Třinec – Vítkovice 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – Olomouc 0:2 (kon.) | Liberec – Plzeň 3:5 (kon.)
Pardubice – Zlín 2:5 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 4:5 (1:2 po s.n.)
Jihlava – HC Litvínov 3:7 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 20.11.2022, 14:00 • Winning Group Arena • DHL Extraliga juniorů • 23. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Srdečně vítám všechny fanoušky juniorského hokeje! Společně dnes budeme sledovat vývoj souboje mezi domácí Kometou Brno a hostujícími Karlovými Vary. Zápas startuje v 14:00, přeji příjemnou zábavu!
     
    Stávající ročník neprobíhá pro juniory Komety tak, jak by si představovali. Doposud získali 20 bodů, což stačí na 11. pozici. Nejlépe bodujícím hráčem mužstva je křídelník Ivo Sedláček (5+11).
     
    Karlovy Vary jsou na tom znatelně lépe než Brno. Patří jim dělené první místo, které momentálně obsazují s Vítkovicemi. Oba celky si připsaly shodně 40 bodů. Hlavní ofenzivní zbraní Západočechů je útočník Robin Sapoušek (10+9). Vary se mohou k tomu pyšnit nejlepším gólmanem ligy, kterým je Adam Dybal.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Kavan (Maleček) – Svoboda, Řehák (C), Eich, Ulbricht, Němec (A), Fajmon (A) – Bělohlav, Bárta, Nesvadba, Rakus, Masař, Zembol, Harmim (A), Šantora, Boltvan, Horký, Horváth, Cakl, Otava
    Trenér: Jan Zachrla

    HC Energie Karlovy Vary: Dybal (Pavlovic) – Krajčík, Bulka, Dorot (A), Tůma, Kočí, Vogel, Anton – Varvařovský, Šlechta, Pastor, Botoš (C), Skuhravý, Sapoušek (A), Váňa, Adámek, Menc, Kusak, Handl, Rybár
    Trenér: Václav Eismann

    Rozhodčí: Blaha, Šudoma – Kleprík, Kráľ.
     
    Týmy jsou připraveny na ledové ploše, takže můžeme za malou chvíli začít. Domácí hrají v dresech bílých, hosté v černých.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Úvodní třetina nám začala. Puk nejprve získalo Brno, které se dostalo do útočného pásma. Vzápětí o puk ovšem přišlo.
     
    00:40
    Karlovy Vary se nastěhovaly před Kavana, nicméně nijak jeho klec neohrozili. Eich má puk a hledá ideální možnost k rozehrávce.
     
    01:47
    Botos napálil z ideální pozice beton. Jeho spoluhráči chtěli navázat na něj dobrým tlakem, což se jim nepovedlo.
     
    02:19
    Vary se nedostaly přes střední pásmo. Rakus s Bělohlavem šli do výpadu, leč cestu ke střele druhý jmenovaný nenašel a o puk přišel.
     
    03:05
    Vary poslaly kotouč za Kavana, kde se ho ujali domácí hráči. Ti si zakládají pomalu útočnou akci.
     
    03:40
    Hosté protečovali kotouč do pásma, ale nezvládli ho získat zpět na své hokejky. Kometa zkusila stejnou cestu, která dopadla taktéž nezdarem.
     
    04:22
    Eich posunul puk na rozjetého Boltvana, který se dostal ze střeleckého úhlu z atypické pozice provětral pouze boční oblouk brány.
     
    05:02
    Vary přišly o puk. Fajmon zastavil hru za vlastní bránou a nechal spoluhráče vystřídat. Poté šel puk při rozehrávce Brna nepřesně.
     
    05:37
    Domácí jsou opět na kotouči. Řehák se individuálně proháčkoval k ideální nahrávce, kterou poslal na Horváth. Ten ovšem kotouč ztratil.
     
    06:24
    Ulbrichtovi nevyšla rozehrávka podle představ. Po zakázaném uvolnění se hra stěhuje před Kavana.
     
    06:30
    Vary buly sice vyhrály, ale nepřesná nahrávka je vyhnala do středního pásma. Hosté jsou ale rychle zpět před Kavanem a rotují s pukem na svých čepelích.
     
    07:05
    Tůmovo nahození od modré přizvedl do ochranné sítě blokující Harmim. Následuje vhazování po Kavanově pravici.
     
