Jihlava – Slavia 5:2 (kon.) | Prostějov – Třebíč 2:0 (kon.) | Sokolov – Přerov 2:1 (2:1 po s.n.)
Vsetín – Kolín 5:3 (kon.) | Litoměřice – Frýdek-M. 2:1 (po pr.) | Šumperk – Pardubice B 4:3 (po pr.)
konec
HC Olomouc
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
HC ZUBR Přerov
Sobota 03.12.2022, 14:15 • Zimní stadion Olomouc • Extraliga dorostu - o účast v play-off • 4. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:15.
     
    Krásné sobotní odpoledne ze zimního stadionu v Olomouci. V rámci čtvrtého kola nadstavbové skupiny extraligy dorostu O účast v play-off se zde utkají týmy HC Olomouc a HC ZUBR Přerov.
     
    HC ZUBR Přerov
    Přerov zatím v nadstavbě nejvyšší dorostenecké soutěže odehrál na rozdíl od jeho sobotního soupeře pouze dva zápasy. Duel Zubrů na ledě Šumperku, který se měl původně uskutečnit v pátek, byl totiž odložen na pondělí 5. prosince. Svěřenci trenérů Davida Kudělky a Aleše Verlíka do druhé fáze extraligových bojů vstoupili utkáními na ledě Jihlavy a Havlíčkova Brodu. Zatímco Dukle podlehli rozdílem jedné branky 3:4, Bruslaře ve třináctigólové přestřelce porazili poměrem 8:5. Nejproduktivnějším hráčem přerovského týmu je i v součtu se základní části útočník Adam Dobřecký, který v šestnácti zápasech zaznamenal šest branek a pět asistencí.
     
    HC Olomouc
    Olomouc má v extraligové nadstavbě za sebou tři zápasy, ze kterých si odnesla šest bodů. Svěřenci trenérů Mojmíra Trličíka a Tomáše Sršně nejprve uspěli na ledě kladenských Rytířů 5:4, vítězný gól vsítil deset minut před koncem Vojtěch Neoral (5+3). Posléze kohouti nestačili na Hvězdu Praha 2:7 a v první prosincový pátek si v domácím prostředí poradili s Kometou Brno 3:1. Hanáci se dostali do dvoubrankového vedení, které si vytvořili díky trefám Galvase a Drábka. Jihomoravané sice v závěru základní hrací doby dokázali snížit, triumf bíločervených ale osm sekund před koncem pečetil zakončením do prázdné brány Viktor Šulgan (6+0). Kanadské bodování olomouckého celku vede po uplynulé části aktuálního ročníku útočník Lukáš Bošek (3+6).
     
    Vzájemné zápasy
    Olomouc a Přerov se v dosavadním průběhu sezony extraligy dorostu střetly dvakrát, pokaždé v rámci základní části. V obou případech se z vítězství radovali kohouti. Ti v září na vlastním ledě uhájili čistý štít a Zubry po gólech Neorala, Galvase a Šulgana pokořili 3:0. Na přerovském stadionu se body dělily, Olomouc přesně měsíc po prvním vzájemném duelu uspěla 3:2 po prodloužení. Přerované sice po úvodní trefě Šulgana otočili skóre zásluhou Šindlera a Mráčka, o srovnání se ale pak postaral Bohatý a v 65. minutě zařídil olomouckou výhru druhou brankou Šulgan.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Žbánek (Čerbák) – Polzer, Kalman, Bohatý (C), Vrána, Galvas, Přidal – Bartok, D. Drábek, Koryčanský, Šulgan (A), Pravda, Navrátil, Sekanina, Čermák, Neoral, K. Drábek (A), Bošek
    Trenér: Mojmír Trličík

    HC ZUBR Přerov: Ryšavý (Šejba) – Janek (C), Wasserbauer, Polame (A), Ševčík, Udověnko, Pohanka, Škňouřil – Mráček, Netopil, Červenka, Martiňák, Kurelovič, Dobša (A), Šťastný, Lažněvskij, Macek
    Trenér: David Kudělka

    Rozhodčí: Konvička – Klimek, Frais.
     
    Olomouc dnes nastupuje v bílých dresech, Přerov navlékl dresy modré.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Jako první se do útoku vydali hosté. Martiňák však přihrávkou spoluhráče nenašel. Následně se hra dostala před branku Přerova, který vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    00:55
    Netopil si šikovně prohodil puk a následně vybídl spoluhráče Martiňáka, jehož rána zadní tyč Hanáků minula.
     
