Kladno – Vítkovice 2:3 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:4 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 0:3 (kon.)
Mountfield HK – Mladá Boleslav 0:2 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 1:0 (1:0 po s.n.) | Pardubice – Liberec 1:3 (kon.)
Sparta – Třinec 1:0 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
2:4 (1:3, 0:0, 1:1)
HC Škoda Plzeň
Úterý 29.11.2022, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že s velkou dávkou štěstí zvítězila západočeská Plzeň, se loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (20:06:25)
     
    Sledovali jsme utkání, které mělo několik fází. V první třetině byla herně lepší Plzeň, naopak ve druhé periodě se hrálo více bojovně a poslední část patřila Litvínovu. Jenomže zatímco Západočeši zaváhání soupeře využili, tak žlutočerní si vylámali zuby na skvěle chytajícím Miroslavu Svobodovi. Severočeši zaváhání z Mladé Boleslavi neodčinili a jsou znovu bez bodů.

    Střely na branku: 34:22.
    Střely na branku ve třetí třetině: 18:5.
     
    Konec zápasu.
    59:37 Adrián HOLEŠINSKÝ - 2:4
     
    59:37
    Plzeň právě vstřelila branku!
    O osudu zápasu je definitivně rozhodnuto! Ve středním pásmu si soupeře obhodil Jan Schleiss, který přihrál před branku, kde se nacházel osamocený ADRIÁN HOLEŠINSKÝ. Asistence: Jan Schleiss.
     
    59:14
    Patriku Zdráhalovi utekl puk k soupeři, kterým byl Tomáš Mertl, jenž přes celé kluziště nezacílil přesně. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před brankou Škody.
     
    58:50
    Šimon Zajíček znovu opouští domácí klec a do útočného pásma přijíždí také Giorgio Estephan.
     
    58:26
    Bude se vhazovat před brankou Litvínova, a tak se do branky vrací Šimon Zajíček.
     
    58:20
    Po levé straně vjel do útočného pásma Jan Schleiss, který byl neustále napadán. Trochu to vypadalo, že hostující kapitán byl držen, ale rozhodčí byl jiného názoru.
     
    57:55
    Šimon Stránský od mantinelu přihrával před branku, kde nastavil hůl Matúš Sukeľ. Ovšem zakončení nemělo razanci, a tak znovu zasahuje Miroslav Svoboda.
     
    57:28
    Pokuse m se prezentoval Šimon Stránský, který trefil soupeře. Hostující celek vyhodil znovu pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    57:09
    Šimon Zajíček zůstává na střídačce, takže Litvínov má v útočném pásmu šest bruslařů!
     
    57:09
    Sice hostující celek byl hodně unavený, přesto si Karel Mlejnek vyžádal oddechový čas. Uvidíme, jak si domácí hráči poradí s koncovkou zápasu.
     
    56:37
    Pokus od modré čáry byl dvakrát tečovaný, posledním, kdo se černá gumy dotkl byl Giorgio Estephan. Plzeňská obrana s vypětím všech sil znovu odolala. Pokud chtějí ale Západočeši myslet na body, musejí být ve zbytku zápasu aktivnější.
     
    56:16
    Individuálně se chtěl do šance proháčkovat Patrik Zdráhal, jenomže Lukáše Kaňáka doplnil ještě Jan Piskáček a společnými silami soupeře zastavili.
     
    55:55
    Tvrdou dělovku z vrcholu levého kruhu vyslal Matúš Sukeľ, avšak Miroslav Svoboda puk schoval do své výstroje. Plzeňský brankář není v jednoduché situaci, protože domácí hráči mu hodně cloní.
     
    54:58
    Dalším nahozením chtěl hostujícího brankáře prověřit Patrik Demel, jenž trefil nohu soupeře. Litvínov poté znovu zahrál na icing.
    54:16 Janis JAKS - 2:3
     
    54:16
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Kotouč proti holi dostal JANIS JAKS, který podruhé vyslal úspěšnou střelu od modré čáry. Lotyšský obránce tak dává Litvínovu větší naději na bodový příděl. Asistence: Jindřich Abdul a Matúš Sukeľ.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 15. Jaks (Estephan), 55. Jaks (Abdul, Sukeľ) – 15. Hrabík (Suchý), 17. Schleiss (Kodýtek, Hrabík), 20. Rekonen (Malát, Suchý), 60. Holešinský (Schleiss)


    HC VERVA Litvínov: Godla (21. Zajíček) – Zile, Zeman, Freibergs, Jaks, Demel (A), Wesley, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Hlava – Zygmunt, Berka, Havelka.
    Trenér: Karel Mlejnek

    HC Škoda Plzeň: Mi. Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Piskáček (A), Zámorský, Baránek, Kvasnička, Houdek – Holešinský, Malát, Suchý – Hrabík, Kodýtek, Schleiss (C) – Rekonen, Mertl (A), Lang – Adamec, Bitten, A. Dvořák.
    Trenér: Petr Kořínek

    Rozhodčí: Kika, Pilný – Ondráček, Zíka

    Diváci: 3 011
    ocianews.com