Vancouver – Los Angeles 4:1 (kon.) | Ottawa – New Jersey 1:5 (kon.) | Florida – Calgary 4:5 (1:2 po s.n.)
konec
Ottawa Senators
1:5 (0:2, 1:2, 0:1)
New Jersey Devils
Sobota 19.11.2022, 19:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:27
    Skóre mohl alespoň kosmeticky upravit Motte, který zakončoval z první před brankou ale Schmid se přesunul a dobře zasáhl.
    57:31 Michael MCLEOD - 1:5
     
    57:31
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Senators se sice při hře bez brankáře podařilo zatlačit soupeře v pásmu, ale po chybě na útočné modré čáře přišli o jakoukoliv naději. MICHAEL MCLEOD získal puk a využil odkryté branky soupeře. Bez asistence.
     
    55:19
    Překvapivý krok domácích, Talbot vystartoval na střídačku a Senators hrají v šesti!
     
    48:54
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Derick Brassard – 2 min., podrážení.
    39:26 Jegor ŠARANGOVIČ - 1:4
     
    39:26
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Momentum zápasu je pryč! Na útočné modré čáře přeskočil puk hůl Stützlemu a toho soupeř využil. V oslabení se po levém křídle dostal do zakončení Hischier a jeho pokus vyrazil Talbot přesně do místa, kde dojížděl akci JEGOR ŠARANGOVIČ a ten z první trefil odkrytou branku. Asistence: Nico Hischier.
     
    38:26
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils:
    Michael McLeod – 2 min., hákování.
    37:29 Derick BRASSARD - 1:3
     
    37:29
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Že by přece jen naděje pro Ottawu? Křížnou přihrávku z rohu kluziště vyslal Brännstöm, který hledal před brankou soupeře spoluhráče. DERICKU BRASSARDOVI trochu nechtěně pomohl se zpracováním jeden z obránců a ani střela nepatřila k těm nejpovedenějším, nicméně možná právě kvůli tomu skončila za zády Schmida. Asistence: Erik Brännström, Claude Giroux.
     
    36:48
    A na druhé straně se činil Schmid! Nádherný fotbalový lob za obranu dostal Tkachuk, který se tím řítil sám na hostujícího brankáře, ten však kličku vystihl a vyrazil!
    36:01 Famózní zákrok Talbota
     
    36:01
    Wow! Tak tohle byla naprostá paráda od Talbota a jeden z kandidátů na zákrok roku! Bastian už se pomalu radoval z dnešní druhé branky, když zakončoval do poloprázdné branky, jenže Talbot ještě skočil a lapačkou zastavil puk!
     
    30:21
    A opět velká chyba Sens ve vlastním pásmu, kterou málem potrestal Boqvist, ovšem Talbot podržel svůj tým a vyrazil.
     
    27:07
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Drake Batherson – 2 min., hákování.
     
    25:48
    Tahle šance Tkachuka měla daleko větší šanci na úspěch. Útočník Senators zakončoval z mezikruží, nicméně Schmid zasáhl lapačkou.
     
    23:00
    Střídání v týmu Ottawa Senators:
    ze hřiště odchází Anton Forsberg, přichází Cam Talbot.
    23:00 Jesper BOQVIST - 0:3
     
    23:00
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Devils opět svým pohybem v útočném pásmu dělali obrovské problémy v rozehrávce soupeře a napadání se nyní vyplatilo naplno. Střelu Šarangoviče vyrazil betonem Forsberg jen do míst, kde byl připraven JESPER BOQVIST a ten pohotově přidává další gól. Asistence: Jegor Šarangovič a Jonas Siegenthaler.
    20:16 Neuznaný gól D. Hamilton
     
    20:16
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Devils velmi dobře napadali v útočném pásmu, puk se tak příhodně odrazil k Hischierovi, který z otočky vystřelil. Puk ale zůstal ve hře, branku obkroužil Zetterlund a našel před brankovištěm DOUGIE HAMILTONA, jenže ten puk poslal do sítě pomocí brusle a tak branka nemůže zůstat platná. Asistence: Nico Hischier a Fabian Zetterlund.
    15:54 Nathan BASTIAN - 0:2
     
    15:54
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Devils se podařilo čistě vyhrát buly, pro puk se tak natáhl Wood a okamžitě vystřelil. Forsberg si ještě dokázal poradit, jenže tak na půl, protože vyrazil puk přímo před sebe, kde už číhal NATHAN BASTIAN a ten dorazil do sítě. Asistence: Miles Wood a Michael McLeod.
     
    13:50
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Dylan Gambrell – 2 min., hákování.
     
    12:18
    Po levé straně krásně potáhl kotouč Bastian a velmi šikovnou přihrávkou před branku našel volného McLeoda, jenže ten ve velké šanci trefil Forsberga!
    07:10 Erik HAULA - 0:1
     
    07:10
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Chvilku to trvalo ale Devils využili přesilovou hru. Hosté sehráli svou akci po levé straně, kde od mantinelu vyslal přesnou přihrávku na vrchol kruhu Zetterlund. ERIK HAULA využil dobrého postavení a bleskovou střelou překvapil Forsberga. Asistence: Fabian Zetterlund a Damon Severson.
     
    05:43
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Erik Brännström – 2 min., hákování.
     
    05:40
    Ottawa byla znovu velmi blízko brance! Hodně místa dostal na pravé straně hřiště Giroux, který mířil k bližší tyči ale trefil jen tyč!
     
    03:49
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils:
    Jonas Siegenthaler – 2 min., krosček.
     
    03:42
    Velmi šikovnou přihrávku za obranou zpracoval Motte, který se tím dostal do obrovské šance, ale ránou z levého kruhu trefil rameno Schmida!

    Ondřej Krásný

    Branky a nahrávky: 38. Brassard (Brännström, Giroux) – 8. Haula (Zetterlund, Severson), 16. Bastian (Wood, M. McLeod), 23. J. Boqvist (Šarangovič, Siegenthaler), 40. Šarangovič (Hischier), 58. M. McLeod


    Ottawa Senators: A. Forsberg (23. Talbot) – Sanderson, Hamonic, Brännström, Zub, Holden, Bernard-Docker – B. Tkachuk, Stützle, Giroux – DeBrincat, Brassard, M. Joseph – Motte, Pinto, Batherson – Kelly, Gambrell, Watson.
    Trenér: D. J. Smith

    New Jersey Devils: Schmid (Vaněček) – Siegenthaler, Hamilton, Graves, Marino, Br. Smith, Severson – Tatar, Hischier, Zetterlund – Haula, J. Hughes, Mercer – Šarangovič, J. Boqvist, Bratt – Wood, M. McLeod, Bastian.
    Trenér: Lindy Ruff

    Rozhodčí: Lambert, Blandina – Alphonso, Tobias
    thejrc.org