    01:38
    Hra se odehrávala v rohu kluziště za brankou Olomouce. Sekanina však ujel dopředu, narazil si se spoluhráčem, ale následná přihrávka trefila pouze nohy hostujícího hráče.
     
    02:28
    Domácí udrželi útočné pásmo. Vrána nahazoval za branku hostů, ale poté už Mora nic nevymyslela.
     
    02:36
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Josef Mráček.
     
    02:59
    Krátce po buly dokázali hosté vyhodit kotouč přes všechny čáry ke Žbánkovi.
     
    03:35
    Z pravé strany vystřelil švihem k zadní tyči Navrátil. Zdálo se, že brankář Ryšavý má puk v lapačce, ale kotouč ve výstroji nakonec neudržel. Puk se ocitl za ním, avšak pohotoví obránci Přerova dokázali odpálit touš do bezpečí.
     
    04:36
    Hosté v plném počtu.
     
    05:16
    Dobša zachytil u střídačky Hanáků kotouč a následně pádil kupředu. Žbánek ale lapačkou zakročil.
     
    05:49
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Pavlo Lažněvskij – 2 min., podrážení.
     
    06:34
    Galvas manévroval s kotoučem. Následně vybídl Pravdu, jehož šikovná střela trefila Ryšavého do betonu. K dorážkám už se Olomouc nedostala, Přerov se ubránil.
     
    07:16
    Nad pravým kruhem nebezpečně střílel domácí Bošek. Ryšavý si připsal další zákrok lapačkou.
     
    07:43
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí využívají přesilovku! Z pravé strany útočného pásma poslal puk před branku Bošek, přičemž KAMIL DRÁBEK vložil do kotouče hůl a puk po teči proskákal po zádech brankáře Ryšavého do sítě. 1:0. Asistence: Lukáš Bošek a Adam Kalman.
     
    07:50
    Na druhé straně se pokoušel odpovědět Dobša, ale domácí hráči mu zakončení nepovolili.
     
    09:39
    Bošek na levém křídle obral o kotouč jednoho ze soupeřů. Probil se dopředu a vystřelil z levé strany. Ryšavý si opět dokázal poradit. Následně to zkusil Kalman, ale přerovský brankář byl znovu v pohotovosti. Vhazovat se bude po levé straně brankáře hostů.
     
    10:29
    Zahrozili také hosté. Dobšovu střelu vyrazil Žbánek před sebe, k dorážce se protlačil Netopil, ale olomoucký brankář první inkasování nepovolil.
     
    11:03
    Martiňák nebezpečně posílal kotouč před bránu. Nikoho ze spoluhráčů ale bekhendovou nabídkou nedokázal najít. Veškeré vzrušení je zbytečné.
     
    11:30
    Olomouc právě vstřelila branku!
    VOJTĚCH NEORAL se dostal z pravé strany před hostující branku. Kotouč procedil mezi betony až do sítě. Domácí tedy využívají herní převahu dalším gólem v přerovské síti. 2:0. Asistence: Viktor Šulgan.
     
    11:58
    Aktivní Dobša se mezi kruhy zmocnil kotouče, ale jeho křížná střela byla hodně nepřesná. Žbánek nemusel zasahovat.
     
    12:36
    Červenka dostal kotouč do jízdy, projel s ním na hranici pravého kruhu, odkud ale nemířil přesně. Puk skončil na zadním mantinelu.
     
    15:00
    Wasserbauer vypálil od modré čáry. Žbánek ale touš neudržel ve výstroji. Dorážet mohl Macek, avšak puk se dostal opět k obránci Přerova, který trefil bránícího hráče. Následný protiútok táhl Koryčanský, Ryšavý však posunul hrací předmět do ochranné sítě.
     
    15:48
    Polame se z pozice obránce vydal na útočnou modrou čáru. Pak vybídl Červenku, který ale o několik decimetrů minul zadní tyč olomoucké branky.
     
    18:40
    Přerov má v posledních minutách o trochu více ze hry. Za útočnou modrou čárou byl na kotouči lepší Sekanina, ale obrana hostů nebezpečí vzápětí zažehnala. Puk pak přebral Polame.
     
    19:05
    Rozběhla se nám poslední minuta první periody. Vypadá to, že Olomouc půjde do šaten spokojenější.
     
