Třinec – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Liberec – Vítkovice 2:3 (0:2 po s.n.) | Litvínov – Olomouc 5:3 (kon.)
Kladno – K. Vary 4:1 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 2:6 (kon.)
Mountfield HK – Pardubice 4:0 (kon.)
po s.n. (0:2)
Bílí Tygři Liberec
2:3 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 04.12.2022, 15:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zdravím všechny fanoušky extraligového hokeje! V rámci 26. kola vyzve na svém ledě Liberec rozjetého soupeře z Vítkovic. Úvodní buly padne kvůli následné autogramiádě domácího týmu již v 15 hodin.
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Severočeši putovali posledních šest klání pouze po hřištích soupeře a los jim navíc dopřál hned několik soupeřů z horních pater tabulky. Z 18 možných bodů jich ale postupně na své konto získali hned 9, cenné jsou však především dva poslední skalpy. V předposledním duelu totiž zastavili třináctizápasovou sérii výher lídra tabulky z Pardubic, čímž zároveň uhájili vlastní extraligový rekord. Následně vynulovali karlovarskou Energii 2:0 a posunuli se tak v pořadí na devátou příčku. Produktivitu Tygrů vede zkušený forvard Michal Birner (4+14), pouhý bod na něj ale ztrácí lotyšský zadák Uvis Janis Balinskis (7+10).
     
    HC VÍTKOVICE RIDERA

    Oproti některým předsezónním očekáváním se ve velmi dobrém světle prozatím prezentují Vítkovice. Nejenže táhnou šňůru čtyř vítězství v řadě, zároveň bodovali již ve třinácti utkáních za sebou! I díky těmto povedeným výkonům se nacházejí v tabulce hned v závěsu za vedoucími Pardubicemi se shodným ziskem 54 bodů, avšak s jedním odehraným soubojem navíc. Naposledy nicméně Ridera přivítala na svém domácím území Kometu Brno, kterou zdolala bez větších obtíží 4:1. Produktivitě Vítkovických, ale zároveň celé extraligy, vévodí exliberecký Dominik Lakatoš (13+16), zdatně mu však sekundují i Roberts Bukarts (13+11) a Peter Krieger (10+12).
     
    Poslední vzájemný střet měl poměrně jasný průběh. Do vedení šli nejprve jako první Liberečtí, avšak následně se radovali hned pětkrát v řadě z trefy Vítkovičtí a zápas následně skončil 6:3 pro Rideru. Oplatí Tygři Ostravanům tuto porážku a přetnou jejich jízdu? To se dozvíme již od 15 hodin, kdy padne úvodní vhazování!
    Dočká se dnes gólman Vítkovic další vítězné oslavy?
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Kolmann, Aubrecht – Birner (A), Filippi, Ordoš – A. Najman, Bulíř (C), Frolík – Flynn, Šír, Faško-Rudáš – Dlouhý, Jelínek (A), Rychlovský.
    Trenér: Patrik Augusta

    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Klimeš) – Koch, Raskob, Mikuš, Grman, J. Stehlík, Gewiese, L. Kovář – Fridrich, Chlán, Lakatoš (A) – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – Kalus, Dej, Lednický – L. Krenželok (C), Marosz, Bernovský.
    Trenér: Miloš Holaň

    Rozhodčí: Hribik, Horák – Špůr, Šimánek.
     
    Máme za sebou speciální předzápasový ceremoniál a již za malou chvíli padne úvodní buly!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Úvodní buly vyhráli domácí a Balinskis se pokoušel o vysunutí Ordoše, ten však dostal puk pouze na paty a kotouč tak putoval pouze dále na území Vítkovic.
     
    00:40
    Snaha o usazení Liberce v pásmu hostů končí ofsajdovým postavením.
     
    01:05
    Mikuš pobízel svým nahozením od modré někoho ze svých spoluhráčů k teči, touš ale doputoval netknut ke Kváčovi, jenž jej následně vyrazil do rohu.
     
    02:05
    Rychlovský to zkoušel ze slotu, nepropálil však zde stojící vítkovickou defenzivu.
     
