Kladno – Vítkovice 2:3 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:4 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 0:3 (kon.)
Mountfield HK – Mladá Boleslav 0:2 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 1:0 (1:0 po s.n.) | Pardubice – Liberec 1:3 (kon.)
Sparta – Třinec 1:0 (kon.)
po s.n. (1:0)
HC Kometa Brno
1:0 (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0)
HC Olomouc
Úterý 29.11.2022, 18:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    HC Kometa Brno:

    Brněnský tým se po reprezentační přestávce trápí. Svěřenci trenéra Martina Pešouta porazili pouze Plzeň a v posledních čtyřech zápasech nepoznali chuť vítězství. Na ledě Pardubic v neděli byla Komety blízko cennému triumfu nad lídrem tabulky, ale o tři body přišla během 61 vteřin, když prohospodařila dvoubrankový náskok 3:1 a nakonec padla po samostatných nájezdech 3:4.

    Kometu trápila v posledních zápasech především produktivita a defenzivní činnost. Z čtyř pěti utkání mají modrobílí hrozivé skóre 5:17 a zisk pouhého jednoho bodu. V Pardubicích se však znovu po delší odmlce prosadil znovu Luboš Horký, který se s 12 trefami řadí mezi nejlepší extraligové střelce. Velkou oporu má Brno v Petru Holíkovi, který je pro změnu s 20 asistencemi nejlepším nahrávačem soutěže. Proti Dynamu se hned dvakrát prosadil Jakub Flek a s 9 trefami je tedy po Horkém nejlepším střelcem modrobílých.

    Obranné řady se do produktivity příliš nezapojují, Brno má přitom k dispozici reprezentanty Tomáše Kundrátka (2+3) s Janem Ščotkou (0+5) nebo slovenského rychlíka Marka Ďalogu (0+4).

    V brankovišti se střídají dva zkušení muži. Poslední utkání na ledě Pardubic odchytal Marek Čiliak, jehož úspěšnost zákroků je na hodnotě 92.12 % a průměrem inkasovaných branek 2.79. Dominik Furch má statistiky podobné, úspěšnost zákroků 92.55 % a průměr 2.42 branky na jedno utkání. Který z maskovaných mužů dostane přednost do moravské bitvy s Olomoucí?
     
    HC Olomouc:

    Olomouc v posledních pěti duelech slavila třikrát vítězství, možná překvapivě podlehla Kladnu 2:5, ale triumf na úřadujícím mistrem 3:2 či poslední zvládnuté utkání proti Hradci Králové (5:0) dokazují, že Hanáci jsou ve formě.

    Překvapením už není, že olomoucký tým táhne z pozice nejproduktivnějšího hráče Jan Káňa (9+10) a zároveň je i nejlepším střelcem svého týmu. Daří se i dalším exbrněnským hráčům, mezi olomoucké lídry se znovu zařadil Lukáš Nahodil (7+8) a po letním přestupu se v Olomouci zabydlel i Jakub Orsava. Čerstvou posilou do útoku je Karel Plášek, který stihl ve třech duelech zaznamenat 3 asistence.

    Trenér Tomajko se může opřít o propracovanou defenzívu, která navíc umí podpořit i produktivní činnosti. Důkazem toho je fakt, že olomoucká stálice Jiří Ondrušek je třetím nejproduktivnějším hráčem týmu s bilancí (5+8). Daří se i jeho mladšímu kolegovi a dalšímu hráči s brněnskou minulostí Tomáši Dujsíkovi (4+7). Vrcholem poctivé olomoucké defenzívy jsou výkony brankářů. Životní sezonu prožívá Jan Lukáš, ve dvanácti duelech drží hodnotu úspěšnosti zákroků na 94.79 procentech, což je nejlepší počin mezi extraligovými brankáři. Olomouc má navíc k dispozici ještě zkušeného Branislava Kondráda, slovenský reprezentant však naposledy chytal v říjnu, záda tak Lukášovi kryje Jakub Sedláček, který zasáhl do čtyř duelů. Kohouti se mohou pochlubit třetí nejlepší obranou v extralize, obdrželi pouze 47 branek, lépe jsou na tom pouze v Třinci a Pardubicích.
     
