Havířov – Havlíčkův Brod 0:1 (kon.) | HK MD Šumperk – Slavia 1:6 (kon.) | Přerov – Písek 3:4 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
3:4 (1:2, 1:0, 1:2)
IHC Králové Písek
Neděle 04.12.2022, 17:00 • MEO Aréna, Přerov • Liga juniorů • 20. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký nedělní podvečer z přerovské MEO Arény! V rámci 20. kola Ligy juniorů se zde utkají týmy HC ZUBR Přerov a IHC Králové Písek. Dojde tak na reprízu finále play-off minulé sezony, ve kterém se po třech zápasech radovali Zubři. Boje o titul šampiona druhé nejvyšší soutěže a vstupenku do baráže jsou však již minulostí, tentokrát půjde o body do tabulky.
     
    IHC Králové Písek
    Písek se aktuálně nachází na posledním sedmém místě tabulky skupiny Západ Ligy juniorů. Za devatenáct odehraných zápasů nasbíral patnáct bodů – stejně jako šesté Kladno, které má však lepší průběžné skóre. Králové sice dosud zaznamenali více proher než vítězství, z posledních pěti zápasů ale čtyřikrát uspěli. V listopadu porazili Chrudim (2:1), Chomutov (3:0) a po prodloužení kladenské Rytíře (4:3). Poradit si nedokázali pouze s Porubou (3:5). V pátek pak odvezli všechny body z ledu Havlíčkova Brodu (3:2), rozhodující gól vstřelil deset minut před koncem Lukáš Čuňát. Pro obránce, který věkem patří ještě mezi dorostence, šlo o první trefu v juniorské kategorii. Píseckou produktivitu vede útočník, Filip Cháb (3+16).
     
    HC ZUBR Přerov
    Přerov figuruje na druhé pozici tabulky skupiny Východ Ligy juniorů, z této poloviny soutěže ale odehrál nejvíce zápasů – dvacet. Na první Techniku Brno ztrácí se ziskem 35 bodů dva body, Jihomoravané nicméně mají dvě utkání k dobru. Zubři byli v posledních třech duelech stoprocentní. Nejprve na Lapači porazili Vsetín (2:1), poté především díky čtyřem využitým přesilovkám zvítězili nad Havířovem (6:2) a v pátek zvládli souboj na stadionu Chrudimi (3:2). Nerozhodný stav zápasu zlomil ve 46. minutě Petr Švejda (4+5). První místo kanadského bodování hanáckého týmu patří útočníkovi Matěji Halíkovi, který za dvě desítky startů v probíhajícím ročníku nasbíral devět branek a 21 asistencí.
     
    V Přerově dojde na odvetné utkání. Zubři a Králové se poprvé v této sezoně střetli v polovině září v rámci druhého soutěžního kola na jihu Čech. O vítězství Hanáků 3:2 rozhodl pouhých deset sekund před vypršením třetí třetiny obránce a tehdejší kapitán Adam Holík (3+7), který se v současné době nachází na marodce.
     
    Oba týmy absolvují rozbruslení na hrací ploše. Přerov nastoupí ve žlutomodrých dresech, Písek v modrožlutých dresech.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Žurek (Vojtek) – Billa (A), Brázda, Nesvadba (C), Pekr, Veselý, Koblížek, Kaprál – Lysoněk, Hyža, Buršík, Kuchta, Svoboda, Kolařík, Halík, Štíbr (A), Švejda, Šilhavý, Hanák
    Trenér: Pavel Neuman

    IHC Králové Písek: Korytar (Tesař) – Zralý, Šipla, Polák (A), Čančura, Cícha, Čuňát – Dubský, Kaiser, Cháb (C), Fencl, Hořejší, Hlaváček, Strnad, Sládek, Reiser, Zátopek, Lechnýř (A)
    Trenér: Lukáš Tramba

    Rozhodčí: Hykel – Tvrdý, Frais.
     
    Oba týmy nastupují na led, zápas za malou chvíli začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly utkání vyhráli domácí.
     
    00:33
    Halík nezachytil pas ve středním pásmu a Přerovu se píská zakázané uvolnění.
     
    01:02
    Kaiserovu nabídku z rohu kluziště před bránu nikdo z Králů zachytit nedokázal.
     
    01:32
    Šance na obou stranách. Nejprve ujel obráncům Písku Buršík, ale bekhendem zblízka branku minul. Poté zakončoval u levé tyče Lysoněk, ani on nicméně Korytara neohrozil. Puk skončil na zadním hrazení. Na druhé straně využil zaváhání jednoho ze Zubrů Hořejší a Žurek musel jeho přízemní pokus ke vzdálenější tyči vytěsnit lapačkou mimo branku.
     