    02:35
    Kontakt Adama Dlouhého s brankou Ridery znamená její vytržení z kolíků, následuje buly ve vítkovické třetině.
     
    02:49
    Máme tu první početní výhodu tohoto utkání, Petr Fridrich nedovoleně podrážel.
     
    03:23
    Liberec právě vstřelil branku! A dochází k první změně skóre, Tygři využili přesilovou hru! MICHAL BULÍŘ se nejlépe zorientoval v mumraji před Alešem Stezkou a úspěšně poslal puk do hostující sítě. Asistence: Michael Frolík.
    03:23 Michal BULÍŘ - 1:0
     
    04:45
    Hosté budou mít vzápětí šanci pro srovnání, jelikož si po faulu Lukáše Dernera zahrají také powerplay.
     
    04:50
    Severočeši zahájili oslabení úspěšným vyhozením kotouče pryč ze své třetiny.
     
    05:20
    Lakatoš nahrával přes osu hřiště na Muellera, ten však kotouč nedostal ideálně a musel jej zpracovat. Následně se snažil americký útočník nahrávat na Mikuše, tomu naopak kotouč utekl z hole a Vítkovice musely vyklidit pásmo.
     
    06:10
    Fridrich pálil z první z vrcholku pravého kruhu, střela mu však nesedla.
     
    06:33
    Domácí zatím hrají velmi solidní oslabení a brání Rideře ve větších šancích.
     
    06:45
    Domácí v plném počtu.
     
    07:10
    Melancon si teď počíhal v prostoru mezi střídačkami na Vojtěcha Lednického, jenž se snažil o průnik do pásma podél mantinelu.
     
    07:55
    Po střele Fridricha z prostoru pravého kruhu zvonila za Kváčou tyč! Rozhodčí, který byl situaci nejblíže, ale rozpažil na znamení, že se o gól nejednalo.
     
    08:55
    Dominik Lakatoš se snažil o střelu ze slotu, tu mu však vyklekl Jan Šír do ochranné sítě. Vhazuje se v liberecké třetině.
     
    08:55
    Střely na branku – 3:1.
     
    09:05
    Balinskis nahazoval touš z hranice brankové čáry směrem na Stezku a puk následně skončil ve vzduchu, následně ale dopadl pouze mimo nebezpečí.
     
    10:00
    Liberečtí se snažili o usazení ve vítkovické třetině, byli z něj však záhy vyhnáni.
     
    10:40
    Michal Bulíř pálil z levé strany, Stezka však puk pouze zkontroloval hokejkou a odpálil jej do rohu.
     
    11:15
    Peter Krieger zkoušel utancovat Petra Kváču v jeho působišti, ale domácí maskovaný muž se nedal a jeho šanci zneškodnil.
     
    12:00
    Faško-Rudáš se pokoušel založit útočnou akci nahozením do pásma Vítkovic, nicméně puku se zde zmocnili hosté.
     
    12:40
    Adam Dlouhý nahrával zpoza Stezky zpět před jeho tři tyče, kotouč zde ale nenašla žádná z holí, a tak doplul až do prostoru vítkovického pásma, kde se nikdo nenacházel.
     
    13:47
    Uvis Janis Balinskis se snažil o proháčkování před hostujícího brankáře, byl však zastaven nedovoleně Grmanem, a tak mají před sebou domácí další početní výhodu.
     
    13:47
    Střely na branku – 5:3.
     
    13:47
    Druhá komerční přestávka první třetiny se o něco protáhne. Důvodem je problém s upevněním mantinelů na domácím území.
     
    13:57
    Liberečtí vyhráli buly v pásmu Vítkovic a puk se následně dostal k Birnerovi, jenž jej nahodil. Stezka tak musel zasáhnout a následně přerušil hru.
     
    14:20
    Vítkovicím se podařilo kotouč vyhodit, nicméně netrvalo to dlouho a Tygři se opět navrátili do svého přesilovkového postavení před Stezkou.
     
    15:00
    Birner to zkoušel opět z vrcholku kruhu, nicméně střela neměla dostatečnou razanci a do prostoru před hostujícím gólmanem se jen tak tak doklouzala.
     
