Třinec – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Liberec – Vítkovice 2:3 (0:2 po s.n.) | Litvínov – Olomouc 5:3 (kon.)
Kladno – K. Vary 4:1 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 2:6 (kon.)
Mountfield HK – Pardubice 4:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 04.12.2022, 17:10 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Domácí tak velmi razantně ukončili sérii pěti proher a posunuli se rázem na 10. místo tabulky, zatímco prohra Dynama znamená to, že novým lídrem extraligy jsou Vítkovice, které vyhrály v Liberci 3:2 po nájezdech.

    Z mé strany je to dnes již vše. Přeji vám krásný – i když krátký – zbytek víkendu a někdy příště se budu těšit u hokeje znovu na počtenou! (19:53:15)
     
    42. východočeské derby je za námi a končí výsledkem, který asi čekal málokdo. Definitivní výsledek 4:0 se zrodil přitom až ve třetí třetině. Pardubice totiž nezachytily nástup a během 13 sekund na začátku 42. minuty inkasovaly rovnou dvakrát, což už víceméně určilo, kam se bude duel ubírat. Dynamo sice neskládalo zbraně a snažilo se sympaticky útočit, naráželo však na Henriho Kiviaha, který si došel pro svou první nulu v derby. Na 4:0 pak v čase 53:31 navýšil Oliver Okuliar a uzavřel tak pro hradecké příznivce povedený nedělní večer zde, na soutoku Labe s Orlicí.

    Střely na branku: 33 – 22 (11 – 7)
     
    Dnešní utkání sledovalo 6 408 diváků.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Říčka vepředu neuspěl v souboji s McCormackem a hra se přesouvá před Willa. A zřejmě tam i zůstane.
     
    59:14
    V poslední minutě zápasu vstává celý stadion a děkuje hradeckým hokejistům za dnešní výkon. Pravidlo, že derby nemá favorita, se zkrátka dnes potvrdilo.
     
    58:32
    Radovan Pavlík se dostal jako první na vyhozený kotouč a z ostrého úhlu vystřelil na Willa, který v poklidu vyrazil betonem. Hosté to sympaticky nevzdávají a hrnou se dopředu.
     
    57:59
    Zeman umotal za brankou rovnou dva hradecké obránce a vybruslil si na levý kruh, odkud přišla svižná střela na lapačku Kiviaha. Právě do této části výstroje lapil Kiviaho kotouč a přerušuje.
     
    57:35
    Stadion si už závěr duelu vyloženě užívá. Obíhá jím mexická vlna, ani na ledě se toho již tolik neděje.
     
    56:29
    Po komerční přestávce vyhráli hosté buly a Bučko to vzal od modré na sebe, jeho tvrdý pokus ale sebral Kiviaho do lapačky. Povede se finskému gólmanovi vychytat nulu?
     
    56:00
    Hradec se už trochu hokejem baví. Jergl mohl brejk 3 na 2 v poklidu zakončit z levého kruhu, místo toho však hledal ještě Kellyho Klímu, který byl již však obsazen. Hosté následně reagovali kontrem, jenž ale skončil ofsajdem. Komerční přestávka.
     
    55:05
    Poslední pětiminutovka se už tak bude fakticky jenom dohrávat. Lvi jí zahajují v útočném pásmu, proti střele Lalancetta Will reagoval ramenem, obránci následně poslali puk na icing.
    53:31 Oliver OKULIAR - 4:0
     
    53:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Klasickou přesilovku 5 na 4 domácí využívají a rozhodují definitivně o tom, že tři body zůstanou pod Bílou věží! Hradec ukázal před brankou důraz, když kotouč zkrátka dostrkal za brankovou čáru OLIVER OKULIAR, Will už toho o moc více udělat nemohl – 4:0! Asistence: Graeme McCormack, Kevin Klíma.
     
    52:53
    Jerglovi nabil na konci situace 5 na 3 z modré McCormack, Pardubice od čtvrtého gólu ale ubránil Will, který se dokázal proti jeho tvrdé střele přesunout!
     
