Poruba 2011 – Frýdek-M. 3:4 (po pr.) | Jihlava – Přerov 1:2 (kon.) | Vsetín – Třebíč 2:1 (kon.)
Prostějov – Slavia 3:4 (0:2 po s.n.) | Šumperk – Kolín 3:2 (1:0 po s.n.) | Zlín – Pardubice B 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
HC ZUBR Přerov
Sobota 26.11.2022, 16:30 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • Chance liga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    HC Dukla Jihlava

    Dukla se aktuálně nachází ve výsledkové krizi. V Pelhřimově padla pětkrát v řadě a pouze v jednom případě brala alespoň bod. Dvě vysoké porážky 6:2 s Třebíčí a 6:1 s Kolínem srazily Duklu až na osmé místo, tedy podstatně níž, než Dukla chce hrát základní část. Jihlavu trápí také produktivita, během listopadu nevstřelila více jak tři branky za zápas. Z rozhovorů je ovšem cítit snaha a odhodlání zlomit nepříjemnou sérii, domácí tak nelze brát jako outsidera v dnešním zápasu.
     
    HC ZUBR Přerov

    V Přerově je situace o něco příznivější. Z posledních pěti venkovních zápasů Zubr tři zvítězil, podlehl pouze silné Třebíči a Zlínu. Z posledních pěti odehraných utkání Přerov vybojoval sice pouhých pět bodů, díky předchozí vítězné sérii a silnému úvodu soutěže to ovšem stačí na průběžné čtvrté místo. Podobně jako Jihlavě by se i Přerovu hodilo bodovat. Tabulka je totiž velmi vyrovnaná a pokud Jihlava po dlouhé době vybojuje doma tři body, půjde s jistotou nad Přerov.
     
    Dobrý večer ze zimního stadionu v Pelhřimově. Ještě než začne advent nás čeká 24. kolo Chance ligy, ve kterém domácí Dukla Jihlava vyzve Přerov.
     
    Vzájemný zápas

    Týmy se v této sezoně utkaly zatím jen jednou na ledě Přerova. V první třetině poslal Duklu do vedení Křehlík a téměř do půlky zápasu Jihlava držela těsné vedení. Poté ale přišly góly Pechance s Ministrem a po dvou třetinách vedl Přerov. Jihlava ve třetí třetině po gólu Harkabuse znovu vyrovnala a minutu po začátku prodloužení definitivně rozhodl Fronk. Jihlava si tak odvezla z Přerova dva body za výhru 3:2 po prodloužení.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Beran (Wolf) – Dundáček, F. Kočí, Bilčík, D. Kolář, M. Jáchym, Haman, A. Dvořák – Chlubna, Miškář, Šik – Harkabus (A), Skořepa (C), Fronk – Křehlík, Handl, Pořízek – Tecl, Juda, V. Brož.
    Trenér: Viktor Ujčík

    HC ZUBR Přerov: Král (Postava) – R. Černý, Kudělka (A), Krisl (C), Chroboček, M. Novotný, Ševčík, Hrdinka – Svoboda, Macuh, Doležal (A) – Březina, Pechanec, Svoboda – Dobša, F. Dvořák, Goiš – Indrák, Ministr, Tarnoczy.
    Trenér: Robert Svoboda

    Rozhodčí: Koziol, Vašíček – Grygera, Kral'.
     
    Oba celky již nastupují na ledovou plochu. Domácí i se staronovou posilou Tomášem Chlubnou, hosté s brankářem Danielem Králem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Patrik Miškář byl na buly úspěšnější, Dukla tak táhne první útočnou akci.
     
    00:34
    Jihlavští hokejisté byli hned v první minutě blízko branky, když se kotouč odrazil do předbrankového prostoru pro Patrika Miškáře, jenž ale puk za Daniela Krále nedostal.
     
    01:07
    Vlastimil Bilčík dobře zapracoval na obranné modré, Přerovští tak v prvním útoku úspěšní nebyli.
     
    01:41
    Handl se snažil na útočné modré najít Pořízka, jenže přihrávka byla až příliš prudká.
     
    02:06
    Nyní už akce Dukly končí zakázaným uvolněním.
     
    02:25
    Zapotil se také Adam Beran, který musel zasahovat u své levé tyče proti skákavému puku. Dukla poté posílá puk na zakázané uvolnění.
     
    02:47
    Křehlík posunul puk do středního pásma a Dukla tak může střídat.
     
    03:31
    Pokus Davida Chrobočka z pravé strany tak jako tak šel mimo tři tyče, ale Beran jej radši jistil lapačkou a poté hned rychle rozehrál na své spoluhráče.
     
