Pittsburgh – Carolina 2:3 (po pr.) | Montreal – San Jose 0:4 (kon.) | Boston – Tampa 3:1 (kon.)
Philadelphia – NY Islanders 3:1 (kon.) | Nashville – Anaheim 2:1 (po pr.) | Winnipeg – Colorado 5:0 (kon.)
Calgary – Florida 6:2 (kon.) | Vancouver – Washington 1:5 (kon.) | Los Angeles – Seattle 8:9 (po pr.)
po prodl.
Nashville Predators
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Anaheim Ducks
Středa 30.11.2022, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Anaheim se nachází na posledním místě Pacifické divize a ve středu v noci se představí na ledě Nashvillu, který je také mimo pozice zajišťující playoff. Predators jsou sice v Centrální divizi šestí, ale na čtvrtou Minnesotu ztrácí pouze dva body a mají odehráno o zápas méně.
     
    Nashville Predators

    Nashville vyhrál na domácím ledě čtyři z posledních pěti utkání a během daného rozpětí zápasů vždy dokázal bodovat. Predators naposledy padli v Detroitu, když nedokázali skórovat a dostali tři góly. Nejlepším hráčem týmu je Filip Forsberg, který nasbíral v letošní sezóně devatenáct kanadských bodů za 7 gólů a 12 asistencí.
     
    Anaheim Ducks

    Ducks vyhráli pouze dva z posledních deseti zápasů a proti Nashvillu se budou snažit odvrátit třetí sérii tří porážek během daného rozpětí utkání, když nestačili na Ottawu a poté těsně na Seattle. Anaheim je v Západní konferenci poslední a během dosavadního průběhu sezóny nasbíral pouze 13 bodů. Sharks mají o pět více.
     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Josi (C), McDonagh, A. Carrier, Ekholm (A), Fabbro, Lauzon – Granlund (A), Pärssinen, F. Forsberg – Duchene, Sissons, Jeannot – Niederreiter, R. Johansen, Co. Smith – Trenin, Glass, Jankowski.
    Trenér: John Hynes

    Anaheim Ducks: Gibson (Stolarz) – Kulikov, Fowler (A), White, Benoit, Shattenkirk, Vaakanainen – Terry, Zegras, Henrique (A) – Vatrano, R. Strome, Grant – Silfverberg (A), Lundeström, Carrick – Leason, McTavish, Max Jones.
    Trenér: Dallas Eakins

    Rozhodčí: Justin StPierre, Wes McCauley. Čároví: Matt MacPherson, Andrew Smith.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Ducks vyhráli úvodní vhazování zápasu, kotouč ale zamířil za jejich vlastní bránu a museli rozehrávat úplně zezadu.
     
    00:52
    Nahození Mattiase Ekholma z nulového úhlu skončilo v lapačce Johna Gibsona, pár okamžiků předtím měl ale velkou šanci Frank Vatrano, který vypálil z levého kruhu bez přípravy, a puk mířil těsně nad ledem ke vzdálenější pravé tyči, kde Juuse Saros pěkně zasáhl levým betonem!
     
    01:28
    Alexandre Carrier zkusil vypálit na vrcholu pravého kruhu pro vhazování, jeho střela ale byla přizvednuta do ochranné sítě a hra byla znovu přerušena.
     
    03:06
    Ryan Strome se dokázal prosadit na pravém křídle, jeho nahození od hrazení ale skončilo v lapačce připraveného finského brankáře ve službách Nashvillu.
     
    03:39
    Trevor Zegras vypálil na vrcholu pravého kruhu a Juuse Saros čelil po vyražení puku před sebe dorážce, i tu ale zvládl, když zabránil jistému gólu pravým betonem! Spektakulární zákrok!
    03:39 Juuse Saros dokázal zabránit jistému gólu betonem!
     
    05:41
    Predators si vytvořili tlak, ze kterého pramenila prudká rána bez přípravy, pokus domácích hráčů od modré čáry ale skončil na výstroji brankáře Johna Gibsona.
     
    06:37
    Mark Jankowski vystřelil rychle z levého kruhu a poté následovala střela jeho spoluhráče z opačné strany, John Gibson ale v obou případech zasáhl. TV přestávka.
     
    07:02
    Dmitrij Kulikov byl vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl a Predators si zahrají první přesilovou hru.
     
    07:51
    Filip Forsberg vypálil bez přípravy na bodu pravého kruhu pro vhazování a jeho rána mířila do bližšího horního rohu brány, John Gibson ale kotouč vyrazil.
     
    09:02
    Filip Forsberg se dostal v rychlém sledu během přesilové hry třikrát nebo dvakrát ke střele v pravém kruhu, ani jednou se ale neprosadil a hraje se 5 na 5.
     
