Třinec – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Liberec – Vítkovice 2:3 (0:2 po s.n.) | Litvínov – Olomouc 5:3 (kon.)
Kladno – K. Vary 4:1 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 2:6 (kon.)
Mountfield HK – Pardubice 4:0 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
2:6 (1:2, 1:1, 0:3)
HC Sparta Praha
Neděle 04.12.2022, 17:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky ledního hokeje, vítejte u hokejové klasiky. V rámci 26. kola TELH se v Brně utká domácí Kometa s pražskou Spartou.
     
    HC Kometa Brno

    Kometa se v pátek z Ostravar Arény po prohře 4:1 vracela s prázdnou a nedokázala tak navázat na domácí dvoubodovou výhru s Olomoucí. I přesto mají Brňané elitní čtyřku na dostřel, týmy na 4. – 6. místě získaly doposud shodně 28 bodů, Kometu ale na 6. místo za Plzeň a Třinec řadí horší skóre. Případná nedělní výhra nad pražským rivalem by tak teoreticky mohla znamenat návrat do vod, které zaručují přímou účast ve čtvrtfinále.

    V říjnu už v rámci 13. kola dokázala modrobílá skvadra Spartu porazit, když ji k výhře 2:3 svými trefami nasměrovali nejlepší brněnský střelec Luboš Horký (12+5), Adam Zbořil (3+13) a parádním sólem i rychlík Radek Koblížek (7+8). Na Horkého gól v Praze asistoval i vůbec nejproduktivnější Brňan Petr Holík, ten má na kontě už 24 bodů (4+20), které ho řadí na 6. místo v kanadském bodování celé soutěže.
     
    HC Sparta Praha

    S novým realizačním týmem Sparta šlape, během pěti zápasů nepoznala chuť porážky a posunula se už na 8. místo tabulky. V pátek proti Hradci Králové (výhra 2:1) ale zakončila čtyři utkání dlouhou domácí sérii a na cizím ledě se představí poprvé od 25. listopadu. Kometa tak před vyprodanou halou může využít nezměrné výhody domácího prostředí. Venku zatím Sparta vyhrála jen čtyři z dvanácti duelů.

    Sparta doposud stejně jako Kometa nastřílela 63 branek. Podílí se na nich zejména zkušený centr druhé formace Roman Horák (8+11), nicméně pozadu nejsou ani Michal Řepík (9+8) či David Tomášek (5+12). Za očekáváním naopak stále zůstává švédské bratrské duo Erik Thorell (4+5) a Gustaf Thorell (2+3). Suverénně největším zklamáním je však útočník s bohatými zkušenostmi z NHL Dominik Simon, jenž doposud nasbíral pouhé 3 body (2+1) a v posledních dvou utkáních navíc vůbec nenastoupil.

    Pod novými trenéry spoléhá Sparta zejména na skálopevnou obranu, během pěti utkání totiž inkasovala jen čtyři branky. Jistě tomu napomohlo i angažování Michala Kempného, který během 12 startů zapsal hned 7 bodů (0+7). Mezi produktivní zadáky patří i pětadvacetiletý Martin Jandus (1+8). Na ledě už naopak neuvidíme nejstaršího Sparťana Milana Jurčinu, ten naposledy nastoupil právě v utkání proti Kometě a v pátek oznámil konec kariéry. V brankovišti pak mají Pražané jasnou jedničkou – Jakuba Kováře, jehož úspěšnost je takřka 91%, podobně je na tom i jeho kolega Josef Kořenář, nicméně ten se v letošní sezoně do branky postavil jen v šesti případech.
    Prosadí se střelecky proti velkému rivalovi?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Ščotka, Kundrátek (A), Ďaloga, Kučeřík, Hrbas, Holland, Gulaši (A) – Zaťovič (C), Holík, Koblížek – Flek, Strömberg, Horký – Kollár, Zbořil, Šalé – Dufek, Süss, Kratochvíl.
    Trenér: Martin Pešout

    HC Sparta Praha: Kořenář (J. Kovář) – Kempný, Polášek (A), Krejčík, Moravčík, Němeček, Jandus, Mikliš – M. Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – E. Thorell, Horák, Tomášek – Buchtele, D. Vitouch, Dvořáček – Konečný, G. Thorell, Safin.
    Trenér: Miloslav Hořava

    Rozhodčí: Mrkva, Pražák – Gebauer, Axman.
     
