Florida – Calgary 4:5 (1:2 po s.n.) | Winnipeg – Pittsburgh 0:3 (kon.) | Toronto – Buffalo 5:2 (kon.)
Boston – Chicago 6:1 (kon.) | Washington – Colorado 0:4 (kon.) | Columbus – Detroit 1:6 (kon.)
Montreal – Philadelphia 5:4 (1:0 po s.n.) | St. Louis – Anaheim 6:2 (kon.) | Dallas – NY Islanders 5:2 (kon.)
Nashville – Tampa 2:3 (po pr.) | Minnesota – Carolina 2:1 (po pr.) | Seattle – Los Angeles 3:2 (po pr.)
Edmonton – Vegas 4:3 (po pr.) | San Jose – NY Rangers 1:2 (kon.)
konec
Dallas Stars
5:2 (0:0, 2:2, 3:0)
New York Islanders
Neděle 20.11.2022, 02:00 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:52
    A tak je tu ještě jeden trest pro obránce Scotta Mayfielda (NYI), jenž vyslal pár nemístných poznámek k rozhodčím a za své chování dostává desetiminutový osobní trest.
    59:39 Jani HAKANPÄÄ - 5:2
     
    59:39
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars pečetí svou výhru trefením opuštěné klece Islanders. JANI HAKANPÄÄ z rohu obranného pásma poslal obloukem kotouč přes celé kluziště, a ten zaplul přesně do hostující brány. Asistence: Jake Oettinger, Joe Pavelski.
     
    57:30
    Varlamov míří na svou střídačku, a tak to hosté ještě zkusí v šesti!
    56:27 Jason ROBERTSON - 4:2
     
    56:27
    Dallas právě vstřelil branku!
    Nedáš dostaneš tedy platí na druhé straně! Pavelski vyhrál vhazování v útočném pásma vedle sebe na JASONA ROBERTSONA, který hned z otočky vystřelil a kotouč trochu překvapivě skončil za zády Varlamova. Tohle je hodně důležitá branka domácích. Asistence. Joe Pavelski.
    55:48
     
    55:48
    Suter nyní zachránil domácí tým od inkasované branky, když zastavil puk na brankové čáře! Dobson chytře poslal kotouč na Pageaua, jehož teč ještě Oettinger vyrazil za svou klec a Pageau následně přes ležícího brankáře dostal puk zpět do brankoviště Dallasu, kde se od Palmieriho odrazil směrem do klece, jenže na brankové čáře dokázal zasáhnout Suter, jenž tak zachránil svůj tým!
    48:20 Jamie BENN - 3:2
     
    48:20
    Dallas právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté se poprvé v utkání dostávají do vedení! Seguin udržel puk v rohu kluziště, odkud ho poslal za bránu Marchmentovi,, jenž ihned přihrál před Varlamova JAMIE BENNOVI, který bekhendem poslal kotouč nad rameno ruského brankáře. Kapitán Dallasu tedy ke dvěma asistencím přidává i velmi důležitou branku. Asistence: Mason Marchment, Tyler Seguin.
     
    44:12
    Ostrované budou hrát už pátou přesilovou hru za sebou, protože na trestnou lavici míří domácí obránce Jani Hakanpää (DAL).
     
    35:45
    Domácí hokejisté jdou ve druhé třetině už po čtvrté na trestnou lavici. Tentokrát je to Wyatt Johnston (DAL), jenž si odsedí dvě minuty za podrážení.
    34:59 Mason MARCHMENT - 2:2
     
    34:59
    Dallas právě vstřelil branku!
    Jenže přichází okamžitá odpověď domácích hokejistů! Dallasu sice nevyšel první protiútok, jenže Stars poté rychle vrátili zpět do útočného pásma, kde Benn posunul kotouč na střed MASONU MARCHMENTOVI, jehož schovaná střela skončila přesně v růžku hostující klece. Zde byl Varlamov zcela bezmocný. Asistence. Jamie Benn, Colin Miller.
    34:19 Mathew BARZAL - 1:2
     
    34:19
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté využívají přesilovou hru! Možná i díky tomu se následně Ostrovanům podařilo využít početní výhodu, protože Isles šli do rychlého protipútoku, kde Nelson přihrál do druhé vlny MATHEWU BARZALOVI, jenž si poté najel až mezi kruhy, odkud už překonal Oettingera. Asistence: Brock Nelson, Anders Lee.
     