    10:20
    Max Jones se nádherně protáhl před bránu a bekhendem chtěl z blízkosti skórovat u pravé tyče, Juuse Saros ho ale vychytal vyrážečkou!
    10:20 Max Jones se dokázal protáhnout do samostatného úniku
     
    10:58
    Nahození Predators z pravého křídla poté skončilo v ochranné síti a po přerušení hry dostává prostor další krátká reklamní přestávka. Zatím na gól čekáme marně.
     
    12:28
    Dante Fabbro práskl do puku na pravém křídle a jeho rána od hrazení mířila k přední pravé tyči, John Gibson tam byl ale připraven a kotouč vyrazil mimo bránu.
     
    13:20
    Filip Forsberg rychle objel bránu Ducks a u levé tyče chtěl kotouč zasunout z otočky do sítě, pravý beton Johna Gibsona byl ale znovu proti!
     
    14:54
    Ryan Johansen nedokázal před bránou obelstít posledního hráče, nakonec se ale do zakončení přece jen dostal a navíc dvakrát, John Gibson ale ucpal prostor u své levé tyče brány a přerušil hru! Další skvělá šance. Komerční přestávka.
     
    16:40
    Juuso Pärssinen se dostal v levém kruhu ke sraženému kotouči a po nádherné stahovačce chtěl vymést bližší horní roh brány, jeho pokus ale skončil vedle brány.
     
    17:28
    Ducks odpověděli na šanci Predators střelou z bodu levého kruhu pro vhazování, která skončila na levém betonu připraveného brankáře Juuseho Sarose.
     
    18:38
    Mattias Ekholm vypálil na vrcholu pravého kruhu bez přípravy a jeho rána zřejmě mířila vedle přední tyče, John Gibson ale raději zasáhl svým levým betonem.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:38
    Trevor Zegras bojoval v levém rohu útočného pásma o kotouč a snažil se ho shodit na útočnou modrou čáru, po teči jednoho z protihráčů ale skončil v síti hrazení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Juuse Saros předvedl v domácí bráně během úvodní části několik skvělých zákroků a úplně stejně si vedl na opačné straně ledové plochy John Gibson. Souboj brankářů zatím gól nepřinesl. Skóre po první třetině tohoto klání. Nashville Predators 0 Anaheim Ducks 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:59.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 14-7; Zablokované střely: 4-8; Vhazování: 42%-58%; Hity: 5-6; Přesilové hry: 0/1-0/0; Trestné minuty: 0-2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:46
    Roman Josi se dostal dvakrát ke střele na levém křídle, jeho první pokus ale minul vzdálenější pravou tyč, zatímco druhý skončil na hrudi brankáře Johna Gibsona.
     
    21:17
    Alexandre Carrier vypálil na pravém křídle od modré čáry a John Gibson nedokázal kotouč udržet, Colton Sissons se pak ale u levé tyče z dorážky neprosadil.
     
    22:51
    Max Jones se natahoval na útočné modré čáře po dlouhé kolmé přihrávce, jenže na kotouč nedosáhl a hokejisté Nashvillu mohli rozehrávat od vlastní brány.
     
    23:14
    Predators se dostali ke střele na bodu pravého kruhu, jenže John Gibson si přední tyč dobře pohlídal a nenechal tam ani trochu místa. Hra byla přerušena.
     
    23:49
    Ryan Strome byl vyloučen na dvě minuty za podrážení a domácí hráči mají k dispozici druhou přesilovou hru.
     
    24:42
    Mikael Granlund vystřelil na vrcholu pravého kruhu a jeho zablokovaná střela málem skončila v síti, kam si ji bruslí málem skopl jeden z hráčů Ducks! Puk těsně minul levou tyč! Stále 0:0.
     
    26:49
    Predators sice nevyužili přesilovou hru, nadále ale pokračují v tlaku. John Gibson zasáhl dobře proti střele z levé strany, zatímco na opačné straně ukryl střelu Adama Henriquea v lapačce Juuse Saros. TV přestávka.
     
    27:16
    Troy Terry a Trevor Zegras se řítili sami na bránu a druhý jmenovaný hráč byl trošku překvapený zpětnou přihrávkou, po které z blízkosti trefil pravou ruku Juuseho Sarose! Obrovská šance!
    27:16 Trevor Zegras a Troy Terry se řítili úplně sami na bránu!
     
    28:20
    Brett Leason se dostal po sražené střele od modré čáry do velké šance u levé tyče, jenže Juuse Saros předvedl úžasný přesun a zákrok!
     
    30:04
    Nashville právě vstřelil branku! Matt Duchene na levém křídle z ostrého úhlu nahodil puk před bránu a najíždějící COLTON SISSONS ho pod levým betonem Johna Gibsona usměrnil do sítě! Asistence: Matt Duchene a Tanner Jeannot.
    30:04 Colton SISSONS - 1:0
     
    31:41
    Predators se nepodařilo přesně rozehrát podél střídaček a vyhodili puk na zakázané uvolnění, po kterém následuje krátká komerční přestávka. Preds vedou.
     