    03:03
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí celek po třech minutách otevírá skóre zápasu. Štíbr z pravé strany nahrál mezi kruhy DAVIDU BURŠÍKOVI, který procedil kotouč přes klečícího Korytara do brány. Asistence: Miroslav Štíbr.
     
    03:40
    O rychlou odpověď se pokoušel Hořejší, Žurek si ale s jeho střelou do levého horního rohu přerovské branky dokázal poradit. Kotouč vyrazil zpátky do hřiště.
     
    04:29
    Po vyhraném buly v útočném pásmu vystřelil od modré čáry Veselý, Korytar puk vkleče vyrazil mimo bránu.
     
    05:38
    Zubři se snažili něco vymyslet v útočném pásmu. Pekr chtěl vypálit příklepem od modré čáry, ale trefil jen nohy bránícího soupeře před sebou.
     
    06:22
    Po pravém křídle projel aktivní Hořejší. Mířil na první tyč, kde klečící Žurek máchl lapačkou a přerušil hru.
     
    06:47
    Nesvadba zaváhal při rozehrávce z obranného pásma a zprava vystřelil Zátopek. Žurek hrudí vyrazil puk před sebe a zanedlouho zlikvidoval ještě jeden pokus stejného útočníka hostů.
     
    07:52
    Brázda poslal puk od modré čáry do rohu útočného pásma. Odtud si sjel blíže k brance Kuchta a na zadní tyči hledal Hanáka. Ten dotíral na Korytara, který mezitím uzmul kotouč do své moci. Puk už ale zpod výstroje brankáře Písku nevydoloval.
     
    08:32
    Svoboda projel podél mantinelu až do levého rohu útočné třetiny. Z tohoto prostoru zkusil Korytara nachytat střelou na první tyč, tu si ale gólman Králů lapačkou dokázal pohlídat.
     
    09:44
    Puk se dostal ze hřiště a skončil na střídačce, čárový rozhodčí nařizuje buly ve středním pásmu.
     
    09:52
    Z pravého kruhu to zkusil Hořejší, Žurek zasáhl lapačkou.
     
    10:00
    Obránce Čuňát chtěl odehrát kotouč od modré čáry blíže k brance Zubrů, místo toho ho ale poslal na domácí střídačku.
     
    10:25
    Zátopek si mezi kruhy dělal mícháním s kotoučem prostor na střelu, tu mu ale přerovští hráči dokázali zablokovat. Kotouč se odrazil na modrou čáru k Hlaváčkovi, jehož zakončení domácí brankář zastavil pravým betonem.
     
    11:54
    Šance přerovského Kuchty. Domácí útočník ve středním pásmu nasadil jesličky Fenclovi a z pravé strany se dostal před brankáře. Korytar ale jeho střelu ke vzdálenější tyči dokázal zastavit lapačkou.
     
    12:42
    Písek právě vstřelil branku!
    Hosté srovnávají skóre. MAREK HOŘEJŠÍ si od pravého mantinelu vybruslil mezi kruhy, odkud vyslal velmi povedenou střelu. MEO Arénou zacinkala branková konstrukce a kotouč skončil za zády Žurka. Asistence: Šimon Kaiser a Marek Čančura.
     
    14:13
    Kuchta u přerovské střídačky protečoval kotouč na Hanáka, který ujel po pravém křídle. Nakonec se protáhl před bránu, Korytar ale jeho zakončení z těsné blízkosti dokázal zkrotit na hrudi.
     
    14:57
    Hořejší předvedl průnik po pravé straně kluziště. Poté posunul kotouč Kaiserovi, jehož střelu na pravou tyč Žurek zneškodnil lapačkou.
     
    15:09
    Nad pravým kruhem vystřelil švihem Šilhavý a vybojoval pro Přerov útočné pásmo. Korytar si připsal zákrok lapačkou.
     
    15:26
    A další zásah brankáře hostujícího celku. Tentokrát si vkleče našel střelu Pekra od modré čáry, i když ta by píseckou bránu nejspíš minula.
     
    16:56
    Hořejší na levém křídle přešel přes bránícího Brázdu. Poté poslal kolmou nahrávku na zadní tyč, kde rychle zakončoval Fencl. Žurek nebezpečnou možnost dokázal vyřešit, když puk přitiskl k ledu betonem a už ho nepustil.
     