    Dle obsazenosti tribun a hlasitosti brněnských fanoušků je možno usoudit, že dnešní utkání bude ve Winning Group Areně vyprodané.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Na úvodním buly byla úspěšnější domácí Kometa, která tak může zakládat svůj první útok.
     
    00:43
    Sparta právě vstřelila branku! Tak to je rychlý start v podání hostů a studená sprcha pro domácí Kometu! Erik Thorell z levého rohu našel před brankou úplně volného DAVIDA TOMÁŠKA, který si pohrál s Furchem, zbavil se jej forhendovou kličkou a po ledě poslal puk do branky. Asistence: Erik Thorell.
    00:43 David TOMÁŠEK - 0:1
     
    01:46
    Viditelně opařená Kometa se snažil rozjet útok, nicméně ten končí jen zakázaným uvolněním.
     
    02:12
    Nadějný útok Sparty zastavil dobrý hit Marka Hrbase na obranné modré čáře domácích. Kometa otáčí hru směrem k brance soupeře.
     
    02:52
    Dlouhý pas z obranného pásma mířil na útočnou modrou, kde se pohyboval Safin, avšak ten jen prodloužil a vydal se střídat.
     
    03:32
    Sobotka našel mezi kruhy volného Řepíka, kterému však střela nesedla, neboť vrtivý puk netrefil ideálně.
     
    03:40
    Po rutinním zákroku Furcha se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    03:54
    Kometa právě vstřelila branku! Fanoušci ofenzivního hokeje jsou zatím spokojeni, Kometa srovnává krok! Luboš Horký skvěle vyřešil přečíslení tří proti dvěma, když na ose hřiště našel z druhé vlny najíždějícího KIMA STRÖMBERGA, který prostřelil Kořenáře. Asistence: Luboš Horký.
    03:54 Kim STRÖMBERG - 1:1
     
    04:54
    Komety je po vyrovnání plný led. Její třetí formace se na pár vteřin usadila v útočném pásmu, nicméně Šalé tlak sparťanských beků neustál a o touš přišel.
     
    05:58
    Petr Kratochvíl měl na lopatě svůj první ligový gól, když se z pravé strany řítil sám na branku. Jeho ránu na zadní tyč ale Kořenář vytěsnil. Poradil si pak i s následným závarem před jeho klecí.
     
    06:40
    Protiútok hostů zastavuje Furch, po jehož levici se bude vhazovat, avšak to vše až po reklamní pauze.
     
    06:55
    Flek ze středního pásma nahodil puk a Kometa se díky tomu usadila v útočném pásmu, kde nyní operuje.
     
    07:20
    Po Kořenářově zákroku se puk odrazil na pravý kruh, odkud mohl dorážet Kim Strömberg, nicméně zpracování mu zabralo příliš mnoho času.
     
    07:57
    Pokus o útok Komety končí icingem.
     
    08:14
    Hrbas se nejdříve za vlastní brankou dalším dobrým hitem zmocnil puku, aby pak po pravém mantinelu vyslal Ďalogu. Ten však nepřesným pasem jen odevzdal puk na sparťanské hole.
     
    09:08
    Dlouhý puk po levém mantinelu odvrátil Gulaši jen bezmyšlenkovitým odpálením a vrátil jej na hole soupeře.
     
    09:37
    Vyhlášený rychlík Kratochvíl nabral rychlost v obranném pásmu a z levého mantilu strhnul směr na osu. Jeho pouť však skončila na modré, kde byl odzbrojen.
     