    15:40
    Hned několik šancí za sebou teď měli domácí. Uzavíral je Adam Najman, avšak ten zakončoval pouze doprostřed hrudi brankáře Ridery.
     
    16:20
    Richard Nedomlel nahazoval od modré, avšak přes hůl jednoho z Vítkovických se puk nadzvedl až do ochranné sítě a následuje buly před Stezkou.
     
    17:25
    Petr Kolmann se probíjel po pravém mantinelu do útočného pásma, byla mu však vystavena stopka Patrikem Kochem.
     
    17:53
    Jan Šír pálil přes hráče a Stezka měl co dělat, aby jeho střelu zkrotil a zasáhl!
     
    18:30
    Balinskis vysouval do útoku Rychlovského, kotouč mu však unikl za Stezkovu branku.
     
    19:34
    Melancon kotouč pouze odevzdal a vydal se střídat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství se vyvíjelo o něco lépe pro domácí, jelikož šli do vedení zásluhou kapitána Michala Bulíře využitím přesilové hry ve 4. minutě. Svou početní výhodu dostali následně k dispozici i hosté, Tygři je však k žádné větší šanci nepustili. Střelecká převaha leží na straně Liberce, stejně tak je to i s góly, na které vedou Severočeši 1:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:55.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Po Tygry vyhraném buly se snažil o založení rychlé akce Nedomlel, kotouč ale skončil pouze na zadních prknech pásma Vítkovic.
     
    20:36
    Nepřesná domácí rozehrávka znamená icing a vhazování v jejich pásmu.
     
    20:56
    Ordoš se snažil protlačit kotouč před Stezkovu klec, avšak zabránil mu v tom Peter Mueller, jenž se zapojil do defenzivy.
     
    21:38
    Melancon zachránil držení pásma zachycením kotouče na modré a ihned posílal puk na Michala Ivana. Ten jeho přesný pas následně vyslal na Stezku a hostující brankář musel tasit svou lapačku.
     
    22:07
    Gewiese pobízel Lednického k úniku, avšak vítkovický útočník kotouč nezachytil a ten tak doputoval až na zakázané uvolnění.
     
    22:18
    Další powerplay pro Tygry, na trestnou lavici si jde sednout Vojtěch Lednický, který si pomohl nedovoleně hákováním.
     
    22:45
    Severočeši rozestavěli svou přesilovkovou formaci před Stezkou, vítkovická obrana jim však nedává mnoho šancí pro kombinace, natož střely.
     
    23:33
    Filippi pálil tvrdě příklepem z první a do jeho střely letící po ledě ještě vkládal své náčiní Frolík, puk ale projel pouze vedle pravé Stezkovy tyčky.
     
    24:05
    Faško-Rudáš to zkusil poměrně nenápadně po pravé straně a následně i vypálil a s jeho střelou měl Stezka co dělat!
     
    24:18
    Hosté v plném počtu.
     
    24:25
    Po střele Najmana od modré se vytvořil před vítkovickou klecí solidní zmatek, Stezka ale nakonec dokázal puk získat do své moci a zařídil tak přerušení hry.
     
    24:37
    Proti solidní střele Raskoba, jenž pálil najíždějíce si proti puku, musel Kváča tasit solidní výkop svým pravým betonem!
     
    24:52
    A tentýž hráč jde nyní na trestnou lavici, jelikož nedovoleně podržel soupeře.
     
    25:20
    Liberec zahájil další powerplay nejprve úspěšným rozestavěním, nedlouho poté ale o pásmo přišel a musel o něj znovu bojovat.
     
    25:48
    Mario Grman teď úspěšně vyhodil a spolu se svými kolegy může jít vydechnout na střídačku.
     
    26:30
    Najmanovi nevyšla snaha o přenesení hry z rohu na modrou čáru, protože jeho pas zachytil Dej. Ten následně vyjel směrem ke Kváčově kleci, nicméně kus černé gumy poté pouze odevzdal a vydal se střídat.
     
    26:52
    Hosté v plném počtu.
     
    26:54
    Střely na branku – 15:6.
     
    27:30
    Petr Chlán se nyní snažil využít Kváčova zaváhání v rozehrávce a nahrával na Fridricha, tomu však jeho pokus zblokoval Ivan mimo hrací plochu.
     