    03:52
    Dělovka nejlepšího ice-mistra na Vysočině Vítězslava Brože vyprášila pouze Královu výstroj.
     
    04:44
    Přerov právě vstřelil branku!
    Po necelých pěti minutách se hosté ujímají vedení, navíc v signalizovaném trestu Jihlavy. FILIP DVOŘÁK si nabruslil s pukem před Berana, dobře naznačil kličku a poté zakončil mimo dosah marně se natahujícího brankáře Dukly. Asistence: David Dobša.
     
    05:54
    Jáchym nahodil kotouč ze středního pásma na Krále a získal tak pro svůj tým buly před brankou Přerova.
     
    07:11
    Dukla se nemůže dostat k nějaké výraznější odpovědi. Přerov několik desítek sekund po inkasované brance zvládl dobře.
     
    07:35
    Až nyní červenožlutí zahrozili, po dobrém závaru před brankou Krále je ale hra přerušena pro postavení útočícího hráče v brankovišti. A skutečně, jeden z jihlavských plejerů neudržel rovnováhu a doklouzal tam, kde by Viktor Ujčík chtěl spíše vidět puk.
     
    08:05
    Krokodýl vystrčil zuby! Filip Dundáček od modré napřáhl ke tvrdé ráně, se kterou si ale další odchovanec havlíčkobrodského hokeje, Daniel Král, věděl rady.
     
    09:26
    Král za brankou sbírá nahození soupeře a ulehčuje tak svému týmu rozehrávku.
     
    10:03
    Dukla se nepřesnou rozehrávkou dostala do potíží. Od modré pálil tvrdou ránou David Chroboček, nicméně Beran na puk dobře viděl a jeho střelu zneškodnil.
     
    11:19
    Nyní už Dukla na chvíli sevřela svého soupeře před brankou Krále, zejména po dobré kombinaci Šika. Vše skončilo střelou Dvořáka, kterou brankář Přerova dobře viděl.
     
    11:31
    Stejně tak chytil následnou střelu Fronka hned po buly.
     
    12:31
    Další dobrá kombinace Dukly, na jejímž konci byl vítězem Daniel Král, zapisující úspěšný zákrok. Přerovští se zatím mohou na svého brankáře spolehnout.
     
    14:09
    Útok Zubrů končí ofsajdem.
     
    14:26
    Za brankou Adama Berana se po souboji otevřela dvířka, ale sudí hru přerušovat nemuseli. Poblíž byl totiž jihlavský trenér gólmanů Lukáš Sáblík, který zakročil pohotově, inu jako během své brankářské kariéry. Dvířka jsou zavřená, pokračuje se na druhé straně.
     
    15:24
    Za brankou Dukly došlo k několika soubojům o puk, dílčími vítězi jsou domácí. Ti hned míří s toušem na druhou stranu.
     
    15:49
    Jeden z hráčů Přerova přešel modrou dříve než puk, takže se jednalo o ofsajd.
     
    16:48
    Slušná kombinace Dukly, jenže bez výraznějšího ohrožení Daniela Krále. Jeden z domácích postupoval ze strany na brankáře Přerova, jenže nevystřelil. Dával puk za sebe, kde na něj nedosáhl Křehlík.
     
    17:34
    Menší roztržka za přerovskou brankou nebude znamenat poslání hráčů na trestnou lavici. Pokračuje se v pěti a první třetina možná skončí bez vyloučení.
     
    17:54
    Kolář to s rozjetím útočné akce nemyslel špatně, jenže jeho přihrávku nezachytil spoluhráč a je pískán ofsajd.
     
    18:04
    Na střelu Pechance od modré dobře viděl Beran, takže úspěšný zásah byl pro něj lahůdkou.
     
    19:17
    Filip Dvořák přejel po pravé straně přes modrou na hranici ofsajdu. Hrálo se však dále a z pravé strany opět dobře vystřelil, jenže Beran byl u své bližší tyčky pozorný.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce. Hokej příliš pohledný nebyl, to si nemusíme vůbec nic namlouvat. Hosté se již páté minutě ujali vedení po trefě Filipa Dvořáka, který si položil Berana a dal puk do volné části branky. Jihlava poté marně bušila do zatím pevné obrany soupeře, žádný další gól tedy nepadl – 0:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:18.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Navrátilec Tomáš Chlubna se zasloužil o první střelu druhé třetiny, nicméně Král si s jeho pokusem rady věděl.
     