    17:42
    Písek právě vstřelil branku!
    Králové otáčejí skóre utkání. ONDŘEJ SLÁDEK oklamal oba přerovské bránící hráče, když si kotouč potáhl okolo nich a poté z pravého kruhu zamířil přesně ke vzdálenější tyči mimo dosah Žurkovy vyrážečky. Asistence: Filip Cháb a Josef Lechnýř.
     
    19:01
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:31
    Halík to zkusil od pravého mantinelu. Korytar puk nezachytil, betonem ho ale nasměroval mimo píseckou branku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí, Písek zatím v Přerově vede 2:1. Zubry sice poslal do vedení po přihrávce Štíbra David Buršík, z mezikruží ale pak srovnal Marek Hořejší a v 18. minutě vsítil momentálně rozdílový gól zápasu Ondřej Sládek. Druhá třetina začne zhruba v 17:48.
     
    Oba týmy se vracejí na led, za malou chvíli začne druhá třetina zápasu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Úvodní buly druhé třetiny vyhráli domácí.
     
    20:40
    Lysoněk chtěl na pravém kruhu přejít přes obránce Cíchu, puk ale mezi jeho nohama prohodit nedokázal.
     
    20:57
    Na druhé straně vystřelil z levého kruhu Dubský, Žurek zastavil kotouč na betonech a lapačkou ho raději přikryl.
     
    21:36
    Kuchta vystřelil švihem z velmi ostrého úhlu, Korytar si připsal rutinní zákrok lapačkou.
     
    22:18
    Přerov se na chvíli usadil v útočném pásmu. Od modré čáry nakonec vystřelil Pekr, Korytar zákrokem vkleče přerušil hru.
     
    22:34
    Vypadalo to, že si to Cháb namíří mezi tři bránící soupeře. Nakonec ale přihrál po sebe na Dubského, jehož ostrý pokus Žurek zastavil mezi betony, ačkoliv si zprvu nebyl zákrokem příliš jistý.
     
    23:35
    Reisera hitem u levého mantinelu v útočném pásmu zastavil bránící Brázda. Písecký útočník tak nemohl pokračovat v průniku.
     
    23:57
    Kuchta u písecké střídačky nezpracoval puk a Žurek tak musel vykopnout betonem přízemní pokus z hokejky Chába.
     
    24:21
    Halík vyhrál buly v útočném pásmu na Šilhavého, jehož rychlou střelu chytil Korytar do lapačky.
     
    24:23
    Přerov právě vstřelil branku!
    Podruhé už to Zubrům krátce po vhazování před Korytarem vyšlo. MATĚJ HALÍK totiž zakončil přímo z buly a kotouč skončil za vzdálenější tyčkou písecké branky. Bez asistence.
     
    24:56
    Na druhé straně hřiště vystřelil z levé strany Zátopek, Žurek střelu ke vzdálenější tyči zachytil do lapačky.
     
    25:10
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek:
    Šipla – 2 min., hrubost.
     
    25:47
    Zubři rozestavěli přesilovkovou formaci, střelu Nesvadby od modré čáry ale zablokoval bránící Cháb.
     
    26:57
    Pokus Billy z pravého kruhu obětavě nohama zastavil Reiser.
     
    27:10
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    27:13
    Přerov ještě udržel útočné pásmo a Billova střela švihem proletěla kousek vedle pravého horního rohu písecké branky.
     
    27:54
    Chábova střela z levé strany nenadělala Žurkovi potíže.
     
    28:26
    Teď Králové zahrozili podstatně více. Pas Chába před bránu tečoval Dubský a kotouč proletěl kousek nad horní tyčkou přerovské branky.
     
    29:25
    Zajímavá situace také na druhé straně, Korytarovi nyní po střele Štíbra pomohla horní tyč!
     
    30:05
    Strnad měl na pravém křídle větší rychlost než bránící Billa, domácí obránce ale přesto zakončení píseckého útočníka dokázal ztečovat na zadní mantinel.
     
    30:47
    Prudkou ránu nad levým kruhem vyslal obránce Písku Cícha, Žurek zasahovat nemusel, kotouč šel nad horní tyč jeho branky.
     
    31:14
    Dvě střely hostů od modré čáry. První pokus v podání Lechnýře si našel lapačkou Žurek, další pokus z hokejky Čuňáta prošel kousek vedle pravé tyče domácí branky.
     
    31:25
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek:
    Čančura – 2+2, vysoká hůl.
     
    31:33
    Billa si udělal prostor ke střele od modré čáry, Korytar ji vkleče schoval do výstroje.
     
    32:04
    Teď se od modré čáry rozhodl zakončoval Halík, Korytar se natáhl k levé tyči a zakročil lapačkou.
     