    27:58
    Na trestnou lavici míří na dvě minuty opět Willie James Raskob, tentokrát však za podrážení.
     
    28:02
    Michal Bulíř nedokázal zachytit puk na modré čáře, a tak musí Tygři opět bojovat o zisk postavení na vítkovickém území.
     
    28:35
    Bulíř teď vybízel střílenou přihrávkou k teči Michala Birnera, puk ale změnil trajektorii pouze směrem do zadního mantinelu.
     
    29:10
    Filippi to zkoušel z levého kruhu na horní růžek Stezkovy klece, mířil však pouze nad.
     
    29:50
    Dva hraniční zákroky v krátkém úseku hry. Nejprve to schytal Faško-Rudáš a nedlouho poté na druhé straně Patrik Koch, hraje se však bez přerušení.
     
    29:58
    Hosté v plném počtu, Severočeši početní výhodu tentokrát nevyužili.
     
    30:44
    Vítkovice právě vstřelily branku! A Vítkovičtí přece jen vyrovnávají. Peter Krieger to udělal po vjetí do pásma Liberce náramně a ukličkoval své soupeře. Následně puk předal PETERU RANDYMU MUELLEROVI, jenž už měl poměrně jednoduchou práci a kotouč pouze bez obtíží zasunul do odkryté liberecké branky. Asistence: Peter Krieger.
    30:44 Peter MUELLER - 1:1
     
    31:10
    Na druhé straně se dostal záhy po inkasované brance Michal Birner, jenž následně také pálil, jeho střela ale mířila mimo.
     
    31:20
    Rychlý kontr Vítkovic zastavuje postavení mimo hru. Na Lakatoše následně v liberecké třetině dorážel Derner, vše se ale obešlo bez vyloučení.
     
    32:00
    Liberečtí se nyní drží na území hostů zuby nehty a nenechají se z něj vypudit.
     
    32:24
    Michael Frolík vyzkoušel pozornost Stezky nenápadným pokusem, gólman Ridery však zasáhl bez rozpaků. Následuje buly po jeho pravici.
     
    32:24
    Střely na branku – 17:8.
     
    32:37
    Patrik Koch se teď vůbec nerozpakoval a pálil tvrdě z první, Petr Kváča však nechal provětrat svou lapačku a zakročil.
     
    32:50
    Ve solidní pozici na střelu se nacházel Mueller, jemuž nahrával opět Krieger, první jmenovaný avšak nevypálil ideálně a puk skončil pouze na vnitřním oblouku Kváčovy branky.
     
    33:55
    Do centru od mantinelu se snažil hrábnout Krenželok, puk ale z prostoru před Kváčovou brankou minul.
     
    34:35
    Petr Fridrich zkoušel oblafnout Lukáše Dernera a dostat se tak až do co nejlepší palebné pozice, puk mu však ujel do lapačky Petra Kváči. Vítkovický forvard ještě následně dostal naloženo od libereckého čísla sedmnáct, následuje nicméně buly v pásmu Tygrů.
     
    35:15
    Najman chtěl vysunout Bulíře, ten však jeho nahrávku nezastihl. Myslel si tak, že se bude pískat icing a nespěchal na střídačku, nakonec se ale pokračovalo ve hře dále.
     
    36:00
    Nahození od Stehlíka skončilo po kontaktu s několika holemi ve slotu za zadních prknech.
     
    37:15
    Před Maroszem se zjevila po pasu od Lakatoše poloodkrytá liberecká klec, vítkovický forvard ale obrovskou šanci propásl střelou mimo!
     
    38:25
    Velmi krušné chvíle pro domácí! Nejprve se ke kotouči dostal po střele Raskoba od modré Mueller a po několika naznačeních i zakončil, nicméně pouze mimo tři tyče. Tentýž americký bek následně pálil z první od modré poté, co se před ním zjevila dobře vypadající střelecká pozice, tentokrát ale orazítkoval pouze zadní mantinel.
     
    39:25
    Bukartse chtěl vysunout do šance Mueller, liberecká obrana doplněná o Flynna ale tuto snahu podchytila a zneškodnila.
     
