NY Rangers – Ottawa 2:3 (po pr.) | NY Islanders – Nashville 1:4 (kon.) | Winnipeg – Columbus 1:4 (kon.)
Minnesota – Anaheim 5:4 (2:1 po s.n.)
konec
New York Islanders
1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Nashville Predators
Sobota 03.12.2022, 01:30 • UBS Arena, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:23 Mikael GRANLUND - 1:4
     
    59:23
    Nashville právě vstřelil branku!
    A ještě jeden gól do prázdné branky! Odražený kotouč v mezikruží dohnal MIKAEL GRANLUND, který se z bezprostřední blízkosti brankoviště nemýlil – 1:4! Asistence: Mattias Ekholm.
     
    59:00
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny!
    58:47 Matt DUCHENE - 1:3
     
    58:47
    Nashville právě vstřelil branku!
    V UBS Areně je rozhodnuto, všechny body dnes poputují do Tennessee! MATT DUCHENE se zbavil Dobsona a ze středního pásma zakončil přesně do opuštěné domácí branky, čímž definitivně potvrdil vítězství Preds – 1:3! Bez asistence.
     
    58:34
    Domácí už nemají co ztratit a hrají vabank, Sorokin mizí na střídačku! Isles v šesti!
    51:06 Mathew BARZAL - 1:2
     
    51:06
    Islanders právě vstřelili branku!
    Lankinenovy sny o čistém kontu se rozplynuly, Ostrované bleskově využívají početní výhodu! O kontaktní gól se postaral MATHEW BARZAL, který se po levém křídle přesunul až na hranici kruhu a následnou přesnou ranou vymetl pavučiny ve vzdálenějším horním rohu hostující svatyně. Krásná střela – 1:2! Asistence: Brock Nelson.
     
    50:56
    Michael McCarron (NSH) se vrací na trestnou, kde tentokrát stráví jen dvě minuty za hákování.
     
    39:56
    Domácí obrana svým laxním přístupem připravila slušnou šanci pro Preds! Trenin dojel vyhozený kotouč, zajel s ním za branku a poslal ho na mezikruží Ducheneovi, jenž následně minul!
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    33:58
    Barzal měl na hokejce kontaktní gól, ze slibného úniku ale nastřelil jen beton připraveného maskovaného strážce hostující svatyně! Lankinen je stále stoprocentní, tohle musí Isles mrzet!
     
    30:27
    Nelson se obtočil kolem hostující svatyně a zkusil uklidit puk k bližší tyči, Lankinen ho ale měl přečteného a stihl si prostor pokrýt včas!
    28:22 Roman JOSI - 0:2
     
    28:22
    Nashville právě vstřelil branku!
    Uff, to byla ale rána! Hosté se prosazují jen pár sekund po startu přesilovky čtyři na tři, na střeleckou listinu se zapisuje ROMAN JOSI! Zkušený zadák Preds se uvolnil na hranici útočného pásma a ostrým projektilem následně propálil úplně vše, co mu stálo v cestě – 0:2! Asistence: Filip Forsberg, Matt Duchene.
     
    28:14
    A pozor, Ostrované jdou do tří! Martinovi a Leemu bude na trestné lavici dělat společnost Sebastian Aho (NYI), který jen trestán za držení.
     
    28:07
    Poměr sil na ledě se vyrovná, Anders Lee (NYI) před brankovištěm Preds podrazil Carriera.
     
    27:05
    Jérémy Lauzon (NSH) dnes už podruhé usedá na trestnou lavici, tentokrát za vysokou hůl.
     
    24:56
    Ale pozor, teď jsme viděli obrovskou šanci na druhém konci hrací plochy! Cole Smith se blýskl jedovatou tečí z prostoru mezi kruhy, Sorokin se ale famózně natáhl a letící pryž vykryl!
     
    23:26
    Matt Martin (NYI) a Michael McCarron (NSH) se na pět minut přesouvají na trestnou se shodnými tresty za bitku, hra pokračuje ve formátu pět na pět.
     
    23:26
    Úvod druhé části okořenila výměna názorů mezi Martinem a McCarronem, která po pár sekundách skončila celkem jasnou výhrou domácího borce! Hostující útočník chránil čest svého spoluhráče po ostrém hitu prvního jmenovaného.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    15:02
    Islanders mají šanci bleskově srovnat, kterou jim spáchanou hrubostí poskytl Tanner Jeannot (NSH).
    14:18 Filip FORSBERG - 0:1
     
    14:18
    Nashville právě vstřelil branku!
    Domácí svou první početní výhodou pohrdli, hosté ale nikoliv! Čtveřice bránících Ostrovanů úplně zapomněla na FILIPA FORSBERGA, který zachytil křižnou přihrávku od mantinelu a z prostoru pro vhazování zakončil přesně do obrovského prázdného prostoru v kleci. Sorokin neměl šanci se k opačné tyči přesunout včas! Asistence: Matt Duchene, Roman Josi.
     
    13:01
    Preds si po komerční pauze zahrají první přesilovku, útočícího Duchena seknul Cole Bardreau (NYI).
     
    10:12
    Ne ne, branka opravdu neplatí, puk nepřejel čáru celým svým objemem! Domácí si nicméně zahrají přesilovku, Jérémy Lauzon (NSH) totiž náročnou situaci vyřešil vyhozením puku mimo hřiště.
     
    10:12
    Tak pozor, rozhodčí budou konzultovat video! Že by Lankinen nakonec kliku neměl?
     
    10:12
    Lankinen teď měl z pekla štěstí! Beauvillier našel před brankou volného Leeho, jehož střela propadla hostujícímu brankáři skrz výstroj a skákala k brankové čáře, kde jí zastavil až natažený beton! To bylo hodně těsné!

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 52. Barzal (Nelson) – 15. F. Forsberg (Duchene, Josi), 29. Josi (F. Forsberg, Duchene), 59. Duchene, 60. Granlund (Ekholm)


    New York Islanders: Sorokin (Varlamov) – Romanov, Mayfield, Pelech, Pulock, Aho, Dobson – Holmström, Barzal, Wahlstrom – Lee (C), Nelson (A), Beauvillier – Parise, Pageau, Bailey (A) – M. Martin, Cizikas, Bardreau.
    Trenér: Lane Lambert.

    Nashville Predators: Lankinen (Saros) – McDonagh, Josi (C), Ekholm (A), A. Carrier, Lauzon, Fabbro – Granlund (A), Pärssinen, Duchene – F. Forsberg, Sissons, Jeannot – Co. Smith, R. Johansen, Niederreiter – Trenin, Jankowski, McCarron.
    Trenér: John Hynes.

    Rozhodčí: Hanson, Kozari – Gawryletz, Murray.

    Diváci: 16 263
    thejrc.org