Pittsburgh – Carolina 2:3 (po pr.) | Montreal – San Jose 0:4 (kon.) | Boston – Tampa 3:1 (kon.)
Philadelphia – NY Islanders 3:1 (kon.) | Nashville – Anaheim 2:1 (po pr.) | Winnipeg – Colorado 5:0 (kon.)
Calgary – Florida 6:2 (kon.) | Vancouver – Washington 1:5 (kon.) | Los Angeles – Seattle 8:9 (po pr.)
po prodl.
Los Angeles Kings
8:9 (3:3, 3:5, 2:0 - 0:1)
Seattle Kraken
Středa 30.11.2022, 04:30 • Crypto.com Arena, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 35 – 30 | Přesilová hra: 2/4 – 3/4 | Trestné minuty: 8 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Jonathan Quick (LAK) – 9 zákroků, 5 OG, úspěšnost 64,3 %, odchytal 24:55
    Cal Petersen (LAK) – 12 zákroků, 4 OG, úspěšnost 75,0 %, odchytal 37:12
    Martin Jones (SEA) – 27 zákroků, 8 OG, úspěšnost 77,1 %, odchytal 62:05

    Tři hvězdy utkání
    1. Kevin Fiala (LAK) – 0+4
    2. Matthew Beniers (SEA) – 2+0
    3. Anže Kopitar (LAK) – 1+1 (07:29:52)
     
    Gólově nejbohatší utkání v letošní sezóně a dost možná i za poslední roky skončilo. Kings hráli po základní hrací době s Krakenem 8:8 a o osudu utkání poté rozhodlo prodloužení, ve kterém se během přesilové hry prosadil André Burakovsky. V zápase Kings naposledy padlo 17 branek 13. listopadu 1987 a bylo to proti Calgary. Konečné skóre. Los Angeles Kings 8 Seattle Kraken 9.
     
    Konec zápasu.
    62:08 André BURAKOVSKY - 8:9
     
    62:08
    Seattle právě vstřelil branku! Útočník ANDRÉ BURAKOVSKY si na pravém křídle vyměnil puk s Jordanem Eberlem a po jeho zpětné přihrávce nádhernou střelou zápěstím vymetl pravý horní roh! Asistence: Jordan Eberle a Vince Dunn.
     
    61:22
    Kings poslali na led o hráče víc a hráli ve čtyřech, takže dostali dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    60:33
    Dvojice hráčů Kings se srazila na útočné modré čáře a jeden z hostů málem ujížděl do samostatného úniku, situaci ale dokázal zachránit na poslední chvíli Kempe.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Hokejisté obou týmů předvádí neskutečný střelecký koncert, který vyvrcholí prodloužením nebo případně nájezdy. Skóre po třetí třetině bláznivého zápasu na ledě Los Angeles. Los Angeles Kings 8 Seattle Kraken 8.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    57:50
    Jaden Schwartz vystřelil na vrcholu levého kruhu a pěknou střelou zápěstím mířil do předního horního rohu brány, Cal Petersen ale vzápětí dobře zasáhl lapačkou.
     
    56:42
    Kevin Fiala mohl dovršit fantastický zápas fantastickým obratem, u pravé tyče ale skórovat nedokázal a Martin Jones dokázal kotouč udržet ve hře. Stále je to 8:8.
     
    54:52
    Matthew Beniers nabral na levém křídle rychlost a střelou zápěstím mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu, Cal Petersen ale lapačkou puk vyškrábl mimo.
    53:39 Mikey ANDERSON - 8:8
     
    53:39
    Los Angeles právě vstřelilo branku! Cal Petersen fantasticky vychytal v samostatném úniku levým betonem Ryana Donata a MIKEY ANDERSON nádhernou bombou z vrcholu pravého kruhu vymetl bližší pravý horní roh brány! Je vyrovnáno 8:8! Asistence: Adrian Kempe a Drew Doughty.
    51:36 Sean DURZI - 7:8
     
    51:36
    Los Angeles právě vstřelilo branku! SEAN DURZI vystřelil na levém křídle od modré čáry a jeho dvakrát tečovaná střela skončila v bližším horním rohu brány! Martin Jones s tím nemohl dělat nic a je to o gól! V dnešním zápase je možné vše. Asistence: Matt Roy a Kevin Fiala.
     
    50:29
    André Burakovsky měl před sebou volný prostor a nádhernou střelou z vrcholu mezikruží orazítkoval vzdálenější pravou tyč brány!
     
