Kladno – Vítkovice 2:3 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:4 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 0:3 (kon.)
Mountfield HK – Mladá Boleslav 0:2 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 1:0 (1:0 po s.n.) | Pardubice – Liberec 1:3 (kon.)
Sparta – Třinec 1:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
BK Mladá Boleslav
Úterý 29.11.2022, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:59 Jan STRÁNSKÝ - 0:2
     
    59:59
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Finální akce dokonale dokumentuje dnešní duel. Jeremie Blain přihrával na osu hřiště k modré čáře Oliveru Okuliarovi, kterému ale pas prošel mezi bruslemi a dostal se tak na hůl JANA STRÁNSKÉHO, který jej prudkou střelou z půlící čáry poslal do opuštěné klece Mountfieldu. Bruslaři tak dnešní duel vyhrají 2:0! Bez asistence.
     
    59:34
    Graeme McCormack dostal kotouč na osu hřiště k modré čáře a jeho přízemní projektil byl razantní, beton Novotného mu ovšem znovu vystavil stopku.
     
    59:01
    Filip Pavlík dostal přihrávku na osu hřiště k modré čáře a vyslal tvrdou přízemní ránu. Filip Novotný si však prostor mezi betony pohlídal.
     
    58:48
    Jeremie Blain zachytil přihrávku na útočnou modrou a Henri Kiviaho tak znovu spěchá na střídačku. Mountfield zkouší hru v šesti podruhé.
     
    57:09
    Oliver Okuliar se nyní snaží kličkami v rohu kluziště zbavit napadajícího soupeře. Henri Kiviaho míří na střídačku, Hradec hraje v šesti bez brankáře!
     
    50:36
    Mountfield postavil přesilovkový vzorec a Graeme McCormack dostal pas na vrchol levého kruhu, jeho v ideální výšce letící projektil však Filip Novotný likviduje lapačkou a zaslouží si tak další ovace fandů Boleslavi.
     
    50:22
    Jakub Lev si nyní vyjel na pravý kruh a jeho ránu na zadní tyč vytáhl Filip Novotný ramenem nad břevno! Skvělý zákrok gólmana Středočechů!
     
    49:17
    Akce Hradce měla ještě dohru, když Pavel Pýcha před vlastní svatyní podrazil jednoho ze soupeřů a putuje za katr. Přesilovka pro Mountfield.
     
    49:02
    Graeme McCormack posouvá puk za vlastní klec, kde hraje Bohumil Jank, jenž rychle poslal kotouč doleva. Zdeněk Doležal však nyní ve velmi dobré pozici na kruhu nepropálil Novotného.
     
    45:23
    Mountfield nyní po nepřesné rozehrávce Kevina Klímy musel spěchat dozadu, když šli Bruslaři do situace dva na jednoho. Sám chybující řešil svůj omyl faulem v předbrankovém prostoru a dostává dvě minuty za hákování. Přesilovka pro Boleslav.
     
    44:01
    Důležité situace na obou stranách. Nejprve pálil z pravé strany od modré čáry Pláněk, kotouč Kiviahovi propadl mezi betony a jeho beci jej museli rychle odpálit pryč. Na druhé straně šel z pravého křídla na Novotného Jergl. Gólman Boleslavi však pokus soupeře na vzdálenější tyč skvěle vyrazil.
    31:41 Pontus ÅBERG - 0:1
     
    31:41
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Důležitý první gól je tu! PONTUS ÅBERG ve finále akce Bruslařů obdržel pas od Ondřeje Najmana na pravý kruh a svižnou střelou propálil Henriho Kiviaha na přední tyči! Gólman Mountfieldu se tentokrát natahoval zcela marně, Boleslav se tak ujímá důležitého vedení 1:0! Asistence: Ondřej Najman, Pavel Pýcha.
     
    29:14
    Souhra Zachar – Radovan Pavlík – Okuliar nyní vypadala velice dobře na pravém křídle. Zakončoval druhý jmenovaný, jenž však z bezprostřední blízkosti výrazně přestřelil klec Novotného.
     
    28:15
    Mislav Rosandić dostal puk na osu hřiště k modré čáře a jeho zvolna plachtící projektil jen těsně minul brankovou konstrukci Bruslařů!
     
    26:26
    Róbert Lantoši putuje za katr a srovná tak síly na hrací ploše. Za klecí Boleslavi nyní zbytečně podtrhl protihráče a uvidíme tak hru ve čtyřech.
     
    25:02
    Graeme McCormack je vyloučen poté, co se v mezikruží srazil s protihráčem, kterého následně stáhl k zemi. Dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    23:27
    Pavel Kousal nyní dostával kotouč zpoza brány před zcela prázdnou svatyni Mountfieldu, do které mu stačilo puk zamést. Černá pryž mu však v klíčovém okamžiku přeskočila hůl!
     
    22:51
    Marek Zachar se vydal po pravém křídle na zteč, jenže nestihl zakončit dost rychle, Pontus Åberg mu stihl do puku šťouchnout, čímž rána ztratila razanci.
     
    21:26
    První přesilovku v utkání si zkusí také Středočeši. Oliver Okuliar se dopustil zcela zbytečného podražení ve středu kluziště a odsedí si dvě trestné minuty.
     
    19:01
    Do nadějné pozice se nyní na pravém kruhu dostal Lukáš Pajer, který měl pro zakončení spoustu místa. Jeho rána však svatyni Novotného minula.
     
    16:05
    Tohle už vypadalo nadějněji. Mislav Rosandić vyslal šikovnou ránu na lapačku z vrcholu kruhů. Filip Novotný jen vyrazil před sebe, Jakub Lev však svou dorážkou znovu minul klec protivníka.
     
    14:49
    Uvidíme první přesilovou hru utkání. Matyáš Kantner v rohu útočného pásma poněkud nešikovně podrazil jednoho ze soupeřů a už sedí za katrem.
     
    10:58
    Ondřej Najman měl nyní obrovskou příležitost, když jeho celek prošel po levém křídle vpřed. Útočník Bruslařů následně dostal puk na osu hřiště, ale svou ranou nedokázal propálit Kiviaha, který se teď skutečně vyznamenal, když podržel svůj tým famózním zákrokem.
     
    08:49
    Christophe Lalancette teď dostal přihrávku na levý kruh a neunáhlil se. S pokusem si počkal na ideální okamžik, svatyni Boleslavi však o fous přestřelil.
     
    03:58
    Róbert Lantoši si nyní vyjel s pukem na pravý kruh a jeho ostrá rána na zadní tyč jen těsně minula hradeckou brankovou konstrukci!
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 32. Åberg (O. Najman, Pýcha), 60. J. Stránský


    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Lev (A), Cingel, Jergl – R. Pavlík, Zachar, Okuliar – Kev. Klíma, Lalancette, Kel. Klíma – Pajer, Štohanzl, Doležal.
    Trenér: Tomáš Martinec.

    BK Mladá Boleslav: Novotný (Stuchlík) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Stříteský, Štich – Lantoši, O. Najman (A), Åberg – Kantner, Závora, P. Kousal – M. Beránek, Fořt, J. Stránský (C) – Kotala, Bičevskis, Šťastný.
    Trenér: Ladislav Čihák.

    Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla – Frodl, Komárek.

    Diváci: 2715
    thejrc.org