    52:34
    Navíc jde Dynamo do tří a Hradec má 28 sekund 5 na 3! Robert Kousal (PCE) dostává dvě minuty za napadení.
     
    51:58
    V přesilové hře nehrají sice domácí nic závratného, na udržení tříbrankového vedení to ale celkem i stačí.
     
    51:01
    Matej Paulovič (PCE) navíc v útočném pásmu zahákoval Jergla, aby nemohl vyvézt puk alespoň za modrou čáru. Dvě minuty pro pardubického útočníka s hradeckou minulostí a začíná být pomalu hotovo.
     
    50:20
    Hrádek nabral rychlost na pravém křídle a vletěl do pásma, jeho následné zakončení na Kiviahův beton ale už razanci postrádalo. Domácí se zatím v poklidu brání.
     
    49:36
    Okuliar to na sílu protáhl přes dva obránce a vyvezl až do útočného pásma, kde Hradec hru i drží.
     
    48:31
    Přesilovka Dynama je pryč, zatímco domácí jsou o dvě minuty blíže třem bodům. A možná i čistému kontu Kiviaha.
     
    48:16
    Hosté však zbývající část přesilovky nehrají nijak špatně, kombinace je v rychlosti, ale zakončení vázne. Dvořákův pokus od modré proti stažené čtveřici skončil na plexi, následné vyhození po hraně pak mimo ledovou plochu.
     
    46:48
    Jenže v oslabení mohlo být hotovo definitivně! Lev zablokoval střelu Kousala a vyslal do úniku Radovana Pavlíka, který pádil sám na Willa. Zakončení mezi betony však Will udržel a Pardubice jsou stále ve hře!
     
    46:29
    Hradec si cestu za třemi body však komplikuje. Aleš Jergl (MHK) dostal za nedovolené bránění při dojíždění do obrany dvě minuty a Dynamo má jednu z posledních možností, jak se dostat do zápasu.
     
    46:17
    Rosandič sváděl osobní souboj s Říčkou, který se od něj chtěl utrhnout a trefil jej do oblasti obličeje. Proto zůstal ležet a přerušovalo se. K trestání ale zřejmě nedojde, navíc přichází na řadu komerční přestávka. A co by to nebylo za derby, kdyby se srdečně nezdravily oba kotle.
     
    45:41
    Radovan Pavlík se snažil zpracovat si vyhození vzduchem hokejkou, jenže někde u hlavy, navíc tím celkem dost ohrozil Dvořáka proti sobě. Proto se přerušuje.
     
    44:58
    V rámci trestů není moc co řešit. Jak Kevin Klíma (MHK), tak Ondřej Vála (PCE) dostali oba klasického bůra za bitku a hrajeme dále 5 na 5.
     
    44:58
    A v zábavném nedělním večeru pokračujeme! Kevin Klíma si to přímo pod hostujícím kotlem rozdal čistě 1-v-1 s Válou. Lépe dopadl hostující obránce, který povalil domácího „agresora“ na led, tak či tak tuhle vložku stadion ocenil.
     
    44:28
    Jank naskakuje na led a oslabení mají domácí za sebou. Teď jsou tak na tahu hosté, kteří musí hrát do plných.
     
    43:59
    Hosté na malém prostoru vykombinovali šanci, Adam Musil zpoza branky našel Poulíčka na hranici brankoviště, jeho pokus na zadní tyč zblízka ale šel těsně vedle!
     
    43:26
    Dynamu se ale v početní výhodě nedaří tolik, jak by si přálo. Prolomit to zkusil Dvořák tvrdým pokusem od modré, jenže Kiviaho tohle viděl a jenom vytrčil do vzduchu lapačku.
     