    09:54
    Kempného nahození od modré čáry ihned po buly na levé kruhu neprošlo přes blok. Postrádalo totiž sílu, přesnost a vlastně všechno, co by dobrá střela měla mít.
     
    10:37
    Sparta právě vstřelila branku! Okénka v obraně Brňanů využila Sparta nejlépe, jak mohla. MARTIN JANDUS dostal puk na modrou čáru, odkud se až trestuhodně nebráněn probruslil na pravý kruh. Za jeho střelou do vzdálenější šibenice se pak Furch jen bezmocně otočil. David Tomášek, Roman Horák.
    10:37 Martin JANDUS - 1:2
     
    11:20
    Kometa se ihned po inkasované brance znovu usadila v útočné třetině, nicméně Pražané si nikterak nekomplikovali život a vyhodili na icing.
     
    11:37
    Erik Thorell jako nůž máslem prošel středním pásmem a dostal se až za modrou. Jeho rána ale letěla vysoko nad brněnskou svatyní.
     
    12:44
    Kratochvíl se dobrým forčekingem zmocnil puku v útočné třetině a našel na modré volného Hollanda, jehož střela z první ale přes změť těl na branku nedoputovala.
     
    13:41
    Za tohle trenéři Kundrátka jistě nepochválí. Reprezentační bek se vysunul do středního pásma, odkud až nepochopitelně odevzdal puk soupeři.
     
    14:29
    Kometa si s rozehrávkou v obranném pásmu dává načas. Další nepřesnosti se teď dopustil Horký, domácí tak musejí útok zakládat znovu.
     
    15:19
    Süss se z levé strany snažil procpat někam mezi kruhy, nicméně osud jeho sóloakce byl jasný. Brněnský forvard se neprodral přes dva těsně bránící hráče.
     
    16:04
    Pokaždé, když se k puku dostane Kempný, ozývá se halou hlasitý pískot. Obránci Sparty se v Brně v žádném případě nebude hrát dobře.
     
    16:52
    Erik Thorell se dostal do útočné třetiny, nicméně někdo z jeho spoluhráčů bez puku byl rychlejší – ofsajd. Následuje krátká komerční přestávka.
     
    17:07
    Jan Ščotka ze středního pásma napálil puk až ke Kořenářovi, který střelu jen sklepl do rohu na hole svých spoluhráčů.
     
    17:53
    Michal Moravčík dostal puk na modrou, kde si dobrým pohybem udělal prostor na střelu. Jeho prudký projektil ale letěl nad.
     
    18:17
    Za prudkým pukem spěchal Zaťovič marně. Icing vrací Kometu do obranného pásma.
     
    18:39
    Kometa byla znovu nepřesná v rozehře. Holland z obranného pásma poslal puk na hole Sparťanů, kteří chybu využili ke klidnému vystřídání na puku.
     
    19:56
    První perioda končí za brankou Komety, odkud se však Řepík s Forman nejsou schopni vymotat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:48.
     
    První třetina nabídla parádní ofenzivní hokej, který vyústil ve tři branky. Dvě z nich má na svědomí pražská Sparta, který díky trefám Tomáška a Janduse vede 1:2. Za Kometu se trefil pouze Strömberg, Kometu trápí zejména přechodová fáze a rozehrávka, která je zatím mimořádně nepřesná. Současný vývoj však slibuje další porci parádního hokeje!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Netrvalo dlouho a Kometa má k dispozici přesilovku. Zatím drží puk ve výhodě, avšak pouze v obranném pásmu.
     
    20:40
    Strömberg to zkusil o Kořenáře zpoza branky, nicméně jeho pokus nevyšel.
     
    20:40
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Miroslav Forman – 2 min., držení.
     
    20:59
    Kometa je usazena v útočném pásmu, kde rozjíždí svou pověstnou kombinaci.
     
    21:29
    Holík z pravého kruhu poslal puk mezi kruhy, kde byl na střelu dobře natočený Horký, jeho rána však mezi betony Kořenáře neprošla.
     