    21:44
    V akci byl i další Tomáš, tentokráte Křehlík. Před brankou Krále si hledal odražený puk, nicméně zblízka jej pod betonem přerovského brankáře do klece nezasunul.
     
    22:05
    Přihrávka rukou v podání hostí.
     
    22:50
    Hodně tvrdý zákrok na útočné modré určitě nezůstane nepotrestán, Dukla půjde do přesilovky a Tomáš Chlubna se jde ještě za svého spoluhráče, na ledě v nepříjemných bolestech ležícího Otakara Šika, revanšovat. Vše ale řeší rozhodčí.
     
    Jihlava každopádně bude mít první přesilovou hru zápasu a otázkou je, na jak dlouho.
     
    23:02
    Je z toho pětka jak vyšitá pro Martina Novotného, navíc do konce utkání. Vše za faul kolenem na Otakara Šika. Jeho trest si odsedí Patrik Tarnoczy.
     
    24:32
    Chlubna zpoza branky pouštěl puk nalevo pro Harkabuse, který z úhlu rozvlnil jen boční síť.
     
    24:55
    Dukla je nadále v tlaku, ale projevuje se její nedobrá koncovka, což je problém, který trápí svěřence Viktora Ujčíka a Karla Nekvasila od začátku sezony.
     
    25:09
    Síly na ledě se srovnají, protože Filip Haman držel protihráče. A protože následná šarvátka trestána nebude, pokračuje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    25:17
    Dělovka Roberta Černého od modré končí těsně vedle pravé tyčky Berana.
     
    26:05
    Emotivnější pasáž hry končí ofsajdem Dukly. Z Hamanova trestu zbývá minuta, poté bude Jihlava hrát téměř minutovou početní výhodu.
     
    26:28
    Fronk dával puk za branku na Chlubnu, který mu posílal pas do zakončení zpátky, jenže vše přečetl jeden z obránců Přerova.
     
    27:10
    Chlubnovo nahození končí na betonech Krále a hokejkách Přerova, mezitím hosté posílají puk do středního pásma a Dukla je v pěti.
     
    27:58
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava se ze závěrečného tlaku v přesilovce prosazuje. Vítězslav Brož nejprve pálil z pravé strany, do střely mu ale obětavě lehl Jiří Krisl. Posléze se nejlepší "odklízeč sněhu" na Vysočině dostal opět do zakončení, po kterém vznikl v předbrankovém prostoru řádný provoz. Ten ukončil OTAKAR ŠIK, který po Hamanově přistrčení zvedl kotouč zblízka pod horní tyčku. Asistence: Filip Haman.
    27:58 Otakar ŠIK - 1:1
     
    28:54
    Jihlavští ožili a napadají rozehrávku soupeře. Zatím bez efektu, nicméně zvýšená aktivita Dukly je vidět.
     
    29:24
    A nyní je odměněna přesilovou hrou, kdy Daniel Ministr, jenž byl svého času krátce v Dukle na zkoušce, zahrál nedovoleně hákováním.
     
    29:41
    Fronk nejprve hledal na zadní tyči Brože, který se do zakončení těsně nedostal. Poté si jihlavský hráč s číslem 96 připravil puk na zakončení z levého kruhu, nicméně Král byl pozorný.
     
    30:20
    Miškář před brankou dostal kotouč na zakončení, byl ale sražen k zemi. Puk vyplaval u pravé tyče na Fronka, jenž už nestihl lépe zakončit do volné části klece. Dukla ale bude mít přesilovku pět na tři.
     
    30:23
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Jiří Krisl – 2 min., zásah do nohou.
     
    30:33
    Střela Harkabuse z levé strany šla těsně mimo, hosté se poté osvobozují.
     
    31:21
    Pokus Šika zneškodnil Král možná i za lehké pomoci tyčky, následovala pumelice Harkabuse z levého kruhu, kterou ale opět zneškodnil přerovský maskovaný muž.
     
    31:59
    Pokud se nemýlím, tak to byl Chlubna, který si mezi kruhy našel puk, ale z dobrého prostoru pálil mimo tři tyče.
     
    32:23
    Přerovští jsou v pěti.
     
    33:24
    Po Teclově pokusu z pravého kruhu na vzdálenější tyč vyhodili hosté puk na zakázané uvolnění.
     
    34:01
    Šik sice na modré dostal puk, ale neměl komu nahrát a ani se jak protáhnout do pásma. Dukla ale po chvíli opět útočí.
     
    34:31
    Miškář z předbrankového prostoru z obtížné pozice neposlal kotouč na branku, což byla pro Krále možná jediná záchrana.
     
