Carolina – Calgary 3:2 (kon.) | Florida – St. Louis 4:5 (po pr.) | Pittsburgh – Toronto 1:4 (kon.)
New Jersey – Washington 5:1 (kon.) | NY Islanders – Philadelphia 5:2 (kon.) | Colorado – Dallas 4:1 (kon.)
Vegas – Vancouver 1:5 (kon.) | Minnesota – Arizona 4:3 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Toronto Maple Leafs
Neděle 27.11.2022, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    54:36 Auston MATTHEWS - 1:4
     
    54:36
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Protiútok Toronta, který prakticky po celou dobu řídil Michael Bunting, jenž se dokázal procpat ve středním pásmu přes jednoho protihráče a projel do útoku po pravém křídle. Dostal se do velkých problémů, čelil třem soupeřům a dokonce spadl na led. I vleže ale dokázal poslat přihrávku mezi kruhy na AUSTONA MATTHEWSE, který nikým nebráněn vsítil svůj desátý gól v této sezoně! Asistence: Michael Bunting.
    51:38 Rickard RAKELL - 1:3
     
    51:38
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí ještě mohou doufat! Trochu se štěstím se jim povedlo vsítit první gól v utkání, když se puk po přihrávce Guentzela, jenž mířil na modrou čáru, odrazil od brusle bránícího protihráče do pravého kruhu k RICKARDOVI RAKELLOVI, který okamžitě vystřelil na branku a nachytal Kallgrena na švestkách. Asistence: Jake Guentzel, Sidney Crosby.
     
    40:06
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Jake Guentzel – 2 min., sekání.
     
    35:24
    Aston-Reese se přiřítil na zadní mantinel, kde fauloval protihráče. Za podražení putuje na trestnou lavici. Komerční pauza.
    30:50 William NYLANDER - 0:3
     
    30:50
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tohle už je pro Pittsburgh hodně vážné. Matthews dokázal za brankou vybojovat a udržet kotouč, načež jej posunout mezi kruhy na WILLIAMA NYLANDERA, který zvyšuje už na 3:0! Asistence: Auston Matthews, Michael Bunting.
    29:55 Pontus HOLMBERG - 0:2
     
    29:55
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hrubka v rozehrávce Pittsburghu zapříčinila druhý gól Toronta. Marner se zmocnil na zadním mantinelu kotouče a přihrál mezi kruhy na PONTUSE HOLMBERGA, který střelou přes obránce k pravé tyči prostřelil DeSmithe a zvyšuje na 2:0. Asistence: Mitchell Marner.
     
    27:58
    Kallgren nedokázal po střele Guentzela udržet puk, který mu propadl za záda do brankoviště. Rozhodčí v tu chvíli přerušil hru, přestože se Crosby hnal za dorážkou a dostal puk do sítě. Rozhodčí ještě zamířil k videu, aby si ujasnil, že zapískal před touto dorážkou. Tak se také stalo a gól tedy neplatí.
     
    27:39
    Výbornou přihrávkou našel Nylander v pravém kruhu Buntinga, který pálil z první, ale trefil jen tyč DeSmithovy klece!
     
    20:54
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Jeff Petry – 2 min., krosček.
     
    12:59
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Marcus Pettersson – 2 min., hákování.
     
    03:27
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Victor Mete – 2 min., držení.
    00:40 Mitchell MARNER - 0:1
     
    00:40
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Fantastický vstup Toronta do utkání! Po pouhých 40 sekundách se povedlo MITCHELLOVI MARNEROVI přijmout přihrávku Matthewse na útočné modré, projít až před branku a ztuhlého brankáře DeSmithe, který zaujal postavení v rozkleku, ale dál se prakticky nehýbal, obehrát kličkou do pravé strany. Asistence: Auston Matthews, Calle Järnkrok.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 52. Rakell (Guentzel, Crosby) – 1. Marner (Matthews, Järnkrok), 30. Holmberg (Marner), 31. Nylander (Matthews, Bunting), 55. Matthews (Bunting)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – M. Pettersson, Letang (A), Petry, P. Joseph, Dumoulin, Rutta – Crosby (C), Rakell, Guentzel – Rust, Zucker, Malkin (A) – Heinen, McGinn, Carter – Blueger, Poehling, Archibald.
    Toronto Maple Leafs: Källgren (Murray) – Holl, Giordano, Liljegren, Sandin, Hollowell, Mete – Nylander, Bunting, Matthews (A) – Tavares (C), Marner (A), Järnkrok – Kämpf, Engvall, Aston-Reese – Kerfoot, Malgin, Holmberg.

    Rozhodčí: Lambert, Sutherland – Marquis, Toomey

    Diváci: 18166
    thejrc.org