    22:05
    Kundrátkova pumelice z první z levého kruhu orazítkovala tyč! Zatím Kometa hraje přesilovku skvěle, chybí jen gól!
     
    22:40
    Hosté v plném počtu.
     
    23:00
    Pokus Komety o rychlý útok zastavuje ofsajd.
     
    23:12
    David Tomášek se dlouhou přihrávkou na útočnou modrou snažil najít nabruslujícího spoluhráče. Jeho pas ale míří pouze na zakázané uvolnění.
     
    23:42
    Sparta se usadila v útočné třetině a Martin Jandus dostal přesný pas na modrou čáru. Jeho prudkou střelu z první však dokázal Furch vyrazit.
     
    24:11
    Sparta právě vstřelila branku! Tak tohle si Dominik Furch za rámeček nedá! Nenápadné nahození DAVIDA DVOŘÁČKA od modré čáry dobře viděl, přesto puk až nepochopitelně pustil za svá záda. Také už opouští svou svatyni, do té se přesouvá Marek Čiliak. Asistence: Jan Buchtele, David Vitouch.
    24:11 David DVOŘÁČEK - 1:3
     
    24:11
    Střídání v týmu HC Kometa Brno:
    ze hřiště odchází Dominik Furch, přichází Marek Čiliak.
     
    24:59
    Sobotka dostal zpoza branky prudkou přihrávku na levý kruh, kterou z první usměrňoval na branku. O pár centimetrů minul přední tyč.
     
    25:46
    Strömberg se za branku dobře zbavil bránícího hráče a našel před brankou volného Fleka. Ten se z bezprostřední blízkosti snažil přehodit Kořenáře bekhendem, avšak bezúspěšně.
     
    26:54
    Další nepřesná rozehrávka Komety se dostala na modrou ke Krejčíkovi, který nahodil a udržel tak svůj tým na puku v útočné třetině.
     
    27:33
    Jan Buchtele se po přejezdu modré čáry nikterak nerozpakoval a rozhodl se vystřelit. Podobný kousek jako před chvílí Dvořáčkovi se mu však nepodařil.
     
    28:34
    Zbořil se ve středním pásmu skvěle zbavil bránícího protihráče a na modré čáře našel dobře rozjetého Šalého. Ten pak střílel z osy hřiště, avšak pouze do lapačky Josefa Kořenáře.
     
    28:50
    Pobyt Komety v útočném pásmu ukončil Holland, jenž od modré čáry nepřesně přihrál na osu hřiště. Důrazný návrat brněnského beka ale zabránil nebezpečnému kontru Sparty.
     
    29:36
    Kratochvíl se jako vítr prohnal po pravém mantinelu a z kruhu hledal ve slotu Dufka. Ten ale prudký a navíc skákavý puk neměl šanci zpracovat.
     
    30:33
    Erik Thorell z otočky našel na pravém kruhu volného Davida Dvořáčka, který však nedokázal dostatečně rychle zpracovat. Nakonec vůbec nezakončil.
     
    31:08
    Sobotka pěkně prošel do útočného pásma, aby pak ještě lépe našel na modré volného Moravčíka. Jeho následnou ránu ještě někdo ze Sparťanů tečoval, avšak čerstvý muž v brněnském brankovišti Čiliak si s ní poradil.
     
    31:26
    Adam Zbořil jako nůž máslem prošel středním a pak i útočným pásmem. Spanilým sólem se nakonec dostal až před branku, avšak na jeho bekhendovou kličku Kořenář vyzrál.
     
    32:09
    Šalé měl ve středním pásmu potíže s neposedným pukem, nakonec jej doslova hodil na mantinel, odkud Hrbas jen nahodil a vydal se s celou pěticí střídat.
     
    33:00
    Za prudkým pasem Krejčíka se k zadní tyči snažil natáhnout Sobotka, šikovný útočník by ale potřeboval o pár čísel delší hokejku.
     