    42:28
    Přesto ale ještě hotovo rozhodně není. Bohumil Jank (MHK) podrazil na obranné modré při plnění defenzivních povinností Říčku a dostává dvojku za podrážení.
    41:21 Kevin KLÍMA - 3:0
     
    41:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dynamu se to začíná sypat a Pardubice stojí před těžkým úkolem! Filip Pavlík podržel v dalším útočném snažení puk na modré a nespěchal, měl dost času. Právě proto našel skvěle KEVINA KLÍMU na pravé straně, který prostřelil Willa na zadní tyč a tohle už je pro Hradec nadějné – 3:0! Asistence: Filip Pavlík, Aleš Jergl.
    41:09 Marek ZACHAR - 2:0
     
    41:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Číslo 69 je v tomhle případě víc než symbolické! Od začátku třetí třetiny totiž uplynulo 69 sekund a střelcem gólu je MAREK ZACHAR! Domácí nastartovali motory a šli do situace 3 na 2. Okuliar z modré přistrčil na Zachara, který byl nastartovaný na pravém křídle a proti Willovi nezaváhal. Zakončení pod beton a Dynamo musí dotahovat – 3:0! Asistence: Oliver Okuliar, Petr Kalina.
     
    40:19
    První sekundy třetí třetiny se odehrávají v útočném pásmu Dynama. Zatím ale bez střely nebo nějaké podobné příležitosti.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    A druhá přestávka baví! Parádní přestávková soutěž založena na bázi štafet byla postavena na souboji fanoušků Tesly s fanoušky Lvů. Zatímco dva úseky měli navrch hosté, parádní finiš vynesl domácím výhru a všichni dostali ceny od mikulášské výpravy.
     
    Třetí třetina začne v 18:56.
     
    Další velmi svižná třetina a poměrně atraktivní hokej pokračuje! Opět měli oba rivalové pasáže, kde byli dominantní. Zatímco Hradec měl lepší nástup (přestože musel přečkat šanci Radila), Pardubice zase závěr. Gól padnul však jenom jeden, a to v čase 25:32, kdy se prosadil po Lalancettově nahrávce zakončením k tyči Lukáš Cingel. I přes několik dalších nadějných pokusů podruhé Hradečtí Willa nepřekonali, což platilo i o pardubických hráčích, kteří si zahráli v 37. minutě první přesilovku, jenže bez efektu. Dynamo navíc pravděpodobně přišlo o Jana Košťálka, který podstoupil na mantinelu dva tvrdé souboje během minuty a podruhé už jel přímo do kabiny.

    Střely na branku: 22 – 14 (9 – 7)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:49
    Domácí sice buly prohráli, vyhazují ale do středního pásma. Tesla tak musela reagovat velmi rychle a dostala se opět do ofsajdového postavení.
     
    39:38
    V poslední minutě se do toho Dynamo opřelo a je obecně v závěru periody lepším týmem. Jeho jednu z posledních ofenzivních snah třetiny ale hatí ofsajd, 22 sekund před sirénou.
     
    38:56
    Krátce po konci přesilovky navíc koupil velmi tvrdý hit u mantinelu od Janka Košťálek. Pro něj je to navíc druhý tvrdý souboj v dohledné době a ošetřování již trvá o něco déle. Poté navíc zamířil rovnou do kabiny a pravděpodobně tak pardubický obránce dohrál.
     
    38:29
    Zatím to jsou všechno střely z kruhů, respektive od modré. Košťálek třetím pokusem napálil blokujícího beka na kruzích, který vyhodil. Dynamu už moc času nezbývá.
     
    38:04
    Dynamo hraje přesilovky velmi svižně a pro Roberta Říčku se naskytla příležitost pro zakončení z levého kruhu, to ale bylo sražené přímo do ochranné sítě. V oslabení budou domácí maximálně ještě 50 sekund.
     
    37:08
    První momenty po vhazování ale hosté moc nezvládli. Blain poslal puk až za branku Willa, kde se o něj ještě rval Radovan Pavlík. Ten ve spolupráci s Pilařem našetřil čas.
     
    36:53
    I Dynamo si zahraje přesilovou hru. Souboj mezi Lukášem Cingelem (MHK) a Košťálkem začal už mezi kruhy, přičemž skončil až na mantinelu, když Košťálek už bez větší sebekontroly tvrdě narazil na hrazení. Za držení dostává Cingel dvě minuty a Košťálek se po krátké chvíli zvedá, naštěstí nejde o nic vážnějšího.
     
