Philadelphia – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Detroit – Arizona 4:3 (1:0 po s.n.) | Columbus – NY Islanders 2:3 (kon.)
Buffalo – New Jersey 1:3 (kon.) | Vegas – Seattle 2:4 (kon.) | Tampa – St. Louis 5:2 (kon.)
Dallas – Winnipeg 4:5 (po pr.) | San Jose – Los Angeles 2:5 (kon.) | NY Rangers – Edmonton 3:4 (kon.)
Carolina – Calgary 3:2 (kon.)
konec
New York Rangers
3:4 (1:0, 2:0, 0:4)
Edmonton Oilers
Sobota 26.11.2022, 19:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:52
    A hosté dostávají kotouč mimo své pásmo do neutrální zóny!
     
    59:42
    Rangers sice jsou v útoku, ale vůbec se nedostávají do střeleckých pozic!
     
    58:45
    Rangers odvolávají brankáře!
    57:58 Leon DRAISAITL - 3:4
     
    57:58
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jenže jim to není nic platné! Oilers využívají přesilovou hru! McDavid našel v levém kruhu Nugenta-Hopkinse, který místo střely volil křižný pas na LEONA DRAISAITLA, jenž byl postavený na pravé straně brankoviště. Německý útočník nastavil do cesty puku hokejku a usměrnil ho za záda Šesťorkina! Asistence: Ryan Nugent-Hopkins, Connor McDavid.
     
    57:34
    Ale pozor, Edmonton si zahraje přesilovou hru! Lafreniere se dopustil hrubosti, konkrétně stržení helmy z hlavy Tysona Barrieho a míří na trestnou lavici!
     
    54:05
    Campbell se vrhl po puku před své brankoviště, nepovedlo se mu ale schovat jej pod sebe. Rangers toho však nevyužili, ležící brankář, který se následně dostal ještě do strany při snaze ukořistit kotouč pro sebe, měl v těchto okamžicích velké štěstí.
    50:21 Dylan HOLLOWAY - 3:3
     
    50:21
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jenže zakřiknutá hra ze strany Rangers má za následek, že Edmontom vyrovnává na 3:3! Ve středním pásmu se dokázali Oilers zmocnit puku, McLeod posunul na DYLANA HOLLOWAYE, který po najetí do levého kruhu vystřelil na bližší tyč a Šesťorkin kapituluje potřetí během necelých šesti minut! Asistence: Ryan McLeod.
    47:32 Evan BOUCHARD - 3:2
     
    47:32
    Edmonton právě vstřelil branku!
    EVAN BOUCHARD udeřil podruhé! Tentokrát vypálil od modré čáry a prostřelil Šesťorkina, který jen bezradně máchl rukama. Obránce Edmontonu přitom zakončoval dokonce v pádu, přesto se dokázal prosadit a vsítil svůj druhý gól v sezoně. Asistence: Warren Foegele.
    44:40 Evan BOUCHARD - 3:1
     
    44:40
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Těsně po skončení přesilové hry se ale Oilers přeci jen dočkali! EVAN BOUCHARD přesně zamířil z okraje pravého kruhu a poslal kotouč do pravého horního růžku Šesťorkinovy klece! Asistence: Jesse Puljujarvi, Ryan McLeod.
     
    42:39
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    K'Andre Miller – 2 min., hákování.
    36:27 Julien GAUTHIER - 3:0
     
    36:27
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí se vrhli s vervou do útoku, vytvořili velký tlak na brankoviště Edmontonu a zvyšují na 3:0! Ze skrumáže před brankovištěm Edmontonu se kotouč odrazil do pravé strany, odkud JULIEN GAUTHIER dokázal zvednout střelu pod horní tyč Campbellovy klece. Asistence: Ryan Carpenter, Sammy Blais.
    35:54 Chris KREIDER - 2:0
     