    07:11
    Obětavý blok Zembola zbrzdil útok Varů, nicméně Kometě se stále nedaří dostat na kotouč.
     
    07:37
    Nyní Brno puk získal, ale pod tlakem o něj opět přišlo. Puk mají Vary.
     
    07:59
    Domácí se po dlouhé době dostali před Dybala. Kotouč chodil po domácích hokejkách ze strany na stranu, ale střela nepřišla. Nyní hrají opět hosté.
     
    08:35
    Vary opět zavřeli domácí v pásmu a vytvářeli dobrý tlak. Ovšem po chvíli o kotouč přišli a Rakus ho vyvezl elegantním způsobem daleko od vlastní brány.
     
    09:30
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Bárta – 2 min., sekání.
     
    09:38
    Kometa vyhrála buly a ihned kotouč poslal přes všechny čáry do bezpečí.
     
    09:50
    Nahození ze středního pásma zachytila lapačka Kavana. Ten chtěl rozehrát, ale na poslední chvíli si všiml dojíždějícího protihráče, a tak raději zastavil hru.
     
    10:04
    Hosté vyhráli buly a točí domácí obranu. Na konci hostující kombinace stál Sapoušek, který si vylepšil pozici rychlou stahovačkou, ale následnou střelou z vrcholu levého kruhu na Kavana nevyzrál.
     
    10:46
    Vary pokračují v dobrém tlaku. Rozestavěný deštník ale nedělá domácím potíže. Bělohlav zblokoval střelu a jeho spoluhráč vzápětí vyhodil. Puk se dostal zapříčiněním jednoho z domácích na hráčskou lavici Brna, a bude se tak vhazovat před Kavanem.
     
    11:29
    Domácí hrají v plném počtu. Vary se stále drží na kotouči a hledají průchod skrze střední pásmo.
     
    12:02
    Modrobílí nakonec vybojovali puk a dostali ho z pásma. Vzápětí ho ale měli hosté zpět.
     
    12:39
    Domácí pětici se nedaří udržet v útočném pásmu. Vary je vždy po chvíli oberou o puk a rychle jedou do útoku.
     
    13:10
    Řehák nyní vyděsil zdejší publikum, když při manévru smolně zakopl. Nakonec se zvládl rychle postavit na brusle a vše zachránil.
     
    13:44
    Kometa právě vstřelila branku! A z ničeho nic tu máme první trefu Komety! Fajmon střílel od modré do bloku, od nějž se puk odrazil na hokejku volného ROMANA OTAVY, který kotouč za přispění tyče dorazil do poloodkryté brány – 1:0. Asistence: Patrik Fajmon.
     
    14:36
    Puk se dlouho držel v pásmu Komety, kde probíhal boj u mantinelu. Ten ovládli domácí, kteří puk následně vyvezli z obranné třetiny.
     
    15:12
    Pastor zkusil překvapit Kavana nenápadnou střelou z úhlu. Domácí brankář byl připraven a zvládl zasáhnou.
     
    15:44
    Na druhé straně pálil po dobrém pasu z první Zembol. Dybal byl rychle v rozkleku a betonem puk vyrazil.
     
    16:20
    Rakus se dostal do úmyslného ofsajdu, a hra se tak přesouvá před domácí svatyni.
     
    16:41
    Svoboda našel parádním pasem Masaře, který se ovšem dostal pod tlak obránce, a o puk tak přišel ještě ve středním pásmu.
     
    17:18
    Hosté se dostali opět do pásma. A mohlo být srovnáno! Šlechta dostal kotouč přímo před brankáře, nicméně z otočky síť domácích nerozvlnil.
     
    18:21
    Kometa se zvládl osvobodit z nepříjemného tlaku a vyhodila puk do středního pásma.
     
    18:49
    Kometa se snaží zatím spíše bránit. Puky rychle z obrany posouvá do středního pásma.
     
    19:20
    Na závěr periody si domácí vytvořili dobrou šanci. Po slušné kombinaci se na kotouč dostal Fajmon, jehož nahození šlo od betonu Dybala na volného Bártu, kterému v hlavní fázi akce kotouč ujel!
     
