NY Rangers – New Jersey 3:5 (kon.) | Buffalo – Tampa 5:6 (po pr.) | Columbus – Vegas 2:3 (1:2 po s.n.)
Detroit – Toronto 2:4 (kon.) | St. Louis – Dallas 1:4 (kon.) | Edmonton – Florida 4:3 (po pr.)
konec
Detroit Red Wings
2:4 (1:2, 0:2, 1:0)
Toronto Maple Leafs
Úterý 29.11.2022, 01:07 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:07
    Perron nabil na vrchol levého kruhu Larkinovi, jehož dělovku Murray opět ustál. Poté to Larkin zkusil ještě sám, nepřihrával. V předbrankovém prostoru dorážel puk Bertuzzi a Sundqvist, jenže opět bez úspěchu. Kotouč svírá pevně v moci lapačka Murraye.
     
    57:30
    Před branku si sjížděl na teč jeden z hráčů Detroitu, ale puk neposlal tam, kam chtěl. Tady by měl Murray těžkou práci, místo toho se hosté osvobozují.
     
    57:15
    A při zavážení puku do pásma jde Alex Nedeljkovic na střídačku. Detroit to zkusí v šesti bez brankáře.
     
    55:02
    Määttä nahazoval kotouč od modré do ohně, před brankou Murraye byl pořádný provoz. Ten ale odolal.
    52:41 Adam ERNE - 2:4
     
    52:41
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí jsou ještě ve hře. Nahození Moritze Seidera od modré šlo na hůl ADAMA ERNEHO, který puk lehce škrtl. Následně se na touš ještě natahovali Raymond se Sundqvistem, ale dobře pro Detroit, že na kotouč nedosáhli. Ten tak zapadl pod horní tyčku. Ani nyní se o vysokou hůl nejedná a dramatizace zápasu je na světě. Asistence: Moritz Seider, Ben Chiarot.
     
    51:26
    Skvělá akce Marnera. Forvard Toronta si našel odražený puk a jel do protiútoku. Na pravém kruhu před brankou Nedeljkovice to vypadalo, že bude nahrávat spoluhráči, ale nechal ho a na něm nalepeného protihráče projet, načež si najel blíže na osu hřiště ke střele. Ovšem co by Hussovi dnes možná do branky prošlo, to Nedeljkovic lapí.
     
    44:31
    Možná ještě jedna šance pro domácí. Lucas Raymond si našel na pravé straně skákavý puk a ujel na branku, takže Michael Bunting zatáhl za záchrannou brzdu v podobě hákování.
     
    35:37
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Oskar Sundqvist – 2 min., podrážení.
     
    34:45
    Detroit se bude moct dostat do zápasu, a to poměrně snadno. Hosté hráli v pěti a dvě minuty za hráčskou lavici kvůli příliš mnoho hráčům odsedí Denis Malgin.
     
    29:54
    V brankářích je prostě rozdíl, jelikož nyní Matt Murray sebral radost Jonatanu Berggrenovi, který byl chvilku před brankou zcela sám, ale puk za jeho záda prostě nedostal.
     
    28:37
    Střídání brankářů v týmu Detroit Red Wings:
    ze hřiště odchází Ville Husso, přichází Alex Nedeljkovic.
    28:37 Rasmus SANDIN - 1:4
     
    28:37
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Demolice Rudých křídel pokračuje. Střelu RASMUSE SANDINA od modré si v předbrankovém prostoru hledal Michael Bunting, jenž puk nakonec těsně nesklepl. Což ale nebylo pro hosty na škodu, protože kotouč i tak zapadl přesně pod horní tyčku. Husso nepředvedl jistý zákrok, ovšem znovu je třeba říct, že obránce Ben Chiarot si odvedl svou práci špatně, Sandina nepokryl a je dnes u všech inkasovaných branek svého týmu. Asistence: Auston Matthews, Alexander Kerfoot.
     
    27:04
    Tohle je prostě NHL, zničehonic se domácí dostali do tlaku! Rasmussenovu střelu z kruhů i pokus Erneho zápěstím znovu z předbrankového prostoru zlikvidoval Murray. Následné nahození Hronka od modré nebylo nikým tečováno a puk si mezi tři tyče cestu nenašel.
     