    19:44
    Ze souboje u mantinelu vyšel jako vítěz Škňouřil, který zpoza branky Olomouce poslal zadovku, ale ani tato akce hostů se s úspěchem nesetkala.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Olomouc byla většinu času lepším týmem. Po zásluze tedy nad Přerovem vede o dvě branky. Poprvé se Mora prosadila v 8. minutě, kdy přesně zamířil Kamil Drábek. O chvíli později domácí přidali druhou trefu, když Neoral procedil černou gumu za brankovou čáru. Přerov se poté nadechl, ale snížit se mu zatím nepovedlo.
     
    Další třetina začne přibližně ve 14:57.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Po nahození Škňouřila hosté chvíli bojovali o puk za brankou, ale do střelecké pozice se nedostali.
     
    20:53
    Neoral s pomocí šikovné kličky projel až před Ryšavého, ale těsně před jeho střelou byl zablokován. Puk se odrazil k dojíždějícímu Šulganovi, který ale o kousek minul.
     
    21:29
    Přerov vyhrál hromadný souboj u vlastní střídačky. Poté nad levým kruhem vystřelil Červenka, ale Žbánek bez větších potíží přidržel puk ve své výstroji.
     
    21:51
    Kurelovič nebezpečně operoval za domácí brankou. Poté přihrával, ale nakonec z toho žádná větší možnost Zubrů nevzešla.
     
    23:02
    Z pravé strany se těsně před Žbánka protáhl Mráček. Kotouč byl před betony olomouckého brankáře, ale hostující útočník neměl moc času touš dostatečně zvednout.
     
    23:50
    Rychlostní souboj mezi Přidalem a Kurelovičem zvládl lépe domácí obránce.
     
    24:01
    Dobša zachytil rozehrávku domácího brankáře a založil tím akci Přerova v útočném pásmu. Ta nakonec skončila na modré čáře, odkud nahazoval Janek. Puk nakonec skončil v lapačce Žbánka, přičemž sudí následně přerušil hru.
     
    24:12
    Macek si v krkolomné pozici dokázal poradit v rohu útočného pásma. Následně přihrál k pravé tyči Červenkovi, který posílal puk do šibenice, ale trefil pouze boční síť.
     
    24:40
    Dobša dostal puk do jízdy. Měl proti sobě posledního bránícího hráče. Nakonec pálil z poměrně značné vzdálenosti, k dorážkám se hosté nedostali.
     
    25:46
    Na druhé straně to zkusil obránce Kalman. Ryšavý byl ale pozorný, střelu zachytil a přerušil hru.
     
    27:08
    Kamil Drábek si všiml, že za brankou hostů má hodně prostoru. Zkusil tedy vytáhnout michiganskou kličku, ale Ryšavý puk ramenem zastavil. Jednalo se o velmi pohledný kousek.
     
    27:45
    Na pravém kruhu se uvolnil Koryčanský, jehož ránu vyrazil Ryšavý před sebe.
     
    28:31
    Nahození Wasserbauera od modré čáry se odrazilo mezi kruhy, kde se nacházel Lažněvskij, který ale trefil obětavého olomouckého obránce. Následně prověřil brankáře Žbánka také Kurelovič, ale Olomouc ani tentokrát neinkasovala.
     
    29:24
    Zmatky v přerovské obraně znamenaly, že se domácí zmocnili puku. Pravda zkusil překvapit Ryšavého střelou na první tyč, ale brankář hostů nakonec veškerý volný prostor ucpal.
     
    30:47
    Škňouřil vyjel s kotoučem od mantinelu v útočném pásmu. Nad kruhem mířil k horní tyčce, ale touš skončil pár centimetrů nad ni. Je možné, že Žbánek ještě puk tečoval. Přerov teď domácí zatlačil.
     
    31:55
    Hostující hráči nechali úplně volného Kamila Drábka, který jel sám na Ryšavého, ale třetí gól Hanáků nepřidal. Zvolil střelu na stranu lapačky, avšak hostující gólman byl lepší.
     
    32:53
    Macek na pravém kruhu zamíchal s pukem. Svou střelu ale poslal do bránícího soupeře. Následně to ještě zkusil Janek, ale o větší možnost hostů se nejednalo.
     
    33:06
    Po buly v útočném pásmu Přerova se puk dostal ke Škňouřilovi, jehož pokus byl tečovaný mimo tři tyče olomoucké svatyně.
     
    33:15
    Další útočné snažení Přerova. Na levém kruhu střílel ze slibné pozice Lažněvskij, Žbánek si i s pomocí obránců dokázal poradit a nadále drží čisté konto.
     