    19:52
    A velká šance se naskytla pár sekund před koncem i u Karlových Varů. Sapoušek nebyl bráněn ideálně a nabruslil si do dobré pozice, z které střílel nikým nebráněn. Naštěstí pro Brno Kavan jeho tutovku z mezikruží ztlumil betony a následně přikryl puk.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:42.
     
    První část hry je u konce. Hosté dlouho tlačili, ale nakonec to je Kometa, kdo odchází do šatny veseleji. Domácí vedou 1:0 zásluhou Romana Otavy, který rozvlnil síť v 14. minutě. V poslední minutě mohly skórovat oba celky, ale v jednom případě zradila hráče Komety neposedná hokejka a v tom druhém se vytasil skvělým zákrokem Kavan proti střele Sapouška.
     
    Celky si klasicky prohodily strany. Rozhodčí jsou již na ledové ploše a chystají se vhodit úvodní buly prostředního dějství.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Buly bylo vhozeno, domácí získali puk a chtěli jít dopředu, leč přes připravenou obranu ve středním pásmu se neprokombinovali.
     
    20:44
    Boltvan zavezl puk do pásma, a vzápětí nahodil do lapačky Dybala. Ten se chystal na poslední chvíli rozehrát, ale píšťalka rozhodčího ho předběhla.
     
    21:00
    Domácí se na chvíli usadili v pásmu, ale Vary se posléze dostaly na kotouč a zavezly ho do útoku. Brno ale pokračuje v dobré obraně a nepouští soupeře do šancí.
     
    21:58
    Hostující celek se dostal opět do útoku a drží Kometu pod tlakem. Sílící tlak nakonec zastavila nepřesná rozehrávka.
     
    22:38
    Brno vydolovalo puk a s pukem se dostalo do pásma. Horváth puk napálil do betonu brankáře, od nějž se kotouč odrazil do rohu, kde se ho zmocnili hosté.
     
    23:28
    Kometa střídala, čehož chtěl využít rychlý Kusak. Ten rychle projel přes modrou čáru a pálil na Kavana. Naštěstí pro domácí jeho pokus přizvedl mimo mantinely Ulbricht.
     
    24:07
    Karlovy Vary dobře střeží střední pásmo, Kometa se velmi těžce dostává do útoku.
     
    24:26
    Boltvan si dal před soupeře rameno a protlačil se až před brankáře. Při střele byl podražen Adámkem, který odchází na trestnou lavici.
     
    24:27
    Vary ihned po buly vyhodily, domácí musí začít od vlastní brány.
     
    25:06
    Brno si konečně rozestavělo přesilovou formaci. Patrik Fajmon střílel neúspěšně od modré. Podobný scénář se opakoval o pár sekund později.
     
    25:39
    Domácí se drželi v útočném pásmu. Boltvan posílal střílenou nahrávku na Bělohlava, který puk mezi tyče neusměrnil. Vary poté získaly puk a vyhodily.
     
    26:17
    Domácí přesilovka nakonec přišla vniveč. Adámek je zpět na ledě. Kometa se i přes vyrovnaný počet hokejistů drží na puku.
     
    27:34
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! Máme srovnáno! Karlovy Vary se dočkaly kýžené branky podobně jako Kometa po přesilové hře soupeře. Kusak našel přesným pasem volného ROBINA SAPOUŠKA, který kotouč zametl do poloodkryté brány – 1:1. Asistence: Michal Kusak.
     
    28:14
    Po buly před Dybal se na kotouč dostali jeho spoluhráči. Puk získali po chvíli na svou strany domácí hokejisté, kteří stále složitě hledají cestu před obrannou hradbu ve středním pásmu.
     
    29:04
    Chybělo málo a hosté mohli jít do vedení! Krajčík pálil od modré cíleně na teč. Šlechta puk čepelí pohladil a nasměroval ho mezi betony. Kavan je stihl rychle sklapnout, a zabránil tak druhé brance soupeře v krátkém časovém sledu.
     
    29:55
    Kometa se po nějaké době zmocnila puku. Nahodila ho a odjela vystřídat. Nyní se domácí na chvíli dostali před Dybala díky šikovnému manévru Fajmona. Ten následně hledal spoluhráče, jenž o puk přišel.
     
    31:02
    Fajmon si protáhl střídání a rozehrál na Masaře, který si posunul puk na střed, nicméně připraveného Dybala nepropálil.
     