    BRNO vs. OLOMOUC

    Hezké úterý z Brna, kde je dnes na programu moravská bitva mezi Kometou a Olomoucí. Pod Špilberkem by rádi dali zapomenout posledním čtyřem nezdarům v řadě. Celkově listopad není pro Kometu příliš vydařený měsíc, zvítězila pouze jednou. Olomouc naopak jede a potvrzuje, že její úspěšný start do letošní základní části není náhodný. Hanáci se nadále drží v elitní čtveřici a tu si budou chtít upevnit právě na jihu Moravy.
    Trefí se dnes Koblížek?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Ščotka, Kundrátek (A), Hrbas, Kučeřík, Gulaši (A), Holland, Forman – Flek, Holík, Horký – Zaťovič (C), Strömberg, Koblížek – Šalé, Zbořil, Kollár – Kratochvíl, Süss, Vincour.
    Trenér: Pešout

    HC Olomouc: Lukáš (Jak. Sedláček) – Ondrušek (C), Dujsík, Mareš, Škůrek, Rašner, T. Černý, Řezníček – J. Káňa (A), Knotek (A), Bambula – Olesz, Nahodil, P. Musil – Plášek ml., Kusko, Navrátil – Menšík, Anděl, Kucsera.
    Trenér: Tomajko

    Rozhodčí: Kubičík, Stano – Rampír, Synek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Holík vyhrál buly pro Brno, ale domácí se do útočného pásma nedokázali prokombinovat.
     
    00:45
    Kometa se snažila usadit v útočném pásmu, ale Hrbas od modré čáry trefil pukem svého spoluhráče Fleka, ten odjíždí na střídačku s bolestivou grimasou a domácí hráči musejí pro puk zpět k Furchovi.
     
    01:35
    Olomouc se ještě prakticky nedotkal puku a bude čelit první přesilové hře domácího týmu. Menší trest za podrážení obdržel Karel Plášek.
     
    01:51
    Kohoutům se podařilo vyhodit.
     
    02:11
    Kundrátkova rána z voleje skončila mimo, Kometa nadále kombinuje.
     
    02:32
    Další slibná střela v podání Kundrátka, tentokrát dostal nabito mezi kruhy a zamířil, Lukáše však dokázal prudkou ránu brněnského zadáka zlikvidovat svou lapačkou.
     
    02:53
    Kundrátek znovu v roli střelce, tentokrát jeho ránu zablokoval obětavě Řezníček, brněnský tlak pokračoval a celou akci domácích zakončil střelou z pravého kruhu Holík, Lukáš byl opět připraven zasahovat a hra je přerušena.
     
    03:19
    Ščotkovi se teď nepodařilo propálit olomouckou obranu, puk je mimo útočné pásmo Komety.
     
    03:35
    Olomouc hraje v plném počtu.
     
    04:01
    Kohouti v úvodu přečkali pověstnou brněnskou přesilovku, zatím se ale k ničemu nedostali. Hra je nyní přerušena, protože branka hostů vypadla ze svého postavení.
     
    04:38
    Nyní už se Olomouc tlačila do útočného pásma, Kometa reagovala výhozem puku na zakázané uvolnění.
     
    04:46
    Brnu se znovu nepovedla rozehrávka a píská se znovu icing.
     
    04:52
    Řezníček prudce vypálil, jeho střelu však těsně před Furchem zablokoval brněnský obránce.
     
    05:40
    Hra se hodně kouskuje, Olomouc se v rychlém protiútoku dostala do ofsajdové pozice.
     
    06:19
    Puk na modré čáře zachytil olomoucký Olesz, jeho střela však nedoputovala k Furchovi, když skončila ve skrumáží hráčů před brněnskou brankou. Domácí brankář si zatím na kotouč příliš nesáhl.
     