    33:57
    Škňouřil si najel z levé strany až k brance Olomouce. Poté prostrčil kotouč na Šťastného, jenž si ale puk nezpracoval tak, aby mohl Žbánka ohrozit.
     
    34:34
    Jankova dělovka příklepem se do brankového prostoru nevešla.
     
    34:53
    Ve druhé třetině je aktivnější Přerov. S vývojem zápasu se snaží něco udělat, ale Olomouc odolává. Pomáhá si i vyhozením puků na icingy, nyní takto vyhodila už potřetí za sebou.
     
    36:03
    Šťastný posouval puk zpoza brankové čáry na Kureloviče, domácí obránce ale poslal puk pryč z nebezpečného prostoru. Poté pálil ještě Wasserbauer, ale klec kohoutů netrefil.
     
    36:26
    Hosté tlačí na Olomouc, která se snaží hrát jednoduše. Po pravé straně pěkně prošel Škňouřil, ale Přerovu i nadále chybí větší kvalita a přesnost ve finální fázi.
     
    37:45
    Polame se vydal na útočný výlet. Puk si prohodil mezi bruslemi a bekhendem to zkoušel pod břevno. Žbánkovu klec ale minul.
     
    38:12
    Hosté se snaží o rychlý přechod do útočného pásma, ale často jejich akce končí tím, že trefí bránícího hráče u olomoucké branky.
     
    38:50
    Sekanina se uvolnil v útočném pásmu. Dokázal se dostat k první tyči, odkud zakončoval, ale hostující brankář se zaskočit nenechal. Zubři se chvíli poté osvobodili za cenu vyhození na zakázané uvolnění.
     
    39:55
    Před přerovskou brankou zůstal nepokrytý Neoral, nicméně přihrávku dostal pozdě. Hostující obránci měli možnost situaci dostoupit, což se jim povedlo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé části branka nepadla, ačkoliv se hosté hodně snažili snížit. Ve druhé polovině třetiny byli lepším týmem, ale zatím ztroskotávají na skvělém Žbánkovi. Dokáží se ve třetí periodě prosadit a případně získat v Olomouci nějaký bod?
     
    Další třetina začne přibližně v 15:43.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Olomouc vyhrála první buly třetí třetiny. Přes křídlo se vydala do útoku, na konci akce byl Neoral, ale jeho bekhendová rána byla zablokovaná soupeřem.
     
    40:56
    Na Ryšavého dotíral u tyče Kamil Drábek. Puk se dostal k Bohatému, jehož rána mířila k zadní tyči, ale Ryšavý situaci zvládl.
     
    41:27
    Nad pravým kruhem si udělal prostor Sekanina, který vystřelil. Touš vyrazil brankář nad sebe a chvíli nevěděl, kde se hrací předmět nachází. Pomohli mu obránci, kteří se postarali o to, že k dorážce nedošlo.
     
    42:03
    U levého kruhu zakončoval Šťastný, nicméně mezírku mezi betony nenašel.
     
    42:03
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Martin Polzer – 2 min., hákování.
     
    42:50
    Ve vlastním oslabení ujel Šulgan Polamemu. Mohl přidat třetí olomoucký gól, ale Ryšavého nepřekonal. Hostující gólman ránu dokázal vyrazit pravým betonem.
     
    43:15
    Na druhé straně to vypadalo, že se k zakončení dostane Lažněvskij, ale na poslední chvíli mu puk ujel.
     
    44:03
    Domácí v plném počtu.
     
    44:10
    Mráček zakončoval svižnou střelou z pravého kruhu, vyrážečka Žbánka byla v pohotovosti.
     
    45:45
    Červenka dojel kotouč na levém kruhu, bránící hráč mu do střely vložil hůl a kotouč tedy do olomouckého brankoviště nedoletěl.
     
    46:16
    Od modré čáry to zkusil Ševčík, ale Žbánek puk viděl a betonem jej vyrazil mimo branku. O chvíli později olomoucký brankář zachytil nahození z levé strany. Hra je přerušena.
     
    46:45
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Kryštof Janek – 2 min., hrubost.
     
    47:17
    Martiňák se v oslabení zmocnil kotouče na obranné modré čáře a poté jej bez potíží vyhodil přes celé kluziště.
     
    47:26
    Na hranici levého kruhu ukázal šikovné ruce Šulgan, jehož křížnou střelu vyrazil Ryšavý před sebe. Dorážet se snažil Bartok, ale přes beton kotouč nepřehodil.
     
    47:42
    Zubři vyvezli puk z obranného pásma. Do útočné třetiny ale pokračovat nemohli, neboť rozhodčí signalizoval ofsajd.
     