    35:45
    Střela Kevina Klímy na vzdálenější tyč z pravého kruhu se odrazila na k Rosandičovi, který zrovna naskakoval ze střídačky. Jeho tvrdý pokus ale skončil jenom zlomenou hokejkou, Willovi tak stačilo jenom podpořit rozehrávku.
     
    35:09
    Dynamo je však v této pasáži aktivnější a hradecká obrana zůstává sevřena před vlastní brankou celkem dlouho. Tentokrát přišla úleva v podobě Zohornovy sražené střely, která skončila na pardubické střídačce.
     
    34:25
    V uplynulé minutě se hra moc neposouvala. Přerušovalo se rovnou čtyřikrát, to poslední přerušení přišlo po zblokované střele hostí od modré, což má za následek vhazování po levici Kiviaha.
     
    33:30
    Přestože je Filip Pavlík obránce, ukázal něco ze svého ofenzivního umění. Vybruslil si až před Willa, těsně před momentem střely byl ale včas odstaven.
     
    32:27
    Po komerční přestávce se ukázal Kelly Klíma, který nabral rychlost a přebruslil celou plochu. Nakonec ještě téměř ze stoje pálil na Willa, který překvapivě musel jít do zákroku.
     
    31:53
    Hru před Willa v dynamické třetině tak vytáhl aktivní Okuliar. Nahrávkou z bekhendu našel Lalancetta, jehož pokus přikryl Will pod beton. Následuje komerční přestávka.
     
    31:35
    Po nepřesné přihrávce valili hosté do situace 3 na 3, kterou Kousal řešil zpětnou přihrávkou pod sebe na Zohornu. Ten následně z první posílal puk na kasu, Kiviaho si ale ve spolupráci s obránci poradil.
     
    30:36
    Z náporu ale vybruslil Štohanzl, který vzal puk a ve zbytku sil jej dotáhl až do útočného pásma. Mezitím stihli prostřídat jeho spoluhráči a hosté musí rozehrávat odzadu.
     
    29:26
    Po dlouhé době se hraje souvisle v pásmu Hradce. Ostřelování však efekt Dynamu nepřineslo, v tlaku může pokračovat ale nadále. Domácí totiž vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    28:29
    A druhá půlka přesilovky nebyla nijak špatná. Blízko gólovému zakončení byl Kevin Klíma, ten však trefil Okuliara před brankou, Cingel pak v závaru poslal puk jenom vedle tyče.
     
    27:52
    Přesto měl Filip Pavlík na hokejce druhý gól! Situaci 2 na 2 řešil Lalancette zakončením na bližší tyč, které Willovi vypadlo z výstroje. Odražený puk tak hned dával zpět před branku, kde byl Pavlík, v tutovce ale netrefil ideálně a kotouč šel vedle!
     
    27:16
    Jenže ani v tomhle případě se zatím nejedná o bryskní početní výhodu. Svěřencům trenéra Rulíka se daří vyhazovat poměrně snadno a Hradec ani nerozestavil kombinaci.
     
    26:51
    Další přesilovka pro Hradec. Tomáš Dvořák (PCE) ale vůbec faulovat nemusel, Okuliara měl před sebou zády. Přesto mu nasadil na ruku klasický šroubovák a dostává dvojku za hákování.
     
    26:31
    Velmi akčně se pokračovalo i v dalších minutách a Okuliar ve zmatku okolo pardubické branky dotíral na Willa, který už měl puk téměř pod kontrolou. V následném přerušení to pak vypadalo na rozmíšku, ale opět to byla otázka pár sekund. Následuje komerční přestávka.
    25:32 Lukáš CINGEL - 1:0
     
    25:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    Výborný pohyb a tenhle tlak už Dynamo nemohlo moc ustát! Hradec obléhal pásmo okolo Willa dlouho, za brankou vybojoval puk Christophe Lalancette, který postupoval podél mantinelu ke kruhům. Tam zvedl hlavu a všiml si volného LUKÁŠE CINGELA, jenž stál nepokrytý mezi kruhy. Proto nahrávka na slovenského forvarda a střela z první, Will se už k tyči nedostal – 1:0! Asistence: Christophe Lalancette, Graeme McCormack.
     