    33:05
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Erik Thorell.
     
    33:16
    Řepík se ihned po vyhraném buly vydal vstříc brněnské brance. Jeho pas na Sobotku už byl ale navíc a Brňané tak mohou z vlastního obranného pásma založit další útok.
     
    34:00
    Až nyní se Brnu povedlo usadit v útočné třetině.
     
    34:10
    Kometa právě vstřelila branku! Kometa znovu potvrzuje, že přesilovka patří mezi její nejnebezpečnější zbraně! Zbořilovu prudkou ránu od modré tečoval LUBOŠ HORKÝ mimo dosah gólmana a dotáhl tak Kometu na rozdíl jediné branky. Asistence: Adam Zbořil, Petr Holík.
    34:10 Luboš HORKÝ - 2:3
     
    35:23
    Kučeřík se jako lev prodral na pravý kruh, odkud se chtěl nacpat do branky, nakonec ale skončil jen za ní.
     
    35:35
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Jan Buchtele – 2 min., hrubost.
     
    35:43
    Ihned po buly za brankou Tomáš Kundrátek tvrdě na mantinel narazil Krejčíka, který se v bolestech odbelhal z ledu. Obránce Komety si odpyká dvě minuty na trestné lavici.
     
    35:57
    Ďaloga svým typickým způsobem prokličkoval od vlastní branky až do útočného pásma. Jeho přihrávka na pravý kruh na Koblížka ale byla nepřesná. Sparta otáčí hru.
     
    36:27
    Ďaloga za vlastní brankou čistě odzbrojil Horáka a Kometa tak může založit další útok.
     
    37:01
    Flek si z osy hřiště sjel k levému kruhu, odkud mířil na zadní tyč. Jeho rána zápěstím ale byla velmi nepřesná.
     
    37:24
    Flek se ze skrumáže před brankou snažil procpat touš za Kořenáře. Po úspěšném zákroku gólmana hostů se před brankou Sparty strhla hromadná mela, hra je teď opravdu vyostřená.
     
    37:24
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Jakub Flek – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    David Němeček – 2 min., hrubost.
     
    37:44
    Oby týmy hrají v plném počtu.
     
    38:01
    Nadějné přečíslení zazdil Holík, který poslal Kundrátkovi příliš dlouhou přihrávku k pravému kruhu. Tohle brněnský bek nemohl zpracovat.
     
    38:45
    Tomášek ladně prokličkoval mezi kruhy, odkud ještě vylepšil pozici pro Poláška, jenž ale se zakončením dlouhou váhal, nakonec puk napálil pouze do bloku.
     
    39:03
    Horký se z levého mantinelu vzdušným pasem snažil přenést hru na druhou stranu, kde měl našlápnuto Koblížek. Ani Horký ale nedokázal svůj pas vyměřit přesně na čepel.
     
    39:53
    Za hlasitého pískotu se Michal Kempný dostal ke střele od modré, kterou Kratochvíl obětavě sráží do ochranné sítě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:45.
     
    Skvělá podívaná ve Winning Group Areně pokračuje. Druhé dějství nám nabídlo po jedné brance na obou stranách. Nejdříve se za Spartu trefil Dvořáček, na jehož šťastný gól zareagoval v přesilovce Horký. Skóre se tedy změnilo, nicméně jeho rozdíl zůstal stejný. Sparta před třetí třetinou vede 2:3.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Úvodní buly třetí části zvládla Sparta, která ihned zamířila do útočného pásma.
     
    40:35
    Hosté mají od úvodního buly stále kotouč na holích. S rozehrávkou ve svém vlastním obranném pásmu nikam nespěchají.
     
    41:18
    Hrbas od modré čáry nahodil, avšak nesetkal se s podporou svých spoluhráčů, a tak se za pukem vydal sám. Byl u něj sice první, avšak v obležení obránců si neporadil.
     
    42:09
    Süss se snažil do rychlého útoku vysunout Dufka, který sice nezpracoval, ale dlouhý puk Sparta jen vyhodila na icing.
     
