Detroit – Buffalo 4:5 (0:1 po s.n.) | Ottawa – NY Rangers 1:3 (kon.) | Toronto – San Jose 3:1 (kon.)
Chicago – Edmonton 4:5 (kon.)
po s.n. (0:1)
Detroit Red Wings
4:5 (1:2, 0:2, 3:0 - 0:0)
Buffalo Sabres
Čtvrtek 01.12.2022, 01:00 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Rasmus DAHLIN - 4:5
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Buffalo Sabres.
    Autorem vítězné branky je RASMUS DAHLIN.
     
    3. série
    0:0
    Neskutečné! Znovu byla v akci levá tyč za zády Andersona, tentokrát ji trefil Larkin.
     
    2. série
    0:0
    David Perron byl hodně blízko, ale po kličce do bekhendu trefil pouze tyč!
     
    57:44
    Domácí budou hrát dvojnásobnou přesilovku! U mantinelu totiž Samuelsson podrazil Perrona.
     
    57:10
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Rasmus Dahlin – 2 min., vysoká hůl.
     
    56:00
    Obrovská šance domácích! Bertuzzi protečoval střelu od modré čáry pouze do brankáře Andersona, puk se odrazil do strany na hokejku Coppa, který ale z dorážky trefil jen tyč! Následně se ještě Copp pokusil přihrát zpět před brankoviště z nulového úhlu, ale to už se po puku úspěšně sápal ležící Anderson.
     
    54:35
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Henri Jokiharju – 2 min., podrážení.
    52:31 Oskar SUNDQVIST - 4:4
     
    52:31
    Detroit právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Red Wings vyhráli buly v útočném pásmu, puk šel do strany na OSKARA SUNDQVISTA, který si sjel na střed levého kruhu a prostřelil Andersona, který toho moc neviděl. Asistence: Andrew Copp.
    50:41 Oskar SUNDQVIST - 3:4
     
    50:41
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí vsítili kontaktní gól! Postaral se o něj OSKAR SUNDQVIST, jehož první střela byla zblokována (a zlomil při tom Dahlinovi hokejku), načež se přesunul na pravou stranu brankoviště, kde dostal přihrávku zpoza branky, a prostřelil Anderson. Asistence: Andrew Copp, Jordan Oesterle.
    46:51 David PERRON - 2:4
     
    46:51
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácím se nakonec povedlo prostřelit od druhé minuty skvěle chytajícího Andersona a v tomto utkání bude ještě o co hrát! DAVID PERRON se prosadil z pravého kruhu, když se trefil mezi betony jednačtyřicetiletého brankáře Sabres. Asistence: Dylan Larkin, Filip Hronek.
     
    43:17
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Jake Walman – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    39:40
    Jeff Skinner vyrazil za obranu Detroitu, dostal přihrávku a tentokrát zazářil Nedeljkovic, který vyrazil nejen zakončení Skinnera, ale vytěsnil i jeho následnou dorážku. Takže nadvakrát zachránil Detroit od ještě větší pohromy.
     
    35:41
    Obrovská šance Kubalíka, který dostal po rychlé kombinaci přihrávku na pravou stranu brankoviště, ale jeho střelu z první ve skluzu dokázal Anderson zlikvidovat! Výborný zákrok brankáře Buffala!
     
    35:24
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Owen Power – 2 min., sekání.
     
    31:21
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Zemgus Girgensons – 2 min., podrážení.
    30:17 Jeff SKINNER - 1:4
     
    30:17
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    A gól nakonec platí! Po konzultaci u videa bylo zjištěno, že JEFF SKINNER procpal puk za záda Nedeljkovice těsně před tím, než došlo k hvizdu rozhodčího. Asistence: Tage Thompson, Rasmus Dahlin.
     
    30:17
    Seider schytal prudkou ránu kotoučem a zůstal se svíjet na ledě. Rozhodčí si dal s přerušením na čas a ve chvíli, kdy pískl, dosáhl Jeff Skinner gólu. Rozhodčí okamžitě ukazuje, že hru přerušil, ale jde k videu, jestli branka přeci jen nepadla před jeho hvizdem.
     