    49:49
    Z podobného místa vzápětí zkoušel štěstí Gabriel Vilardi, hattrick ale zkompletoval, protože na přední tyči byl připravený Martin Jones a zmrazil puk pod lapačkou.
     
    49:26
    Sean Walker dostal na pravém křídle přihrávku do jízdy a na bodu pravého kruhu vystřelil zápěstím, Martin Jones šel ale rychle do kolen, aby puk ukryl v náručí.
     
    48:38
    Hosté udělali chybu v rozehrávce a Kevin Fiala se chystal vystřelit na vrcholu mezikruží, jenže se ocitl v obležení dvou protihráčů a ke střele se nedostal.
     
    47:14
    Cal Petersen špatně rozehrál zpoza vlastní brány a dostal své spoluhráče pod tlak. Kings ovšem zvládli rozehrát a poté se ocitli v ofsajdu. Reklamní přestávka.
     
    46:04
    Bývalý útočník Colorada je tedy zpět na ledě a začíná zkrácená přesilová hra hokejistů Krakenu, kteří vedou v závěru dnešního zápasu nad domácími Kings stále 8:6.
     
    44:27
    Sean Durzi kroutí hlavou, jenže po přechodu Kings do útočného pásma jasně fauloval. Nedovolené bránění.
     
    44:04
    André Burakovsky na pravém křídle upadl po souboji s Drew Doughtym a poté ho vpádu nechtěně podrazil.
     
    43:23
    Sean Walker se pokusil vyrovnat na pravém křídle, když vystřelil od modré čáry, jeho táhlý pokus byl ale přizvednut do ochranné sítě a hra byla přerušena.
     
    42:13
    Seattle vyrazil na pravém křídle do přečíslení tři na dva, jenže Jordan Eberle se ocitl u hrazení pod tlakem a o puk přišel. Hosté každopádně přečkali tlak hráčů Kings.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 25-23; Zablokované střely: 9-9; Vhazování: 60%-40%; Hity: 35-23; Přesilové hry: 2/3-2/2; Trestné minuty: 4-6.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 6:37.
     
    Zatímco úvodní třetina tohoto zápasu nabídla gólů šest, prostřední část pak dokonce osm a už trojice hráčů má zaděláno na hattrick. Na domácí straně skóroval dvakrát Gabriel Vilardi, zatímco na straně Krakenu nováček Matthew Beniers a Jared McCann. Skóre po druhé třetině duelu. Los Angeles Kings 6 Seattle Kraken 8.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:39 André BURAKOVSKY - 6:8
     
    39:39
    Seattle právě vstřelil branku! Útočník ANDRÉ BURAKOVSKY vypálil v pravém kruhu po zpětné přihrávce Alexandera Wennberga zpoza brány a parádní střelou vymetl bližší pravý horní roh! Asistence: Alexander Wennberg a Will Borgen.
     
    39:06
    Arthur Kaliyev se nádherně protáhl k pravé tyči a rychle si hodil puk z bekhendu na forhend, pozorného Martina Jonese ale nepřekonal. Hra je po zákroku přerušena.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    36:45
    Jared McCann střelou z pravého kruhu bránu přestřelil a na opačné straně našel náruč Martina Jonese střelou z úhlu Alexander Edler. Stav 6:7. Komerční přestávka.
    35:41 Gabriel VILARDI - 6:7
     
    35:41
    Los Angeles právě vstřelilo branku! Domácí hráč Mikey Anderson vystřelil na bodu levého kruhu a puk se po levém betonu Martina Jonese svezl ke vzdálenější pravé tyči, kde ho z blízkosti a úhlu uklidil do prázdné brány GABRIEL VILARDI! Je to 6:7. Asistence: Anže Kopitar a Mikey Anderson.
     
    35:07
    Kevin Fiala vypálil z pravého křídla a Martin Jones vyrazil jeho střelu mířící do vzdálenějšího levého rohu brány vyrážečkou, poté ještě vychytal Anžeho Kopitara.
     
    34:38
    Arthur Kaliyev vypálil bez přípravy po přihrávce zpoza brány v pravém kruhu a mířil pod teploměr Martina Jonese, jenže brankář Seattlu dokázal puk zachytit.
     
    33:38
    Oliver Bjorkstrand byl teď vyloučen na dvě minuty za podrážení poté, co před pár okamžiky skóroval na 7:5.
     
