NY Rangers – Ottawa 2:3 (po pr.) | NY Islanders – Nashville 1:4 (kon.) | Winnipeg – Columbus 1:4 (kon.)
Minnesota – Anaheim 5:4 (2:1 po s.n.)
konec
Winnipeg Jets
1:4 (0:2, 0:2, 1:0)
Columbus Blue Jackets
Sobota 03.12.2022, 02:00 • Canada Life Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:30 Pierre-Luc DUBOIS - 1:4
     
    55:30
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Nulu ale Korpisalo nevychytá. Domácí pokračovali v ostřelování branky, gólman Columbusu ještě zvládl vyrazit Wheelerovu ránu, ale puk se pak na brankovišti dostal k PIERRE-LUC DUBOISOVI a ten jej zblízka zametl za brankovou čáru – 1:4. Asistence: Cole Perfetti, Blake Wheeler.
     
    54:11
    David Rittich odjíždí na střídačku, je tu pokus o dlouhou power-play Winnipegu.
     
    54:11
    Síly na ledě se na malou chvíli vyrovnají, neboť hostující Gustav Nyquist sestřelil Morrisseyho a dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    52:26
    Vzápětí se navíc pískalo a vylučuje se na straně Winnipegu. Dvě minuty za krosček dostal Jansen Harkins.
     
    45:04
    Domácí si zahrají další přesilovku, neboť Erik Gudbranson vyhodil bekhendem puk přes mantinel a dostal dvě minuty za zdržování hry.
     
    41:13
    Už se pískalo a na trestnou lavici míří Patrik Laine. Ten na cestu dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
    38:35 Rittich vytáhl proti Gaudreauovi rychlou lapačku
     
    38:35
    Rittich zabránil další pohromě pro Winnipeg, když zachoval chladnou hlavu proti sólu Johnnyho Gaudreaa a jeho střelu dokázal zneškodnit rychlou lapačkou!
    32:21 Gustav NYQUIST - 0:4
     
    32:21
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté svého soupeře drtí po rychlých přechodech do útoku. Po dalším takovém Columbus předvedl rychlou kombinaci na jeden dotek, Gaudreau přihrál před branku na číhajícího GUSTAVA NYQUISTA a ten zblízka sklepl puk za Rittichova záda – 0:4. Asistence: Johnny Gaudreau, Vladislav Gavrikov.
    23:19 Patrik LAINE - 0:3
     
    23:19
    Columbus právě vstřelil branku!
    Jak má vypadat rychlý protiútok, to nyní předvedl hostující tým. Ten se ve třech vydal dopředu, ze středu přihrával bekhendem doleva Jenner a číhající PATRIK LAINE z poměrně ostrého úhlu trefil prostor v horní části branky. Rittich se nestačil včas přemístit a je to 0:3. Asistence: Boone Jenner, Johnny Gaudreau.
     
    20:11
    Síly na ledě se nám vyrovnávají, neboť ve středním pásmu se nedovoleného bránění dopustil domácí Blake Wheeler a i on zamířil na trestnou lavici.
    18:54 Tvrdý faul u hrazení
     
    18:54
    Přesilovku si tentokrát dají domácí a to za tvrdý faul v podání Gavina Bayreuthera na Sama Gagnera. Viník dostal dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    15:47
    Columbus má přesilovku. Rozhodčí se totiž po vyhození puku přes mantinel chvíli radili a poté rozhodli, že Jansen Harkins odsedí dvě minuty za zdržování hry. Puk šel ale ven přes jasný odraz o mantinelu, což sudím tak nějak uniklo.
    10:42 Erik GUDBRANSON - 0:2
     
    10:42
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hostům se vstup do utkání vydařil na výbornou, už je to o dvě branky. Po přechodu přes modrou čáru přišlo nahození k brankovišti v podání ERIKA GUDBRANSONA a puk se u Ritticha odrazil od Duboise, který se snažil ubránit dotírajícího Roslovice, za brankovou čáru. Rittich byl bezmocný a je to 0:2. Asistence: Jack Roslovic, Kent Johnson.
    06:48 Patrik LAINE - 0:1
     
    06:48
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté udeřili jako první, když po udržení se v pásmu dostal k přihrávce skrz pásmo Gaudreau, na pravé straně našel PATRIKA LAINEHO a ten ranou zápěstím překonal Ritticha – 0:1. Asistence: Johnny Gaudreau.
     
    03:07
    Je tu první přesilovka utkání, zahrají si ji domácí. Dvě minuty za držení obdržel Liam Foudy.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 56. Dubois (Perfetti, Wheeler) – 7. Laine (J. Gaudreau), 11. Gudbranson (Roslovic, K. Johnson), 24. Laine (Jenner, J. Gaudreau), 33. Nyquist (J. Gaudreau, Gavrikov)


    Winnipeg Jets: Rittich (Hellebuyck) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, Dillon, Schmidt, Samberg – Barron, Dubois, Connor – Wheeler, Scheifele (A), Perfetti – Gagner, Lowry (A), Mäenalanen – Eyssimont, D. Gustafsson, Harkins.
    Trenér: Rick Bowness

    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Merzlikins) – M. Bjork, Gavrikov, Gudbranson, Christiansen, Peeke, Bayreuther – Laine, Jenner (C), J. Gaudreau – K. Johnson, Roslovic, Nyquist (A) – L. Foudy, Sillinger, Činachov – Meyer, Kuraly, E. Robinson.
    Trenér: Brad Larsen

    Rozhodčí: Charron, Lee – Tobias, Johnson

    Diváci: 13 240
    thejrc.org