kotouče a rozjíždějí kombinaci.
     
    08:52
    Kromě střely Hryciowa však teď Vsetín nic nevytěžil a Jiruš mohl svůj tým osvobodit chytrým vyhozením tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    09:45
    Válek s Jíchou se teď snažili změnit obraz hry, ale jejich rychlý protiútok skončil ofsajdovou situací.
     
    10:01
    Bláha zkusil ohrozit Krále bekhendovým zakončením na slepo, litoměřický brankář raději uschoval kotouč v rukavici a znovu se vhazuje před brankou hostů.
     
    10:18
    Po delší době si zákrok připsal vsetínský brankář Sachr, když vytěsnil vyrážečkou pokus Procházky.
     
    11:10
    Vsetín chyboval v přechodu přes střední pásmo a toho se snažil využít Petr Ton, jeho střela však byla sražena mimo.
     
    11:22
    Vsetínský kapitán Jonák si srovnával puk na střelu, nakonec i vypálil, ale jeho úmysly dobře četl obránce Hampl, který přizvedl puk do ochranné sítě.
     
    11:28
    Teď to však litoměřický Jan Hampl přehnal a putuje na trestnou lavici za podrážení. Vsetín tak bude hrát první přesilovou hru v dnešním utkání.
     
    11:39
    Přikrylovu přihrávku vytěsnil mimo obranné pásmo Jícha a Vsetín bude muset hledat novou cestu před Krále.
     
    12:16
    Vsetínští už kombinují v útočném pásmu, ale zatím výrazněji nezahrozili.
     
    12:26
    Vsetín právě vstřelil branku! Teď už se ale domácí radují a využívají přesilovou hru! Litoměřice se nedokázaly osvobodit po nepřesných přihrávkách Valachů a mohli toho litovat, protože do kotouče se opřel RIKU SIHVONEN a propálil brankáře Daniela Krále. Asistence: Ondřej Němec.
    12:26 Riku SIHVONEN - 2:0
     
    13:09
    Kuťák si teď nic nedaroval v souboji s Ondračkou, vsetínský obránce přišel o svou hůl a putuje na střídačku.
     
    13:39
    Jonákovu přihrávku na Roba vystihl Petr Ton a postupoval dopředu podporován svými spoluhráči, ve slibné palebné pozici se ocitl Svoboda, Sachr však dokázal včas zasáhnout.
     
    14:55
    Riku Sihvonen si teď vypracoval další slibnou palebnou pozici, ovšem pohotovým zákrokem betonem se stačil prezentovat i brankář Daniel Král.
     
    15:58
    Vsetín bude hrát znovu přesilovou hru, momentálně probíhá signalizovaná výhoda domácího týmu.
     
    16:23
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice:
    Vojtěch Jiruš – 2 min., držení hole.
     
    16:44
    Střelu Přikryla usměrňoval Lichanec a orazítkoval tyčku litoměřické branky!
     
    17:12
    Riku Sivhonen se ocitl v další slibné palebné pozici, mířil mezi betony brankáře Krále, ten však teď dokázal svůj tým podržet a včas sklepl betony.
     
    17:29
    Litoměřice se osvobozují.
     
    18:02
    Další ránu Luboše Roba zablokoval Hampl, Vsetín však stále drží pásmo.
     
    18:26
    V závěru přesilové hry pálil Ondračka, jeho pokus však skončil mimo.
     
    18:45
    Vsetínský nápor teď zakončil prudkou ránou domácí kapitán Jonák, Král byl na místě připraven tuto střelu zlikvidovat a díky němu mohou hosté konečně vydechnout a poslat na led čerstvé síly.
     
    19:08
    Přesilovou hru si teď vyzkouší hosté z Litoměřic. Vsetínský útočník Adam Hořanský to přehnal se zákrokem na litoměřického Davida Aubrechta a nafasuje vyšší trest 5 minut + do konce utkání za faul kolenem.
     