    32:35
    Juuse Saros vyrazil střelu Maxe Jonese z levého kruhu pro vhazování a Predators poté vyhodili puk na zakázané uvolnění. Hra byla přerušena. Stav je 1:0.
     
    34:06
    Juuse Saros předvedl hodně riskantní rozehrávku zpoza brány a u levé tyče se nakonec Ducks dostali do zakončení, puk ale skončil pod lapačkou finského brankáře a následuje krátká komerční přestávka.
     
    35:19
    Jakov Trenin je v dnešním zápase velice aktivní a nyní se pokusil navýšit vedení Predators střelou z pravého kruhu, puk ale skončil v lapačce Johna Gibsona.
     
    36:09
    Max Jones nabral rychlost na levém křídle a střelou z vrcholu kruhu mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Juuse Saros ale předvedl krásný semator, na kterém zasvítila červená! Domácí brankář stále stoprocentní.
     
    36:52
    Troy Terry krásně zamíchal s pukem v útočném pásmu a Cam Fowler mířil ze slotu do levého horního rohu brány, jeho střela ale skončila na levé tyči a puk se odrazil zpět do hry! Málem!
    36:52 Cam Fowler orazítkoval střelou zápěstím levou tyč sítě!
     
    38:10
    John Gibson má v závěru druhé třetiny dnešního utkání hodně práce, Predators pálí ze všech úhlů a vzdáleností, zatím ho ale podruhé překonat nedokázali. Stav 1:0.
     
    38:41
    Matt Duchene mohl skórovat na vzdálenější pravé tyči po nádherné přihrávce přes osu, jenže pak z úhlu trefil pouze náruč Johna Gibsona!
    38:41 Matt Duchene pálil bez přípravy do náruče Johna Gibsona
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Colton Sissons potrhl v polovině utkání bezbrankové skóre, když usměrnil do sítě parádní přihrávku Matta Duchenea z ostrého úhlu. Oba brankáři stále chytají fantasticky, zejména potom domácí Juuse Saros, který je po čtyřiceti minutách hry stále bezchybný. Skóre po druhé třetině. Nashville Predators 1 Anaheim Ducks 0.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:55.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 31-18; Zablokované střely: 10-14; Vhazování: 55%-45%; Hity: 13-10; Přesilové hry: 0/2-0/0; Trestné minuty: 0-4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:46
    Ducks dostali domácí hráče v úvodu třetí třetiny pod velký tlak, střela Ryana Stromea od modré čáry ale byla zablokována a Predators se podařilo vyhodit kotouč.
     
    41:49
    Hokejisté Anaheimu rozehráli nepřesně podél trestných lavic a proti hostům se pískalo zakázané uvolnění, po kterém se poté vhazovalo po pravici Johna Gibsona.
     
    42:23
    Hra je v úvodu třetí třetiny často přerušována. Před pár okamžiky se pískala přihrávka rukou ve středním pásmu a vzápětí postavení mimo hru v podání Anaheimu.
     
    42:54
    Ducks se odhodlali k táhlému nahození ze středního pásma v blízkosti střídaček, jenže Juuse Saros se nachytat nenechal a vkleče puk ukryl v svém náručí.
     
    43:34
    Predators rozehráli hodně prudce a zároveň nepřesně, protože diagonální přihrávka nikoho nenašla a zamířila podél hrazení na další zakázané uvolnění. Skóre 1:0.
     
    43:54
    Simon Benoit vypálil s přílepem na vrcholu levého kruhu a sražený puk mířil do protipohybu Juuseho Sarose, nakonec ale těsně minul vzdálenější tyč! Finský brankář nepřekonán.
    43:54 Juuse Saros si málem srazil tečovaný puk do vlastní brány
     
    46:14
    Jérémy Lauzon zpracoval puk na levém křídle a od modré čáry ho nahazoval zápěstím směrem k přední tyči brány, kde byl hokejisty Anaheimu zablokován.
     
    47:50
    Mattias Ekholm podržel puk za vlastní bránou a počkal až jeho spoluhráči dostřídají. Oba týmy byly na ledě již několik sekund a potřebovali tedy osvěžit své pětice.
     
    49:04
    Ryan McDonagh měl na levém křídle volnou dálnici a střelou zápěstím mířil do horního rohu brány, brankáře Anaheimu ale zachránila tyč!
     
    50:02
    Mason McTavish mohl udeřit na opačné straně, když vystřelil na vrcholu levého kruhu přes clonu a jeho pokus skončil v lapačce brankáře. Komerční přestávka.
     
