Kladno – Vítkovice 2:3 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:4 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 0:3 (kon.)
Mountfield HK – Mladá Boleslav 0:2 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 1:0 (1:0 po s.n.) | Pardubice – Liberec 1:3 (kon.)
Sparta – Třinec 1:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
BK Mladá Boleslav
Úterý 29.11.2022, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a budu se těšit zase někdy příště, na počtenou. (20:36:23)
     
    Nejlepší hráči utkání

    Mountfield Hradec Králové – Henri Kiviaho
    BK Mladá Boleslav – Filip Novotný
     
    Střely na bránu ve 3. třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 23 (50)
    BK Mladá Boleslav – 3 (15)
     
    Zápas Hradce s Boleslaví tak končí vítězstvím Bruslařů v poměru 2:0. Středočeši tak perfektně oplácí svému soupeři porážku z letošního prvního vzájemného klání. Rozhodující moment celého zápasu přinesla 32. minuta, kdy se prosadil Pontus Åberg, jenž překonal Kiviaha ostrou ranou na přední tyč. Mountfield se snažil, ani jeden z jeho padesáti pokusů však za záda Filipa Novotného neprošel a hosté tak mohli v poslední vteřině pečetit své vítězství ranou do opuštěné klece, kterou vyslal Jan Stránský.

    Hradec tak zapisuje čtvrtou porážku v řadě. Během této šňůry nedokázal získat ani bod a za posledních 134 minut nevstřelil jediný gól. Boleslav naopak navléká třetí vítězný korálek na nitku a úspěšně tak stoupá tabulkou.
     
    Konec zápasu.
    59:59 Jan STRÁNSKÝ - 0:2
     
    59:59
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Finální akce dokonale dokumentuje dnešní duel. Jeremie Blain přihrával na osu hřiště k modré čáře Oliveru Okuliarovi, kterému ale pas prošel mezi bruslemi a dostal se tak na hůl JANA STRÁNSKÉHO, který jej prudkou střelou z půlící čáry poslal do opuštěné klece Mountfieldu. Bruslaři tak dnešní duel vyhrají 2:0! Bez asistence.
     
    59:46
    Jeremie Blain nyní obdržel puk na modrou čáru a přihrál na pravý kruh. Ránu Olivera Okuliara však znovu vykopává Novotný svým betonem.
     
    59:34
    Graeme McCormack dostal kotouč na osu hřiště k modré čáře a jeho přízemní projektil byl razantní, beton Novotného mu ovšem znovu vystavil stopku.
     
    59:13
    Filip Pavlík to zkusil s dalšími dvěma pokusy od modré čáry. Ani jeden však nepřešel přes skvěle blokující hokejisty Bruslařů. Následně letěl puk přes všechny čáry a po dojetí Blainem se píská icing.
     
    59:01
    Filip Pavlík dostal přihrávku na osu hřiště k modré čáře a vyslal tvrdou přízemní ránu. Filip Novotný si však prostor mezi betony pohlídal.
     
    58:48
    Jeremie Blain zachytil přihrávku na útočnou modrou a Henri Kiviaho tak znovu spěchá na střídačku. Mountfield zkouší hru v šesti podruhé.
     
    58:21
    Následně se Východočeši dopustili menšího přestupku, když jejich přechod útočné modré nebyl v pořádku a píská se ofsajd. Henri Kiviaho míří zpět do brankoviště.
     
    58:04
    Mislav Rosandić posouvá kotouč na pravé hrazení, kde Lukáš Cingel proniká do pásma soupeře. Následně poslal Rosandićovi puk zpět na modrou. Rána hradeckého beka na klec Novotného neprošla.
     
    57:37
    Cingel tentokrát neuspěl na vhazování v třetině soupeře a Mountfield nakonec musel pásmo opustit. Od vlastní klece rozehrává Christophe Lalancette.
     
    57:15
    Mountfield už zůstává s odkrytou klecí a šesti bruslaři na hrací ploše i po přerušení. Buly v útočném pásmu vyhrál, nahození Christopha Lalancetta od modré čáry však gólman Boleslavi kryje a stále drží čisté konto.
     
    57:09
    Oliver Okuliar se nyní snaží kličkami v rohu kluziště zbavit napadajícího soupeře. Henri Kiviaho míří na střídačku, Hradec hraje v šesti bez brankáře!
     
    56:37
    Graeme McCormack získal kotouč a drží jej za svou klecí. Rukavicí spoluhráčům naznačuje, že mají rychle vystřídat.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 32. Åberg (O. Najman, Pýcha), 60. J. Stránský


    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Lev (A), Cingel, Jergl – R. Pavlík, Zachar, Okuliar – Kev. Klíma, Lalancette, Kel. Klíma – Pajer, Štohanzl, Doležal.
    Trenér: Tomáš Martinec.

    BK Mladá Boleslav: Novotný (Stuchlík) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Stříteský, Štich – Lantoši, O. Najman (A), Åberg – Kantner, Závora, P. Kousal – M. Beránek, Fořt, J. Stránský (C) – Kotala, Bičevskis, Šťastný.
    Trenér: Ladislav Čihák.

    Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla – Frodl, Komárek.

    Diváci: 2715
    ocianews.com