Třinec – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Liberec – Vítkovice 2:3 (0:2 po s.n.) | Litvínov – Olomouc 5:3 (kon.)
Kladno – K. Vary 4:1 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 2:6 (kon.)
Mountfield HK – Pardubice 4:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 04.12.2022, 15:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:32
    Čukste teď zastavil akci hostů, vysunul do střední třetiny Hrňu, domácí jeli tři na dva. Hrňa poslal puk před branku Hudáčkovi, který by byl sám tváří v tvář Novotnému nebýt zákroku Alexe Lintuniemiho (MBL). Hostující bek třineckého útočníka sekl a dostal menší trest.
     
    34:36
    Velmi zmatečná pasáž Ocelářů v obranné třetině. Zase se rychle dostali pod tlak a Fořt zkoušel vyvézt puk zpoza branky do brankoviště. Když už se zdálo, že jej Aron Chmielewski (TRI) zaveze až do útočné třetiny, ve střední zóně jej ztratil a nakonec fauloval Fořta. Druhá přesilovka pro Boleslav.
     
    25:25
    Přesilovku si zahrají i domácí. Třinečtí pokračovali v útočné aktivitě a za brankou Pavel Pýcha (MBL) zašlápl kotouč a dle rozhodčího tím zdržoval hru.
     
    20:00
    Přesně v čase dvacet nula nula se ve středním pásmu srazil Marko Daňo (TRI) s Lunterem. Zcela běžný střet se ale třineckému útočníkovi nezdál, a tak se po hostujícím hráči ohnal holí. Od rozhodčího si za to vysloužil spolu s první sirénou dvouminutový trest. Hostující hráči tedy druhou část hry začnou v početní převaze.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 28. Chmielewski (Svačina, Hudáček), 57. Hudáček, 59. Roman (M. Růžička, Daňo)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera (A), Marinčin, J. Jeřábek, Čukste, Zahradníček, Jaroměřský – M. Růžička (C), Voženílek, Daňo – Kurovský, Hudáček, Buček – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Hrňa, Haas, Svačina – Lyszczarczyk.
    Trenér: Zdeněk Moták

    BK Mladá Boleslav: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Bernad, Štich – Lantoši, O. Najman (A), Åberg – Lunter, Fořt, J. Stránský (C) – Kantner, Závora, M. Beránek – Kotala, Bičevskis, Šťastný.
    Trenér: Ladislav Čihák

    Rozhodčí: Šír, Kubičík – Lederer, Rožánek

    Diváci: 3 442
    thejrc.org