    24:11
    Pardubice to pak vzaly do kontru velmi svižně a Adam Musil se propracoval z levého kruhu k tvrdému zakončení, které musel Kiviaho vyrážet mimo prostor tří tyčí.
     
    23:26
    Celek zpod Bílé věže byl paradoxně nebezpečnější ve hře 5 na 5, jenže jak Jergl, tak Zachar nedokázali prakticky ve vyložených šancích překonat skvěle chytajícího Willa!
     
    22:57
    V situaci 5 na 4 se skóre už pravděpodobně měnit nebude. Dynamo první krizovku druhé třetiny zvládlo a může se soustředit na další minuty.
     
    22:43
    Zlomit se to povedlo až McCormackovi, kterému nabil z modré na kruh Blain. Tvrdou střelu po ledě ale Will viděl a přerušuje hru. Do konce přesilovky zbývá 26 sekund.
     
    22:16
    Hosté ale zatím brání velmi zodpovědně. Lvi se zatím téměř k ničemu nedostali a Dynamu stačí jenom vyhazovat puky ke gólmanovi.
     
    21:31
    Domácí první pasáž po vyhraném buly nesehráli špatně, chybělo tomu však přímé zakončení na branku. Pardubice posléze vyhodily až ke Kiviahovi a Hradec na to musí jít podruhé.
     
    21:09
    Oliver Okuliar předvedl výbornou individuální akci, kterou musel Robert Říčka (PCE) hasit jenom za cenu faulu, aby nešel Okuliar prakticky do gólového zakončení. Dvě minuty za hákování.
     
    20:03
    Druhá třetina začíná vyhraným buly ze strany Pardubic a hned to mohlo být 1:0 pro hosty! Radil vybojoval v levé části útočného pásma puk a vyjel si s ním do volného prostoru, načež zkoušel překonat Kiviaha mezi betony. Domácí gólman si ale připisuje další důležitý zákrok!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Tak se i stalo a velmi svižná podívaná v první třetině nenabídla ani jednu branku. Do derby vstoupil aktivněji Hradec a vytvořil si zajímavé příležitosti, zatím je to však spíše souboj brankářů. Roman Will ukázal v několika případech svoji velkou kvalitu, Henri Kiviaho zase jistotu v hradecké brance, když zasáhl například proti střele Zohorny z mezikruží. Tak či tak, první třetina byla odehrána bez branek, stejně tak jako bez trestných minut. Zpět budeme za 16 minut!

    Střely na branku: 13 – 7
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Více se už toho v první třetině asi nestane. Daleké vyhození Dynama skoro až za Kiviaha dává už Hradci málo času na útok.
     
    19:06
    Kelly Klíma se nedostal přes Poulíčka na puk, dále tak o něj musel bojovat. To se mu povedlo a Hradec kombinuje v útočném pásmu.
     
    18:15
    Po zdánlivě bezpečném nahození mohl Zohorna poslat Dynamo do vedení! Od mantinelu chtěl Kousal spíše poslat puk na branku, došlo tam však k teči a k Zohornovi se rázem odrazil dáreček. A to navíc do volného prostoru, Kiviaho ale prostřelení mezi betony nedopustil!
     
    17:29
    Cingel zůstal sám proti třem obráncům Pardubic, proto raději vycouval k sobě do pásma, zatímco mu naskakovali spoluhráči. Ale založení útoku se Hradci nepovedlo a je z toho jenom zakázané uvolnění.
     
    15:59
    Po šanci na hradecké straně nebylo daleko od zajímavé situace i Dynamo, Radil dostal pod tlak Kalinu, který puk ztratil. Z mezikruží ale neměl Radil už takový prostor na střelu, proto slabým nahozením trefil jenom Kiviahův beton.
     