    32:24
    Viktor Arvidsson se řítil sám na bránu a publikum ožilo, po rychlém zamíchání s pukem ale Martina Jonese mezi betony překonal! Kings mohli snížit.
     
    31:55
    Jaden Schwartz se dostal k nahození, které skončilo pod lapačkou brankáře Cala Petersena a po přerušení hry následuje krátká reklamní přestávka. Skóre ukazuje 5:7.
     
    30:54
    Adam Larsson vystřelil na pravém křídle od modré čáry a Cal Petersen toho příliš mnoho neviděl, střídající brankář Kings si ale na přední tyči poradil a puk vyrazil.
    29:50 Oliver BJORKSTRAND - 5:7
     
    29:50
    Seattle právě vstřelil branku! Kings udělali ve středním pásmu další obrovskou chybu a OLIVER BJORKSTRAND se dostal v mezikruží ke střele, kterou vymetl vzdálenější pravý horní roh brány! Kraken odskočil na rozdíl dvou. Bez asistence.
    27:29 Daniel SPRONG - 5:6
     
    27:29
    Seattle právě vstřelil branku! DANIEL SPRONG vystřelil na pravém křídle od hrazení a navíc z velkého úhlu, Cal Petersen nejprve zasáhl dobře vyrážečkou, jenže puk se ze vzduchu snesl na jeho pravou brusli, od které se nešťastně pro Kings odrazil do brány – 5:6! Bez asistence.
    26:45 Adrian KEMPE - 5:5
     
    26:45
    Los Angeles právě vstřelilo branku! ADRIAN KEMPE si teď najel na bekhendovou přihrávku Kevina Fialy zpoza brány a z blízkosti zamířil nad vyrážečkou Martina Jonese k levé tyči! Už jsme viděli deset gólů a další jsou zřejmě před námi! Skóre vyrovnáno 5:5. Asistence: Kevin Fiala.
     
    26:22
    Matthew Beniers se pokusil zkompletovat hattrick, jeho střela z levého kruhu ale skončila ve výstroji Cala Petersona. Po přerušení následuje reklamní přestávka.
     
    25:40
    Rasmus Kupari rychle objel bránu Krakenu a u pravé tyče se snažil puk zasunout do sítě, jenže levý beton Martina Jonese byl proti a hra byla poté přerušena.
     
    24:56
    Střídání v týmu Los Angeles Kings:
    ze hřiště odchází Jonathan Quick, přichází Cal Petersen.
    24:56 Jared MCCANN - 4:5
     
    24:56
    Seattle právě vstřelil branku! Neskutečný zápas pokračuje dále, JARED MCCANN vypálil bez přípravy na bodu pravého kruhu a jeho rána prošla mezi betony roztaženého Jonathana Quicka do sítě! Seattle znovu vede, tentokrát 5:4! Asistence: Adam Larsson a Jordan Eberle.
     
    23:58
    Trevor Moore vypálil v rychlosti na křídle a jeho střela od hrazení poté skončila v lapačce Martina Jonese.
    22:48 Carl GRUNDSTRÖM - 4:4
     
    22:48
    Los Angeles právě vstřelilo branku! Tamní CARL GRUNDSTRÖM vypálil na bodu pravého kruhu po krásné přihrávce přes osu útočného pásma a jeho bomba vymetla bližší pravý horní roh brány – 4:4! Asistence: Blake Lizotte a Sean Walker.
    21:31 Matthew BENIERS - 3:4
     
    21:31
    Seattle právě vstřelil branku! Jared McCann teď předvedl za bránou hráčů Kings parádní hit a MATTHEW BENIERS zamířil po přihrávce Jordana Eberleho zpoza ní z blízkosti ke vzdálenější levé tyči! Hosté vedou 4:3. Asistence: Jordan Eberle.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 8-12; Zablokované střely: 4-6; Vhazování: 48%-52%; Hity: 17-15; Přesilové hry: 2/2-2/2; Trestné minuty: 4-4.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 5:37.
     