    19:59
    Litoměřice svíraly Valachy v obranném pásmu, obětavý zákrok předvedl Hryciow, jenž se vložil do střely Holého a následně zasáhl dobře Sachr, díky tomu tak Vsetín první třetinu vyhraje rozdílem dvou branek.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a s výsledkem jsou zatím spokojenější domácí hokejisté, kteří otevřeli skóre zásluhou Jana Bergera. Litoměřice pak mohly litovat vyloučení Hampla, které potrestal další přesnou střelou Riku Sihvonen. Vsetín byl blízko i třetí brance v další přesilové hře, ale proti byla dobře postavená tyčka litoměřické klece. Situaci zkomplikoval domácím v závěru první třetiny Adam Hořanský, jenž nafasoval vyšší pětiminutový trest s distancem do konce utkání. Hosté tak budou zahajovat druhou třetinu v početní výhodě a bude trvat čtyři minuty a jednu vteřinu, stane se tak v 17:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:04
    Druhá třetina byla zahájena, Litoměřice pokračují v dlouhé přesilové hře.
     
    20:23
    Valaši vyhazují.
     
    20:34
    Jonák odmítl postup litoměřických směrem do obranného pásma domácích, hosté tak musejí znovu začít od Krále.
     
    21:28
    Sachr dokázal ramenem vytěsnit střelu Svobody a domácí vyhazují.
     
    21:55
    Znovu je kotouč mimo vsetínské obranné pásmo, Jonák navíc zamířil napadat rozehrávku Litoměřic a získal cenné vteřinky.
     
    22:10
    Chlubna teď zasáhl skákavý kotouč na hranici vsetínského brankoviště Sachr však zasahovat nemusel, puk zamířil nad branku Vsetína.
     
    22:40
    Valaši se znovu osvobodili a ke střele se dokonce dostal Berger, branku však netrefil.
     
    22:47
    Litoměřicím se zatím v přesilové hře příliš nedaří, jejich další snaha o konsolidaci před brankou Vsetína končí ofsajdem.
     
    23:26
    Prudkou střelu Válka dokázal Sachr zlikvidovat, hosté však stále kombinují před brankou Vsetína.
     
    23:34
    Válek znovu v souboji se vsetínským brankářem a Sachr opět podržel svůj tým. Následně se před brankou Vsetína strhla potyčka mezi Smetanou a Jíchou.
     
    23:34
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Marek Voženílek – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice:
    Josef Jícha – 2 min., hrubost.
     
    23:59
    Vsetínský kapitán Jonák předvádí příkladný výkon v oslabení a znovu vyvezl puk do dostatečné vzdálenosti od vsetínské branky, navíc se odhodlal i k zakončení a Král měl co dělat, aby jeho střelu udržel mezi betony.
     
    24:01
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    24:29
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice:
    Jan Výtisk – 2 min., podrážení.
     
    24:58
    Litoměřice se osvobozují.
     
    25:41
    Litoměřicím se nepodařilo vyhodit a Vsetín může pokračovat v kombinaci před Králem.
     
    26:03
    Ve vlastním oslabení se ke střeleckému zakončení dostal Válek a po něm i Procházka, první střela zamířila mimo, druhou dostal pod kontrolu vsetínský brankář Sachr.
     
    26:29
    Litoměřice hrají v plném počtu.
     
    27:11
    Vsetínskou kombinaci narušil Výtisk, díky tomu mohl dopředu vyrazit Hampl a otestovat Sachrovu pozornost, vsetínský brankář bez problémů zasáhl, oba celky mohou v klidu vystřídat.
     
    27:22
    Jan Holý se teď dostal k nenápadné střele od mantinelu, pozorný Sachr dokázal i tentokrát včas zareagovat a prostor u bližší tyče si pohlídal.
     
    27:55
    Vsetínský Jonák pálil ze slibné pozice, Král kotouč pouze vyrazil před sebe, naštěstí pro hosty nebyl na blízku nikdo ve žlutozeleném dresu.
     
    28:55
    Kracík uvolnil Svobodu na levém křídle, střela druhého jmenovaného však pouze proletěla předbrankovým prostorem vsetínské klece.
     