    48:12
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Lukáš Bošek – 2 min., podrážení.
     
    48:23
    Nad kruhy dostal prostor Polame, domácí klec ale přestřelil o pár centimetrů.
     
    48:46
    Hosté už hrají v plném počtu. Momentálně začala jejich zkrácená početní výhoda.
     
    49:53
    Wasserbauerova střela byla sražená. Po kotouči se natahoval Červenka, ale puk dostihnout nedokázal.
     
    50:08
    Přerov kombinoval na konci přesilovky u branky Žbánka, ale střelecký pokus z toho nebyl.
     
    50:12
    Domácí v plném počtu.
     
    50:22
    Olomouc podnikla protiútok, na jehož konci byl Šulgan, který zakončoval ke vzdálenější tyči. Lapačka Ryšavého ale byla pohotová.
     
    51:09
    Přihrávku z míst od zadního mantinelu dostal na levý kruh Udověnko, který okamžitě střílel, ale Žbánek střelu zachytil a přerušil hru.
     
    51:47
    Neoral z blízkosti nahrnul puk na Ryšavého. K dorážce se Olomouc nedostala, ale momentálně stále pobývá v útočné zóně.
     
    52:20
    Bošek byl na konci olomouckého snažení v útočném pásmu. Ryšavý byl také v tomto případě pozorný.
     
    52:42
    Hosté získali puk v útočném pásmu. Martiňák si pomohl tělem, pokryl si puk, pak přihrál Wasserbauerovi, jehož dalekonosný pokus přesný nebyl.
     
    53:26
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Obránce ADAM KALMAN to teď provedl krásně. Na pravém kruhu si prohodil puk, protáhl se okolo obránce a následně bekhendem poslal kotouč do vzdálenější šibenice. 3:0. Asistence: Matyáš Bohatý.
     
    53:59
    Olomouc se vydala dopředu. Přihrávku do předbrankového prostoru tečoval Polame tak, že kotouč projel těsně vedle tyče Ryšavého branky.
     
    55:05
    V mezikruží si udělal prostor Netopil, nicméně jeho střela švihem byla zastavena zadáky Olomouce.
     
    56:31
    Od modré čáry střílel Kalman. Hostující brankář puk vyrazil před sebe a po dorážkách se natahovali dva hráči. Zakončení opravdu přišlo, ale Ryšavý si připsal výtečný zákrok.
     
    57:00
    Těsně před Žbánkem tečoval Kurelovič, ale kotouč za záda olomouckého brankáře se mu nepovedlo procedit.
     
    58:48
    Mráček si ve středním pásmu řekl o kotouč, dostal jej, nabruslil si do útočného pásma, ale střelou zpoza levého kruhu minul pravou tyč.
     
    59:33
    Navrátil se zmocnil kotouče před přerovskou brankou, ale nakonec podklouzl, takže olomoucká akce pokračovat nemohla.
     
    Konec zápasu.
     
    Mora dnes dokázala zvítězit nad Přerovem poměrem 3:0. Dalo by se říct, že o zisku bodů už rozhodla v první třetině, kdy se prosadili Kamil Drábek a Vojtěch Neoral. Přerov v prostřední dvacetiminutovce ožil, nicméně několikrát ztroskotal na Žbánkovi, jenž nakonec vychytal čisté konto. Výhru Olomouce definitivně podtrhl v 54. minutě Adam Kalman krásnou individuální akcí.

    Z dnešního utkání je to vše. Děkujeme za pozornost, na počtenou! (16:14:23)

    Petr Komárek

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 8. K. Drábek (Bošek, Kalman), 12. Neoral (Šulgan), 54. Kalman (Bohatý)


    HC Olomouc: Žbánek (Čerbák) – Polzer, Kalman, Bohatý (C), Vrána, Galvas, Přidal – Bartok, D. Drábek, Koryčanský, Šulgan (A), Pravda, Navrátil, Sekanina, Čermák, Neoral, K. Drábek (A), Bošek
    Trenér: Mojmír Trličík

    HC ZUBR Přerov: Ryšavý (Šejba) – Janek (C), Wasserbauer, Polame (A), Ševčík, Udověnko, Pohanka, Škňouřil – Mráček, Netopil, Červenka, Martiňák, Kurelovič, Dobša (A), Šťastný, Lažněvskij, Macek
    Trenér: David Kudělka

    Rozhodčí: Konvička – Klimek, Frais

    Diváci: 51
    bahis siteleri