Vyškov – Val. Meziříčí 3:4 (kon.) | SHKM Hodonín – Nový Jičín 5:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Opava 7:4 (kon.)
Písek – Benátky n/J 2:1 (kon.) | Příbram – Jablonec n/N 2:1 (kon.) | Znojmo – Kopřivnice 3:4 (po pr.)
Žďár n/S – Havířov 2:3 (0:1 po s.n.) | Klatovy – Ústí n/L 0:2 (kon.) | Chomutov – Děčín 3:2 (po pr.)
Mostečtí Lvi – Letňany 0:7 (kon.) | Řisuty – Tábor 4:7 (kon.) | Cheb – Hronov 4:2 (kon.)
Kobra – Vrchlabí 3:1 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
7:4 (4:2, 3:1, 0:1)
HK Opava
Sobota 19.11.2022, 17:00 • Zimní stadion Kotlina, Havlíčkův Brod • 2. liga skupina Východ • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:18
    Vyloučení v týmu HK Opava:
    Beránek – 2 min., hákování.
     
    58:40
    Vyloučení v týmu HK Opava:
    Tomsa – 2 min., hrubost.
     
    58:15
    Za Janem Milčákem zazvonila pravá tyč! Puk se od jeho zad nepříjemně odrazil k pravé tyči, kde nebyl někdo z hostů!
    57:20 Tomáš ROUSEK - 7:4
     
    57:20
    Opava právě vstřelila branku! Slezan využívá druhou početní výhodu! Hosté ještě dramatizují průběh utkání. Jozef Danielčák vybídl TOMÁŠE ROUSKA, který nachytal Mičána u levé tyče! Asistence: Jozef Danielčák a Jan Thiel.
     
    56:40
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Grauer – 2 min., hrubost.
     
    49:18
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Kuchta – 2 min., krosček.
     
    49:18
    Tecl dostal puk do prázdné, ale byl tísněn a tak nedokázal dostat puk do sítě! Velká škoda pro mladého útočníka, který míří na hattrick.
     
    48:36
    Vyloučení v týmu HK Opava:
    Věntus – 2 min., krosček.
     
    46:28
    Nadějná šance Opavy nekončí gólem, Vojkůvka z těžké pozice netrefil plachtící touš.
     
    39:50
    Tomáš Rousek měl dostatek času na to, aby zamířil a rozsvítil červené světlo. Jeho projektilu nic nechybělo, ovšem lapačkou jej v poslední chvíli zastavil Jan Mičán!
    38:01 PETRŽILKA - 7:3
     
    38:01
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři jdou do výraznějšího vedení! Dominik Dušek nahrál na JAKUBA PETRŽILKU, který propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Milan Valášek.
     
    35:21
    Velký závar před brankou Jana Mičána, který uhájil brankoviště. Dvojice Slezanu v podání Beránka s Horným nedotlačila hrací předmět do sítě!
     
    34:41
    Krásná kombinace domácího mužstva nekončí gólem. Dominik Dušek neusměrnil puk za Yana Sotlara.
     
    31:39
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Šimek – 2 min., faul kolenem.
     
    30:03
    Jakub Petržilka jel sám na gólmana, ale na poslední chvíli byl dojet obránce. Pokus do forhendu nebyl šťastným řešením, takže stav je stále o tři branky.
     
    26:20
    Vyloučení v týmu HK Opava:
    Pachula – 2 min., faul kolenem.
     
    25:40
    Střídání v týmu HK Opava:
    ze hřiště odchází Piták, přichází Sotlar.
    25:40 EKLUND - 6:3
     
    25:40
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři přidávají šestý gól zápasu. NILS-OLOF OSIAN EKLUND napálil puk od mantinelu, který prosvištěl přímo do sítě! Dominik Piták v dnešním duelu dochytal. Bez asistence.
     
    24:45
    Dominik Piták doslova ukradl gól Marku Teclovi, který trestuhodně minul prázdnou klec. Gólmana Opavy nepropálil ani dotírající Mlynář! Skvělá práce Pitáka.
    23:49 MLYNÁŘ - 5:3
     
    23:49
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři opět našli ve svém repertoáru odpověď! TOMÁŠ MLYNÁŘ převzal puk ve středním pásmu, odkud si nabruslil do útočné třetiny. Měl před sebou obránce, ovšem útočník Havlíčkova Brodu zvolil střelu. Projektil zapadl přesně do pravého horního rohu! Asistence: Roman Čermák.
    22:02 Jan VAŠENKA - 4:3
     
    22:02
    Opava právě vstřelila branku! Opava jde potřetí v zápase do kontaktu. Krásné přečíslení Slezanu, když Vojtěch Tomsa nahrál na JANA VAŠENKU. Ten si sjel na osu a kličkou do bekhendu nedal Mičánovi šanci na úspěšný zákrok. Puk projel mezi betony do sítě! Asistence: Vojtěch Tomsa a Jan Thiel.
    18:29 Marek TECL - 4:2
     
    18:29
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! I Bruslaři využívají přesilovku a berou si zpět dvoubrankový náskok! Mlynář dostal nabito na pravý kruh, odkud vypálil štiplavou ránu, kterou Piták vyrazil před sebe. Volný puk dorazil do sítě volný MAREK TECL! Asistence: Tomáš Mlynář a Luboš Voříšek.
     