    15:41
    Hradec si znovu aktivním pohybem vypracoval další šanci! Kevin Klíma podržel puk a ve vhodný moment hledal v předbrankovém prostoru McCormacka. Ten sice zakončoval zblízka, Will však ukázal jistotu a opět vyrazil!
     
    15:06
    Zohorna byl sice tlačen z úhlu, přesto si našel prostor na otočku, ze které posléze nahrával Radilovi do prostoru. To se ale stihl vrátit Rosandič a přihrávku zastavit.
     
    13:28
    Lev byl blízko dojetí odraženého puku u mantinelu, čímž by mohl teoreticky poslat Cingela do brejku. Ale těsně netrefil, proto mohli hosté jít dopředu. A nabito tam měl Čerešňák, ve finální fázi ho ale zradil materiál hokejky.
     
    13:05
    McCormack byl po vyhraném buly připraven střílet, což také provedl. A protože to byla tvrdá střela na masku, tak po odrazu vznikl zmatek v brankovišti, hostující obránci ale prostor vyčistili. Následná dorážka už byla jenom formální, po komerční přestávce se bude vhazovat po Willově pravici.
     
    12:29
    Puk zůstal pod několika hráči v rohu pod narvaným hostujícím sektorem, Hradečtí jej vytěžili k sobě a Rosandič z modré pálil příklepem, Will zareagoval. Dále se však hrát nemohlo, neboť branka Dynama opustila své původní postavení.
     
    11:23
    Zachar dohrál na mantinel Koffera a zřejmě dostal nějakou částí výstroje do obličeje, není to však rozhodně nic, za co by se mělo vylučovat. Pardubice mezitím předvedly velmi dobré střídání s tlakem na branku, do šance se ale nedostaly.
     
    10:15
    Hostům ale stačil jeden výpad, aby se připomněli. Situaci 2 na 2 táhl Říčka a z pravého kruhu i přes beka pálil. Kiviaho sice zasáhl, betonem ale přikopl puk jenom k Paulovičovi, který nezakončil jenom kvůli tomu, že mu v poslední moment překřížil cestu obránce!
     
    09:33
    Ke Kellymu Klímovi se ve středním pásmu odrazil nadvakrát puk a v rychlosti jej poslal jenom před sebe, jenže tohle dostřídávání Dynamo nezvládlo. Puk poslalo opět přes všechny čáry a zatím vypadá, jako by se nemohlo do derby naplno dostat.
     
    08:55
    McCormack si vyjel na modré do lepší pozice a zakončoval, byl to čistý průstřel clonících hráčů a Will dokázal puk utlumit ve výstroji. Domácí pak byli poté velmi agresivní na brankovišti a Radovan Pavlík si vysloužil další kravatu, všechno je to ale bez větších šarvátek.
     
    08:09
    Lalancette vyšťoural puk od mantinelu a přistrčil jej na modrou pro Cingela, který udělal dva rychlé kroky a vypálil z levého kruhu. Ale jenom do clonícího Lva, Will tak nemusel ani zasahovat.
     
    07:06
    Dvořák se za brankou dostal do střetu s Doležalem, který jej dotíral, ale poté ze souboje odpadl a zůstal ležet. Proto se i přerušovalo, Doležal však nepotřebuje další lékařské ošetření a sám odjíždí na střídačku.
     
    06:46
    Střely na branku: 7 – 3
     
    06:46
    Adam Musil využil své rychlosti a z obranného pásma podél prken na pravé straně zavezl až na kruh, odkud poslal na Kiviaha svižnou střelu. Finský gólman puk v poklidu sebral do lapačky, následně se pak Kevin Klíma pustil do střetu s jedním pardubickým plejerem, ale jak to rychle začalo, tak i skončilo. Komerční přestávka.
     