    29:46
    Hraje se nahoru dolů, teď se povedlo zavést puk po levé straně Berzinšovi do pásma Litoměřic, snažil se z ostrého úhlu Krále zaskočit, ten puk vyrazil, ale Jonák se po dorážce natahoval marně, brankář Litoměřic krizovou situaci ustál za podpory svých obránců.
     
    30:01
    Nyní přenesl hru rychle na druhou stranu Jícha, jeho bekhend zase pohlídal připravený brankář Sachr.
     
    30:24
    Kotouč teď skončil na střídačce litoměřického celku, vhazovat se bude před brankou Vsetína.
     
    30:30
    Procházka po vhazování prudce vypálil, jeho rána měla potřebnou razanci, ale scházely ji centimetry k tomu, aby byla přesná.
     
    30:50
    Půček předložil puk na volej Němcovi, jeho rána skončila jen těsně nad brankou Litoměřic.
     
    31:30
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Jan Štefka – 2 min., podrážení.
     
    31:47
    Vsetín vyhazuje.
     
    32:17
    Vsetínští znovu vyhazují.
     
    32:46
    Vsetín právě vstřelil branku! Vsetín odskakuje ve vlastním oslabení do tříbrankového trháku! Dobrou práci předvedl obránce Smetana, jenž u mantinelu vybojoval puk a vyhodil jej ze vsetínského pásma, toho využil ŠTĚPÁN BLÁHA, jenž nasadil vysoké tempo směrem k litoměřické brance, ještě mu najížděl Vítek, Bláha však vzal zakončení na sebe a dobře udělal, když kličkou do forhendu překonal Daniela Krále. Asistence: Ondřej Smetana.
    32:46 Štěpán BLÁHA - 3:0
     
    33:22
    Litoměřice pokračují v přesilové hře, Válkova střela však skončila mimo.
     
    33:34
    Holý v závěru přesilové hry pálil dvakrát, ale výbornými zákroky se prezentoval brankář Sachr, který zatím předvádí stoprocentní výkon. Vsetín už je kompletní.
     
    34:10
    Spolupráce dvou bývalých hráčů Litoměřic, Sihvonen si narazil puk s Přikrylem, na střelu prvně jmenovaného dokázal včas zareagovat Daniel Král.
     
    35:03
    Litoměřická snaha směrem dopředu evidentně ochladla po třetí inkasované brance, více na kotouči jsou domácí hráči.
     
    36:26
    Litoměřice právě vstřelily branku! Hosté snižují! Dobrou práci předvedl Lukáš Válek, jenž ve středním pásmu dokázal udržet puk na holi a dopravil je do útočného pásma. Následně zakončil kombinaci Litoměřic přesnou střelou z první FILIP KUŤÁK. Asistence: Josef Slavíček.
    36:26 Filip KUŤÁK - 3:1
     
    37:49
    Roman Půček teď narazil, když se snažil vypálit, ale jeho střelu zablokoval obránce Holý.
     
    38:04
    Najednou jsou hráči Stadionu znovu aktivní a snaží se kroužit s pukem před brankou Vsetína.
     
    38:20
    Na ledě se začíná přiostřovat, v další potyčce se ocitli Ondračka s Šedivým, rozhodčí však teď vylučovat nebudou.
     
    38:32
    Zakázané uvolnění Vsetína.
     
    38:49
    Luboš Rob v další střelecké pozici, trefil však pouze připraveného brankáře Krále.
     
    38:59
    David Sachr teď sklízí ovace z tribun, když pohlídal puk před dotírajícím Válkem, toho si pak do parády vzala vsetínská obrana.
     
    39:32
    Litoměřice teď sevřely Valachy v obranném pásmu a po přihrávce Jebavého pálil z voleje znovu Kuťák, tentokrát však vsetínský brankář Sachr stačil zasáhnout svou lapačkou.
     