    07:47
    O puk se tuze bojuje především v obranném pásmu domácího týmu, hosté si tvoří územní převahu, ale ke střeleckým příležitostem se nedostávají.
     
    08:24
    Na druhé straně po delší době zahrozil brněnský útok, konkrétně Kollár který to zkoušel z pravé strany, ale branku kohoutů netrefil.
     
    08:41
    Kometa se po komerční pauze usadila v útočném pásmu A Ščotka poslal puk na volej Kundrátkovi, tomu však ani tentokrát nebylo při prudké ráně souzeno Lukáše prostřelit.
     
    09:38
    Koblížek vystihl rozehrávku Olomouce ve středním pásmu, okamžitě zamířil vpřed podporován Zaťovičem, ten však ještě zkoušel vylepšit pozici Strömbergovi a ze slibné brněnské akce nic nebylo, když přihrávku brněnského kapitána zhatil bránící hráč Olomouce, který se stačil vrátit.
     
    10:36
    Mora je znovu usazena před Furchem, ale její střely jsou zatím úspěšně blokovány brněnskými obránci.
     
    11:25
    Teď už ale byla Olomouc blízko první brance, když Olesz od mantinelu našel na hranici brankoviště Nahodila, ten se snažil usměrnit kotouč do brněnské branky, naštěstí pro domácí trefil brankáře Furcha!
     
    12:15
    Holík mohl ztrestat další zaváhání Olomouce v defenzívě, když měl před sebou pouze brankáře Lukáše, nedokázal však přesně zamířit a branku minul!
     
    12:30
    Byla nařízena další komerční přestávka.
     
    13:37
    Kucsera měl nyní na holi první branku Olomouce, když dorážel původní pokus Nahodila, ale ve slibné pozici branku zcela minul.
     
    15:06
    Znovu se bojuje o puk převážně v pásmu Brna, Olomouc se snaží dostat do další palebné pozice.
     
    15:34
    Kometa vybojovala možnost další přesilové hry. Dvě minuty za hákování obdržel Jiří Ondrušek.
     
    15:50
    Koblížkova střela po přihrávce Ščotky skončila mimo, Olomouc vyhazuje.
     
    16:30
    Brno se nyní dostalo do ofsajdu, kohouti mohou vydechnout.
     
    16:56
    Zbořilovi přeskočil puk čepel hole a Kometa musí hledat znovu cestu před Lukáše.
     
    17:34
    Olomouce bez úhony přečkala i druhou brněnskou přesilovku a znovu hraje v plném počtu.
     
    18:52
    Kometa se dlouho připravovala na rozehrávku, ale Olomouc ji nepouští ani do středního pásma.
     
    19:44
    Závěr třetiny se nese ve znamení osobních soubojů, šance se nerodí.
     
    19:57
    V samotném závěru první periody však dostal přihrávku do útočného pásma Horký, mezi bránícími hráči Olomouce se dostal do bekhendového zakončení, Lukáš však dokázal prostor mezi betony uhlídat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina moravské bitvy mezi Brnem a Olomoucí je za námi. Na úvodní branku jsme čekali marně. Kometa měla k dispozici hned dvě početní výhody, ve kterých se střelecky činila, ale Lukáše překonat nedokázala. Kohouti si tvořili územní převahu, ale pozorný Furch nepřipustil vedoucí branku hostů, a tak si na otevření skóre budeme muset počkat do prostředního dějství, které odstartuje v 18:54.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Olomouc se aktivně pustila do útočení a Dujsík prudkou ránou od mantinelu otestoval Furchovu pozornost, brněnský brankář dokázal střelu olomouckého zadáka zneškodnit.
     
    21:10
    Olomouc pokračuje v aktivním výkonu, domácí se zatím ke kotouči příliš nedostávají.
     
    21:35
    Šalé se dobře orientoval na útočné modré a připravil možnost Kollárovi, který pálil z osy hřiště, ale na Lukáše si nepřišel, každopádně brněnská třetí formace umí vždy pozvednout ofenzivní činnost domácího týmu.
     