    06:16
    Jergl do toho dupnul a skrze ještě nezformovanou obranu prostrčil puk na Kevina Klímu, který už byl blízko střele, jeho pokus ale nebyl natolik razantní, aby pro Willa představoval nějaké ohrožení.
     
    05:23
    Cienciala si vyměnil puk s Radilem u mantinelu a hledal pro něj další příležitost na střelu, to byl ale již dobruslen a o puk přišel. Hra se tak otáčí na druhou stranu.
     
    05:15
    Lev si to nasměroval středem kluziště, přičemž neměl moc oponentů. Jednoduchý útočný výpad tak dotáhnul až k brance Willa a vybojoval pro domácí buly. Následně pak ještě musel snést kravatu od Dvořáka, rychlou rozmíšku ale ukončují čároví.
     
    04:54
    Napodruhé to již ale bylo jako icing posouzeno a hra se stěhuje znovu před Willa. Hradec působí lehce živějším dojmem a tráví více času v útočném pásmu, zatím je to však zcela vyrovnaná partie.
     
    04:26
    Daleké vyhození hostí nebylo posouzeno jako icing, proto se musí hrát dále. Hradec mezitím prostřídal a posílá na led čerstvou pětku.
     
    03:09
    Rychlá kombinace Dynama a bylo se na co dívat i na druhé straně! Dvořák si vyměnil rychle kotouč s Kousalem, který si najel do volného prostoru a střílel z úhlu na Kiviaha, finský brankář opět podržel svůj tým!
     
    02:23
    I nadále do toho Lvi šlapou a míří opět dopředu. Pardubice však výborně postavily obranu na své modré a Hradec se zmohl jenom na kombinaci na vlastní půlce.
     
    01:34
    Poté však přišly hradecké chvíle! Po lehkém zaváhání hostující obrany šel zprava Kevin Klíma v situaci 3 na 2 a řešil to zakončením na Willovu lapačku, pardubický gólman si připisuje první vážný zákrok!
     
    01:03
    Vysoké napadání třetího útoku Hradce nepřineslo tolik kýžený úspěch a Adam Musil mohl vyvézt, v dlouhém střídání trefil jenom Kiviahův beton u bližší tyče.
     
    00:40
    Následné buly vyhráli Hradečtí a nezmohli se na více než jednoduché nahození dopředu. To zahrával Dvořák, odrazem od spadlé Okuliarovy hole ale trefil jenom vlastní střídačku.
     
    00:18
    Čerešňák to zkusil v kontru z modré, jeho sražený pokus však skončil téměř v ochranné síti. A tak se hrálo dále a Dynamo i nadále kombinovalo v útočném pásmu, Kiviaho si musel připsat první zákrok.
     
    00:02
    42. derby o východní Čechy začíná, úvodní buly vyhráli domácí, kteří na nic nečekají a hned se vrhnuli do útoku!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -10
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Cingel, Lalancette, Lev (A) – R. Pavlík, Zachar, Okuliar – Kel. Klíma, Kev. Klíma, Jergl – Pilař, Štohanzl, Doležal.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Dynamo Pardubice: Will (Frodl) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Bučko, Hrádek – R. Kousal (A), Zohorna (A), Radil – Cienciala, A. Musil, Říčka – Paulovič, Poulíček (C), Koffer – Rouha, Rákos, Zeman.
    Trenér: Radim Rulík

    Rozhodčí: Jeřábek, Stano (SVK) – Rampír, Synek.
     
    -15
    Ještě jednou krásné nedělní odpoledne z vroucí ČPP Arény! Zhruba za 15 minut začne ostře sledované derby a stadion je zaplněn velmi krásně. Aktuálně po ledové ploše krouží rolba, která ji dostává do co nejlepší kondice pro 42. východočeské derby!
    Trefí se Klíma v derby?
     
    MOUNTFIELD HK
    11. místo, 29 bodů, skóre 54:65, bilance 8-2-1-13

    Zatímco na evropské scéně hraje Hradec výborně, v extralize to již tak dobré není. V Lize mistrů postoupil suverénně z prvního místa ve skupině, v osmifinále vyřadil švédského mistra a ve středu 7. prosince jej bude čekat švýcarský mistr EV Zug. Ale zpět do domácí soutěže, v ní jsou Lvi aktuálně čtyři body od barážové hrozby, stejně tak jako od devátého místa.