    24:04
    Čtvrtý gól Toronta mohl být realitou. Mezi kruhy si na přihrávku počkal John Tavares a poté se tvrdě opřel do puku, ale rozezvučel jen břevno branky Hussa.
    20:52 Mitchell MARNER - 1:3
     
    20:52
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tuhle střelu si Ville Husso za rámeček úplně nedá. MITCHELL MARNER dostal přihrávku od Giordana, najel si přes modrou mezi kruhy, kde ho příliš neatakoval Chiarot, vystřelil a puk propadl gólmanovi Detroitu pod pravou rukou k tyči. Z šesté střely Toronta tak inkasuje potřetí. Asistence: Mark Giordano, Calle Järnkrok.
     
    19:21
    Hned poté se ale puk zprava od mantinelu odrazil na hůl Matthewse, jenž narýsoval výborný pas mezi kruhy pro Michaela Buntinga. Jeho tvrdá rána zápěstím ale nebyla tak přesná, jako u Matthewse před deseti minutami.
     
    17:56
    Po střele od modré byl před brankou velmi aktivní Michael Rasmussen. Ten si nejprve puk sklepl svou helmou na led a i v tísni dokázal o otočky zakončit, nicméně Murray byl pozorný.
     
    14:43
    Joe Veleno asi ještě nyní neví, proč jeho akce neskončila brankou. Dostal totiž ideální nahrávku před branku, navíc se Murray v brance musel přemísťovat, ale jeho pokus zblízka skvěle zastavil!
    09:15 William NYLANDER - 1:2
     
    09:15
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hodně rychlá otočka Toronta! Za necelou minutu Maple Leafs nejprve srovnávají a poté využitou přesilovkou vedou. Ránu Sandina, který dostal puk před modrou, ještě Husso vyrazil, ale puk si před brankou našel WILLIAM NYLANDER, který nekompromisně dorazil kotouč do sítě, než ho stačil odpálit bek Chiarot, který je tak u druhé inkasované branky svého týmu. Asistence: John Tavares, Rasmus Sandin.
     
    08:37
    Po komerční pauze budou hrát přesilovku také hokejisté Toronta, jelikož David Perron zahrál vysokou holí.
    08:24 Auston MATTHEWS - 1:1
     
    08:24
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Špatná přesilovka se Detroitu vrátila v podobě vyrovnávací branky. Michael Bunting našel mezi kruhy zcela volného AUSTONA MATTHEWSE, který se nijak nerozpakoval, dokázal přes blokující duo Veleno-Chiarot vystřelit, propnul svou hokejku a trefil se nechytatelně nad lapačku Hussa, no prakticky do šibenice. Asistence: Michael Bunting, Mac Hollowell.
     
    05:51
    Pro hosty bude ještě hůře, jelikož další šanci Detroitu zastavil až Rasmus Sandin hákováním Velena.
    04:45 Moritz SEIDER - 1:0
     
    04:45
    Detroit právě vstřelil branku!
    Stačilo propadnutí Toronta v útočném pásmu a Detroit podnikl smrtící výpad, který vede k první brance zápasu. Kubalík ujel v situaci dva na jednoho, ale Larkina si přihrávkou nevybral, vystřelil. Jeho pokus sice Murray vyrazil a roztáhnutý si poradil i s dorážkou Larkina, ale MORITZ SEIDER byl na brankovišti extrémně důrazný a doslova dostrkal puk za čáru. Asistence: Dylan Larkin, Dominik Kubalík.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 5. Seider (Larkin, Kubalík), 53. Erne (Seider, Chiarot) – 9. Matthews (Bunting, Hollowell), 10. Nylander (Tavares, Sandin), 21. Marner (Giordano, Järnkrok), 29. Sandin (Matthews, Kerfoot)


    Detroit Red Wings: Husso (29. Nedeljkovic) – Hronek, Määttä, Seider, Chiarot (A), Walman, Oesterle – Perron, Larkin (C), Kubalík – Raymond, Copp (A), Bertuzzi – Sundqvist, Rasmussen, Erne – P. Suter, Veleno, Berggren.
    Trenér: Derek Lalonde

    Toronto Maple Leafs: Murray (Källgren) – Holl, Giordano, Liljegren, Sandin, Hollowell, Mete – Nylander, Matthews (A), Bunting – Marner (A), Tavares (C), Järnkrok – Engvall, Holmberg, Kerfoot – Malgin, Kämpf, Aston-Reese.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Rozhodčí: Jean Hebert, Pierre Lambert – Jesse Marquis, CJ Murray
    thejrc.org