    22:34
    Rašner bruslil do útočného pásma po levém křídle, při jeho snaze vypálit zasáhl bránící hráč Komety Ščotka a puk skončil vysoko v ochranné síti za brankou Brna.
     
    22:57
    Nepovedená rozehrávka domácích stěhuje hru opět před Furcha.
     
    23:40
    Dujsík znovu prudce vypálil, ale tentokrát branku vůbec netrefil, Olomouci schází ve střelbě větší přesnost, spoustu jejich střel míří mimo nebo je zablokováno.
     
    24:55
    Kometa se osmělila a nyní krouží v útočném pásmu.
     
    25:31
    Zbořil marně hledal před brankou někoho ze svých spoluhráčů, kotouče se zmocnil olomoucký hráč a Brňané musejí opustit útočnou třetinu.
     
    26:21
    Plášek pálil ihned po přejetí modré čáry, branku minul, ale hosté se usadili v útočném pásmu.
     
    26:37
    Další střelu v podání Dusíka od modré čáry Furch vyrazil, Hanáci jsou nadále usazeni před brankou Brna.
     
    27:29
    Menšík se snažil zaskočit Furcha střelou z ostrého úhlu, brněnský brankář měl však prostor u bližší tyče pokrytý.
     
    28:00
    Před brankou Olomouce se ocitl po přihrávce Fleka osamocený Holík, skákavý kotouč však nedokázal ideálně trefit a jako první jej dostal pod kontrolu brankář Lukáš. Následuje komerční přestávka.
     
    28:40
    Koblížek byl faulován, Kometa hraje v signalizované výhodě.
     
    29:20
    Nyní už dlouhá výhoda brněnského celku končí. Olomouc se bude muset zkonsolidovat k bránění třetí přesilové hry domácího mužstva v dnešním utkání. Viníkem této situace je Jan Knotek, který obdržel dvě minuty za hákování.
     
    29:36
    Olomouci se podařilo vyhodit.
     
    29:57
    Znovu míří kotouč až k Furchovi.
     
    30:33
    Do Holíkovy přihrávky se vložil Menšík a dostal puk do středního pásma.
     
    30:54
    Po střele Zbořila skákal puk dlouho na olomouckém brankovišti, o dorážku se ještě pokoušeli Zaťovič s Vincourem a Lukáš si vůbec nebyl jistý, kde se kotouč nachází, naštěstí pro něj dokázali jeho spoluhráči zasáhnout a vyhodit!
     
    31:20
    Olomouc ubránila i třetí přesilovou hru Brna a hraje v plném počtu.
     
    31:53
    Kollár přenechal puk za sebou na střelu Kratochvílovi, ten však nedokázal ze slibné pozice přesně zamířit.
     
    32:07
    Po odpískané přihrávce rukou následuje komerční přestávka.
     
    32:15
    Olomouc odehrála puk na zakázané uvolnění, hra se tedy stěhuje před Lukáše.
     
    32:18
    Prudká střela v podání Gulašiho od modré čáry, Lukáš reagoval zákrokem betonem a následně kohouti vyhazují znovu jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    32:51
    Na druhé straně se pokoušel zahrozit Musil, ale byl už v příliš ostrém úhlu a rozvlnil pouze boční síťku brněnské branky.
     
    34:09
    Brněnská třetí formace znovu předvádí na ledě ladný pohyb a svižně se dostala k olomoucké brance, zde však domácím mladíkům schází více přesnosti v přihrávkách.
     
    35:13
    Káňa dostal parádní pas od Bambuly, puk ještě nechal za sebou pro Řezníčka, ale ten bránu Brna vysoko přestřelil.
     
    36:08
    Rychlý protiútok Brna vedl Strömberg, neukvapil se a počkal si na druhou vlnu, ze které se o puk přihlásil Ščotka, jeho přízemní prudká střela však narazila na beton olomouckého brankáře.
     
