Třinec – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Liberec – Vítkovice 2:3 (0:2 po s.n.) | Litvínov – Olomouc 5:3 (kon.)
Kladno – K. Vary 4:1 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 2:6 (kon.)
Mountfield HK – Pardubice 4:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 04.12.2022, 15:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:36 Miloš ROMAN - 3:0
     
    58:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté dál pokračovali v útočné aktivitě a měli pozice v útočném pásmu. Nakonec puk nahozený do útočného pásma dojel jako první Růžička. Z velkého úhlu nedal, následně zpoza branky přihrál Daňovi, který také netrefil. Z Růžičkovy přihrávky se do prázdné branky prosadil až o chvíli později MILOŠ ROMAN. Asistence: Martin Růžička, Marko Daňo. Stav utkání 3:0.
     
    57:46
    Hosté kombinují v útočném pásmu v "přesilovce" šest na pět. Lantoši šikovně hledal skrz útočnou třetinu Najmana, ale ten nedokázal zakončit. Mazanec byl na místě.
     
    56:57
    Hosté jsou v útočném pásmu a Novotný je na střídačce.
     
    56:45
    Hosté si ve stejném čase vybrali oddechový čas.
    56:45 Libor HUDÁČEK - 2:0
     
    56:45
    Třinec právě vstřelil branku!
    Branka platí a nakonec se vyhodnocovalo to, zda gólu nebylo dosaženo zjevným kopnutím do puku útočícím hráčem. Rozhodčí vyhodnotili, že ne a gól tedy tři a čtvrt minuty před koncem normální hrací doby může platit. Jako střelec je označen LIBOR HUDÁČEK. Bez asistence. Stav utkání 2:0.
     
    56:45
    Puk je v mladoboleslavské síti, rozhodčí ukázal do branky a následně ukázal gestem, že gólovou situaci ještě prozkoumá brankový videorozhodčí. Zřejmě se bude řešit postavení třineckého hráče v brankovišti při dorážce, případně také možná posunutí branky.
     
    54:32
    Čukste teď zastavil akci hostů, vysunul do střední třetiny Hrňu, domácí jeli tři na dva. Hrňa poslal puk před branku Hudáčkovi, který by byl sám tváří v tvář Novotnému nebýt zákroku Alexe Lintuniemiho (MBL). Hostující bek třineckého útočníka sekl a dostal menší trest.
     
    52:27
    Roman vjel do útočné třetiny a následně od levého hrazení centroval před branku, kam najížděl Hrehorčák. Puk ještě trochu zpomalil hostující bránící hráč, takže jej Hrehorčák měl ideálně na střelu z první, Novotný byl ale na místě.
     
    49:10
    Velkou šanci hned vzápětí spálil na druhé straně Najman, který zblízka neprostřelil Mazance a následnou dorážku Oceláři pokryli.
     
    44:48
    Velká šance domácích! Růžička s Daněm si vyměnili puk ve střední třetině, pak Růžička vyzval ke skórování druhého jmenovaného tím, že mu lehkou žabkou poslal puk na osu útočného pásma, ale Daňo bekhendem z předbrankového prostoru přestřelil Novotného branku.
     
    40:33
    Třinečtí se posléze dostali do útočné třetiny, rozehráli tam útočné rozestavení a po nahození Růžičky od modré tečoval Daňo letící puk tak, že lehce lízl levou Novotného tyč.
     
    38:06
    Asi půlminutová pasáž hostů, kdy mačkali Třinecké před Mazancem jako citron, končí po střele Pýchy, kterou Mazanec kryje na výstroji. Obrovská šance vznikla před tím po přihrávce Pláňka před brankoviště, odkud ale kličkou do bekhendu nedokázal Mazance překonat Lunter.
     
    34:36
    Velmi zmatečná pasáž Ocelářů v obranné třetině. Zase se rychle dostali pod tlak a Fořt zkoušel vyvézt puk zpoza branky do brankoviště. Když už se zdálo, že jej Aron Chmielewski (TRI) zaveze až do útočné třetiny, ve střední zóně jej ztratil a nakonec fauloval Fořta. Druhá přesilovka pro Boleslav.
     
    33:30
    Hosté vyhráli buly v útočném pásmu a tlačí Oceláře. Po Bernadově nahození od modré, které domácí obrana zblokovala, pálil z otočky těsně vedle třinecké tyče Radek Jeřábek.
     