    39:46
    Další zakázané uvolnění Vsetína.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina skončila a Vsetínští určitě teď vítají možnost oddechu. Valaši nejprve museli ubránit dlouhou početní výhodu Litoměřic na startu prostředního dějství, což se jim povedlo na výbornou. Krátce po polovině základní hrací doby se domácí tým dokonce prosadil ve vlastním oslabení, když litoměřickým hráčům ujel Štěpán Bláha a v samostatném úniku překonal brankáře Krále. Hosty vrátila do hry trefa Filipa Kuťáka a v závěru druhé třetiny bušili na kontaktní branku v utkání. Třetí třetina tak slibuje pokračování napínavého duelu mezi Vsetínem a Litoměřicemi. Závěrečná pasáž hry odstartuje na Lapači v 18:43.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Válek se snažil uvolnit někoho z litoměřických spoluhráčů před brankou, jeho snahu o přihrávku však vystihl Voženílek a puk skončil mimo ledovou plochu.
     
    40:55
    Rychlý vsetínský přechod do útočného pásma zakončoval Přikryl, ale branku Stadionu přestřelil a hra se znovu přelévá směrem ke vsetínské brance.
     
    41:39
    Nahození Smetany Král pouze vyrazil a z dorážky se snažil podruhé v utkání uspět Bláha, litoměřický brankář vytěsnil jeho koncovku betonem.
     
    42:41
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Michal Hryciow – 2 min., podrážení.
     
    42:56
    Litoměřice právě vstřelily branku! Stadion využívá přesilovou hru a rázem je na dostřel vyrovnávací brance! Válek našel na pravém kruhu připraveného FILIPA KUŤÁKA a ten se podruhé v utkání prosadil prudkou střelou z voleje. Asistence: Lukáš Válek.
    42:56 Filip KUŤÁK - 3:2
     
    43:34
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice:
    Václav Veber – 2 min., podrážení.
     
    44:04
    Rob směřoval puk na hůl Berzinše, jeho usměrnění puku však skončilo nad brankou Litoměřic. Domácí jsou stále na puku.
     
    44:27
    Kuťákovi se podařilo osvobodit litoměřický tým.
     
    44:55
    Po střele Luboše Roba skákal kotouč na brankové čáře, výborný postřeh předvedl hostující obránce Holý, který teď zachránil Litoměřice od čtvrté inkasované branky!
     
    45:34
    Litoměřice hrají v plném počtu.
     
    46:20
    Štach teď vypracoval slibnou střeleckou pozici Vítkovi, toho nejprve Král vychytal betonem a odolal i dorážce vsetínského odchovance!
     
    46:56
    Nepříjemný zásah teď utrpěl jeden z hlavních rozhodčích, hra je tak přerušena.
     
    47:34
    Holý se ocitl ve slibné střelecké pozici, Sachr jeho střelu dokázal vyškrábnout lapačkou.
     
    48:28
    David Vítek v další střelecké pozici, Král jej však znovu vychytal betonem.
     
    49:25
    Vsetínu se teď daří držet hru v útočném pásmu, další střelu domácích měl na svědomí Berzinš, mířil pod horní tyč z levé strany, ovšem Král dokázal úmysly domácího střelce vystihnout.
     
    49:50
    Litoměřice právě vstřelily branku! Je vyrovnáno! V útočném pásmu předvedl dostatečný hlad po gólu LUKÁŠ VÁLEK a prostřelil z mezikruží Sachra. Asistence: Josef Jícha, Tomáš Chlubna.
    49:50 Lukáš VÁLEK - 3:3
     
    49:50
    Oddechový čas pro tým VHK ROBE Vsetín.
     
    50:13
    Štach dostal nabito na modrou čáru, Král dokázal včas zareagovat a hru přerušil.
     
    51:13
    Vsetínský Berzinš předvedl další individuální akci, když si natáhl puk na osu hřiště, ale branku přestřelil, krátce po něm nezamířil přesně ani Rob.
     
    52:27
    Kuťák v souboji jeden na jednoho nevyzrál na Voženílka, který vystihl pohyb litoměřického útočníka a znemožnil mu zakončení.
     
    52:56
    Kotouč teď létá ze strany na stranu, ani jednomu z celků se nedaří být v přihrávkách přesný.
     
    53:31
    Přízemní pokus z hole Petra Tona Sachr raději podržel, vhazovat se bude po pravici vsetínského brankáře.
     
