Edmonton – Montreal 5:3 (kon.) | Boston – Colorado 5:1 (kon.) | Philadelphia – New Jersey 2:3 (kon.)
Ottawa – San Jose 5:2 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 6:2 (kon.) | Tampa – Toronto 4:3 (po pr.)
Detroit – Vegas 1:4 (kon.) | NY Rangers – Chicago 2:5 (kon.) | Vancouver – Arizona 3:2 (po pr.)
Seattle – Florida 1:5 (kon.) | Calgary – Washington 5:2 (kon.) | Los Angeles – Carolina 2:4 (kon.)
Winnipeg – Anaheim 5:2 (kon.) | Dallas – Minnesota 5:6 (2:3 po s.n.)
konec
Edmonton Oilers
5:3 (0:1, 4:2, 1:0)
Montreal Canadiens
Neděle 04.12.2022, 01:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:20
    A přišla velká šance! Skinnerovi hodně ztížilo pozici, že se puk odrážel od několika hráčů před brankovištěm, nakonec ale Dadonov nedokázal svou šanci proměnit. Hra je přerušena a Montreal si bere time-out.
     
    58:05
    Brankář Allen vyrazil na střídačku, Montreal je v šesti!
    54:40 Connor MCDAVID - 5:3
     
    54:40
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A tohle je nejspíš pomyslný hřebíček do rakve! Edmonton byl poměrně pasivní, odvracel pouze útoky. Pak ale ve středním pásmu získal kotouč Draisaitl, který přihrál CONNORU MCDAVIDOVI. Hvězdný útočník Edmontonu nabral rychlost, dostal se za obranu a při nájezdu proti brankáři Allenovi zakončil pod horní tyč. Jak jednoduše to v jeho podání vypadá, je až neuvěřitelné. Asistence: Leon Draisaitl.
     
    44:56
    Armia se dostal na hranici mezikruží do zakončení a Edmonton nyní nezachránil brankář Skinner, nýbrž horní tyč jeho branky!
    39:55 Darnell NURSE - 4:3
     
    39:55
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Allen počtvrté kapituluje! Hyman výborným napadáním ukořistil na zadním mantinelu kotouč, rozehrál do pravého kruhu na Draisaitla, který ještě vylepšil pozici přihrávkou na DARNELLA NURSE, jenž z prostoru mezi kruhy dokázal střelou k levé tyči vrátit Edmonton do vedení! Asistence: Leon Draisaitl, Zach Hyman.
     
    38:50
    Obrovská šance domácích! Allen uhájil své brankoviště s velkým štěstím, když se Maloneovi nepovedlo propasírovat puk z bezprostřední blízkosti za jeho záda a trefil brankáře Montrealu i při dorážení.
    36:38 Arber XHEKAJ - 3:3
     
    36:38
    Montreal právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! ARBER XHEKAJ si dal na své střele zpoza levého kruhu záležet, dlouho mířil a vyplatilo se. Skinnera úspěšně prostřelil, a co je ještě důležitější, stihl to před návratem McDavida na led. Takže bude pokračovat přesilová hra Montrealu! Asistence: Juraj Slafkovský.
     
    36:29
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers:
    Darnell Nurse – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    34:39
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers:
    Connor McDavid – 2 min., hákování.
    33:26 Jevgenij DADONOV - 3:2
     
    33:26
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hostům se povedlo vsítit kontaktní gól! Jednalo se o velké podcenění situace ze strany domácí obrany. Joel Armia se dostal do útočného pásma po pravém křídle a vypálil na Skinnera, který vyrazil kotouč jen před sebe. A tam si sjel nikým nebráněný JEVGENIJ DADONOV, který dorazil puk za záda domácího brankáře. Asistence: Joel Armia, Johnathan Kovacevic.
    29:36 Connor MCDAVID - 3:1
     
    29:36
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jenže po krátké chvilce už inkasovali. Tentokrát se střelecky prosadil CONNOR MCDAVID, který vypálil prudkou ránu z levého kruhu a Allen se za pukem jen bezradně ohlédl. Asistence: Tyson Barrie, Zach Hyman.
     