    39:59
    Petr Kolmann si ještě najížděl do pásma svého soupeře, kvůli nadcházející siréně to už ale nestihne.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostřední dvacetiminutovce se dokázali Vítkovičtí ve skóre dotáhnout, a to zásluhou Petera Muellera v 31. minutě, jenž nepohrdl lahůdkovou pobídkou od Kriegera. Zároveň hrála Ridera hned třikrát ve druhé periodě ve čtyřech proti pěti, Tygři ale nedokázali těchto výhod využít. Třetí dějství tak slibuje příběh, který vypadá na zajímavé rozuzlení.

    Střely na branku 17:12.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:52.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Vítkovičtí se snažili prostřednictvím Petra Chlána o střeleckou šanci v pásmu Liberci, avšak liberecká defenzíva tyto pány zhatila.
     
    41:35
    Šír teď předával puk na Flynna, ten však zpracoval pouze bruslí, a tak mu ujel do rohu.
     
    42:12
    Rychlovský nahazoval od modré, ale jelikož nebyly v cestě kotouči žádná z tygřích holí ani těl, tak mel Stezka čistý výhled a následně zakročil.
     
    42:32
    Petr Jelínek naložil nedovoleně Rostislavu Maroszovi a jde na trestnou lavici, Vítkovice tak budou mít svou druhou přesilovku v utkání.
     
    42:55
    Lakatoš vystřelil z vrcholku pravého kruhu, Kváča zasáhl holí mezi betony.
     
    43:03
    Vítkovice právě vstřelily branku! A Vítkovičtí otáčejí skóre na svou stranu! PETER RANDY MUELLER si vyměnil kotouč s Jurajem Mikušem a americký snajpr následně vypálil zápěstím přesně do horní šibenice Kváčovy svatyně. Asistence: Juraj Mikuš.
    43:03 Peter MUELLER - 1:2
     
    44:00
    Souboj o puk v rohu vítkovického pásma přerušuje nedovolená přihrávka rukou.
     
    44:14
    Špatná domluva v rozehrávce Liberce a icing, následuje vhazování po pravici Petra Kváči.
     
    44:30
    Petr Kolmann nahazoval od modré a kotouč nakonec doplachtil až k Stezkovi, jenž musel zakročit téměř podle reflexů.
     
    44:56
    Ridera dostane šanci na navýšení vedení, Michael Frolík podrážel a míří na trestnou.
     
    45:31
    Marek Kalus teď naložil Janu Šírovi, jenž bránil oslabení svého celku, ramenem, a liberecký forvard se z ledu zvedal těžce, avšak přece jen doputoval sám na střídačku.
     
    45:55
    Hosté zdatně kombinují, ale stále se rozmýšlí, kudy vystřelit.
     
    46:20
    Mueller pálil ze své obvyklé pozice na levém kruhu, jeho střela ale byla zblokována mimo tři tyče.
     
    46:56
    Domácí v plném počtu.
     
    47:23
    Birner se teď snažil najít Filippiho před Stezkou, liberecké číslo 41 ale holí na Birnerovu pobídku jen tak tak nedosáhlo!
     
    48:35
    Bulíř se snažil obkroužit vítkovickou klec, puk ale skončil mimo její ohrožení.
     
    49:18
    Jan Šír je již zpátky na ledě a teď to zkoušel na Stezku z pravé strany, hostující brankář zasáhl vyrážečkou.
     
    49:44
    Faško-Rudáš teď vybízel zpoza Stezkovy klece ke střele Oscara Flynna, jenž následně i vypálil příklepem, gólman Ridery se ale dokázal přesunout a zakročit.
     
    49:51
    Střely na branku – 22:16.
     
    50:02
    Rostislav Marosz se uvolnil do zajímavé šance ve slotu, jeho pokus Kváča poslal do rohu.
     
    50:25
    K Birnerovi se dostal puk do mezikruží, následná střela z první ale putovala pouze doprostřed Stezkovy hrudi.
     