    V Los Angeles je k vidění neobvykle nádherné utkání, které během úvodních dvaceti minut nabídlo na obou stranách tři góly a celkově tedy šest. Hodně klíčové jsou dnes přesilové hry. Oba týmy měly dnes dvě a obě dvě dokázaly využít. Skóre po první třetině fantastického střetnutí v LA. Los Angeles Kings 3 Seattle Kraken 3.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
    18:52 Gabriel VILARDI - 3:3
     
    18:52
    Los Angeles právě vstřelilo branku! GABRIEL VILARDI vystřelil na bodu levého kruhu vestoje a jeho střela zápěstím se od jednoho z hráčů Seattlu odrazila vedle levého betonu Martina Jonese ke vzdálenější pravé tyči! Přesilovkový gól. Asistence: Kevin Fiala a Drew Doughty.
     
    18:05
    Drew Doughty vypálil na pravém křídle od modré čáry a jeho rána byla na přední tyči zablokována. Po dorážce se ohlížel Arthur Kaliyev, jenže se k ní nedostal.
     
    16:57
    Adam Larsson byl vyloučen na dvě minuty za držení a Kings mohou vyrovnat během další přesilové hry.
     
    16:28
    Adrian Kempe vypálil na bodu pravého kruhu a puk mířil do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Martin Jones ho ale svou vyrážečkou vyrazil mimo tři tyče.
     
    15:48
    Seattle si vytvořil obrovský tlak a Jonathan Quick si připsal v rychlém sledu tři zákroky, když dvakrát zasáhl proti střele z pravého kruhu a poté od modré čáry.
     
    14:48
    Trevor Moore se ocitl ve slibné šanci u pravé tyče, jeho pokus byl ale na poslední chvíli přizvednut do ochranné sítě. Po přerušení hry následuje reklamní přestávka.
    12:55 Alexander WENNBERG - 2:3
     
    12:55
    Seattle právě vstřelil branku! ALEXANDER WENNBERG na bližší tyči skvěle tečoval střelu Daniela Spronga z vrcholu levého kruhu a puk usměrnil mezi pravým betonem a vyrážečkou Jonathana Quicka do sítě! Gól v přesilové hře. Asistence: Daniel Sprong a Justin Schultz.
     
    12:37
    Sean Durzi nedokázal zpracovat puk a následoval faul, po kterém dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    11:51
    Matthew Beniers nabral na levém křídle obrovskou rychlost a z úhlu nebezpečně zakončil, Jonathan Quick ale zmrazil puk pod lapačkou. Reklamní přestávka.
    09:16 Viktor ARVIDSSON - 2:2
     
    09:16
    Los Angeles právě vstřelilo branku! VIKTOR ARVIDSSON skvěle tečoval před bránou ránu Seana Durziho, který vypálil na ose útočného pásma od modré čáry, a kotouč zamířil přesně do levého horního rohu brány! Kings vyrovnali během přesilové hry. Asistence: Sean Durzi.
     
    09:07
    Vince Dunn sundal jednomu z protihráčů helmu a byl tedy vyloučen za tahání za helmu. Netradiční trest.
    08:42 Jared MCCANN - 1:2
     
    08:42
    Seattle právě vstřelil branku! Jordan Eberle předvedl v pravém rohu útočného pásma nádhernou otočku a přihrávkou zpoza brány oslovil JAREDA MCCANNA, který z blízkosti zamířil ke vzdálenější levé tyči! Asistence: Jordan Eberle a Justin Schultz.
     
    07:55
    Viktor Arvidsson podklouzl a rozmlátil se o hrazení za bránou Krakenu poté, co hráčům Kings bylo odpískáno postavení mimo hru. Po přerušení komerční přestávka.
     
    06:56
    Kings se nepodařilo rozehrát podél trestných lavic přesně a pískalo se proti nim zakázané uvolnění, po kterém se hra vrátila zpět před Jonathana Quicka.
    05:21 Matthew BENIERS - 1:1
     
    05:21
    Seattle právě vstřelil branku! Aktivní Alexander Wennberg na vzdálenější levé tyči skvěle tečoval nahození z vrcholu pravého kruhu a Jonathan Quick fantasticky zasáhl pravým betonem, jenže z dorážky ho poté propálil MATTHEW BENIERS, který měl na svědomí původní nahození! Asistence: Alexander Wennberg a Justin Schultz.
     
    04:54
    André Burakovsky míchal s pukem na levém křídle a chtěl ho shodit na modrou čáru, jenže jeho zpětná přihrávka nenašla vůbec nikoho. Ztráta pásma.
     
    03:45
    Phillip Danault byl vyloučen na dvě minuty za držení hry a Kraken může odpovědět během první přesilové hry.
     