    16:54
    Vyloučení v týmu HK Opava:
    Danielčák – 2 min., podrážení.
    16:30 ŠTINDL - 3:2
     
    16:30
    Opava právě vstřelila branku! Slezan využívá první přesilovku a jde do kontaktu! Mičán vyrazil puk do levé strany, kde byl osamocený JAN ŠTINDL. Opavský střelec pověsil z těžké pozice puk do horních pater branky! Asistence: Radim Štěpánek a Jiří Šindelář.
     
    15:20
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Kopic – 2 min., podrážení.
     
    13:54
    Gesto fair play předvedl jeden hráč hostů, který odvolal faul na svoji osobu, moc krásné gesto!
    12:38 D. KOŠŤÁL - 3:1
     
    12:38
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři rychle odpovídají na první trefu hostů. Krejčí nahrnul puk do brankového prostoru, kde ho Piták neměl pod kontrolou. Kotouč dostal do sítě DAVID KOŠŤÁL, který vrací svému celku dvoubrankové vedení! Asistence: Vojtěch Holenda a Matěj Krejčí.
    12:11 Tomáš ROUSEK - 2:1
     
    12:11
    Opava právě vstřelila branku! Slezan jde do kontaktu! Od modré čáry střílel Adam Beránek, ale jeho ránu tečoval mezi kruhy TOMÁŠ ROUSEK! Asistence: Adam Beránek a Jozef Danielčák.
     
    11:36
    Tomáš Rousek se obtočil kolem levé tyče, ale Mičána nepřekonal, gólman Bruslařů se stihl přesunout na poslední chvíli!
    10:23 Marek TECL - 2:0
     
    10:23
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Nedáš, dostaneš! Bruslaři jdou do dvougólového vedení. Kopicova střela skončila mezi kruhy, kam se dostal MAREK TECL. Ten měl dostatek času, aby dostal puk za dezorientovaného Pitáka! Asistence: Marek Kopic a Roman Čermák.
     
    09:05
    Šance na vyrovnání nekončí brankou. Nejprve Mičán zneškodnil pokus z pravého kruhu, poté si poradil i s dorážkou Wolfa, který to měl na hokejce. Výborná práce domácího gólmana!
     
    06:58
    Petr Wolf vystřelil nepříjemný projektil, který se odrazil příhodně k Marku Vojkůvkovi. Druhý zmíněný hráč napálil levé rameno Mičána!
     
    03:42
    Jan Mičán zaváhal s rozehrávkou, čehož mohl využít jeden hráč hostů. Nakonec brankář Havlíčkova Brodu stihl odehrát puk dříve, než hráč Slezanu.
     
    02:02
    Hosté mohli rychle odpovědět, když puk tečoval těsně před Mičánem Jan Vojtovič. Gólman Bruslařů si se změnou směru poradil na jedničku!
    01:23 DUŠEK - 1:0
     
    01:23
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři otvírají hned z první akce gólový účet utkání! PO vyhraném vhazování ujel do brejku DOMINIK DUŠEK. Člen druhého útoku chladnokrevně zakončil mezi Pitákovy betony! Asistence: Jaroslav Moučka.

    Štěpán Ondráček

    Branky a nahrávky: 2. Dušek (Moučka), 11. Tecl (Kopic, Čermák), 13. D. Košťál (Holenda, Krejčí), 19. Tecl (Mlynář, Voříšek), 24. Mlynář (Čermák), 26. Eklund, 39. Petržilka (Valášek) – 13. Rousek (Beránek, Danielčák), 17. Štindl (Štěpánek, Šindelář), 23. Vašenka (Tomsa, Thiel), 58. Rousek (Danielčák, Thiel)


    BK Havlíčkův Brod: Mičán (Nedvěd) – Čermák, Eklund, Kliment (A), Kerber, Krejčí, Grauer – Tecl, Mlynář, Kuchta (C) – Dušek, Moučka, Kopic – Petržilka, Voříšek (A), Valášek – Šimek, D. Košťál, Holenda.
    Trenér: Aleš Kraučuk

    HK Opava: Piták (26. Sotlar) – Šindelář (C), Štěpánek, Pachula, Ludvík, Thiel, Věntus – Vojtovič, Beránek, Krupa, Kadula, Tomsa, Vojkůvka, Štindl (A), Wolf (A), Danielčák, Horný, Rousek, Vašenka.
    Trenér: Aleš Tomášek

    Rozhodčí: Michal Maršálek – Jaroslav Štěrba, Patrik Augusta

    Diváci: 324
    thejrc.org