    32:49
    Buršík našel přesným pasem z rohu hřiště Lysoňka, ale jeho střelu ke vzdálenější tyči dokázali bránící Králové usměrnit mimo branku Korytara.
     
    34:07
    Billa přejel osu hřiště a pak přihrál na pravý kruh Šilhavému. Ten zakončil k bližší tyči, kam zaklekl Korytar a kotouč zkrotil na hrudi.
     
    34:42
    V oslabení se vydal do útočné třetiny Hořejší a Žurek musel proti jeho střele z pravé strany zasahovat lapačkou. Vhazovat se bude v útočném pásmu Písku.
     
    35:05
    Mezi kruhy se po nahrávce od modré čáry obtočil s pukem na holi Štíbr, ale střela mu nesedla ideálně a Korytara tak příliš nezaměstnal.
     
    35:25
    Hosté hrají v plném počtu, Přerov dlouhou přesilovku využít nedokázal.
     
    36:11
    Od pravého mantinelu mířil na zadní tyč Hořejší, domácí bránu ale nakonec minul.
     
    37:14
    Písek nyní na Zubry zatlačil a Žurek se měl co ohánět, aby u pravé tyče zastavil zakončení v podání Strnada.
     
    37:53
    Další útočné snažení Králů. Z pravého kruhu vystřelil švihem Dubský, Žurek střelu na bližší tyč zlikvidoval lapačkou.
     
    38:10
    Na branku Písku ujížděl Lysoněk, tísněný obráncem ale kotouč poslal vedle pravé tyče.
     
    38:42
    Zpoza obránce zakončil na levém kruhu Cháb, Žurek vytáhl levou ruku a kotouč ukryl do košíku své lapačky.
     
    39:01
    Na pravém křídle míchal s pukem Kolařík a díky tomu se dostal až do blízkosti pravé tyče písecké branky. Tam jej ale obránci Králů dokázali zastavit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí. K vidění v ní byla jediná branka, ve 25. minutě srovnal zakončením přímo z buly Matěj Halík. Zubři pak mohli jít do vedení během čtyřminutové přesilovky, tu ale využít nedokázali. Třetí část začne zhruba v 18:40.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    První buly třetí části vyhráli hosté.
     
    40:41
    Nad kruhy prudce vystřelil kapitán Písku Cháb. Žurek letící kotouč dobře viděl a pomocí rukou jej přitiskl na své hrudi.
     
    41:27
    Písek právě vstřelil branku!
    Králové si berou vedení o gól zpátky. Z levé strany se protáhl před branku Přerova MAREK HOŘEJŠÍ a přesným zakončením za klečícího Žurka si připsal druhou trefu v tomto utkání.
    Asistence: Marek Čančura a Tomáš Fencl.
     
    42:46
    Švejda našel přihrávkou z pravé strany na hranici levého kruhu Šilhavého, ten ale Korytara zakončením mezi pravou ruku a tělo překonat nedokázal.
     
    44:07
    Nesvadba vystřelil zpoza levého kruhu, nicméně trefil pouze nohy spoluhráče Štíbra, který se zrovna v tu chvíli nacházel před brankou Korytara.
     
    45:08
    Od modré čáry vystřelil příklepem Veselý. Kotouč se po teči ocitl mezi rukou a tělem Korytara, který ale nevěděl, kde se nachází. Přerované na něj poté u pravé tyče doráželi, hostující brankář ale vleže puk zastavil a následně už hlavní rozhodčí přerušil hru.
     
    45:22
    Halík nyní dostal pukem od spoluhráče přímo do obličeje. Přerovský útočník chvíli ležel na ledě, pak se ale dokázal zvednout a v předklonu odjel na střídačku. Snad bude v pořádku.
     
    46:04
    V útočném pásmu se u písecké střídačky otočil s pukem Koblížek. Jeho pokus na první tyč zlikvidoval lapačkou Korytar.
     
    46:28
    Kuchta vydoloval kotouč v útočném pásmu, nicméně atakovaný nedokázal zamířit na Korytarovu branku.
     
    48:28
    Dubský dostal kotouč do jízdy na hranici pravého kruhu. Žurek jeho pokus vyrazil betonem na úroveň své masky a poté po něm úspěšné máchl lapačkou.
     
    50:10
    Lysoněk chtěl přihrát doleva na Buršíka, ale u puku byl jako první bránící hráč Písku. Přerovská akce tak skončila hned v zárodku.
     
