Třinec – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Liberec – Vítkovice 2:3 (0:2 po s.n.) | Litvínov – Olomouc 5:3 (kon.)
Kladno – K. Vary 4:1 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 2:6 (kon.)
Mountfield HK – Pardubice 4:0 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
2:6 (1:2, 1:1, 0:3)
HC Sparta Praha
Neděle 04.12.2022, 17:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:25
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Adam Zbořil – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Martin Jandus – 2 min., hrubost + 2 min., krosček.
     
    55:15
    Andrej Kollár mohl jít po dlouhém pasu na modrou čáru na branku úplně sám. Místo toho ale čekal na Šalého, jeho přihrávku pak ale zblokoval bránící hráč.
    51:00 Jakub KONEČNÝ - 2:6
     
    51:00
    Sparta právě vstřelila branku! Tak tohle už je demolice, Sparta vede na Kometou už 2:6. JAKUB KONEČNÝ si z pravého mantinelu nikým nebráněn udělal výlet na osu hřiště. Na jeho následnou střelu zápěstím Čiliak vůbec nereagoval a ta mu tak prošla až do sítě. Asistence: Ostap Safin.
    48:54 Roman HORÁK - 2:5
     
    48:54
    Sparta právě vstřelila branku! Hosté využívají přesilovku 5 na 3. Přesná přihrávka Davida Tomáška zpoza branky přistála přesně na čepeli ROMANA HORÁKA, jenž ze slotu střelou z první bez problémů prostřelil Čiliaka. Asistence: David Tomášek, Erik Thorell.
     
    48:09
    Kometa jde do tří! Radek Kučeřík vyfasoval dvouminutový trest za vysokou hůl.
     
    48:05
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Michal Gulaši – 2 min., držení.
     
    46:54
    Po Kořenářově zákroku vyplaval puk na z druhé vlny najíždějícího Koblížka, jehož pumelice bez přípravy pořádně provětrala gólmana Sparty.
     
    46:27
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Tomáš Kundrátek – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Vladimír Sobotka – 2 min., hrubost.
     
    45:17
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Marek Hrbas – 2 min., nedovolené bránění.

    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Jan Buchtele – 2 min., hrubost.
     
    45:17
    Marek Hrbas si ve středním pásmem počkal na Davida Vitoucha, kterého sundal tvrdým hitem. V rohu u Čiliakovy branky se pak strhla další hromadná mela. Minimálně Hrbas zřejmě poputuje na trestnou lavici.
    43:00 Ostap SAFIN - 2:4
     
    43:00
    Sparta právě vstřelila branku! Obrana Komety je dnes mimořádně děravá. Jakub Konečný prošel kolem Ščotky, který stál jako kužel, a předložil puk k levé tyči, odkud za překonaného Čiliaka usměrnil puk OSTAP SAFIN. Asistence: Jakub Konečný, Adam Polášek.
     
    37:24
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Jakub Flek – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    David Němeček – 2 min., hrubost.
     
    37:24
    Flek se ze skrumáže před brankou snažil procpat touš za Kořenáře. Po úspěšném zákroku gólmana hostů se před brankou Sparty strhla hromadná mela, hra je teď opravdu vyostřená.
     
    35:43
    Ihned po buly za brankou Tomáš Kundrátek tvrdě na mantinel narazil Krejčíka, který se v bolestech odbelhal z ledu. Obránce Komety si odpyká dvě minuty na trestné lavici.
     
    35:35
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Jan Buchtele – 2 min., hrubost.
    34:10 Luboš HORKÝ - 2:3
     
    34:10
    Kometa právě vstřelila branku! Kometa znovu potvrzuje, že přesilovka patří mezi její nejnebezpečnější zbraně! Zbořilovu prudkou ránu od modré tečoval LUBOŠ HORKÝ mimo dosah gólmana a dotáhl tak Kometu na rozdíl jediné branky. Asistence: Adam Zbořil, Petr Holík.
     
    33:05
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Erik Thorell.
     
    31:26
    Adam Zbořil jako nůž máslem prošel středním a pak i útočným pásmem. Spanilým sólem se nakonec dostal až před branku, avšak na jeho bekhendovou kličku Kořenář vyzrál.
     