    29:26
    Montreal vyrazil hned ve dvou do útoku, ale Skinner si s tímto výpadem poradil. Mnohem horší bylo, že tím hosté zcela otevřeli svou obranu a pustili Edmonton do přečíslení tří proti jednomu! Jako zázrakem ale neinkasovali.
     
    28:55
    A zrovna takové hloupé vyloučení. Suzuki ve vlastním pásmu chytil puk letící vzduchem a vyhodil ho z vlastního pásma. Jenže puk sevřel v ruce, pouze ho neodrazil, takže jde na trestnou lavici. Oilers budou mít takřka minutu a půl dvojnásobnou přesilovku.
    26:27 Leon DRAISAITL - 2:1
     
    26:27
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Parádní křižná kombinace z kruhu do kruhu a Edmonton využívá dvojnásobnou přesilovku. LEON DRAISAITL přihrál do levého kruhu McDavidovi, který mu puk vrátil a německý útočník střelou do pravého horního rohu nedal Allenovi šanci. Asistence: Connor McDavid, Tyson Barrie.
     
    25:20
    A Edmundson dnes dohrál! Za Krosček do hlavy dostává trest na pět minut plus do konce utkání! Takže pětiminutová přesilovka pro Edmonton, z toho 108 sekund proti třem!
     
    25:20
    Obrovský problém pro Montreal! U mantinelu v obranném pásmu fauloval Edmundson Hymana, navíc ho trefil krosčekem do hlavy. Rozhodčí míří k videu.
     
    25:08
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens:
    Kirby Dach – 2 min., držení.
    21:25 Ryan NUGENT-HOPKINS - 1:1
     
    21:25
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Avšak domácí přeci jen přesilovou hru využívají! McDavid přihrál do pravého kruhu na Draisaitla, který vymyslel precizní křižný pas na levou stranu brankoviště, odkud střelou z první dokázal zasunout puk do sítě RYAN NUGENT-HOPKINS! Asistence: Leon Draisaitl, Connor McDavid.
     
    20:42
    Edmonton bude 28 sekund hrát v pěti proti třem. Dvě minuty za hru vysokou holí dostává Joel Edmundson.
     
    19:09
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens:
    Arber Xhekaj – 2 min., podrážení.
    16:37 Nick SUZUKI - 0:1
     
    16:37
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté však hned vzápětí přesilovou hru využívají! NICK SUZUKI přibruslil v pravém kruhu trochu blíž k brance a střelou na bližší tyč tak trochu zaskočil brankáře Skinnera, kterému puk prolétl za záda. Asistence: Mike Matheson, Kirby Dach.
     
    16:27
    Před Caufieldem byla zcela odkrytá klec, z levého kruhu při ráně z první ovšem míjí!
     
    16:20
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers:
    Connor McDavid – 2 min., držení.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 22. Nugent-Hopkins (Draisaitl, McDavid), 27. Draisaitl (McDavid, Barrie), 30. McDavid (Barrie, Hyman), 40. Nurse (Draisaitl, Hyman), 55. McDavid (Draisaitl) – 17. Suzuki (Matheson, Dach), 34. Dadonov (Armia, Kovacevic), 37. Xhekaj (Slafkovský)


    Edmonton Oilers: S. Skinner (Campbell) – Ceci, Nurse, Kulak, Barrie, Broberg, Bouchard – McDavid (C), Hyman, Draisaitl (A) – Nugent-Hopkins (A), Puljujärvi, Janmark – Ryan, Shore, Kostin – Malone, Holloway, Benson.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Montreal Canadiens: Allen (Montembeault) – Matheson, Savard (A), Guhle, Edmundson (A), Xhekaj, Kovacevic – Suzuki (C), Dach, Caufield – Dadonov, Dvorak, Armia – Monahan, Slafkovský, J. Anderson – R. Pitlick, Evans, Pezzetta.
    Trenér: Martin St. Louis

    Rozhodčí: South, Skilliter – Toomey, Barton

    Diváci: 18 347
    ocianews.com