Třinec – HC Litvínov 4:5 (po pr.) | Zlín – Olomouc 3:2 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 1:2 (kon.)
Plzeň – Kometa Brno 0:0 (odl.) | Vítkovice – K. Vary 5:2 (kon.) | Sparta – Jihlava 6:2 (kon.)
Mountfield HK – Liberec 0:0 (odl.)
odloženo
Mountfield HK
0:0 (-:-, -:-, -:-)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 26.11.2022, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů • 26. kolo
Partner:
     
    59:41
    V samotném závěru se mohli domácí dočkat, když si klepl o puk na vrcholku levého kruhu Vencl, střelu na bližší tyč ale napálil jenom do břevna!
     
    57:07
    Kříž mohl v brejku nechat vypít domácí kalich hořkosti až do dna, když ujel dvěma obráncům. Ačkoliv mířil do odkryté části branky, nakonec zachránila hradecké hokejisty tyč. Ještě předtím však Kříže sekl David Pavič (MHK) a dostává dvě minuty.
     
    53:23
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Fiala – 2 min., vysoká hůl.
     
    52:35
    Hradci dnes není souzeno dát byť jednu branku. Domácí útok využil chyby obránců a Michal Beneš dostal přihrávku k levé tyči, kotouč se mu ale zamotal na hokejce a k zakončení nedošlo. Poté sice kombinace pokračovala a do bloku šli dva Severočeši, Krátký ale ve finále nemusel ani zasahovat.
     
    50:19
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec na začátku posledních deseti minut definitivně láme duel na svoji stranu! Bylo to především o důrazu na brankovišti. Střelu Vološína sice Kasal lapil, liberečtí útočníci ale byli důraznější oproti hradeckým obráncům a MIKULÁŠ JENČOVSKÝ nakonec dostrkal puk za Kasalova záda – 0:4! Asistence: Tadeáš Vološín, Petr Gajda.
     
    49:12
    Král dostal na samotném konci přesilovky možnost snížit, když se zjevil sám před Krátkým, z první ale jenom trefil Krátkého do vyrážečky!
     
    47:22
    Šanci na částečný návrat do utkání mají domácí právě nyní. Radek Janata (LIB) dostává dvě minuty za sekání.
     
    43:49
    Další gólovku měl Leden, který jel na Krátkého fakticky sám. Jenže když už brankáře Tygrů překonal, tak nechal Krátký na ledě beton a Leden mu jej trefil!
     
    41:56
    Hradec zlepšil hru směrem dopředu a Fiala předvedl krásnou individuální akci na levé straně. Bekhendem už tlačil puk do horní části branky, krásný zákrok ale předvedl Krátký, který sebral domácím gólovou radost lapačkou!
     
    39:52
    Naopak to mohlo být klidně ještě 0:4, když Gajda s Koštovalem ujeli do situace 2 na 1. Koštoval však trefil jenom Kasala, následná snaha hostí dostat puk do branky skončila akorát posunutou brankou z jejich strany.
     
    37:25
    I tak se ale šelmy dostaly v oslabení do šance. Petr Gajda dlouho držel puk na vlastní hokejce a situaci 2 na 1 chtěl řešit sám, bekhendem ale napálil jenom Kasalův beton!
     
    35:31
    Jenže hned poté se musí bránit. Matouš Jakubec (LIB) to má za dvě minuty kvůli faulu kolenem.
     
    35:27
    Matěj Beneš si protáhl puk přes dva beky a rázem jel sám na branku. Krátkého si i položil, hostující gólman však vytáhl fantastický zákrok vyrážečkou a Liberečtí tak vedou stále 3:0!
     
    34:06
    Na druhé straně mohli domácí snížit, po tečované střele z levého kruhu zazvonila za Krátkého ramenem pouze tyč!
     
    31:34
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Jakubec – 2 min., hákování.
     
    30:40
    Liberec právě vstřelil branku!
    Technický přestupek je potrestán, Tygři vedou už tříbrankovým rozdílem! Jenčovský dostal přihrávku pod levý kruh a v ideální moment našel křižnou přihrávkou na pravé straně nepokrytého PETRA GAJDU. Hostující útočník nikam nespěchal, stáhl si puk optimálně na zakončení, které opřel o tyčku. Druhá využitá přesilovka – 0:3! Asistence: Mikuláš Jenčovský, Filip Kříž.
     
    29:43
    Liberec se relativně v pohodě ubránil a krátce poté bude mít početní výhodu. Mountfield hrál totiž zcela evidentně v šesti lidech, za což dostává dvě minuty. Ty zamíří odsedět Leden.
     
    28:55
    Michal Beneš nabral rychlost podél prken a hledal před brankou Vencla, který si sjel na zakončení. Pokus mířený na vzdálenější tyč šel ale těsně mimo!
     
    27:32
    Možnost přesilové hry dostane i Hradec. Lukáš Meisel (LIB) slízl dvojku za držení.
     
    24:32
    Liberec právě vstřelil branku!
    O necelou půlminutu později je to navíc o dvě branky a hradecká střídačka bere oddechový čas! JAROMÍR PÉREZ táhl útok po levém křídle, zcela bez okolků vykoupal Hrbka a rázem byl sám před Kasalem. A poradil si znamenitě, střelou pod Kasalovu vyrážečku dává Tygrům nadějný náskok – 0:2! Bez asistence.
     
    24:03
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovku využívají a dostávají se do důležitého vedení! Kříž si na levém mantinelu udělal chvilku prostoru a poslal puk do předbrankového prostoru, kde byl připraven MIKULÁŠ JENČOVSKÝ. Ten se rychle zorientoval a s notnou dávkou štěstí překonal Kasala, který v první chvíli vypadal, že bude puk mít – 0:1! Asistence: Filip Kříž, Petr Gajda.
     
    23:16
    Petr Moravec (MHK) je první vyloučený hráč utkání. Za hákování dostává obligátní dvě minuty.
     
    21:46
    Jansa ustál souboj na levé straně a hned tlačil puk křížem na Péreze, který byl připraven před brankou. Tomu však chyběl půlkrok na zakončení do odkryté branky!
     
    18:46
    Pérez nepřetlačil dva obránce na kruzích před sebou, přesto hosté zůstali v útočném pásmu. A že to bylo poměrně divoké. Kříž ale ve velmi nadějné pozici trefil jenom Kasala.
     
    16:22
    Kasal se nedohodl s Havlíčkem a vyhozený hostující puk nechtíc zahráli oba. Z toho tak vznikla hned dvojí šance pro Janatu, který ale ani v jedné situaci nepřekonal domácího brankáře!
     
    12:56
    Tygři pak prohráli hned další navazující buly a Michal Beneš mohl napravit předchozí akci, chybělo mu však puk zvednout nad lapačku ležícího gólmana!
     
    12:46
    Krátký udržel Liberec na bezbrankovém stavu! Po buly totiž hned propadl puk do brankoviště a Pajer trefoval prostor pod betony, který si liberecký brankář ale pohlídal. Jenže puk dostal jenom před sebe k Michalu Benešovi, ani on však společně se svým bratrem nedostal v nepřehledné situaci puk za Krátkého záda!
     
    04:43
    Velmi zajímavě to rozjeli Jenčovský s Koštovalem, kdy prvně jmenovaný z pravého kruhu pouštěl za sebe pro Koštovala z druhé vlny. Ten si ještě puk stáhl lépe na střelu a pálil křížem na zadní tyč, ale těsně vedle!
    GSA

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky:


    Mountfield HK:
    Bílí Tygři Liberec:
    thejrc.org