    51:52
    Billa přihrávkou zpoza červené čáry nikoho ze spoluhráčů nenašel, Přerovu se tak píská zakázané uvolnění.
     
    52:28
    Šilhavý převzal dlouhý pas a poté posílal kotouč před branku. Tam ale našel pouze obránce hostujícího celku.
     
    52:56
    Halík na levém kruhu naznačil střelu příklepem a poté vystřelil švihem na bližší tyč. Kotouč minul levý horní roh písecké branky.
     
    53:25
    Buršík díky dlouhé hokejce získal puk u mantinelu v útočném pásmu a vybruslil si na pravý kruh. Odtud zakončil, Korytar nicméně zaklekl a zastavil kotouč na klíně.
     
    53:36
    Písek právě vstřelil branku!
    Králové odskakují na rozdíl dvou gólů. Sládek přihrál z levého křídla před branku na najíždějícího FILIPA CHÁBA a kapitán Písku zamířil do pravého horního rohu branky Přerova, nad lapačku Žurka. Asistence: Ondřej Sládek a Alois Dubský.
     
    54:40
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek:
    2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Zralý.
     
    55:00
    Zubři museli krátce po buly útočné pásmo vyklidit. Následně se do něj vrátili, ale Korytar střelu z levé strany bez potíží chytil.
     
    55:26
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři přesilovku využívají a dostávají se na kontakt. Pekr od pravého hrazení našel na hranici kruhů MICHALA ŠILHAVÉHO a nejlepší střelec Zubrů v této sezoně vymetl síťku v pravém horním rohu Korytarovy branky. Asistence: Jaroslav Pekr a Matěj Halík.
     
    57:02
    Billa chtěl vystřelit od modré čáry, místo toho ale trefil pouze brusli prvního bránícího soupeře před sebou.
     
    57:26
    Zubři obsadili útočné pásmo, střelu z levé strany zachytil ve výstroji Korytar.
     
    57:41
    Nahození Koblížka od modré čáry bylo zřejmě tečované, kotouč skončil kousek vedle pravé tyče písecké branky.
     
    58:40
    Zubři to zkoušejí bez brankáře!
     
    59:02
    Oddechový čas pro tým HC ZUBR Přerov.
     
    59:02
    Konec oddechového času.
     
    59:23
    Přízemní střelu Billy od modré čáry se domácí snažili tečovat, puk nakonec prošel vedle levé tyče písecké branky.
     
    59:33
    Oddechový čas pro tým IHC Králové Písek.
     
    59:33
    Konec oddechového času.
     
    59:33
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek:
    Dubský – 2 min., vysoká hůl.
     
    59:40
    Cháb mohl zpečetit vítězství Písku, místo prázdné brány ale trefil jen levou tyč! Následný gólový pokus hostů výborným obranným zákrokem zastavil Pekr.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. Písek vsítil ve třetí třetině o gól více než Zubři a z Přerova si tak odváží vítězství 4:3. Krále poslal ve 42. minutě do vedení Marek Hořejší, který se trefil podruhé v utkání. Náskok Jihočechů pak v 54. minutě zdvojnásobil najetý Filip Cháb, Hanáci už dokázali pouze snížit zásluhou přesilovkového zásahu Michala Šilhavého. Písek tak v MEO Aréně potvrdil dobrou formu z posledních zápasů, uspěl počtvrté v řadě. Naopak Přerované po třech zápasech, ve kterých vyhráli v normální hrací době, vyšli bodově naprázdno.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek neděle. (19:23:15)

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 4. Buršík (Štíbr), 25. Halík, 56. Šilhavý (Pekr, Halík) – 13. Hořejší (Kaiser, Čančura), 18. Sládek (Cháb, Lechnýř), 42. Hořejší (Čančura, Fencl), 54. Cháb (Sládek, Dubský)


    HC ZUBR Přerov: Žurek (Vojtek) – Billa (A), Brázda, Nesvadba (C), Pekr, Veselý, Koblížek, Kaprál – Lysoněk, Hyža, Buršík, Kuchta, Svoboda, Kolařík, Halík, Štíbr (A), Švejda, Šilhavý, Hanák
    Trenér: Pavel Neuman

    IHC Králové Písek: Korytar (Tesař) – Zralý, Šipla, Polák (A), Čančura, Cícha, Čuňát – Dubský, Kaiser, Cháb (C), Fencl, Hořejší, Hlaváček, Strnad, Sládek, Reiser, Zátopek, Lechnýř (A)
    Trenér: Lukáš Tramba

    Rozhodčí: Hykel – Tvrdý, Frais

    Diváci: 149
    bahis siteleri