    42:44
    Kometa stále kupí chyby v rozehrávce. Zaťovičova zadovka teď přistála přesně na čepeli Erika Thorella.
     
    43:00
    Sparta právě vstřelila branku! Obrana Komety je dnes mimořádně děravá. Jakub Konečný prošel kolem Ščotky, který stál jako kužel, a předložil puk k levé tyči, odkud za překonaného Čiliaka usměrnil puk OSTAP SAFIN. Asistence: Jakub Konečný, Adam Polášek.
    43:00 Ostap SAFIN - 2:4
     
    44:43
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu bez nebezpečných střel. Kometa je viditelně opařená a Sparta hraje přesně to, co k udržení vítězství potřebuje.
     
    45:17
    Marek Hrbas si ve středním pásmem počkal na Davida Vitoucha, kterého sundal tvrdým hitem. V rohu u Čiliakovy branky se pak strhla další hromadná mela. Minimálně Hrbas zřejmě poputuje na trestnou lavici.
     
    45:17
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Marek Hrbas – 2 min., nedovolené bránění.

    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Jan Buchtele – 2 min., hrubost.
     
    45:37
    Flek našel mezi kruhy dobře rozjetého Kratochvíla, který jakoby ale ani nechtěl dát gól. Obrátil se totiž na opačnou stranu a nakonec střílel až od modré, s tím si Kořenář poradil.
     
    46:15
    Prudkou přihrávku k levé tyči usměrňoval na branku Řepík, avšak Čiliak si prostor u své bližší tyče důkladně pokryl.
     
    46:25
    Zbořil se nachomýtl k volnému puku na levém kruhu, který jen plácnul na branku, trefil ale jen tělo Kořenáře.
     
    46:27
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Tomáš Kundrátek – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Vladimír Sobotka – 2 min., hrubost.
     
    46:40
    Kollár se ze střelecké pozice ještě rozhodl poslat puk na pravý mantinel, odkud nepřesně pálil Kučeřík.
     
    46:54
    Po Kořenářově zákroku vyplaval puk na z druhé vlny najíždějícího Koblížka, jehož pumelice bez přípravy pořádně provětrala gólmana Sparty.
     
    47:17
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    48:05
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Michal Gulaši – 2 min., držení.
     
    48:09
    Kometa jde do tří! Radek Kučeřík vyfasoval dvouminutový trest za vysokou hůl.
     
    48:23
    Kempný dostal zpoza branky nabito na levý kruh, avšak jeho prudkou ránu bez přípravy vykryl Marek Čiliak.
     
    48:28
    Po vyhraném buly vyhodil puk až ke sparťanské brance Jan Ščotka.
     
    48:54
    Sparta právě vstřelila branku! Hosté využívají přesilovku 5 na 3. Přesná přihrávka Davida Tomáška zpoza branky přistála přesně na čepeli ROMANA HORÁKA, jenž ze slotu střelou z první bez problémů prostřelil Čiliaka. Asistence: David Tomášek, Erik Thorell.
    48:54 Roman HORÁK - 2:5
     
    49:40
    Hosté pokračují v klasické přesilovce a jsou už pevně usazeni v útočném pásmu.
     
    50:00
    Někam nad pravý kruh dostal křižným pasem nabito Moravčík, který však z první přestřelil.
     
    50:09
    Domácí v plném počtu.
     
    51:00
    Sparta právě vstřelila branku! Tak tohle už je demolice, Sparta vede na Kometou už 2:6. JAKUB KONEČNÝ si z pravého mantinelu nikým nebráněn udělal výlet na osu hřiště. Na jeho následnou střelu zápěstím Čiliak vůbec nereagoval a ta mu tak prošla až do sítě. Asistence: Ostap Safin.
    51:00 Jakub KONEČNÝ - 2:6
     
    51:51
    Kometa je v rozehrávce stále více bezradná. Ščotka s Ďalogou si za vlastní brankou přihrávají, jako kdyby ani jeden z nich nechtěl s pukem někam vyjet.
     
