Edmonton – Montreal 5:3 (kon.) | Boston – Colorado 5:1 (kon.) | Philadelphia – New Jersey 2:3 (kon.)
Ottawa – San Jose 5:2 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 6:2 (kon.) | Tampa – Toronto 4:3 (po pr.)
Detroit – Vegas 1:4 (kon.) | NY Rangers – Chicago 2:5 (kon.) | Vancouver – Arizona 3:2 (po pr.)
Seattle – Florida 1:5 (kon.) | Calgary – Washington 5:2 (kon.) | Los Angeles – Carolina 2:4 (kon.)
Winnipeg – Anaheim 5:2 (kon.) | Dallas – Minnesota 5:6 (2:3 po s.n.)
konec
Ottawa Senators
5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
San Jose Sharks
Neděle 04.12.2022, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:45 Claude GIROUX - 5:2
     
    55:45
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí přestáli těžké chvíle v oslabení a krátce po jeho skončení udeřili! Tyler Motte získal na obranné modré kotouč a poslal do samostatného úniku CLAUDEA GIROUXE, který nic nevymýšlel a zakončil nájezd ruským blafákem – tedy dojel mezi kruhy a vypálil golfákem. Puk umístil přesně k levé tyčce a Kähkönen neměl nejmenší šanci zasáhnout – 5:2. Asistence: Tyler Motte.
    45:18 Thomas CHABOT - 4:2
     
    45:18
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí početní výhodu využívají a vedou už 4:2! Mathieu Joseph převzal puk od Girouxe na modré čáře. Odsud rozehrál k pravému mantinelu, odkud THOMAS CHABOT z první prostřelil přesouvajícího se Kähkönena. Asistence: Mathieu Joseph a Claude Giroux.
    36:40 Tim STÜTZLE - 3:2
     
    36:40
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tohle Senátoři sehráli parádně! Po vyhraném buly předvedli krásnou kombinaci. Chabot nahrál doleva Alexovi DeBrincatovi, který našel Drakea Bathersona. Ten z první ťukl kotouč na TIMA STÜTZLEHO, jenž zakončoval na druhé tyči do volné klece Sharks – 3:2. Asistence: Drake Batherson a Alex DeBrincat.
    25:22 Claude GIROUX - 2:2
     
    25:22
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí srovnávají! Obrovskou hrubku udělal právě Benning. Ten se dostal k puku za vlastní brankou a místo toho, aby ho poslal do bezpečí po hrazení, se rozhodl nahrávat před vlastní svatyni. Jeho pas však dokonale vystihl CLAUDE GIROUX, který z mezikruží vypálil z jedničky a Kähkönen byl bezmocný. Bez asistence.
    11:03 Tomáš HERTL - 1:2
     
    11:03
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté podruhé vedou a opět se trefuje TOMÁŠ HERTL! Ten byl na konci krásné kombinace, kterou zahájil ziskem kotouče Kevin Labanc. Ten poté nahrál na pravou stranu útočného pásma Erikovi Karlssonovi, který okamžitě předložil puk před branku Hertlovi, jenž už to měl snadné – 1:2. Asistence: Erik Karlsson a Kevin Labanc.
    10:25 Brady TKACHUK - 1:1
     
    10:25
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Také Senátoři svou první přesilovku využívají! Tim Stützle poslal puk před brankoviště, kde parkoval BRADY TKACHUK. Ten potvrdil, že je velmi důrazným hráčem a snad natřikrát zblízka protlačil hrací předmět za záda Kähkönena – 1:1. Asistence: Tim Stützle a Alex DeBrincat.
    07:26 Tomáš HERTL - 0:1
     
    07:26
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Výborně sehraná přesilovka Žraloků! Důležitou úlohu sehrál nalevo operující Alexandr Barabanov. Ten dvakrát pálil z kruhu pro vhazování. Proti druhé střele se musel Forsberg přesouvat, což zvládl. Puk se však po jeho dobrém zákroku odrazil od zadního mantinelu přímo před odkrytou branku k TOMÁŠOVI HERTLOVI, který si už věděl rady. Asistence: Alexandr Barabanov a Timo Meier.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 11. B. Tkachuk (Stützle, DeBrincat), 26. Giroux, 37. Stützle (Batherson, DeBrincat), 46. Chabot (M. Joseph, Giroux), 56. Giroux (Motte) – 8. Hertl (Barabanov, Meier), 12. Hertl (E. Karlsson, Labanc)


    Ottawa Senators: A. Forsberg (Talbot) – Zajcev, Chabot (A), Hamonic, Sanderson, Holden, Brännström – Giroux (A), Stützle, B. Tkachuk (C) – Batherson, Pinto, DeBrincat – M. Joseph, Gambrell, Motte – Watson, Kastelic, Kelly.
    Trenér: D.J. Smith

    San Jose Sharks: Kähkönen (Dell) – E. Karlsson, Megna, Benning, Vlasic, Cicek, Šimek – Labanc, Hertl (A), Meier – Barabanov, Couture (C), Nieto – Kunin, Bonino (A), Gregor – Gadjovich, Lorentz, Lindblom.
    Trenér: David Quinn

    Rozhodčí: MacDougall, Nicholson – Nansen, Mills

    Diváci: 17 101
    thejrc.org