    51:05
    Richard Nedomlel dorážel puk na levém kruhu, který zde téměř zničehonic vyplul a rozhodně se nejednalo o marnou šanci! S jeho střelou měl Stezka značné obtíže a kotouč vyrážel mimo ohrožení levým ramenem.
     
    51:34
    Adam Dlouhý vyjel do pásma Vítkovic po levé straně a střílel golfovým úderem. Gólman Ridery měl co dělat, aby neposedný puk zkrotil.
     
    52:08
    Do šance se už už řítil Marek Kalus, puk mu ale solidní defenzivním zákrokem sebral Melancon, jenž tak zažehnal téměř jistý únik hostujícího útočníka.
     
    53:09
    Liberec právě vstřelil branku! Oscar Flynn pálil nedlouho po vjetí do vítkovické třetiny, ale Stezka puk pouze vyrazil před sebe. Naštěstí pro domácí se zde nacházel MARTIN FAŠKO-RUDÁŠ, jenž dorazil touš náramně mezi betony. Asistence: Oscar Flynn, Jan Šír.
    53:09 Martin FAŠKO-RUDÁŠ - 2:2
     
    54:36
    Tygři jsou posilněni vyrovnávací brankou a derou se do dalších šancí. Teď se o kotouč rvali na vítkovickém území Jelínek společně s Frolíkem, celá akce následně končí přerušením hry a následuje buly před Stezkou.
     
    54:40
    Střely na branku – 29:17.
     
    55:05
    Filippi to zkoušel od levého mantinelu, Mario Grman ale jeho pokus vytečoval do ochranné sítě. Následuje buly na vítkovickém území.
     
    55:18
    Liberečtí jsou teď rozhodně víc vidět. Počínající závar ve třetině Ridery teď zakončil nahozením Lukáš Derner a bude se opět vhazovat.
     
    56:08
    Před Michalem Ivanem se otevřel volný prostor na levé straně kluziště a slovenský zadák se vůbec nerozpakoval. Jeho střela zápěstím prolétla jen těsně vedle levé tyčky!
     
    56:58
    Ve změti těl před Kváčou se dostal k dorážce Petr Fridrich, Kváča ale byl na své pozici připraven a zasáhl.
     
    57:40
    Frolík si obhodil Petra Gewiese, vítkovický bek jej ale při pokusu o objetí zastavil tělem.
     
    58:20
    Už to vypadalo, že se Vítkovicím podaří vyhodit puk ze svého pásma pryč, ale v tu chvíli zasáhl na modré čáře Uvis Janis Balinskis a hrudí unikající puk udržel.
     
    59:40
    Závěrečná minuta se hraje bez šancí na obou stranách, oba týmy se již spíše připravují na následné prodloužení.
     
    59:54
    Šest vteřin před koncem základní hrací doby mají Vítkovice vhazování před Kváčou.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve třetí třetině se Liberci podařilo vyrovnat, když se prosadil v 54. minutě Martin Faško-Rudáš. Následuje prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:15
    Úvodní buly prodloužení vyhrály Vítkovice a kombinují v pásmu Liberce.
     
    60:37
    Uvis Janis Balinskis teď ujížděl téměř sám na Stezku, byl však zezadu obtěžován Muellerem, a tak nedokázal zakončit a do Stezky, jenž se nacházel mimo svoje vymezené území, narazil.
     
    60:37
    Rozhodčí tento střet vyhodnotili k nevoli přítomných domácích fanoušků jako faul zaviněný Balinskisem a Vítkovice si tak zahrají v prodloužení přesilovku.
     
    60:40
    Tygři načínají oslabení úspěšně, Richard Nedomlel totiž dokázal puk vyhodit.
     
    61:16
    Dominik Lakatoš se snažil o bekhendovou přihrávku před Kváču, překazil ji však Derner.
     
    61:19
    Síly na ledě se vyrovnají, jelikož Dominik Lakatoš seknul Lukáše Dernera přes rukavice.
     
    61:29
    Patrik Koch zakončoval šanci dva na jednoho střelou, Kváča ale jistě zakročil.
     
    62:12
    Vítkovičtí to nyní nemají jednoduché, Tygři zdatně kombinují v jejich pásmu. Ze střelecké pozice pálil Bulíř, Stezka se ale vytáhl ramenem.
     
