Carolina – Calgary 3:2 (kon.) | Florida – St. Louis 4:5 (po pr.) | Pittsburgh – Toronto 1:4 (kon.)
New Jersey – Washington 5:1 (kon.) | NY Islanders – Philadelphia 5:2 (kon.) | Colorado – Dallas 4:1 (kon.)
Vegas – Vancouver 1:5 (kon.) | Minnesota – Arizona 4:3 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Dallas Stars
Neděle 27.11.2022, 03:00 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:40
    Glendening a MacDonald ozdobili skomírající závěr zápasu krátkou bitkou. Rozbuškou byl masivní MacDonaldův hit na Kivirantu. Útočník Dallasu obdržel kromě tradiční pětky i dvojku za vyvolání šarvátky a jako bonus také osobní trest.
    47:01 Logan O'CONNOR - 4:1
     
    47:01
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Laviny už jsou blízko vítězství! Lundkvist zprava vypálil do Georgijevovy vyrážečky a poté hodně chyběl při bránění rychlého kontru. Mansona Wedgewood vychytal, jenže puk vyrazil na LOGANA O´CONNORA a ten z dorážky nezaváhal. Asistence: Josh Manson.
     
    46:04
    První přesilovková letka konečně přepustila místo dalším. Brzo po buly měl šanci MacDonald. Wedgewooda zachránila tyč.
     
    44:20
    Vyloučení v týmu Dallas Stars:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Mason Marchment.
     
    40:44
    Vyloučení v týmu Dallas Stars:
    Ryan Suter – 2 min., vysoká hůl.
     
    38:35
    Pavelski sestřelil v mezikruží fungujícího Lehkonena. Robertson poté nabíjel Heiskanenovi do pravého kruhu a finský bek orazítkoval břevno.
     
    36:31
    Radek Faksa si vynutil další faul. V mezikruží ho podrazil Manson a Texasané budou i nadále v početní převaze. Pro autora gólu na 2:0 je to už třetí trest.
     
    34:10
    Vteřinu před koncem oslabení si Colorado nepohlídalo průběh střídání. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odsedí Martin Kaut.
     
    32:10
    Radek Faksa se snažil odlepit od MacKinnona. Při obratu v levém kruhu byl zahákován a získal pro své barvy přesilovou hru.
    30:43 Dryden HUNT - 3:1
     
    30:43
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Newhook si naplánoval obkroužení branky a střelu z pravé strany. Od betonu klečícího Wedgewooda se kotouč odrazil k DRYDENU HUNTOVI a ten ho narychlo připraveným bekhendem uklidil do brány. Asistence: Alex Newhook, Martin Kaut.
    28:13 Joe PAVELSKI - 2:1
     
    28:13
    Dallas právě vstřelil branku!
    Z šestadvacáté střely na branku už Georgijev kapituluje! Způsobil to Heiskanenův pokus z osy kluziště, který byl během sekundy několikrát tečován. Před cestou do branky se ho jako poslední dotkl JOE PAVELSKI, pro něhož je to 10. gól sezony. Asistence: Miro Heiskanen, Jason Robertson.
     
    27:42
    Marchment si netroufal vystřelit bekhendem. Manson ho vytlačil k mantinelu a tam jej podle hlavního fauloval. Jsou to poměrně přísné dvě minuty za držení.
     
    20:50
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche:
    Josh Manson – 2 min., nedovolené bránění.
    13:51 Josh MANSON - 2:0
     
    13:51
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Rantanenem tečovanou střelu Lehkonena Wedgewood do branky nepustil. Mírně dezorientován se ale dostal do klinče se spoluhráčem Heiskanenem a proto nemohl reagovat na bekhendovou dorážku JOSHE MANSONA. Asistence: Mikko Rantanen, Artturi Lehkonen.
    02:05 Nathan MACKINNON - 1:0
     
    02:05
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Benn udělal velkou chybu v citlivých místech. Při otočce nechal puk za sebou a odevzdal ho NATHANU MACKINNOVI, který se střelou zápěstím z pravého kruhu postaral o proměnění přesilové hry. Bez asistence.
     
    00:37
    Vyloučení v týmu Dallas Stars:
    Nils Lundkvist – 2 min., držení.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 3. MacKinnon, 14. Manson (Rantanen, Lehkonen), 31. Hunt (Newhook, Kaut), 48. L. O'Connor (Manson) – 29. Pavelski (Heiskanen, J. Robertson)


    Colorado Avalanche: Georgijev (Francouz) – Makar (A), D. Toews, Girard, Manson, E. Johnson, MacDonald – Rantanen (A), MacKinnon (A), Lehkonen – Kaut, Newhook, Hunt – L. O'Connor, Compher, Cogliano – Ranta, Megna, Blidh.
    Trenér: Jared Bednar

    Dallas Stars: Wedgewood (Oettinger) – C. Miller, Heiskanen, Lundkvist, R. Suter, Hakanpää, Lindell (A) – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Gurjanov, Seguin (A), Marchment – Dellandrea, W. Johnston, Ja. Benn (C) – Glendening, Faksa, Kiviranta.
    Trenér: Peter DeBoer

    Rozhodčí: Halkidis, Hanson – Nansen, Knorr

    Diváci: 18 129
    thejrc.org