    31:44
    Eich vybojoval pro své spoluhráče buly v útočném pásmu nahozením od modré čáry přímo do lapačky hostujícího brankáře.
     
    31:55
    Divákům v místní aréně nyní zatrnulo. Kočí nahazoval od modré a jeden z domácích kotouč ztečoval nepříjemně na vlastní bránu. Brno ale mělo štěstí a puk proskákal těsně vedle brány.
     
    33:06
    Zembol se procpal po mantinelu do pásma, ale neměl potřebnou podporu spoluhráčů, a o kotouč tak přišel.
     
    34:01
    Bárta převzal od Svobody puk a zavezl ho do pásma. Domácí si snažili vypracovat tlak, ale bohužel pro ně o kotouč přišli.
     
    34:47
    Rakus se ocitl s pukem v rohu kluziště, kde byl přitlačen na mantinel. Kometa kotouč udržela a akce skončila u Ulbrichta, jehož pokus od modré zblokoval Skuhravý.
     
    35:48
    Hra se na závěr periody drží spíše v obranné třetině hostů. Boltvan chtěl rozehrát akci, jenže si ho našel u mantinelu Váňa.
     
    36:23
    Nyní pro změnu tlačí Vary. Po sérii nahrávek přišla rána, která v brněnské kleci neskončila.
     
    36:53
    Bělolav díky dobrému forčekingu vybojoval puk. Ulbricht vzal akci na sebe a pálil od modré, jenže nepřesně.
     
    37:13
    Svěřenci Jana Zachrly na závěr třetiny zvýšili svou aktivitu a aktivně forčekují.
     
    37:47
    Bárta se prosmýkl do pásma a přenechal puk Bělohlavovi. Ten ho posléze poslal za bránu, kde domácí o něj přišli.
     
    38:37
    Domácí obránce ztratil na útočné modré nebezpečně puk. Naštěstí pro Brno se stihl jeden z útočníků vrátit, a zamezil tak brance do šatny.
     
    39:28
    Bulka dostal hodně prostoru, ale z velkého úhlu mezeru ve výstroji Kavana nenašel.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá část hry je u konce. Jedinou branku vstřelil Robin Sapoušek po nahrávce od Michala Kusaka. Kometa v závěru periodě měla dobrý tlak, nicméně vedoucí trefu z něj nevytěžila. Další třetina startuje v 15:24.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Na úvodním buly získaly puk Karlovy Vary, které se snaží dostat do prvního útoku v závěrečné třetině.
     
    40:23
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Dorot – 2 min., podrážení.
     
    40:41
    Kometa sice vyhrála buly, ale po chvíli o puk přišla. Vary si vzaly puk a zavezly ho daleko od brány, a následně ho vrátily zpět ke své bráně. Našetřily několik sekund, a dokonce poté získaly i buly před Kavanem.
     
    41:25
    Boltvan přišel u mantinelu o puk. Jeho spoluhráči ho získali zpět, ale z domácí početní výhody, tak ubylo už hodně času.
     
    42:10
    Bárta byl při odehrání puku sražen k ledu a nezvedal se. Nakonec za doprovodu spoluhráčů opouští ledovou plochu. Vypadá to, že bude pokračovat.
     
    42:18
    Karlovarský hráč je zpět, hosté hrají v plném počtu.
     
    42:44
    Domácí pětice se usadila před Dybalem, ale nezvládla se prokombinovat do vyložené šance.
     
    43:14
    Eich rozehrával od vlastní brány. Puk předal Řehákovi, jenž počkal na čerstvé spoluhráče.
     
    43:45
    Boltvan se krkolomně dostal přes střední pásmo a nahodil puk za bránu. Tam si ho vzali na hokejky hosté.
     
    44:24
    Adámek se protáhl po straně do pásma a prověřil Kavana, který byl na svém místě a zakročil.
     
    44:42
    Pastorovi ujel na modré kotouč, který si chtěl rychle vzít Šantora. Ten ovšem nezvládl rychlý manévr s kotoučem, a přišel tak o něj.
     
    45:34
    Domácí se nedostali přes střední pásmo. Vary při přechodu do pásma zastavil důrazný Řehák.
     
    46:45
    Fajmon nepřesně rozehrával na protihráči. Vše zvládl zastavit jeho kolega z obranného páru Němec. Modrobílí kombinují za vlastní bránou.
     