    63:04
    Filippi posunul touš na vrcholek pravého kruhu, odkud pálil Michal Bulíř, Stezka se nicméně opět dokázal přesunout.
     
    63:04
    Oddechový čas pro Bílé Tygry.
     
    63:07
    Vítkovičtí vyhráli buly ve své třetině a Mario Grman dokázal puk vyhodit pryč.
     
    63:19
    Hosté v plném počtu.
     
    63:35
    Lakatoš se hnal nedlouho po opuštění trestné lavice vstříc Kváčovi, od puku jej ale odstavil jeden z Libereckých.
     
    64:00
    Michal Birner pálil přes Petra Gewiese a Stezka puk skryl ve své výstroji.
     
    64:10
    Peter Mueller teď ujížděl spolu s Peterem Kriegerem a zakončoval první jmenovaný, Kváča si však dokázal poradit jak s jeho první střelou, tak i s následnými dorážkami.
     
    64:30
    Domácí ponechanou výhodu přerušuje střela Bulíře, která končí přizvednutá do ochranné sítě.
     
    64:39
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Peter Krieger – 2 min., podrážení.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Početní výhodu nedokázali Tygři v závěrečných chvílích prodloužení využít, na druhou stranu naopak uháněli Patrik Koch s Petrem Chlánem. První jmenovaný napálil puk ze středového pásma a Kváča musel proti puku nastavit svou vyrážečku. Utkání budou muset rozhodnout samostatné nájezdy!
     
    Střely na branku – 36:23.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Birnerovi kotouč unikl z hole a skončil v rohu.
     
    1. série
    0:1
    Marosz si najel na Kváču zleva a zakončil úspěšně mezi betony.
     
    2. série
    0:1
    Ordoš Stezku již překonal, avšak trefil pouze tyčku!
     
    2. série
    0:1
    Fridrich se snažil o naznačení bekhendem, následně ale zakončil forhendem mimo.
     
    3. série
    0:1
    Flynn to zkusil bekhendovým blafákem a již Stezku také překonal, ale za vítkovickým brankářem opět zvonila tyč!
     
    3. série
    0:2
    Bukarts si najel dobře a Kváču úspěšně překonal.
     
    4. série
    0:2
    Faško-Rudáš se snažil o oblafnutí Stezky bekhendem, ten se však nedal a zakročil.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Vítkovice Ridera.
    Autorem vítězné branky je ROSTISLAV MAROSZ.
    Rostislav MAROSZ - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Nájezdovou loterii vyhrály Vítkovice, vítězným střelcem je poté Rostislav Marosz. Dva body si tak připisuje Ridera, jeden poté zůstává v Liberci. To je ode mě vše a přeji pěkný zbytek večera. (17:55:52)
    Marken.cz

    Jan Kordík

    Branky a nahrávky: 4. Bulíř (Frolík), 54. Faško-Rudáš (Flynn, Šír) – 31. Mueller (Krieger), 44. Mueller (Mikuš), rozh. náj. Marosz

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Michal Birner (LIB)
    0:1   Rostislav Marosz (VIT)
    2. série:
    0:1   Jan Ordoš (LIB)
    0:1   Petr Fridrich (VIT)
    3. série:
    0:1   Oscar Flynn (LIB)
    0:2   Roberts Bukarts (VIT)
    4. série:
    0:2   Martin Faško-Rudáš (LIB)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Kolmann, Aubrecht – Birner (A), Filippi, Ordoš – A. Najman, Bulíř (C), Frolík – Flynn, Šír, Faško-Rudáš – Dlouhý, Jelínek (A), Rychlovský.
    Trenér: Patrik Augusta

    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Klimeš) – Koch, Raskob, Mikuš, Grman, J. Stehlík, Gewiese, L. Kovář – Fridrich, Chlán, Lakatoš (A) – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – Kalus, Dej, Lednický – L. Krenželok (C), Marosz, Bernovský.
    Trenér: Miloš Holaň

    Rozhodčí: Hribik, Horák – Špůr, Šimánek.

    Diváci: 4877
    thejrc.org