Poruba 2011 – Frýdek-M. 3:4 (po pr.) | Jihlava – Přerov 1:2 (kon.) | Vsetín – Třebíč 2:1 (kon.)
Prostějov – Slavia 3:4 (0:2 po s.n.) | Šumperk – Kolín 3:2 (1:0 po s.n.) | Zlín – Pardubice B 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
HC ZUBR Přerov
Sobota 26.11.2022, 16:30 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • Chance liga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:01
    Z množství poměrně normálních zákroků si ve třetí třetině rozhodčí přece jeden našli. Nakonec ale po domluvě s hráči byl "faul-nefaul" zřejmě po zásluze odvolán. Nevím, jak k tomu došlo, možná i přičiněním přerovského hráče.
     
    53:30
    Aktivní čtvrtá lajna nyní zavařila soupeři. Juda zavezl puk do pásma a po chvilce se ke střele z kruhů dostal Vítězslav Brož, nicméně Daniel Král pomohl Přerovu dobrým zákrokem. Schoval puk ve výstroji.
     
    48:24
    Další velká šance Dukly. Po pravé straně si sjížděl sám na Krále Tobiáš Handl, který ho ale na vzdálenější tyči nepřekonal a k dorážce se již nedostal.
     
    46:18
    Smůla v zakončení Dukly pokračuje i u nově příchozích hráčů. Tomáš Chlubna vybruslil na osu hřiště s pukem a jel sám na Krále, nicméně kolem jeho lapačky síť nerozvlnil.
     
    43:53
    David Březina z podobných pozic rozhodně umí pálit lépe, což dokazoval i v Dukle. Na pravé straně před brankou získal kotouč, který ale přes beton Berana nenadzvedl.
     
    41:34
    Filip Haman dostal do vínku obtížný puk na zpracování, čehož mohl využít Daniel Indrák. Rázem totiž ujel do samostatného úniku, ze kterého ale jihlavského brankáře nepřekonal. Tohle mohla být přidaná pojistka na přerovské vedení.
    40:23 Jan SVOBODA - 1:2
     
    40:23
    Přerov právě vstřelil branku!
    Nechytatelná rána znamená opětovné vedení Zubrů. Pechanec poslal z levého kruhu puk na branku pro JANA SVOBODU, který jej zvedl přesně do šibenice. Asistence: Antonín Pechanec, Jiří Krisl.
     
    39:18
    David Chroboček těžce odjíždí z ledové plochy. Nejsem si jistý, zda byl atak na něj trestán, tak jako tak ale jde Tomáš Harkabus ven za krosček.
     
    35:21
    Dvě dobré akce na obou stranách. Nejprve jeden z přerovských hráčů z kruhů netrefil branku, poté Král našel tvrdou střelu Hamana od modré ve výstroji.
     
    34:31
    Miškář z předbrankového prostoru z obtížné pozice neposlal kotouč na branku, což byla pro Krále možná jediná záchrana.
     
    31:21
    Pokus Šika zneškodnil Král možná i za lehké pomoci tyčky, následovala pumelice Harkabuse z levého kruhu, kterou ale opět zneškodnil přerovský maskovaný muž.
     
    30:23
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Jiří Krisl – 2 min., zásah do nohou.
     
    30:20
    Miškář před brankou dostal kotouč na zakončení, byl ale sražen k zemi. Puk vyplaval u pravé tyče na Fronka, jenž už nestihl lépe zakončit do volné části klece. Dukla ale bude mít přesilovku pět na tři.
     
    29:41
    Fronk nejprve hledal na zadní tyči Brože, který se do zakončení těsně nedostal. Poté si jihlavský hráč s číslem 96 připravil puk na zakončení z levého kruhu, nicméně Král byl pozorný.
     
    29:24
    A nyní je odměněna přesilovou hrou, kdy Daniel Ministr, jenž byl svého času krátce v Dukle na zkoušce, zahrál nedovoleně hákováním.
    27:58 Otakar ŠIK - 1:1
     
    27:58
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava se ze závěrečného tlaku v přesilovce prosazuje. Vítězslav Brož nejprve pálil z pravé strany, do střely mu ale obětavě lehl Jiří Krisl. Posléze se nejlepší "odklízeč sněhu" na Vysočině dostal opět do zakončení, po kterém vznikl v předbrankovém prostoru řádný provoz. Ten ukončil OTAKAR ŠIK, který po Hamanově přistrčení zvedl kotouč zblízka pod horní tyčku. Asistence: Filip Haman.
     
    25:09
    Síly na ledě se srovnají, protože Filip Haman držel protihráče. A protože následná šarvátka trestána nebude, pokračuje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    24:32
    Chlubna zpoza branky pouštěl puk nalevo pro Harkabuse, který z úhlu rozvlnil jen boční síť.
     
    23:02
    Je z toho pětka jak vyšitá pro Martina Novotného, navíc do konce utkání. Vše za faul kolenem na Otakara Šika. Jeho trest si odsedí Patrik Tarnoczy.
     
    21:44
    V akci byl i další Tomáš, tentokráte Křehlík. Před brankou Krále si hledal odražený puk, nicméně zblízka jej pod betonem přerovského brankáře do klece nezasunul.
     
    04:44
    Přerov právě vstřelil branku!
    Po necelých pěti minutách se hosté ujímají vedení, navíc v signalizovaném trestu Jihlavy. FILIP DVOŘÁK si nabruslil s pukem před Berana, dobře naznačil kličku a poté zakončil mimo dosah marně se natahujícího brankáře Dukly. Asistence: David Dobša.
     
    00:34
    Jihlavští hokejisté byli hned v první minutě blízko branky, když se kotouč odrazil do předbrankového prostoru pro Patrika Miškáře, jenž ale puk za Daniela Krále nedostal.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 28. Šik (Haman) – 5. F. Dvořák (Dobša), 41. Svoboda (Pechanec, Krisl)


    HC Dukla Jihlava: Beran (Wolf) – Dundáček, F. Kočí, Bilčík, D. Kolář, M. Jáchym, Haman, A. Dvořák – Chlubna, Miškář, Šik – Harkabus (A), Skořepa (C), Fronk – Křehlík, Handl, Pořízek – Tecl, Juda, V. Brož.
    Trenér: Viktor Ujčík

    HC ZUBR Přerov: Král (Postava) – R. Černý, Kudělka (A), Krisl (C), Chroboček, M. Novotný, Ševčík, Hrdinka – Svoboda, Macuh, Doležal (A) – Březina, Pechanec, Svoboda – Dobša, F. Dvořák, Goiš – Indrák, Ministr, Tarnoczy.
    Trenér: Robert Svoboda

    Rozhodčí: Koziol, Vašíček – Grygera, Kral'

    Diváci: 452
    thejrc.org