    35:21
    Dvě dobré akce na obou stranách. Nejprve jeden z přerovských hráčů z kruhů netrefil branku, poté Král našel tvrdou střelu Hamana od modré ve výstroji.
     
    36:26
    Pořízek si dělal na pravém kruhu prostor ke střele, zamíchal s pukem, ale mezi tři tyče ho nedostal. Těsně vedle.
     
    37:15
    Průchod Brože po pravé straně do pásma byl zastaven pozornou defenzívou Přerova, které vypomohl útočník Daniel Indrák.
     
    38:11
    Střelu Pechance z pravého kruhu dokázal Beran zneškodnit. Stejný hráč se následně po odrazu puku dostával mezi kruhy k dorážce, jenže kotouč si nakonec těsně nenašel.
     
    38:38
    Miškář v kombinaci poslal puk na levou stranu pro Chlubnu, jenž ještě vylepšoval celou akci přihrávkou podél brankoviště na Fronka. Tu ale zblokovali hráči Přerova.
     
    38:48
    Fronk poté zkusil samostatnou individuální akci, při které se hezkou kličkou dostal přes protihráče, na Krále ale opět nevyzrál.
     
    39:18
    David Chroboček těžce odjíždí z ledové plochy. Nejsem si jistý, zda byl atak na něj trestán, tak jako tak ale jde Tomáš Harkabus ven za krosček.
     
    39:30
    Dukla se hned po buly osvobozuje.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Zápasy Dukly s Přerovem nepatří mezi brankově bohaté a nejinak tomu je i nyní. Ve druhé části byla Jihlava lepším týmem a vytvořila si několik šancí, z kterých se urodila jedna přesná trefa. Otakar Šik v závěru pětiminutového prodloužení zblízka poslal kotouč pod horní tyčku – 1:1. O náboj do dvaceti minut třetí části – a možná nejen jich – je postaráno.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:09.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Přerovští hned na úvod třetí části zavezli puk k Beranovi. Sice trošku kostrbatě, ale zavezli. Jihlavský brankář radši touš kryje v lapačce.
     
    40:23
    Přerov právě vstřelil branku!
    Nechytatelná rána znamená opětovné vedení Zubrů. Pechanec poslal z levého kruhu puk na branku pro JANA SVOBODU, který jej zvedl přesně do šibenice. Asistence: Antonín Pechanec, Jiří Krisl.
    40:23 Jan SVOBODA - 1:2
     
    40:59
    Přerovské nahození bylo sraženo jihlavskými hokejisty mimo hrací plochu. Z puku bude mít radost jeden z malých fanoušků.
     
    41:04
    Zakázané uvolnění hostí.
     
    41:08
    Jáchymova pumelice od modré prošla vedle pravé tyče Krále, domácí tak opět mohou žehrat na přesnost.
     
    41:34
    Filip Haman dostal do vínku obtížný puk na zpracování, čehož mohl využít Daniel Indrák. Rázem totiž ujel do samostatného úniku, ze kterého ale jihlavského brankáře nepřekonal. Tohle mohla být přidaná pojistka na přerovské vedení.
     
    42:51
    Hosté se soustředí především na pozornou defenzívu, ke Královi tak ve třetí třetině prakticky nedoputovala žádná střela.
     
    43:53
    David Březina z podobných pozic rozhodně umí pálit lépe, což dokazoval i v Dukle. Na pravé straně před brankou získal kotouč, který ale přes beton Berana nenadzvedl.
     
    44:33
    Kočího pokus prošel hradbou těl a odrazil se na branku, kde byl jistý Král. Poté střílel z modré Dundáček, který ale trefil jen brusli soupeře.
     
    46:18
    Smůla v zakončení Dukly pokračuje i u nově příchozích hráčů. Tomáš Chlubna vybruslil na osu hřiště s pukem a jel sám na Krále, nicméně kolem jeho lapačky síť nerozvlnil.
     
    47:51
    Krislovo nahození od modré sice došlo až před branku, ovšem Adam Beran si s ním věděl rady a puk vytěsnil.
     
    48:24
    Další velká šance Dukly. Po pravé straně si sjížděl sám na Krále Tobiáš Handl, který ho ale na vzdálenější tyči nepřekonal a k dorážce se již nedostal.
     
    49:57
    Další zakončení nenadělalo Královi žádný problém, Dukla se stále na gól hodně nadře. Hosty dělí deset minut od tří bodů.
     
    50:02
    Zatímco rána Bilčíka od modré skončila na výstroji Krále, je ohlášeno, že zápas sleduje 452 diváků...
     