    Hradec neměl v extralize žádné zásadnější série výher a proher, pohyboval se tak ve vyrovnaném středu tabulky a reprepauzu orámoval ziskem šesti bodů. Poté se však přestalo dařit jak střelecky, tak výsledkově. Od výhry nad Litvínovem 18. listopadu totiž celek zpod Bílé věže nezapsal jediný bod, navíc téměř 160 minut neskóroval. To se mu povedlo prolomit v posledním duelu na Spartě, vaz mu ale srazily přesilové hry. Ani jednu z celkových pěti, přičemž jedna byla čtyřminutová, nevyužil a bral prohru 1:2.
     
    HC DYNAMO PARDUBICE
    1. místo, 54 bodů, skóre 79:48, bilance 13-6-3-2

    Zatímco loňský ročník byl pro Dynamo lehce „rozjezdový“, což mělo za následek čtvrtfinálový konec, letos se do toho v Pardubicích pořádně opřeli. Ke 100. výročí chtějí u Zelené brány titul a odpovídá tomu i kádr, který je na české poměry nadstandardní. Do Dynama se vrátil po sedmi letech Lukáš Radil a má být jeden z těch, kteří mají do Pardubic dotáhnout po deseti letech extraligové zlato.

    A svoji sílu ukazují Pardubičtí prakticky od začátku ročníku. Příčina, proč Dynamo vylétlo na první místo, tkví zejména v sérii mezi 11. – 23. kolem. Tam celek z města perníku ani jednou neprohrál a vyšvihl se do čela tabulky, kde se přetahuje o vedení s vítkovickým překvapením. Série však skončila v úterý 29. listopadu, kdy bral tři body z pardubického ledu Liberec a před derby je to pro Dynamo trochu varování.
     
    Krásný nedělní podvečer z východočeské metropole! Prakticky celé dva kraje budou po dlouhé době znovu žít hokejem, na programu je totiž 42. východočeské derby!

    A papírově jsou karty dány jasně. Pardubice přijedou pod Bílou věž v roli suveréna základní části extraligy, navíc stanovily nový klubový rekord dlouhou sérií 13 výher v řadě a v tradičním hokejovém městě cítí, že letos to může být jízda až do posledních dní sezony.

    A Hradec? U něj to tak slavné není. Zatímco loni byl v podobné pozici, co bude v neděli Dynamo, teď se trápí. Přestože na evropské scéně nadmíru skvěle reprezentuje český hokej, v extralize má za sebou aktuálně pět duelů bez výhry, ba co více, vstřelil během negativní série jenom tři branky, a postupně se propadá tabulkou do nižších pozic.

    Přestože se říká, že derby nemá favorita, v lepším rozpoložení budou hrát rozhodně Pardubičtí. Půjde Hradec proti prognózám a stane se opět hokejovým králem východních Čech?

    Duel v ČPP Aréně začíná v 17:10, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:10.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 26. Cingel (Lalancette, McCormack), 42. Zachar (Okuliar, Kalina), 42. Kev. Klíma (F. Pavlík, Jergl), 54. Okuliar (McCormack, Kev. Klíma)


    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Cingel, Lalancette, Lev (A) – R. Pavlík, Zachar, Okuliar – Kel. Klíma, Kev. Klíma, Jergl – Pilař, Štohanzl, Doležal.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Dynamo Pardubice: Will (Frodl) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Bučko, Hrádek – R. Kousal (A), Zohorna (A), Radil – Cienciala, A. Musil, Říčka – Paulovič, Poulíček (C), Koffer – Rouha, Rákos, Zeman.
    Trenér: Radim Rulík

    Rozhodčí: Jeřábek, Stano (SVK) – Rampír, Synek

    Diváci: 6 408
    thejrc.org