    36:43
    Kometa se teď osvobodila z olomouckého sevření jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    36:48
    Ihned po buly pálil Ondrušek, prudký pokus olomouckého kapitána byl sražen mimo branku Komety, ta ale znovu vyhazuje na icing.
     
    37:08
    Andělovo nahození už Furch ukryl v lapačce a domácí mohou v poklidu vystřídat.
     
    37:33
    Olomouci se teď podařilo znovu sevřít Kometu a od modré čáry pálil prudce Rašner, Furch měl znovu plné ruce práce, ale kotouč dokázal zpacifikovat.
     
    38:30
    Nápor Olomouce polevil, sami Hanáci teď poslali puk jen na zakázané uvolnění.
     
    39:16
    Hanáci se ještě nadechují k akci v útočném pásmu a teď se jim podařilo zkonsolidovat před Furchem.
     
    39:37
    Ščotka vyhazuje jen na zakázané uvolnění.
     
    39:46
    Koblížek teď zablokoval prudkou ránu Rašnera a zdá se, že i druhá třetina skončí bez branek.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je to tak, ani po dvou třetinách jsme pod Špilberkem neviděli jedinou branku. Kometa měla znovu možnost přesilové hry, ale ani do třetice nedokázala olomouckou obranu překonat. Blízko k tomu měl po střele Zbořila Zaťovič s Vincourem, kohouti však nápor ustáli. I brněnský brankář Furch si připsal několik úspěšných zákroků, zatím je to tedy utkání stoprocentních brankářů, ale nedá se říci, že bychom byli svědky zrovna velkého množství šancí. Bojovné utkání bude pokračovat ve třetí třetině od 19:47 a dá se předpokládat, že autor první branky přiblíží své mužstvo výrazně k vítězství v rámci této moravské bitvy.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Nahodil předložil puk na osu hřiště Káňovi, jeho prudká rána těsně minula branku Brna, Olomouc znovu vstoupila do třetiny aktivně.
     
    40:52
    Nahodil připravil další palebnou pozici svému spoluhráči, Marošovi však střela vůbec nesedla, i přesto hosté nadále svírají Kometu v pásmu.
     
    41:53
    Tuhé souboje jsou nyní k vidění v brněnském obranném pásmu.
     
    42:47
    Kometa i Olomouc teď předvedly řadu nepřesností, nakonec se situaci snaží uklidnit domácí Ščotka, který bude rozehrávat zpoza vlastní branky.
     
    43:34
    Horký poslal puk na Fleka, který se dokázal dostat k bekhendovému zakončení, Lukáš nakonec dokázal puk zpacifikovat.
     
    44:02
    Škůrkova střela zamířila mimo, ale Olomouc se znovu usazuje před Furchem.
     
    44:25
    První přesilovou hru v utkání si vyzkouší hráči Olomouce. Dvě minuty za držení Knotka obdržel Jan Ščotka.
     
    44:30
    Kučeřík ihned vyhazuje.
     
    45:10
    Káňa pálil z pravého kruhu, před brankou ještě clonil Knotek, ale Furch i tak vyrazil. Olomouc pokračuje v kombinaci.
     
    45:25
    Další Káňovu střelu z voleje zneškodnil Furch a povedeným zákrokem hru přerušil, Kometa posílá na led čerstvé síly.
     
    45:49
    Škůrkovi střela vůbec nesedla, z toho ale mohl těžit Plášek, jenž se dostal ke slibné střele a následně se snažil ještě puk vydolovat Olesz, Furch však nyní podržel domácí tým.
     
    45:54
    Kometa se osvobozuje.
     
    46:15
    Olomouc se teď vlastní vinnou připravila o pásmo a její čas v přesilové hře se krátí.
     
    46:25
    Brno hraje v plném počtu.
     
    47:15
    Tuhé souboje o kotouč ve středním pásmu rozhodčí přerušil a následuje komerční přestávka.
     
    48:21
    Olomouc se teď v útočném pásmu příliš dlouho neohřála, zradila ji nepřesnost v přihrávkách. Nadále mají hosté ale aktivnější pohyb a jsou více na puku.
     