    33:07
    Domácí hokejisté si nyní nepohlídali své střídání, takže domácí střídačka dostane dvouminutový trest a Islanders si ve druhé třetině zahrají už třetí přesilovou hru. Trest odpyká Mason Marchment (DAL).
     
    27:02
    Dallas však bude vzápětí hrát další oslabení, protože na dvě minuty za vysokou hůl putuje na trestnou lavici Jason Robertson (DAL).
    26:57 Radek FAKSA - 1:1
     
    26:57
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tak to byla parádní kombinace domácích. Vše však víceméně zařídil kapitán Benn, který se z rohu obranného pásma dostal s pukem až do útočné třetiny, kde nahrál za bránu Seguinovi, jenž ihned poslal touš před Varlamova na zcela volného RADKA FAKSU, jenž už konečně prostřelil ruského brankáře. Seguin si svou asistencí připsal už 700. bod v NHL! Asistence: Tyler Seguin, Jamie Benn.
     
    25:15
    Oettinger nyní podržel svůj tým, když po střele Pageaua vyrazil puk do levého kruhu k Nelsonovi, jenž však z bezprostřední blízkosti neuspěl se svou dorážkou.
     
    24:31
    Tyler Seguin (DAL) je prvním vyloučeným hráčem Dallasu, když si na trestné lavici odsedí dvě minuty za vysokou hůl.
    21:30 Mathew BARZAL - 0:1
     
    21:30
    Islanders právě vstřelili branku!
    Wahlstrom u mantinelu vyhrál soubouj s Lundkvistem a následně posla puk pod sebe na najíždějícího Romanova jehož střelu skvěle tečoval MATHEW BARZAL přímo do protipohybu Oettingera. Pro Barzala je to jeho první trefa v tomto ročníku! Asistence: Alexander Romanov, Oliver Wahlstrom.
     
    19:03
    Seguin za bránou Isles vybojoval další přesilovou hru pro domácí tým, protože na trestnou lavici putuje Matt Barzal (NYI), jenž si odsedí dvě minuty za hákování.
    13:02
     
    13:02
    Varlamov si připisuje důležitý zákrok, když Johnston zpoza hostující klece přihrál před ruského brankáře zcela volnému Dellandreovi, jehož okamžitá střela však skončila ve výstroji hostujícího brankáře.
     
    07:11
    Hosté se nakonec ve vlastním oslabení dostali do velké šance, když Bailey nahrál Beuvillierovi, jenž však tváří v tvář nepřekonal Oettingera.
     
    05:56
    Casey Cizikas (NYI) je prvním vyloučeným hráčem tohoto utkání, když hostující útočník dostává dvě minuty za hákování.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 27. Faksa (Seguin, Ja. Benn), 35. Marchment (Ja. Benn, C. Miller), 49. Ja. Benn (Marchment, Seguin), 57. J. Robertson (Pavelski), 60. Hakanpää (Oettinger, Pavelski) – 22. Barzal (Romanov, Wahlstrom), 35. Barzal (Nelson, Lee)


    Dallas Stars: Oettinger (Wedgewood) – Heiskanen (A), C. Miller, Lundkvist, Lindell, R. Suter, Hakanpää, Hanley – Pavelski (A), J. Robertson, Marchment – Seguin, Blümel, Ja. Benn (C) – W. Johnston, Dellandrea, Kiviranta – Faksa, Glendening.
    Trenér: Peter DeBoer

    New York Islanders: Varlamov (Sorokin) – Pulock, Mayfield, Dobson, Romanov, Pelech, Aho – Wahlstrom, Barzal, Parise – Lee (C), Nelson, Beauvillier – Bailey, Pageau, Palmieri – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck (A).
    Trenér: Lane Lambert

    Rozhodčí: Hanson, Luxmore – Apperson, MacPherson

    Diváci: 18 532
    thejrc.org