    51:48
    Harkabusův pokus z kruhů byl na poslední chvíli zablokován hráčem Přerova.
     
    52:13
    Dundáčkovi po zakázaném uvolnění nesedla střela z první od modré. Dukla se i tak udržela na puku.
     
    53:30
    Aktivní čtvrtá lajna nyní zavařila soupeři. Juda zavezl puk do pásma a po chvilce se ke střele z kruhů dostal Vítězslav Brož, nicméně Daniel Král pomohl Přerovu dobrým zákrokem. Schoval puk ve výstroji.
     
    54:35
    Kouskovaná hra určitě svědčí více Přerovu. Po přihrávce rukou je pískán i icing Dukly.
     
    55:08
    Pořízek ukázal rychlé nohy a bleskově se proháčkoval podél pravého kruhu až na osu hřiště. Jeho střele chybělo jediné – poslat jí alespoň mezi tři tyče.
     
    55:24
    Zakázané uvolnění Přerova. Hra se stěhuje před Krále. Viktor Ujčík si ještě oddechový čas nebere.
     
    55:34
    Březina už si najížděl na pravý kruh do zakončení, jak ho ještě někteří jihlavští fanoušci pamatují. Rychle byl ale přistoupen obráncem.
     
    56:01
    Z množství poměrně normálních zákroků si ve třetí třetině rozhodčí přece jeden našli. Nakonec ale po domluvě s hráči byl "faul-nefaul" zřejmě po zásluze odvolán. Nevím, jak k tomu došlo, možná i přičiněním přerovského hráče.
     
    56:24
    Harkabus při snaze nahodit puk do pásma trefil stojícího obránce, od kterého se puk odrazil ven z pásma. Ofsajd Dukly.
     
    57:04
    Jihlavským se zatím nedaří ani zavézt puk do pásma, aby domácí mohli alespoň odvolat brankáře.
     
    57:33
    I nyní vyvezli Přerovští puk ven z pásma.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:31
    Zubři v pohodě odvracejí náznaky jihlavských ataků, navíc nyní musel Adam Beran zasahovat. Vhazování proběhne po jeho pravici.
     
    59:41
    Dukla se stále nemůže dostat do útočného pásma, nyní už to zkouší i bez Adama Berana. A po hře vysokou holí u branky Krále se bude vhazovat ve středním pásmu u útočné modré Přerova. Tohle už pro hosty vypadá více než nadějně.
     
    Konec zápasu.
     
    V zápasu 24. kola Chance ligy padaly puky jen do jedné branky. Již v páté minutě se dostali hosté do vedení trefou Filipa Dvořáka. Zatímco první část patřila zaslouženě Přerovu, ve druhé části byli lepší domácí a právem se dočkali vyrovnání. Otakar Šik totiž využil přesilovou hru a poslal puk pod víko. Další šance ale domácí nevyužili a 23 sekund po začátku třetí třetiny vstřelili rozhodující branku. Jan Svoboda totiž před brankou přizvedl střelu Pechance do šibenice. Jihlavští poté opět mohli vyrovnat, jenže v gólových šancích se neprosadil ani Chlubna a ani Handl. Závěr už si Přerov zkušeně pohlídal a veze domů tři body za vítězství 2:1. Jihlava tak čeká na výhru v pelhřimovském azylu od konce září.
     
    S konstatováním, že HC ZUBR Přerov vyhrál v Pelhřimově nad Jihlavou 2:1 a oplatil jí tak porážku z prvního vzájemného zápasu, se s Vámi loučí a hezký sobotní večer přeje Tomáš Lysý. (18:49:43)
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 28. Šik (Haman) – 5. F. Dvořák (Dobša), 41. Svoboda (Pechanec, Krisl)


    HC Dukla Jihlava: Beran (Wolf) – Dundáček, F. Kočí, Bilčík, D. Kolář, M. Jáchym, Haman, A. Dvořák – Chlubna, Miškář, Šik – Harkabus (A), Skořepa (C), Fronk – Křehlík, Handl, Pořízek – Tecl, Juda, V. Brož.
    Trenér: Viktor Ujčík

    HC ZUBR Přerov: Král (Postava) – R. Černý, Kudělka (A), Krisl (C), Chroboček, M. Novotný, Ševčík, Hrdinka – Svoboda, Macuh, Doležal (A) – Březina, Pechanec, Svoboda – Dobša, F. Dvořák, Goiš – Indrák, Ministr, Tarnoczy.
    Trenér: Robert Svoboda

    Rozhodčí: Koziol, Vašíček – Grygera, Kral'

    Diváci: 452
    thejrc.org