    47:49
    Bělohlav dostal puk do pásma a předal ho Rakusovi, který o něj pod tlakem přišel. Vary nicméně chvíli nato vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    48:10
    Vary se dostaly po delší době do pásma. Přihrávka po modré čáře na Kočiho se dostala až do středního pásma. Zadák Varů puk vrátil do útoku, čímž se dostal do ofsajdu.
     
    48:47
    Kometa nepřesně rozehrávala a kotouč prošel na zakázané uvolnění.
     
    49:33
    Kavan nyní vytáhl velmi důležitý zákrok! Kočí dostal puk do jízdy a střílel nebezpečně do vzdálenějšího horního rohu. Domácí fantom zvládl střelu vytáhnout vyrážečkou.
     
    50:45
    Vary chtěly rychle projít do útočného pásma, jenže nepřesná nahrávka vše zkazila. Hra se stěhuje před Dybalovu klec.
     
    51:26
    Ulbrichtova nahrávka po mantinelu adresáta nenašla, píská se icing i na straně Komety.
     
    51:51
    Vary se snaží aktivněji útočit, ale recept na domácí obranu zatím nenacházejí.
     
    52:24
    Střela jednoho z Karlovarských z levé strany se zastavila o Kavanův beton. Jeho spoluhráči následně upalovali do útoku, leč přes střední pásmo opět neprošli.
     
    53:30
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Eich – 2 min., podrážení.
     
    53:44
    Vary se snažili překvapit obranu domácích. Nicméně křižný pas pas zastavil Bělohlav, který následně vyhodil.
     
    54:32
    Kavanova maska drží vyrovnaný stav! Botoš dostal nabito na pravý kruh, odkud místo odkryté klece zamířil do brankářovi masky!
     
    55:24
    Domácí zvládli zásluhou Řeháka vyhodit. Potrestaný Eich je zpět.
     
    55:53
    Handlova rána po ledu trefila připravenou hokejku obránce. Kometa se po dlouhém intervalu vrátila do útočného pásma, nicméně žádnou šanci si nevytvořila.
     
    56:59
    Střela jednoho z hostujících obránců Kavanovi vypadla z lapačky. Jeho spoluhráči zastavila hrozící nebezpečí, avšak Vary pokračují v útoku.
     
    57:43
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Tůma – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku.
     
    57:43
    Oddechový čas pro tým HC Kometa Brno.
     
    57:43
    Velké štěstí stálo na straně hostů! Fajmon poslal puk na Zembola, který nabil Bělohlavovi. Ten mířil mimo.
     
    58:09
    Kometa právě vstřelila branku! Patrik Fajmon napálil beton brankáře, od kterého se kotouč odrazil na JAKUBA ZEMBOLA, který kotouč dorazil do prázdné brány. Asistence: Robin Rakus, Patrik Fajmon.
     
    58:14
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Cakl – 2 min., vysoká hůl.
     
    59:19
    Oddechový čas pro tým HC Energie Karlovy Vary.
     
    59:45
    Kometa ustála velký tlak v závěru utkání a pravděpodobně si dojde pro vítězství za tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. Kometa vstřelila v závěru utkání vítěznou branku v přesilové hře, když se prosadil Jakub Zembol. Kometa si tak připsala cenné tři body do tabulky. (15:55:39)
    Marken.cz

    Martin Rambousek

    Branky a nahrávky: 14. Otava (Fajmon), 59. Zembol (Rakus, Fajmon) – 28. Sapoušek (Kusak)


    HC Kometa Brno: Kavan (Maleček) – Svoboda, Řehák (C), Eich, Ulbricht, Němec (A), Fajmon (A) – Bělohlav, Bárta, Nesvadba, Rakus, Masař, Zembol, Harmim (A), Šantora, Boltvan, Horký, Horváth, Cakl, Otava
    Trenér: Jan Zachrla

    HC Energie Karlovy Vary: Dybal (Pavlovic) – Krajčík, Bulka, Dorot (A), Tůma, Kočí, Vogel, Anton – Varvařovský, Šlechta, Pastor, Botoš (C), Skuhravý, Sapoušek (A), Váňa, Adámek, Menc, Kusak, Handl, Rybár
    Trenér: Václav Eismann

    Rozhodčí: Blaha, Šudoma – Kleprík, Kráľ
    thejrc.org