Vancouver – Los Angeles 4:1 (kon.) | Ottawa – New Jersey 1:5 (kon.) | Florida – Calgary 4:5 (1:2 po s.n.)
konec
Vancouver Canucks
4:1 (0:0, 3:1, 1:0)
Los Angeles Kings
Sobota 19.11.2022, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    51:35
    Snížit mohl Danault, byl na chviličku volný před brankovištěm, trefil však pouze břevno Demkovy branky!
     
    49:30
    Hosté si zahrají přesilovku, dvě minuty za držení dostal Luke Schenn.
    45:07 Brock BOESER - 4:1
     
    45:07
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí tým uniká do tříbrankového náskoku. Akce Los Angeles skončila ztrátou puku, Vancouver se dostal do přečíslení, z levé strany střílel Dries, jehož ránu Quick pouze vyrazil nad sebe a padající puk ze vzduchu sklepl do branky pohotový BROCK BOESER – 4:1. Asistence: Sheldon Dries.
    34:50 Elias PETTERSSON - 3:1
     
    34:50
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Odpověď ale na sebe nenechala dlouho čekat, domácí celek se usadil v pásmu, skoro to vypadalo na přesilovkovou kombinaci a na konci toho všeho byla Kuzmenkova přihrávka skrz šíři kluziště, v levém kruhu si zpracoval ELIAS PETTERSSON a pohotově překonal přemisťujícího se a marně zasahujícího Quicka – 3:1. Asistence: Andrej Kuzmenko, Quinn Hughes.
    33:46 Blake LIZOTTE - 2:1
     
    33:46
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Hosté snižují. Hráčům Los Angeles se povedlo se udržet v útočném pásmu, z pravé strany nahazoval Walker a jeho letící puk dokázal BLAKE LIZOTTE tečovat tak šikovně, že nedal Demkovi šanci na zákrok – 2:1. Asistence: Sean Walker, Alexander Edler.
    30:09 Brock BOESER - 2:0
     
    30:09
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Přesilovka je poměrně rychle využitá a domácí vedou již o dvě branky. Po kombinaci nejprve Miller Quickovu branku minul, ale o pár okamžiků poslal prudké nahození k brance, kde číhal BROCK BOESER a ten lehkou tečí usměrnil puk za brankovou čáru – 2:0. Asistence: J. T. Miller, Quinn Hughes.
     
    29:49
    Přesilovka pro Vancouver, dvě minuty za krosček dostal Sean Walker.
    25:40 Elias PETTERSSON - 1:0
     
    25:40
    Vancouver právě vstřelil branku!
    A tak když se nedařilo hostům, udeřilo na opačné straně. Po vyhraném buly ve vlastním pásmu vznikl rychlý přechod do útoku, po krátké kombinaci dostal přihrávku ELIAS PETTERSSON a i když se mu obránce snažil do střely vložit hůl, tak rána od kruhu skončila za Quickovými zády – 1:0. Asistence: Andrej Kuzmenko, Ilja Michejev.
    23:58 Grundström si na Demka nepřišel
     
    23:58
    Výborný zákrok na brankovišti předvedl Demko, když betonem zastavil výpad Carl Grundströma!
     
    20:21
    Je po přesilovce hostů, faulu se totiž dopustil Drew Doughty a dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
    19:58 V závěru třetiny mohl skóre otevřít hostující Fiala
     
    19:58
    V úplném závěru tu ale byla šance LA na otevření skóre, když hosté zatlačili na o vyhození se pokoušejícího soupeře, puk si zpracoval Fiala, jenže jeho zakončení zblízka šlo i pro dobrou reakci gólmana Demka těsně vedle!
     
    18:52
    Svou první přesilovku si zahrají hosté z Los Angeles, dvě minuty za držení hole dostal Sheldon Dries.
     
    11:18
    Je tu první přesilovka utkání, v útočném pásmu se faulu dopustil Adrian Kempe a dostal dvě minuty za krosček. Výhodu dostávají hráči Vancouveru.
    04:37 Michejev v první velké šanci zápasu
     
    04:37
    Do úniku se po dlouhé přihrávce dostal Michejev, snažil se o bekhendové zakončení, to však šlo vedle! Po akci ještě neúspěšně reklamoval, že byl u své akce faulován.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 26. E. Pettersson (Kuzmenko, Michejev), 31. Boeser (J. Miller, Q. Hughes), 35. E. Pettersson (Kuzmenko, Q. Hughes), 46. Boeser (Dries) – 34. Lizotte (S. Walker, Edler)


    Vancouver Canucks: Demko (S. Martin) – Bear, Ekman-Larsson (A), L. Schenn, Q. Hughes, T. Myers, Stillman – J. Miller (A), Horvat (C), Garland – Kuzmenko, E. Pettersson, Michejev – Boeser, Dries, Höglander – Lazar, Aman, Joshua.
    Trenér: Bruce Boudreau

    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Durzi, S. Walker, Edler – Kempe, Kopitar (C), Vilardi – Arvidsson, Danault (A), Moore – Grundström, Kupari, Fiala – Kaliyev, Lizotte, Anderson-Dolan.
    Trenér: Todd McLellan

    Rozhodčí: O'Rourke, Skilliter – Knorr, Mahon

    Diváci: 18 841
    thejrc.org