    25:46
    Strömberg se za branku dobře zbavil bránícího hráče a našel před brankou volného Fleka. Ten se z bezprostřední blízkosti snažil přehodit Kořenáře bekhendem, avšak bezúspěšně.
     
    24:11
    Střídání v týmu HC Kometa Brno:
    ze hřiště odchází Dominik Furch, přichází Marek Čiliak.
    24:11 David DVOŘÁČEK - 1:3
     
    24:11
    Sparta právě vstřelila branku! Tak tohle si Dominik Furch za rámeček nedá! Nenápadné nahození DAVIDA DVOŘÁČKA od modré čáry dobře viděl, přesto puk až nepochopitelně pustil za svá záda. Také už opouští svou svatyni, do té se přesouvá Marek Čiliak. Asistence: Jan Buchtele, David Vitouch.
     
    22:05
    Kundrátkova pumelice z první z levého kruhu orazítkovala tyč! Zatím Kometa hraje přesilovku skvěle, chybí jen gól!
     
    21:29
    Holík z pravého kruhu poslal puk mezi kruhy, kde byl na střelu dobře natočený Horký, jeho rána však mezi betony Kořenáře neprošla.
     
    20:40
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Miroslav Forman – 2 min., držení.
    10:37 Martin JANDUS - 1:2
     
    10:37
    Sparta právě vstřelila branku! Okénka v obraně Brňanů využila Sparta nejlépe, jak mohla. MARTIN JANDUS dostal puk na modrou čáru, odkud se až trestuhodně nebráněn probruslil na pravý kruh. Za jeho střelou do vzdálenější šibenice se pak Furch jen bezmocně otočil. David Tomášek, Roman Horák.
     
    05:58
    Petr Kratochvíl měl na lopatě svůj první ligový gól, když se z pravé strany řítil sám na branku. Jeho ránu na zadní tyč ale Kořenář vytěsnil. Poradil si pak i s následným závarem před jeho klecí.
    03:54 Kim STRÖMBERG - 1:1
     
    03:54
    Kometa právě vstřelila branku! Fanoušci ofenzivního hokeje jsou zatím spokojeni, Kometa srovnává krok! Luboš Horký skvěle vyřešil přečíslení tří proti dvěma, když na ose hřiště našel z druhé vlny najíždějícího KIMA STRÖMBERGA, který prostřelil Kořenáře. Asistence: Luboš Horký.
    00:43 David TOMÁŠEK - 0:1
     
    00:43
    Sparta právě vstřelila branku! Tak to je rychlý start v podání hostů a studená sprcha pro domácí Kometu! Erik Thorell z levého rohu našel před brankou úplně volného DAVIDA TOMÁŠKA, který si pohrál s Furchem, zbavil se jej forhendovou kličkou a po ledě poslal puk do branky. Asistence: Erik Thorell.
    Marken.cz

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 4. Strömberg (Horký), 35. Horký (Zbořil, Holík) – 1. Tomášek (E. Thorell), 11. Jandus (Tomášek, Horák), 25. Dvořáček (Buchtele, D. Vitouch), 43. Safin (Konečný, Polášek), 49. Horák (Tomášek, E. Thorell), 51. Konečný (Safin)


    HC Kometa Brno: Furch (25. Čiliak) – Ščotka, Kundrátek (A), Ďaloga, Kučeřík, Hrbas, Holland, Gulaši (A) – Zaťovič (C), Holík, Koblížek – Flek, Strömberg, Horký – Kollár, Zbořil, Šalé – Dufek, Süss, Kratochvíl.
    Trenér: Martin Pešout

    HC Sparta Praha: Kořenář (J. Kovář) – Kempný, Polášek (A), Krejčík, Moravčík, Němeček, Jandus, Mikliš – M. Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – E. Thorell, Horák, Tomášek – Buchtele, D. Vitouch, Dvořáček – Konečný, G. Thorell, Safin.
    Trenér: Miloslav Hořava

    Rozhodčí: Mrkva, Pražák – Gebauer, Axman
    bahis siteleri