    35:54
    Rangers právě vstřelili branku!
    Teď už ale nemůže trenér Edmontonu vymyslet nic! Hosté přišli ve svém pásmu o kotouč a Rangers rozehráli gólovou kombinaci, na jejímž konci dokázal CHRIS KREIDER z nulového úhlu trefit záda brankáře Campbella a o ně dostat puk do sítě. Asistence: Ryan Lindgren, Artěmij Panarin.
    34:32 Neuznaný gól Rangers
     
    34:32
    Rozhodčí usoudili, že při střele Schneidera z pravého kruhu došlo ke kontaktu jednoho z útočících hráčů s brankářem Campbellem v brankovišti. Situaci zkoumali dlouhých pět minut a rozhodli se branku neuznat!
     
    34:32
    Trenér Edmontonu si znovu vzal challenge a rozhodčí hodně dlouho zkoumají, jestli nedošlo k nedovolenému bránění brankáři.
     
    34:32
    Gól Bradena Schneidera je kvůli nedovolenému bránění brankáři neuznaný!
     
    30:59
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers:
    Leon Draisaitl – 2 min., sekání.
     
    29:54
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    Ryan Lindgren – 2 min., krosček.
     
    27:14
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers:
    Klim Kostin – 2 min., krosček.
     
    22:37
    Obrovská šance Rangers, kterou ale nezužitkoval Kakko! Finský forvard se dostal k dorážce po střele Schneidera, puk ale otřel pouze o tyč branky soupeře! Měl přitom před sebou zčásti odkrytou klec, Campbell byl povyjetý.
     
    20:52
    Výborný útok Edmontonu a ještě lepší zákrok Šesťorkina! Draisaitl se vřítil před brankoviště a místo střely volil zadovku na najíždějícího Puljujarviho, který z mezikruží vyslal prudkou střelu k levé tyči. Domácí brankář ale svým betonem kotouč srazil mimo klec.
     
    18:31
    Prudká rána z nápřahu od Panarina, který dostal křižnou přihrávku k levému mantinelu a okamžitě pálil. Campbellovi se povedlo uzavřít mezery a zachytit puk ještě před brankovou čárou. Rozhodčí ale ještě míří k videu.
     
    10:38
    Ač domácí dokázali zásluhou Artěmije Panarina využít přesilovou hru, trenér Edmontonu si vzal challenge a bylo odhaleno, že brance předcházelo postavení mimo hru Rangers.
     
    09:25
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers:
    Mattias Janmark – 2 min., podrážení.
    02:20 Alexis LAFRENIERE - 1:0
     
    02:20
    Rangers právě vstřelili branku!
    Trochu nečekaný úder, kterým ALEXIS LAFRENIERE otevírá skóre zápasu! Dobře se domácí útočník postavil k brankovišti, kde si počíhal na přihrávku Foxe z pravého kruhu a protečoval kotouč za záda Campbella. Asistence: Adam Fox, Ryan Lindgren.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 3. Lafreniere (Fox, R. Lindgren), 36. Kreider (R. Lindgren, Panarin), 37. Gauthier (Carpenter, Blais) – 45. Bouchard (Puljujärvi, R. McLeod), 48. Bouchard (Foegele), 51. Holloway (R. McLeod), 58. Draisaitl (Nugent-Hopkins, McDavid)


    New York Rangers: Šesťorkin (Halák) – K. Miller, Trouba (C), Fox, R. Lindgren, Schneider, Hájek – Zibanejad, Kreider (A), Panarin (A) – Goodrow, Vesey, Trocheck – Lafreniere, Chytil, Kakko – Gauthier, Carpenter, Blais.
    Edmonton Oilers: Campbell (S. Skinner) – Ceci, Nurse (A), Kulak, Bouchard, Barrie, Broberg – Puljujärvi, McDavid (C), Draisaitl (A) – Hyman, Nugent-Hopkins, Janmark – Kostin, R. McLeod, Foegele – Ryan, Malone, Holloway.

    Rozhodčí: Charron, Hebert – Suchánek, Pancich

    Diváci: 18006
    thejrc.org