    52:55
    Kundrátkovu přihrávku zachytil na útočné modré čáře David Němeček, který se do puku z první opřel. Jeho projektil se zastavil až o Čiliakovy betony.
     
    54:03
    Už už to vypadalo, že se Ostap Safin požene do samostatného úniku, nicméně na útočné modré nedokázal zpracovat průnikový pas.
     
    54:11
    Po rutinním zákroku Marka Čilika následuje komerční pauza. Utkání se v takřka vycházkovém tempu už pouze dohrává, troufám si říct, že o vítězi je rozhodnuto.
     
    54:24
    Koblížkovo prudké nahození ze středního pásma se dostalo až ke Kořenářovi, který puk svými betony srazil do rohu na sparťanské hole.
     
    55:15
    Andrej Kollár mohl jít po dlouhém pasu na modrou čáru na branku úplně sám. Místo toho ale čekal na Šalého, jeho přihrávku pak ale zblokoval bránící hráč.
     
    55:25
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Adam Zbořil – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Martin Jandus – 2 min., hrubost + 2 min., krosček.
     
    55:25
    Jandus byl oceněn hned dvěma fauly, Kometa si tak v poslední pětiminutovce ještě zahraje přesilovku.
     
    55:37
    Ihned po vhazování se Spartě podařilo vyhodit.
     
    56:08
    Domácí už jsou pevně usazeni v útočném pásmu, kde rozjíždějí svoji přesilovkovou kombinaci.
     
    56:49
    Jakub Flek se z pravého kruhu pokusil o střelu, kterou však Kořenář bez větších potíží vyrazil do ochranné sítě.
     
    57:25
    Hosté v plném počtu.
     
    57:47
    Rozjetý Jakub Konečný se z levého mantinelu snažil puk poslat na z druhé vlny najíždějícího spoluhráče. Jeho pas se však zastavil o brněnské brusle.
     
    58:50
    Tempo už úplně opadlo, tady je o vítězi jasno. Utkání se pouze dohrává.
     
    59:35
    Útok Sparty přerušuje zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravé ruce Josefa Kořenáře.
     
    59:57
    Ďaloga chtěl ještě od modré čáry střílet, puk ale promáchl.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce, ve třetí třetině byl na ledě v podstatě pouze jeden tým – pražská Sparta. Ta se v poslední části trefila hned třikrát a dokázala tak Kometě vrátit říjnovou porážku. Hosté si dnes po spolehlivém výkonu odvážejí zasloužené tři body za pohodlnou výhru 2:6.

    Nejlepší hráči:

    Luboš Horký (KOM) – David Tomášek (SPA) (19:30:14)
    Marken.cz

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 4. Strömberg (Horký), 35. Horký (Zbořil, Holík) – 1. Tomášek (E. Thorell), 11. Jandus (Tomášek, Horák), 25. Dvořáček (Buchtele, D. Vitouch), 43. Safin (Konečný, Polášek), 49. Horák (Tomášek, E. Thorell), 51. Konečný (Safin)


    HC Kometa Brno: Furch (25. Čiliak) – Ščotka, Kundrátek (A), Ďaloga, Kučeřík, Hrbas, Holland, Gulaši (A) – Zaťovič (C), Holík, Koblížek – Flek, Strömberg, Horký – Kollár, Zbořil, Šalé – Dufek, Süss, Kratochvíl.
    Trenér: Martin Pešout

    HC Sparta Praha: Kořenář (J. Kovář) – Kempný, Polášek (A), Krejčík, Moravčík, Němeček, Jandus, Mikliš – M. Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – E. Thorell, Horák, Tomášek – Buchtele, D. Vitouch, Dvořáček – Konečný, G. Thorell, Safin.
    Trenér: Miloslav Hořava

    Rozhodčí: Mrkva, Pražák – Gebauer, Axman
    thejrc.org