    53:57
    Litoměřice právě vstřelily branku! Stadion otáčí skóre zápasu a poprvé v utkání se dostává do vedení! Odražený puk od mantinelu dobruslil TOMÁŠ CHLUBNA a nachytal Sachra na bližší tyči. Asistence: Jan Hampl.
    53:57 Tomáš CHLUBNA - 3:4
     
    54:53
    Luboš Rob poslal puk na volej Ondřeji Němcovi, jeho přízemní ránu vytěsnil Král betonem.
     
    55:20
    Vsetínští se až nyní snaží zařadit vyšší rychlostní stupeň, čas se jim ale nemilosrdně krátí.
     
    55:56
    Z ostrého úhlu to zkusil Berger, ale branku minul.
     
    56:57
    Svoboda na sebe natáhl Lichance a dostal se až před Sachra, vsetínský brankář však další litoměřickou radost odmítl a drží domácí tým ještě na dostřel vyrovnávací branky.
     
    57:43
    Vsetínský závěrečný nápor se zatím nekoná, Litoměřice velmi dobře zabezpečily střední pásmo, po nahození Roba okamžitě odvrátily hru směrem na druhou stranu ledové plochy.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:21
    Bekhendem se teď dostal do slibné pozice Jícha, Sachry vyrazil vyrážečkou.
     
    58:34
    Na druhé straně mířil mezi betony Krále Sihvonen, litoměřický brankář včas sklepl betony.
     
    58:34
    Vsetín jde do akce v šesti!
     
    58:47
    Zakázané uvolnění Litoměřic.
     
    59:14
    Vsetínští krouží s pukem v útočném pásmu, hosté nepovolují domácím střelbu.
     
    59:29
    Zakázané uvolnění hostů vrací hru před Krále.
     
    59:42
    Kracík se snažil trefit branku přes celé kluziště, trefil boční konstrukci vsetínské klece, takže se znovu píská zakázané uvolnění.
     
    59:57
    Ještě jedno vhazování před brankou Litoměřic.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Litoměřice slaví na vsetínském Lapači zisk tří bodů po velkolepém obratu, když otočili z nepříznivých 0:3 na konečných 4:3 ve svůj prospěch. Nejprve se prosadil druhou trefou v utkání Filip Kuťák. Kýžené vyrovnání přišlo z hole Lukáše Válka a velkolepý obrat dokonal Tomáš Chlubna. Vsetín tak podruhé v řadě prohrává na domácím ledě, naopak Litoměřice potvrzují svou formu a po skalpech Jihlavy a Zlína získali i ten vsetínský. Z mé strany pro dnešek vše, děkuji za pozornost při sledování přenosu a z Lapače vám přeji příjemný zbytek sobotního večera i víkendu.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    Filip Kuťák (LIT)

    Riku Sihvonen (VSE) (19:22:21)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 5. Berger (Voženílek, Sihvonen), 13. Sihvonen (O. Němec), 33. Š. Bláha (Smetana) – 37. Kuťák (Slavíček), 43. Kuťák (Válek), 50. Válek (Jícha, Chlubna), 54. Chlubna (Hampl)


    VHK ROBE Vsetín: Sachr (Pavlíček) – Voženílek, Ondračka, Hryciow, O. Němec, Štach, Smetana (A) – Jonák (C), Berzinš, Rob – Sihvonen, Přikryl, Berger – Půček, Lichanec, Š. Bláha – Hořanský, Štefka, Vítek (A) – Klímek.
    Trenér: Weintritt

    HC Stadion Litoměřice: Da. Král (Sklíba) – Aubrecht, Jebavý (A), Veber, Výtisk (C), Holý (A), J. Šedivý, Hampl – Chlubna, Jícha, Válek – Slavíček, Kuťák, Procházka – P. Svoboda, Kracík, Ton – Cikhart, Pártl, Jiruš.
    Trenér: Přerost

    Rozhodčí: Bejček, Šudoma – Kleprlík, Blažek

    Diváci: 2190
    thejrc.org