    49:34
    Flek si vyměnil puk se Ščotkou, aby prudce vypálil, Lukáš byl připraven znovu úspěšně zasáhnout a i druhého nejlepšího střelce Komety vychytal.
     
    50:04
    Ščotka dostal puk na pravý kruh, ale na poslední chvíli byla jeho střela zablokována.
     
    50:29
    Kometa zařadila vyšší rychlostní stupeň a tlačí Olomouc v obraném pásmu.
     
    51:37
    Holland teď předvedl dobrý obranný zákrok, když zabránil Ondruškovi ve finální přihrávce před brankou Brna.
     
    52:53
    Ščotka nahazoval puk od modré čáry, před brankou Olomouce byl ještě zaparkován Flek, ale nakonec to pro Lukáše nebyla žádná dřina a na kotouč měl dobrý výhled. Následuje další komerční přestávka.
     
    52:54
    Dnešní utkání sleduje 5956 diváků.
     
    53:35
    Horký se snažil vystřelit z pravé strany, byl však těsně bráněn Ondruškem a skrz zkušeného zadáka Olomouce se nepropracoval k zakončení.
     
    53:58
    Koblížek z rohu pásma poslal puk na Strömberga, jenž na nic nečekal a okamžitě pálil z voleje, připraven reagovat byl však i brankář Lukáš.
     
    54:55
    Kometa se neúnavně snaží hledat cestu do obranného pásma soupeře, plynou z toho ale většinou souboje o kotouč v neutrální zóně.
     
    55:23
    Horký se snažil poslat puk zpoza branky na volného Fleka v mezikruží, na poslední chvíli však zasáhl bránící hráč Olomouce a ke zmaru celé haly ze slibné souhry nic nebylo.
     
    56:43
    Koblížek se dlouho snažil najít spoluhráče před brankou, nakonec byl odzbrojen Andělem a hosté vyrážejí do protiútoku.
     
    57:41
    Oba celky už hrají na jistotu, ani jeden z týmů nechce udělat rozhodující chybu.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:15
    V brněnském pásmu vznikl zmatek a toho se snažil využít Nahodil, ve slibné pozici však Furcha nepřekonal!
     
    58:31
    Škůrek nedokázal přesně rozehrát a po zakázaném uvolnění Olomouce se hra stěhuje před Lukáše.
     
    58:35
    Zaťovič pálil ihned po buly, Lukáš byl připraven zasahovat a vhazování před jeho brankou se bude opakovat.
     
    59:28
    Závěr třetí třetiny se blíží a znovu se o puk bojuje v obranném pásmu Komety.
     
    59:45
    Olesz z voleje trefil brusli Kučeříka, od které se puk odrazil mimo brněnskou branku.
     
    59:51
    Oddechový čas pro tým HC Olomouc.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Kučeřík po vhazování podržel puk v rohu pásma a Olomouc už se ke střele nedostala. V základní hrací době jsme tak v rámci moravské bitvy čekali marně. Oba celky si rozdělí po bodovém zisku. Který z týmů získá bonusový bod navíc? O tom rozhodně prodloužení, které se bude hrát ve třech hráčích na obou stranách po dobu pěti minut. Pokud se ani v nastaveném čase nedočkáme vstřelené branky, budou následovat samostatné nájezdy. Prodloužení bude zahájeno v 20:27.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:01
    Úvodní vhazování v prodloužení získávají na své hole hráči Olomouce.
     
    60:31
    Ondrušek o puk přišel a akci Komety bude rozehrávat Holík.
     
    61:03
    Kometa zatím vůbec nevyrazila z obranného pásma, na svou chvíli čeká.
     
    61:20
    Jakub Flek vjel do útočného pásma, objel branku Olomouce, aby pak i sám zakončil, Lukáš ale zasahovat nemusel, protože Flek minul. Kometa stále drží puk.
     
    61:48
    Ščotka si nabruslil na střelu z mezikruží a Lukáš zasáhl s pomocí horní tyče!
     