    02:28
    Alexander Wennberg odpověděl střelou z levého kruhu, Jonathan Quick byl ale na přední tyči taktéž připraven a po úspěšném zákroku gólmana byla hra přerušena.
     
    02:14
    Blake Lizotte se pokusil přidat rychle druhý gól, když vypálil na levém křídle od hrazení, Martin Jones byl ale připravený a tentokrát ukryl kotouč ve svém náručí.
    00:16 Anže KOPITAR - 1:0
     
    00:16
    Los Angeles právě vstřelilo branku! Kevin Fiala se ocitl ihned po vhazování před bránou v šanci a bekhendem z otočky nedokázal přesně zakončit, práci ovšem dokončil ANŽE KOPITAR, který si najel na volný puk a bez přípravy ho u pravé tyče napálil do odkryté brány! Gól po 16 sekundách – 1:0. Asistence: Kevin Fiala a Drew Doughty.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Durzi, S. Walker, Edler – Kempe, Kopitar (C), Fiala – Arvidsson, Danault (A), Moore – Vilardi, Lizotte, Grundström – Kaliyev, Kupari, Anderson-Dolan.
    Trenér: Todd McLellan

    Seattle Kraken: Mar. Jones (Grubauer) – A. Larsson, Dunn, Schultz, Oleksiak, Borgen, Soucy – Schwartz (A), Wennberg, Burakovsky – Eberle, Beniers, McCann – Bjorkstrand, Gourde (A), B. Tanev – Sprong, Kuhlman, Donato.
    Trenér: Dave Hakstol

    Rozhodčí: Jake Brenk, Chris Rooney. Čároví: Jonathan Deschamps, Ryan Galloway.
     
    Seattle Kraken

    Seattle prohrál pouze dva z posledních dvanácti zápasů, když v období mezi 30. říjnem a 9. listopadem vyhrál pětkrát v řadě a po porážkách v řadě s Minnesotou a Winnipegem vítěznou šňůru zopakoval. Tentokrát může být ještě delší, pokud Kraken uspěje na ledě LA Kings.
     
    Los Angeles Kings

    Kings po venkovní výhře nad San Jose 5:2 znovu padli, když na domácím ledě jen těsně nestačili na Ottawu a podlehli jí 3:2 po prodloužení. Arthur Kaliyev vstřelil dva góly v přesilové hře a hlavní trenér Todd McLellan pak nešetřil chválou, když ho porovnal s Alexem Ovečkinem.
     
    Seattle je v parádní formě a nyní zavítá do LA, kde se tamním Kings příliš nedaří. Domácí hokejisté vyhráli z posledních pěti utkání pouze jednou, zatímco Kraken bude usilovat o prodloužení vítězné série, která už aktuálně činí pět zápasů. Vyhrají teď hosté pošesté?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 1. Kopitar (Fiala, Doughty), 10. Arvidsson (Durzi), 19. Vilardi (Fiala, Doughty), 23. Grundström (Lizotte, S. Walker), 27. Kempe (Fiala), 36. Vilardi (Kopitar, M. Anderson), 52. Durzi (M. Roy, Fiala), 54. M. Anderson (Kempe, Doughty) – 6. Beniers (Wennberg, Schultz), 9. McCann (Eberle, Schultz), 13. Wennberg (Sprong, Schultz), 22. Beniers (Eberle), 25. McCann (A. Larsson, Eberle), 28. Sprong, 30. Bjorkstrand, 40. Burakovsky (Wennberg, Borgen), 63. Burakovsky (Eberle, Dunn)


    Los Angeles Kings: Quick (25. Petersen) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Durzi, S. Walker, Edler – Kempe, Kopitar (C), Fiala – Arvidsson, Danault (A), Moore – Vilardi, Lizotte, Grundström – Kaliyev, Kupari, Anderson-Dolan.
    Trenér: Todd McLellan

    Seattle Kraken: Mar. Jones (Grubauer) – A. Larsson, Dunn, Schultz, Oleksiak, Borgen, Soucy – Schwartz (A), Wennberg, Burakovsky – Eberle, Beniers, McCann – Bjorkstrand, Gourde (A), B. Tanev – Sprong, Kuhlman, Donato.
    Trenér: Dave Hakstol

    Rozhodčí: Jake Brenk, Chris Rooney. Čároví: Jonathan Deschamps, Ryan Galloway

    Diváci: 13215
    ocianews.com