    33:08
    Po krátké aktivitě Ocelářů v útočném pásmu se snažil kontrovat Šťastný. Zavezl puk do útočné třetiny, u pravého mantinelu ho předal Kotalovi a jeho svižnou střelu z pravého kruhu kryje na svém těle Mazanec. Je vyhlášená druhá komerční pauza druhé třetiny.
     
    32:26
    Po aktivitě Mladé Boleslavi v obranném pásmu Třince se puku zmocnil Martin Růžička a šikovně projel celým kluzištěm i kolem hostujících beků a vyzkoušel zhruba z vrcholu kruhů pozornost Novotného. Hostující brankář puk odrazil nad sebe do ochranné sítě.
    27:31 Aron CHMIELEWSKI - 1:0
     
    27:31
    Třinec právě vstřelil branku!
    Když hlasatel ohlásil návrat Pýchy na led, putoval puk z rohu útočného pásma na Svačinu, který nacentroval střílenou přihrávku do předbrankového prostoru, kde šikovně vložil do trajektorie puku hůl ARON CHMIELEWSKI. Asistence: Vladimír Svačina, Libor Hudáček. Stav utkání 1:0.
     
    25:25
    Přesilovku si zahrají i domácí. Třinečtí pokračovali v útočné aktivitě a za brankou Pavel Pýcha (MBL) zašlápl kotouč a dle rozhodčího tím zdržoval hru.
     
    20:00
    Přesně v čase dvacet nula nula se ve středním pásmu srazil Marko Daňo (TRI) s Lunterem. Zcela běžný střet se ale třineckému útočníkovi nezdál, a tak se po hostujícím hráči ohnal holí. Od rozhodčího si za to vysloužil spolu s první sirénou dvouminutový trest. Hostující hráči tedy druhou část hry začnou v početní převaze.
     
    19:19
    Voženílek vyhrál buly, Růžička jej posunul na modrou Marinčinovi a ten tvrdě vypálil. Novotný puk ale viděl a spíš kontroloval jeho pohyb. Na druhé straně však větší šance poté, co Lunter zatáhl puk do třetiny a ihned po vstupu vypálil tvrdě z osy. Mazance trefil někam na spodní část masky a puk spadl pod něj. Třinecký gól ale dřív přikryl kotouč lapačkou, než Lunter stačil dojet.
     
    13:55
    Šťastný teď obral v obranném pásmu o puk Čuksteho a hosté rychle dostali puk do útočné třetiny. Tam Kotala přes Lintuniemiho rozehrál útočnou akci. Kotouč se následně po sérii odrazů včetně odrazu od zadního mantinelu a s přičiněním Bičevskise dostal do brankoviště Marka Mazance. Domácí brankář netušil, kde je puk a málem si jej bruslí nasměroval do branky. Naštěstí pro domácí a ke smůle hostů puk odklouzal mimo.
     
    11:28
    Domácí vyhráli buly v útočném pásmu, Marinčin posunul puk Hudáčkovi, který si odstoupil na vrchol kruhu. Jeho rána z první trefila před brankou clonícího Bučka, následně zkoušel přes shluk těl před Novotným zakončit Roman, ale Novotný si jeho pokus našel.
     
    10:23
    Hrehorčák ztratil na útočné modré čáře puk a byla z toho první velká šance pro Boleslav. Najman zatáhl kotouč do útočné třetiny a po výměně kotouče se hrací náčiní dostalo na levý kruh na úplně volného Pýchu. Mazanec se proti němu stačil včas přesunout a zůstalo u toho, že to byla velká šance.
     
    08:01
    Voženílek střílel z jízdy z levého křídla a Novotným vyraženou střelu zkoušel slajdem do brankoviště dorazit do odkryté klece Svačina. Novotný skočil do svého brankoviště, ale puk stejně mířil mimo.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 28. Chmielewski (Svačina, Hudáček), 57. Hudáček, 59. Roman (M. Růžička, Daňo)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera (A), Marinčin, J. Jeřábek, Čukste, Zahradníček, Jaroměřský – M. Růžička (C), Voženílek, Daňo – Kurovský, Hudáček, Buček – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Hrňa, Haas, Svačina – Lyszczarczyk.
    Trenér: Zdeněk Moták

    BK Mladá Boleslav: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Bernad, Štich – Lantoši, O. Najman (A), Åberg – Lunter, Fořt, J. Stránský (C) – Kantner, Závora, M. Beránek – Kotala, Bičevskis, Šťastný.
    Trenér: Ladislav Čihák

    Rozhodčí: Šír, Kubičík – Lederer, Rožánek

    Diváci: 3 442
    thejrc.org