Slavia – Havlíčkův Brod 2:1 (po pr.) | HK MD Šumperk – Vsetín 1:2 (0:1 po s.n.) | Písek – Kladno 4:3 (po pr.)
Přerov – Havířov 6:2 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
6:2 (2:0, 2:0, 2:2)
AZ Havířov
Neděle 27.11.2022, 17:00 • MEO Aréna, Přerov • Liga juniorů • 18. kolo
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek neděle. (19:17:22)
     
    Zápas je u konce. Ve třetí třetině padly dvě branky na obou stranách. Za hosty nejprve u bližší tyče snížil lídr jejich bodování Jakub Plevka, Zubři pak odpověděli zásluhou Jana Billy, který využil čtvrtou přesilovku domácího týmu v zápase. V 52. minutě se v početní převaze radovali také hráči Havířova, Žurkovo zaváhání totiž potrestal Adam Kreutz. Konečné skóre stanovil v čase 53:29 nejproduktivnější hráč Hanáků Matěj Halík, který při nájezdu na brankáře zvolil zakončení do levé šibenice. Přerov tak porazil Havířov 6:2 a ukončil mu sérii bez porážky. Úspěšná šňůra AZetu trvala celkem pět duelů. MEO naopak vyrovnalo listopadovou bilanci na tři výhry a tři porážky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Lysoněk si najel na hranici levého kruhu, odtud ale zakončil vedle vzdálenější tyče havířovské branky.
     
    59:13
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    58:32
    Táhlou střelu Nesvadby od modré čáry Maňásek betonem vyrazil do rohu obranného pásma Havířova. Zanedlouho si poradil také s pokusem Šilhavého z levé strany, i když se před ním nacházelo hned několik hráčů z obou týmů.
     
    58:11
    Přerovskou kombinaci zakončil střelou z levého kruhu Šilhavý. Maňásek se stihl přesunout a kotouč zastavil vkleče na hrudi.
     
    58:01
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:13
    Vyloučení v týmu AZ Havířov:
    Lajoš – 2 min., sekání.
     
    55:51
    Velká šance na straně hostů. Kolat se tentokrát ocitl tváří v tvář Žurkovi, najetý ale zakončil pouze do klečícího přerovského brankáře. Ten tak udržel čtyřgólové vedení svého celku.
     
    55:15
    Po přihrávce od levého mantinelu vystřelil z mezikruží Kolat, levou tyč přerovské branky nicméně minul.
     
    55:04
    Hra je nyní v podání obou týmů vcelku rozháraná. Přerov nakonec poslal puk na zakázané uvolnění, vhazovat se bude po pravici Žurka.
     
    53:29
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři si znovu berou zpět čtyřgólový náskok. Billa dlouhým pasem za obranu přesně našel MATĚJE HALÍKA, který jel sám na Maňáska a zakončil do levého horního rohu havířovské branky. Asistence: Jan Billa a Jaroslav Pekr.
     
    51:52
    Havířov právě vstřelil branku!
    Také Slezané využívají v tomto utkání přesilovou hru. Druhý gól jim daroval přerovský brankář Žurek, jehož špatnou rozehrávku potrestal zakončením do prázdné brány ADAM KREUTZ. Asistence: Olaf Wlodara.
     
    50:56
    Havířov sice v přesilovce zavezl puk do útočného pásma, pak už ale poněkolikáté v zápase ztroskotal na tom, že obránce nedokázal zachytit přihrávku na modrou čáru.
     
    49:55
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Lysoněk – 2 min., krosček.
     
    48:27
    Přerov právě vstřelil branku!
    Hanákům dnes přesilovky jdou, v gól proměňují už čtvrtou hru pěti proti čtyřem. Halík poslal kotouč k modré čáře JANU BILLOVI a rakouský bek ve službách Zubrů tvrdým příklepem propálil všechno, co mu stálo v cestě. Včetně Maňáska. Asistence: Matěj Halík.
     
    47:44
    Vyloučení v týmu AZ Havířov:
    Makovec – 2 min., hákování.
    Marken.cz

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 2. Buršík (Štíbr, Koblížek), 15. Pekr (Halík, Kuchta), 34. Koblížek (Nesvadba, Lysoněk), 40. Hanák (Kolařík, Mašek), 49. Billa (Halík), 54. Halík (Billa, Pekr) – 45. Plevka (Urbančík, Siekierka), 52. Kreutz (Wlodara)


    HC ZUBR Přerov: Žurek (Vojtek) – Billa (A), Harásek, Nesvadba (C), Pekr, Veselý, Koblížek, Brázda – Šilhavý, Lysoněk, Buršík, Halík, Kolařík, Hlůšek, Hyža, Štíbr (A), Kuchta, Mašek, Hanák
    Trenér: Pavel Neuman

    AZ Havířov: Maňásek (Michalik) – Kosina, Wlodara, Brančík, Bílek (A), Valouch, Kreutz, Lazár – Urbančík (C), Lipka, Makovec (A), Mikula, Ungr, Lajoš, Middleton, Siekierka, Kolat, Jelének, Pohl, Plevka
    Trenér: Jan Křivohlávek

    Rozhodčí: Šico – Jurčík, Šobáň

    Diváci: 145
    thejrc.org