    29:41
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Olli Määttä – 2 min., držení.
     
    28:47
    Tuch se od pravého mantinelu dostal do zakončení z uctivé vzdálenosti, puk ovšem protečoval svým tělem Thompson, od něhož už mířil do sítě. Na poslední chvíli zasáhl bránící hráč Detroitu, který puk z brankoviště odpálil pod padajícím brankářem, jenž by kotouč nezachytil.
    28:12 Dylan COZENS - 1:3
     
    28:12
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Hosté vsítili třetí gól v dnešním utkání! Quinnovu střelu zpoza pravého kruhu sice Nedeljkovic úspěšně vyrazil, ale pouze na hůl Peterky. Ten puk posunul mezi kruhy na DYLANA COZENSE, který se střelou k pravé tyči nemýlil a dává druhou branku v zápase. Asistence: JJ Peterka, Jack Quinn.
     
    25:03
    Hinostroza vypálil z levého kruhu do tyče Nedeljkovicovi klece! Gól byl vzdálen pouhé centrimetry! Navíc se k dorážce ještě dral Skinner, tomu se ale nepovedlo nasměrovat puk mezi tři tyče, jelikož byl odstaven bránícím protihráčem.
     
    18:10
    Nedeljkovic neudržel střelu Okposa, která mu propadla vedle brankoviště. K puku se jako první prodral hostující Jost, ale jeho bekhendová dorážka se do zčásti odkryté klece po obranném zákroku jednoho z domácích beků nedostala.
     
    10:19
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Alex Tuch – 2 min., vysoká hůl.
    08:25 Mattias SAMUELSSON - 1:2
     
    08:25
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    První gól v NHL vsítil obránce MATTIAS SAMUELSSON, který vypálil ještě zpoza pravého kruhu a Nedeljkovicovi propadl kotouč přes rameno k pravé tyči branky Detroitu. Asistence: Rasmus Dahlin.
    04:52 Dylan COZENS - 1:1
     
    04:52
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Red Wings zaváhali při návratu pro puk, u kterého byl jako první DYLAN COZENS, jenž v oslabení vyrazil na branku soupeře. V souboji jeden na jednoho s Nedejlkovicem neselhal a vyrovnává na 1:1! Asistence: Craig Anderson.
     
    03:33
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Mattias Samuelsson – 2 min., podrážení.
    01:20 Jonatan BERGGREN - 1:0
     
    01:20
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hronek se ke střele od modré čáry nedostal a raději rozehrál před kruhy na JONATANA BERGGRENA, který nasměroval své tělo směrem k Andersonově bránce a brankáře Buffala prostřelil! Asistence: Filip Hronek, Joseph Veleno.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 2. Berggren (Hronek, Veleno), 47. Perron (Larkin, Hronek), 51. Sundqvist (Copp, Oesterle), 53. Sundqvist (Copp) – 5. Cozens (C. Anderson), 9. Samuelsson (Dahlin), 29. Cozens (Peterka, Quinn), 31. J. Skinner (T. Thompson, Dahlin), rozh. náj. Dahlin

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Lucas Raymond (DET)
    0:0   Tage Thompson (BUF)
    2. série:
    0:0   David Perron (DET)
    0:0   John Peterka (BUF)
    3. série:
    0:0   Dylan Larkin (DET)
    0:1   Rasmus Dahlin (BUF)


    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Husso) – Seider, Chiarot (A), Hronek, Määttä, Oesterle, Walman – Raymond, Larkin (C), Kubalík – Perron (A), Rasmussen, Bertuzzi – Sundqvist, Copp, Erne – P. Suter, Veleno, Berggren.
    Buffalo Sabres: C. Anderson (Luukkonen) – Samuelsson, Dahlin (A), Jokiharju, Power, Pilut, Fitzgerald – Tuch, T. Thompson, J. Skinner – Peterka, Cozens, Quinn – V. Olofsson, Mittelstadt, Hinostroza – Okposo (C), Jost, Girgensons (A).

    Rozhodčí: McCauley, McIsaac – Marquis, Flemington

    Diváci: 17117
    thejrc.org