    62:15
    Na druhé straně postupoval osamocen na Furcha Plášek, ale kličkou do bekhendu si na brněnského brankáře nepřišel!
     
    63:02
    Koblížek uklidní hru za vlastní brankou, oba týmy střídají.
     
    63:29
    Do finální přihrávky Fleka na Hrbase se obětavě položil bránící Bambula.
     
    64:19
    Plášek se nyní snažil proniknout skrz Ščotku v souboji jeden na jednoho, ale tvrdě narazil, když mu brněnský obránce vystavil čistý hit.
     
    64:55
    V posledních vteřinách mohl přihrávku Zaťoviče usměrnit Kučeřík, ale na hranici brankoviště promáchl!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Prodloužení nabídlo nejzajímavější část dnešního zápasu. Oba celky byly blízko rozhodující brance, více ze hry mělo domácí Brno, ale finální přihrávky ve slibných kombinacích domácím borcům zhatily možnost rozhodnout. Kometu pak podržel Furch, když vychytal samostatný nájezd Pláška. Podruhé v řadě tak Brňané půjdou do samostatných nájezdů. Olomouc pak již celých 147 minut neinkasovala branku. Samostatné nájezdy odstartují za malý okamžik.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jan KNOTEK neproměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Adam ZBOŘIL neproměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Lukáš NAHODIL neproměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Luboš HORKÝ neproměňuje.
     
    3. série
    0:0
    Jan KÁŇA neproměňuje.
     
    3. série
    0:0
    Petr HOLÍK neproměňuje.
     
    4. série
    0:0
    Jakub NAVRÁTIL neproměňuje.
     
    4. série
    0:0
    Eduard ŠALÉ neproměňuje.
     
    5. série
    0:0
    Karel PLÁŠEK ML. neproměňuje.
     
    5. série
    1:0
    Radek KOBLÍŽEK proměňuje.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Kometa Brno.
    Autorem vítězné branky je RADEK KOBLÍŽEK.
    Radek KOBLÍŽEK - 1:0
     
    Konec zápasu.
     
    Moravská bitva končí vítězstvím Komety Brno v samostatných nájezdech, modrobílí tak přerušili sérii čtyř nezdarů v řadě a před domácím publikem si připisují cenné dva body. Olomouc si na Hanou odváží jeden bod. Rozhodující slovo měl nakonec až v 5. sérii nájezdů domácí útočník Radek Koblížek. To je pro dnešní večer vše, děkuji za pozornost při sledování přenosu a z Brna přeji hezký zbytek večera.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    Jan Lukáš (OLO)

    Dominik Furch (KOM) (20:46:13)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: rozh. náj. Koblížek

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jan Knotek (OLO)
    0:0   Adam Zbořil (KOM)
    2. série:
    0:0   Lukáš Nahodil (OLO)
    0:0   Luboš Horký (KOM)
    3. série:
    0:0   Jan Káňa (OLO)
    0:0   Petr Holík (KOM)
    4. série:
    0:0   Jakub Navrátil (OLO)
    0:0   Eduard Šalé (KOM)
    5. série:
    0:0   Karel Plášek ml. (OLO)
    1:0   Radek Koblížek (KOM)


    HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Ščotka, Kundrátek (A), Hrbas, Kučeřík, Gulaši (A), Holland, Forman – Flek, Holík, Horký – Zaťovič (C), Strömberg, Koblížek – Šalé, Zbořil, Kollár – Kratochvíl, Süss, Vincour.
    Trenér: Pešout

    HC Olomouc: Lukáš (Jak. Sedláček) – Ondrušek (C), Dujsík, Mareš, Škůrek, Rašner, T. Černý, Řezníček – J. Káňa (A), Knotek (A), Bambula – Olesz, Nahodil, P. Musil – Plášek ml., Kusko, Navrátil – Menšík, Anděl, Kucsera.
    Trenér: Tomajko

    Rozhodčí: Kubičík, Stano – Rampír, Synek

    Diváci: 5956
    ocianews.com