    50:39
    Anaheim právě vstřelil branku! TROY TERRY vystřelil na bodu pravého kruhu zápěstím a jeho pokus překvapivě prošel přes lapačku Juuseho Sarose na přední tyči do sítě! Vyrovnáno 1:1! Asistence: Kevin Shattenkirk a Cam Fowler.
    50:39 Troy TERRY - 1:1
     
    51:12
    Predators se snažili rychle odpovědět, jejich nahození z pravého křídla ale skončilo v lapačce připraveného Johna Gibsona. Po vyrovnání následuje reklamní brejk.
     
    52:22
    Roman Josi vystřelil na pravém křídle od modré čáry a před bránou clonil Juuso Pärssinen, John Gibson si ale dokázal poradit a zmrazil puk pod lapačkou. Stav 1:1.
     
    53:20
    Jakov Trenin si najel před bránu, kde tečoval nahození z pravého křídla, John Gibson ale vyrazil puk mířící do vzdálenějšího levého horního rohu mimo vyrážečkou.
     
    55:20
    Ducks vyrazili do rychlého protiútoku a Isac Lundeström mířil střelou zápěstím ze slotu do pravého horního rohu, Juuse Saros ale vytáhl krásný semafor. TV přestávka.
     
    56:34
    Derek Grant se málem ocitl u pravé tyče po sraženém puku ve velké šanci, jenže ho nedokázal zpracovat a Predators se osvobodili za cenu zakázaného uvolnění.
     
    58:08
    Adam Henrique vystřelil na levém křídle nenápadně bekhendem, jenže puk prošel mezi nohama jednoho z jeho spoluhráčů na bránu a betony Juuseho Sarose.
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:10
    Isac Lundeström mohl rozhodnout po střele z pravého kruhu pro vhazování, jenže puk skončil na přední tyči v lapačce velmi pozorného brankáře Juuseho Sarose.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Troy Terry odpověděl na úvodní gól z hole Coltona Sissonse a po fantastickém výkonu obou brankářů nás čeká prodloužení. Skóre po třetí třetině dnešního utkání na ledě Ducks. Nashville Predators 1 Anaheim Ducks 1.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:46
    Trevor Zegras se pokusil rozhodnout střelou z levého křídla, jenže Roman Josi přizvedl jeho pokus do ochranné sítě a hra byla v úvodu extra timeu přerušena.
     
    61:40
    Ryan Strome mohl skórovat u pravé tyče, jenže Juuse Saros ho dobře vychytal, stejně jako na opačné straně John Gibson lapačkou Romana Josiho, který vypálil na vrcholu levého kruhu!
     
    63:28
    Filip Forsberg se řítil v závěru prodloužení sám na bránu, jenže po rychlém zamíchání s pukem ztratil kontrolu nad pukem a minul levou tyč!
     
    63:50
    Nashville právě vstřelil branku! ROMAN JOSI zakončil nádhernou kombinační akci Predators a parádní střelou z levého kruhu vymetl bližší horní roh brány! Asistence: Matt Duchene a Mikael Granlund.
    63:50 Roman JOSI - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Anaheim poněkolikáté v letošní sezóně NHL prohrál třetí zápas za sebou, když tentokrát nestačil na Nashville. Juuse Saros a John Gibson odchytali fantastické utkání, které došlo do prodloužení. Už to vypadalo na nájezdy, 70 sekund před koncem prodloužení je ale po nádherné kombinační akci odvrátil kapitán Roman Josi. Konečný výsledek. Nashville Predators 2 Anaheim Ducks 1.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 41 – 35 | Přesilová hra: 0/2 – 0/0 | Trestné minuty: 0 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Juuse Saros (NSH) – 34 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,1 %, odchytal 63:50
    John Gibson (ANA) – 39 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,1 %, odchytal 63:50

    Tři hvězdy utkání
    1. Roman Josi (NSH) – 1+0
    2. Colton Sissons (NSH) – 1+0
    3. Matt Duchene (NSH) – 0+2 (05:36:17)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 31. Sissons (Duchene, Jeannot), 64. Josi (Duchene, Granlund) – 51. Terry (Shattenkirk, Fowler)


    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Josi (C), McDonagh, A. Carrier, Ekholm (A), Fabbro, Lauzon – Granlund (A), Pärssinen, F. Forsberg – Duchene, Sissons, Jeannot – Niederreiter, R. Johansen, Co. Smith – Trenin, Glass, Jankowski.
    Trenér: John Hynes

    Anaheim Ducks: Gibson (Stolarz) – Kulikov, Fowler (A), White, Benoit, Shattenkirk, Vaakanainen – Terry, Zegras, Henrique (A) – Vatrano, R. Strome, Grant – Silfverberg (A), Lundeström, Carrick – Leason, McTavish, Max Jones.
    Trenér: Dallas Eakins

    Rozhodčí: Justin StPierre, Wes McCauley. Čároví: Matt MacPherson, Andrew Smith

    Diváci: 17159
    ocianews.com